Deze BrommerAuto is niet toegestaan in Zwitserland

Auteur: , 25 Reacties

Sjonge, je mag ook niks meer.

Kijk, dit is jeugdige creativiteit in de praktijk. De achterzijde van een Renault Clio dat gekruist is met een Puch Maxi. Inclusief werkende voorrem op de Puch en handrem op de halve Clio! Je zit overdekt, kunt een gordel dragen en die Franse autostoelen bieden uiteraard veel meer comfort dan een banaanzadel. Allen maar voordelen! Maar onlangs plukte de politie in Sankt Gallen te Zwitserland dit voertuig met daarin drie knapen van de weg. De voiture met een Vmax van 90 km/u was blijkbaar niet welkom op de openbare wegen van het Alpenland.

Dikke pech voor de 17-jarige eigenaar die dit brouwesel in elkaar had gelast, want de ClioMaxi werd in beslag genomen. Maar als je op die leeftijd al op zo’n manier een lasapparaat weet te hanteren en de weg op durft met dit soort gemotoriseerde riksja’s, dan kun je vast nog wel iets epischer bouwen.

BromerAuto

BromerAuto25 reacties

WTF momentje van de dag.. en dat moet ook zijn wat oom agent gedacht heeft!

Ik vraag me nog echt af waar hij voor gepakt is ook. auto rijden op zn 17e, een opgevoerde brommert, geen typegoedkeuring of roekeloos rijden (wat ik me zeer goed zou kunnen voorstellen bij dit soort jeugd.

Ach, we hebben allemaal wel eens van die creatieve gedachtes gehad! mooi dat er toch mensen zijn die er werkelijkheid van maken!
@lamdi: ermm voor alles?
@lamdi: Je vergeet er nog een… met z’n drieën op een brommer, en dan nog naast elkaar ook… mag vast niet van de Zwitserse Bromsnor.
maar, maar, maar…
hij gebruikt de clio achterwielen als zijwieltjes :(
Lijkt me wel een gaaf apparaat om wat mee te klooien.
Maar om er dan de weg mee op te gaan is niet zo snugger.
Vroeg of laat komen de blauwhemden toch aanzetten.
hahaha…

ik had toch een rwd wrak gekozen en de brommermotor op de achteras laten aandrijven hoor :) Totdat ik de achterkant van het brouwsel vond ik het nog wel iets hebben
haha briljant! hoe verzin je het!
Belachelijk apparaat, terecht dat het niet de weg op mag! Houdt het lekker op je eigen terrein, deze onzinnige mobiliteit.
@Orichy: zuur mannetje..
@Orichy: jij hebt vast veel plezier in je leven, conservatieveling
Deze jongen neemt de overgangsfase tussen brommer en auto wel heel serieus…
CliMaxi :)
Jammer van de aandrijving op het oude brommerwiel, voor de rest prima ding.
het heeft niet eens zin? onder het rijden komt de regen nog op je? xD
behalve dat je een kofferbak hebt dan.
maar een scooter heeft een zogenaamd opbergvak genaamd buddy.
dus handig? NOT
waarom geen andere as zette (in een geheel dus gwn een buis ) daar een tandwiel op lasse en de ketting dat laten aandrijven , wan dat achterste wiel ziet er belachelijk uit
@bpc: mja, zou ik ook denken, maar kan de brommermotor dat dan allemaal wel nog aandrijven? Ik bedoel, nu drijft ie enkel dat brommerwiel aan, niet eens door een versnellingsbak, maar door een vario. Als je wilt doen wat je zegt, haalt die auto belange geen 90 per uur meer en moet je best al gaan werken met een versnellingsbak, wat uiteindelijk een veel ingewikkeldere ombouw is.

Het ziet er niet uit, maar het idee is niet slecht !
@SimonMc: hij had beter de voorkant van de auto kunnen nemen en dan daar die PLEURIS. Herrie moter achter op kunnen monteren. Het enige ndeel is dan wel dat hij dan niet met zn drieën. Kan reizen.*
@bpc: daar kan je geen bochten mee nemen. Ofwel draait het binnenste wiel door, zoals bij quads met starre achteras.
Ik kan me niet voorstellen dat het voorvorkje van die puch het gewicht van 3 jongens kan houden ;o verder wel knap laswerk haha
Haha, dikke pret..
En ja, in zwitserland kan hij misschien 90…als je hem van een berg af duwt. Geniaal schuur project
90 km met een soort open huif als windvanger..
een puch maxi deed vroeger met wat zorgvuldig getunede onderdelen in goed onderhouden staat krap 95 en dan was je een enorme lefgozer want die trommeltjes kregen hem nou niet echt heel rap stil.

kortom, als dit op vlak terrein de 45 heeft gehaald is het al heel wat..
Allicht niet toegestaan. Geen typekeuring, geen registratie, geen verzekering, geen remmen, geen verlichting, geen Knautschzone. Je moet er niet aan denken dat het ding ergens op weg omlaag een ongeluk had veroorzaakt. Maar wel jongens die weten hoe ze hun handen moeten laten wapperen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).