Jammer de bammer: BMW M3 CRT is uitverkocht

Auteur: , 28 Reacties

Ben jij sinds 23 juni aan het dromen over het kopen van de nieuwe extra lichte en extra sterke BMW M3 CRT? Dan vrees ik dat we slecht nieuws voor je hebben. De vers onthulde M3 Carbon Racing Technology schijnt namelijk alweer uitverkocht te zijn.

Op zich is dat niet zo vreemd, want BMW heeft al aangegeven dat er slechts 67 exemplaren gebouwd gaan worden. En “speciale” klanten van BMW (M) zullen ongetwijfeld al voor de onthulling een mogelijkheid gehad hebben om een koopcontract te tekenen. En zo lijkt het er dus op dat een heleboel mensen naar deze “lichte” schoonheid gaan grijpen.

Officieel heeft BMW nog niet toegegeven dat er geen enkel exemplaar meer te koop is, maar ga er maar vanuit dat zelfs als er iemand van zijn aanschaf afziet er al een heleboel mensen voor jou in de rij staan. Wel jammer, want zo mis je toch de mogelijkheid om een zeer unieke E90 M3 te kopen. Het is wellicht zelfs de laatste 4-deurs M3 die BMW bouwt en dan ligt er ook nog eens een extra sterke 4.4 V8 met 450 pk onder de carbonfiber motorkap. Het sprintje van 0 naar 100 km/u gaat in slechts 4,4 seconden (ipv 4,9 seconden) en de topsnelheid ligt op 290 km/u.

Gelukkig hebben we nog wel een heleboel foto’s en een video voor jullie. Enjoy! (via: autobild.de)

BMW M3 CRT video
28 reacties

Er staan binnenkort zonder meer exemplaren te koop op Mobile.de, dus ik ben niet verdrietig ….
@rechercheur: meer dan 67 stuks, das bijzonder…
hah, valt me nu pas op! even snel in de acceleratie als de nieuwe M5 maar met een hogere top… Geen wonder dat BMW er zo weinig maakt.

Wel dé auto om te hebben, na(ast) de E46 M3 CSL en E39 M5…
@Alwood: M5 = 305 km/u (met M Driver’s Package) en deze M3 CRT heeft een top van 290 km/u ;)
@robbie: serieus?! mag die tegenwoordig zo hard? :o eikels dat ze dan uberhaupt nog een begrenzer er op zetten… zal wel samen met een verplicht cursusje gaan dan?
@Alwood: Ligt waarschijnlijk aan de banden die meegeleverd worden. Banden die geschikt zijn voor dagelijks gebruik zijn minder geschikt voor hoge snelheden en andersom. Mensen die een premium betalen krijgen premium banden en kijken er (hopelijk) niet van op als ze die wat vaker mogen vervangen.
@Alwood: aardig rijtje auto’s. ik kan wel leven met zo’n gevulde oprit. doen we nog een F40 en McLaren F1 erbij (als we toch aan het wensen zijn ;-)
Ronduit kut!
Denk dat ik nu noodgedwongen toch voor de C63 AMG ga.
@alcantara: Wat naar nou ;)
@alcantara: jij ook al..?
Er zullen wel van die aftermarket zooi komen waarmee je je 320D ook kunt opleuken want veel verschil zie ik niet, komt dnek ik door de achterlichten en uitlaten
hee das dees toch?
http://www.autojunk.nl/2011/06/m3-frozen-grey
@Flamingo: onee ziet er anders uit. ik denk dat ik al weet welke dat is
Vraag me af of er hier nog wat van verkocht zijn ,ach er is altijd wel een Noor die er 1 hier naar toe haalt .Wel voor de dubbele prijs van wat tie in Neerlandia kost ,maar dat geeft niet olie geld genoeg hier.
Ach ja next time better!
Was nou niet echt een hebbeding bóven de standaard M3 Competition….kiespijn kun je ook missen.
niet jammer
lol.. zo duur en nog zo snel uitverkocht
@KaCh1ng: Prijs maakt niets uit. Er zijn gewoon zo veel rijke mensen op aarde voor wie geld geen rol speelt dat je alle speciale limited hebbedingetjes verkocht krijgt. Veyron.. 300 stuks.. op.. Aston One 77.. op.. M3 CRT.. op.. M3 GTS (de mooie oranje..) op.. de waanzinnige Mercedes-Benz C63 AMG Affalterbach.. 30 stuks.. op.. afijn.. enzovoort dus.
Aangezien deze 130K in duitsland kost.. Zou het mijn keuze sowieso niet zijn. Dan liever een ‘normale’ M3 of een nieuwe M5.
M3 CRT, M3 GTS, M3 Track Edition, M3 Frozen Black Edition, M3 Saloon Concept, M3 Tiger Edition, M3 China Matte Edition.

Hoezo uitmelken? Maak gewoon 1 special edition die lichter en sterker is. Klaar!
@Tommy2:

De CRT is wel wezenlijk een ander ding dan de GTS.

De overige edities zoals Track Edition (speciaal voor Nederland), Frozen Black, Tiger, en China zijn in feite niets meer of minder dan een ‘standaard’ M3 met Competition pakket en een speciaal kleurtje (wat evt. ook los te bestellen is). Ik noem dat actiemodelletjes om de argeloze consument net wat extra centen uit z’n zak te kloppen.
mv10 via iPhone app
Waarom worden r niet meer gebouwd? Dit is toch echt n geniaal ding!
Dit is een Limited Edition, zoals een Limited Edition echt bedoeld is, wereldwijd slechts 67 exemplaren beschikbaar. Dat maakt de auto waardevast, een collectors-item en erg gewild. Dat is wat anders dan een actiemodelletje van de Audi R8 in een niet beperkte oplage van 100 exemplaren in de UK dumpen, om vervolgens ook exemplaar 101 te kunnen bestellen ….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).