BMW 1M drift rond op een helipad

Auteur: , 38 Reacties

Binnenkort wil ik eens een driftcursus gaan doen, gewoon omdat het me zo leuk lijkt om een auto op die manier te kunnen beheersen. Ik ben alleen niet van plan om dat op een helikopterlandplaats bovenop een wolkenkrabber te doen. Hoog hé!

Voor de bestuurder van de 1M is het schijnbaar geen enkel probleem, en dus drift hij vrolijk zijn rondjes bovenop de wolkenkrabbert. De bandjes roken en piepen er in ieder geval vrolijk bij. Check de video zelf op www.autojunk.nl.

BMW 1M drift op helipad

Met dank aan Laurent voor de tip.38 reacties

Denk net als bij het vorige 1M filmpje met die muren, dat ook dit toch computerwerk is, en hij gewoon ergens laag bij de grond aan het driften is… Zo niet, heeft hij iig aardig lef, klapbandje en hij zou toch een probleem hebben…
@jvthof: Vorige filmpje was idd duidelijk nep maar deze ziet er toch wel echt uit.
Is dit nou marketing van BMW zelf of is de 1M gewoon een heerlijk driftbakkie?
@flutterby: Viral marketing noemen ze dit.
@lemster: Het is het allebei :D
@lemster: niks viral, is gewoon een reclame van BMW Canada.
Nep, hoe komt die auto daar dan? Zeker met de lift? Of even een BMW heli die dat ding erop takelt?
Het is zo makkelijk om dit met CGI te doen, maar het zou ook best echt kunnen zijn. Hij vliegt niet van het gebouw af als hij er af gaat, hij valt naast de helipad. Veilig is anders, maar het is ook geen wolkenkrabber naar beneden.
Met een helicopter zet je zo’n autootje makkelijk op het dak.
@lemster: nou nou, zo makkelijk ook weer niet hoor, het enige wat mij liet twijfelen of het misschien toch wel cgi is is hoe hij aan het eind tot stilstand komt maar als het cgi is is dit wel echt tot in de puntjes verzorgt en hoe ik het zie bepaald niet makkelijk, nu ben ik geen kei in animatie dus misschien heb jij er meer verstand van,…
@saba: Ik zeg niet dat ik het zelf zo even maak. Maar ik ben hier wel bekend mee en toevallig heb ik een vriend die aan de Transformer films werkt. Ik hoop toch een beetje te kunnen inschatten hoeveel werk dit is ;)
Auto’s zijn geen geavanceerde dingen. Veel commercials worden tegenwoordig al standaard met CGI gemaakt omdat je dan de kans op leaks gigantisch verkleint. Je hoeft niet zo’n ding op een trailer te laden en ergens een weg af te zetten, maar je stuurt gewoon het model met een geheimhoudingsclausule naar het animatie bureau.

Daarnaast is het zelfs weer makkelijker op het dak omdat je geen schaduwen hebt die overeen moeten komen met het gerenderde gedeelte.

Het kan best echt zijn, maar dit is niet echt gedaan. Maar misschien dat iemand even kan checken via Google Earth of het dak inderdaad nog rubbervrij is ;)
@lemster: “Maar misschien dat iemand even kan checken via Google Earth of het dak inderdaad nog rubbervrij is”

Dat gaat helaas niet werken, foto’s op google earth zijn bijna altijd verouderd. ;) Niet dat het er toe doet verder, zoiets kun je in het echt gewoon niet doen ivm vergunningen, verzekeringen, etc.
@oscarverbeek: Wordt er een leuke grap gepost, is er weer iemand die hem komt verpesten… *zucht*
@Lemster: ik denk dat er wel degelijk een kans is dat die auto letterlijk van de wolkenkrabber vliegt als het mis zou gaan. Het gebouw is dan niet vierkant maar stervormig. Maar bij sommige gedeeltes zou het denk ik toch mis kunnen gaan
Lijkt me dat ze hier nooit echt toestemming voor hebben kunnen krijgen. Hoe leg je uit dat een aantal mensen dood zijn doordat ze een 1M op hun dak hebben gekregen?

“Ja, hij kwam zo ineens uit de lucht vallen!”

Wel gaaf though, echter lijkt me dit niet echt.
kan gewoon echt zijn
Nep.
– Er zijn helicopters die hem er zo op kunnen zetten
– Er zijn ook zat idioten die dit durven
– Er is ook een hele kudde juristen bij BMW die NEIN zeggen
– Er is geen enkele foto te zien waar ‘ie onder de heli hangt.
@desjonnies: Bovendien is er geen één instantie die toestemming gaat geven voor dit soort praktijken ;) Op sommige plaatsen is het heel moeilijk om reclame materiaal uit te delen op straat…laat staan te driften op een helipad op 200m+
wat maakt het nu uit of dit echt, of computeranimatie is ?
Eindelijk nog eens originele, vette reclame !
De bmw 1M montage van de eerste Top Gear aflevering van het nieuwe seizoen was iig wel echt en laat ook zien dat de funfactor erg hoog is. Naar mijn mening de effectieve reclame.
overigens is het wel heel vervelend dat als ik het filmpje nog een keer wil kijken ik WEER die opel corsa reclame moet kijken,…
@saba: DANK JE WEL, ik heb inderdaad onderhand ook echt een pest hekel aan dat filmpje.

OT: best mooi gedaan. Denk niet dat het echt is.
@luis: echt he wat een kut reclame! ik word er gek van
@drivingpleasure: En we hebben geen van allen ooit het comment gelezen over AdBlockerPlus i.c.m. Firefox wat hier al een miljoen keer voorbij is gekomen inclusief de uitgebreide uitleg van mij hoe die te configureren. Werkelijk waar.. ik snap er niks van dat mensen daar over blijven zeveren..
Zodra iets gevaarlijk is en een gevaar zou kunnen zijn voor anderen beginnen sommige hier te twijfelen aan de echtheid..Mensen komop: er worden grenzen opgezocht om de aandacht te trekken ook voor een commercial.
De reclamejongens die dit filmpje hebben gemaakt, hebben uiteraard een heli-platform op de grond nagebouwd, filmpje geschoten en nadien gemonteerd alsof het op een wolkenkrabber zou zijn. Wakker worden!!
@rechercheur:
Precies. Idd. Maar nogmaals: Het ziet er dik uit.
@rechercheur: Heerlijk filmje! Het ziet er dik uit! Of het echt is? I don’t care.. het is bruut.. heerlijke movie.
CGI. Auto is echt. Heli-pad is echt. Paar mooie birdview shots. Rendering van alle background achter de heli-pad. Voila. Maar wel gaaf gedaan!
Dit is op de US bank tower in LA. En op google earth ziet het er iig behoorlijk hetzelfde uit (op de bandensporen na dan)
zou nog stoerder zijn als het op de burj al arab was!
@spykerboy:daar laten ze alleen rolls royces en phantoms toe haha
@hamid111: Niet geheel vervelend bedoeld maar volgens mij is een Phantom een Rolls Royce ;)

*Dagelijkse dosis miereneuken weer gehad* :D
@hamid111: nee hoor, kom je ook wel binnen met een M5 of M3 ofzo… veyrons ook wel. zolang het maar iets leuks is ;) met je panda ofzo niet nee
Zal wel niet echt zijn, maar dat maakt het niet minder indrukwekkend! Erg gave reclame!
Fake maar wel mooi en origineel bedacht.
geen bandenspoor te zien;) http://maps.google.nl/maps?hl=nl&biw=1366&bih=667&q=us+bank+tower+los+angeles&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&pdl=500&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wl
al weeet ik nie of de satelietbeelden van google maps nu elke dag ververst worden
@celicatwincam:

Googlemaps wordt niet eens eenmaal per jaar ververst, dus die bandensporen zul je sowieso niet terug gaan vinden ….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).