En de nieuwe Lamborghini wordt een?

Auteur: , 58 Reacties

A) Vierzits SUV met V12. B) Een vierdeurs sedan voor "alledaags gebruik".

We weten al een tijdje dat Lamborghini’s CEO Stephan Winkelmann zinspeelt op een derde model in de line-up. Naast de Gallardo en de Aventador moet er een een cashcow bijkomen. Een model dat geschikt is voor dagelijks gebruik, ritjes naar de supermarkt, het wegbrengen van Puk en Sterre naar de hockeyclub maar tegelijkertijd wel een Lambo-krachtbron van een cilindertje of twaalf onder de kap heeft.

Volgens de bronnen van Car and Driver is het nu definitief dat er een 3e Lambo bijkomt ergens in 2013/2014, maar men weet alleen nog niet wat het gaat worden (yeah right). Er zou een afweging gemaakt moeten worden tussen twee modellen. Een productiemodel van de Estoque -de concept-auto die het merk in 2008 onthulde- ligt voor de hand, maar het schijnt dat de voorkeur een beetje naar een SUV uitgaat.

En over die SUV gaan al wat verhalen rond. Er wordt geopperd dat het een tweedeurs wordt (gewichtsbesparing en zo) a la BMW X6, maar dan met de brute V12-kracht die we gewend zijn in SUV’s van Lamborghini. Want kennen we de LM002 nog, mm? Een bijkomend voordeel van een megalomane Lambo-SUV is dat ze voor onderdelen kunnen shoppen bij vadertje VAG en dat ‘ie vrijwel concurrentieloos is. Tenzij Spyker nog wonderen gaat verrichten met de D8 SSUV, maar we hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen dat dat project momenteel op een laag pitje staat.

Deze zomer zal het merk uit Sant’Agata gaan testen met prototypes van beide varianten. Later, ergens in oktober, moet de knoop definitief doorgehakt worden en valt de beslissing over het derde model: wordt het een powersedan, of toch een hyper-SUV?

En wat geniet de voorkeur eigenlijk van het Autoblog Advies Team (ja, dat zijn jullie)?58 reacties

Beter word het een powersedan. Dan heeft porsche mooi het nakijken.
Estoque!
@Rik3: inderdaad!! Estoque boven SUV. Ze kunnen (eventueel) nog een v8 erin steken. Dat zal misschien meer geld opbrengen… De v12 blijft wel leuker :)
@ppdengis: gewoon een v8 en een v12 model
@Rik3: Nee! Alsjeblieft een LM003!
@Brokkenpiloot: aan de andere kant: is Lamborghini niet begonnen als producent van traktoren? Mmm, dan toch maar de Estoque.
Mij lijkt het beiden wel gaaf. Een suv is historisch gezien wel verantwoord.
@Alpinaa: Een vierzitter evengoed, denk aan de Espada.
@zounds010: Dat was geen vierdeurs geloof ik. ;)
Een stadsautootje met 3-cilinder diesel en 14% bijtelling graag.
@Lan_Evo: Lamborghini Up? (VW)
Het SUV-tijdperk is een beetje ‘op z’n gat gekomen’…zeker in Nederland; verkopen waren zó laag, dat men (namens de betrouwbare overheid) besloten heeft tot verlaging van de slurptax op deze auto’s, bij gemis aan BPM, BTW en Benzineaccijnzen….

Maar ook over de grenzen worden de SUV’s minder verkocht, mits je China even vergeet. Een powersedan is overigens het verst in de ontwikkeling bij Lambo; daar gokken we dan maar even op. Want als je verneemt dat er in de wereld 10% meer miljonairs bijgekomen zijn, dan wéét je dat deze powersedan gretig aftrek gaat vinden. Waarom zou Ferrari anders met de FF zijn gekomen ?
Misschien ben ik kort door de bocht maar die D8 SSUV is toch niet zo moeilijk te maken? Ja onderdelen etc. maar als je daar over gaat piekeren komt er nooit meer wat. Ik ben wel lirisch over dat mega apparaat maar de mega prijs ben ik niet bepaald enthusiast over.
En trouwens, wat moet je met een Estoque? zal waarschijnlijk op de basis van een A7 komen en met de V12 uit de Aventador, net zo hopeloos als die Bugatti Calibier
Weg met een Estoque weg met een Calibier weg met een toekomstige RS7.
De Panamera Turbo S zal de beste vierzits blijven qua prijs kwaliteit verhouding.
gedwongenleaser
@agera: nou van mij mag je dat lelijke hondenhok zelf houden. Prijs/kwaliteit zal heus prima zijn maar vergeleken met een Estoque of “G”alibier lijkt die Panamera een euroknaller. Ik wil daar overigens niet mee zeggen dat ik de Panamera een slechte auto vind, integendeel.
Estoque svp
B) de Estoque, met nieuwe 4.0 V8 TFSI biturbo
lekker een Estoque om die lelijke porsche te verpulveren:P
We krijgen dus een A7/A8 of Q7 variant van Lambo…
Hoe je het ook gaat draaien deze wagen gaat in het vaarwater van Porsche komen of het nou een sedan of SUV wordt.
Hoewel een al om te janken is dat als Lambo een sedan of SUV wil maken het in het vaarwater van Porsche komt, hoe heeft het allemaal zo ver kunnen komen?

En daarbij koop gewoon een M5 of CTS-V dan weet je zeker dat je een goede wagen in handen hebt.
Het is zeker niet de mooiste wagens ooit maar altijd nog beter dan die Panamera zooi.
@Merry: Lambo opereert in een ander prijssegment dan Porsche. Daarnaast het is een mening dat de Panamera lelijk is. Voorlopig gaan ze als zoete broodjes over de toonbank dus in ieder geval de doelgroep (waarschijnlijk geen autobloggers) vind hem wel mooi, daar gaat het om!
@911GT2: en je vind het niet een heel treurig verhaal?
Ik heb een Panamera met een Knaus er achter gezien, een fucking caravan!!!
En dat lot staat Lambo ook te wachten.
Dit merk zou de tegen hanger van Ferrari moeten zijn…
@Merry: Nee ik heb liever dat ze Panameras verkopen bij de vleet, als ze aan de andere kant van de schaal nog steeds GT2RS-en ontwikkelen… Geld moet ergens vandaan komen, auto’s ontwikkelen is duur dat moet terugverdient worden.
Caravans kom je ook tegen achter jags, S500’s 7-series etc. kunnen de bouwers niets aan doen dat iemand zo lomp is er een caravan achter te hangen…
@911GT2: het lukt Ferrari anders makkelijk om wel echte sportwagens te maken en bij de roots te blijven.
En die hebben ook nog eens een succesvol Formule1 team wat de eigenschap heeft heel geld te gebruiken.

Als Porsche zo doorgaat wordt Nissan een exclusiever merk.
@Merry: Jij denk dat dat geld van Ferrari komt? Waarom denk je dat er heel groot FIAT op hun F1 wagens staat… Van de (beperkte) winst die Ferrari maakt kunnen zichzelf net bedruipen, daar kun je echt geen F1 team van onderhouden…
@911GT2: Nee, zeker niet nu ze niks winnen. ;)
@Merry: Vergelijk een Porsche niet met een Nissan Aub!
@911GT2: Klopt de Panamera wordt door velen mooi gevonden, alleen autojournalisten vinden er niks aan maar dat is ook niet relevant omdat zij niet de potentiele kopers zijn van een Panamera
Doe maar een Porsche-pester: powersedan dus! Alleen dan wel bloedmooi, niet zo’n lelijk ding als de Estoque graag…
Doe maar die Eierstok, en laat em aub beter verkopen dan die Panamera walvis.
Estoque graag! Dat ding is werkelijk prachtig!
@Maurice16: I second that. SUV voor alledaags gebruik is echt zinloos.
[
Nouja, er is wat voor te zeggen. Al vind ik een lomp bakbeest niet in Lamborghini’s line up passen.
[
Eigenaren die er zo’n auto kunnen kopen, hebben waarschijnlijk wel een boot, mega caravan etc. Maar verwacht dat die eerder naar Mercedes, Bmw, Porsche of Audi gaan als ze een kleine vrachtauto moeten hebben. Genoeg keuze in SUV segment.
[
Vraag me zowiezo af wat Lamborghini verstaat onder “alledaags gebruik”. Oude Ferrari 612 killer? Quatroporte crusher? Of een S8 met andere bumpers?…….
Lijkt me logisch dat het de Estoque wordt, er is al een officieel concept voor en heeft een uiterlijk dat perfect naast een Aventador past. Een SUV lijkt me niet iets waar ze zich aan zullen wagen.
Grappig hier de kift op de Panamera. Verschil is alleen dat hij wel alle andere powersedans compleet kwijt rijdt. En het sterkste argument eigenlijk dat hij nog het meest verkocht wordt. De estoque begint al met een achterstand… die zullen ze nooit meer inhalen.

Daarnaast komen ze nauwelijks in dezelfde klasse, ik voorspel een prijsgat van een ton tussen de Panamera en een evt Estoque. Dus vergelijken lijkt me zinloos!
@911GT2: alleen de Panamera is met het sport pakket wat hij nodig heeft om sneller te zijn wel 50.000 euro duurder dan de M5 of CTS-V waar hij mee moet concurreren.
En dan is hij nipt sneller.
@Merry: en nog wat de meeste Panamera’s die ik gezien heb zijn de instappers met de V6 die er bijna 7 seconde voor nodig heeft om op de 100 te komen.
Dan ben je niet echt de super sedans kwijt aan het rijden, sterker nog dan wordt je helemaal kapot gereden door de eerste de best M3 die net zo duur is.
@Merry: Ja en met een Caterham rijdt ik voor de helft van het geld weer een M3 zoek… tis maar waar je mee vergelijkt…
@Merry: Dus we zijn het eens dat hij niet in de Estoque line-up past maar hem wel kwijt rijdt, net zoals jouw M3 statement zeg maar…
@911GT2: Een ander voorbeeld een Panamera is ook technisch en kwalitatief veel en veel beter dan een AM Rapide.
Een estoque met wat minder grote gaten aan de voorkant graag :)
Het zal wel een Estoque worden, dit ivm het goedkoper kunnen produceren van dit model en alle aanhangende modellen van de andere VAG-merkgenoten. Model is bekend en ontwikkeld en hoeft alleen nog een beetje aan de huidige maatstaaf te worden aangepast.

Mooie auto hoor, maar jammer, dat het zo lang moet duren, het is bijna niet interessant meer. Qua model vind ik het één van de meest fantastische ontwerpen van de afgelopen tien jaar, maar helaas had de Porsche Panamera voorrang, waarom? Groter belang om Porsche van de ondergang te redden? Die Estoque is vele malen mooier en zal daarom straks ook nog wel goed gaan verkopen, denk ik en hoopt men bij Volkswagen met mij mee.
He ,een lambo met een VAGhinni achter op de aanhanger ,zou de VW motor het begeven hebben? :)
A!
http://www.seriouswheels.com/pics-2006/2006-Lamborghini-Miura-Concept-F-1280x960.jpg Deze graag, jammie jammie! :)
@carlolaatst: Ja, deze mag er inderdaad wel komen! Heerlijk “retro” ontwerp. Helaas ben ik bang dat we het moeten stellen met een Estoque, alhoewel, ook niet verkeerd :D
A en B natuurlijk. Opvolger van de LM002. Dat was ook een vierdeurs sedan, prima voor de PC Hooft.
Hopelijk geen SUV! Doe maar een dikke Lambo sedan!
Met grote 4-deurs heb ik het wel een beetje gehad. ik stem voor een zwaar overdreven V12 uber-suv a la LM002 style!
@beetec: Eens. Eentje waar iedereen van opkijkt, plus ook nog de meeste sportieve auto’s eruit rijdt.
Estoque bitte!
En beter gooien ze daar ook nog even die miura concept overheen als niet vervanger van de gallardo (gewoon allemaal doen dus) trouwens kun je dan suffe bently mulsanne rijders mooi het nakijken geven als hij er echt uit gaat zien als de concept :p
Hoe meer over the top, hoe beter!
Ik zeg ook dikke V10/V12 in een belachelijk grote suv.
Weg met een Estoque weg met een Calibier weg met een toekomstige RS7.

De Panamera Turbo S zal de beste vierzits blijven qua prijs kwaliteit verhouding.
Het wordt beide. Dat heb je toch ook wel door… ?
Doe mij maar een 4 persoons powersedan. De Estoque. Laat maar komen.
Estoque graag, SUV lijkt me niet gepast. We zullen de Estoque in Nederland niet zo vaak zien op de wegen net als de Pannekoeknamera maar het doet me al goed als de Estoque rondrijdt.
…een trekker!
Zoals alle Lambo’s.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).