13-jarige kart-kampioen tekent contract bij McLaren

Auteur: , 61 Reacties

Doe het eens anders. Je kunt bijvoorbeeld proberen om net als de 13 jarige Schiedammer Erik van der Boom te slagen voor je VWO examen. Maar op je tiende beginnen met karten en slechts drie jaar later een contract bij McLaren tekenen, is ook best knap. Allemaal kansen die ik zelf heb laten liggen.

De Britse Nathan Aston die pas drie jaar achter het stuur van een kart zit, blijkt een groot talent. De scouts van de McLaren Formule 1 stal hadden dat ook in de gaten. Nadat Nathan de Formula Kart Stars Cadet championship op zijn naam had geschreven, werd hij uitgenodigd om deel te nemen aan McLaren’s High Performance Program. Daar zal moeten blijken of de Brit het in zich heeft om de volgende Lewis Hamilton te worden.

Nathan kijkt op deze foto heel stoer, maar is er uiteraard niet laconiek onder:

This is an amazing opportunity and a great honour for me. I am so grateful for the support of McLaren and it will definitely help me develop a lot of my various skills and career. Their factory is amazing and it just blows you away when you see how much innovation there is. This year is going to be a big challenge but this support will be invaluable.

Toch is de Brit niet de jongste in zijn soort. We schreven vorig jaar over de Canadese Lance Stroll, die op 11 jarige leeftijd een contract bij Ferrari tekende.61 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Stoer hoor…. ’t was trouwens een Gymnasium leerling, dat is pas knap, op je 14de naar de universiteit, dit is puur skills opbouwen.
@The360box: ja nee, aangeboren talenten zijn heel stoer, heeft hij heel erg zn best voor moeten doen,…
@saba: Hear hear. Bovendien, @The360box: gymnasium ís VWO, alleen dan met een dode taal er bij.
@sir_smokalot: Dode taal wat nou dode taal?

Nog regelmatig plezier gehad van Aeneus troianus est.
@bozewolf:
Aeneas Troianus est.
Aeneas currit, fugit.

Anchises Troianus est.
Anchises fugit.
Non currit; senex enim est.

Ascanius Troianus est.
Ascanius fugit.
Currit; puer enim est.

Aeneas et Anchises et Ascanius fugiunt. Cur fugiunt?
Timent. Bellum saevit. Troia capta est.
@Rik3: Haha, uit Roma 1. Da’s een tijd geleden!
@Rik3: Ah nee, ik heb zelf een jaartje latijn gevolgd, bah wat was dat saai!
@Rik3: Woo dat herken ik. 1e klas stof. Oww wat een herinneringen
@Rik3: Hihi. De mijne was langer geleden.
Marcus et Cornelia in horto ambolant.
Subito Cornelia clamat:
Marce, Marce, serpentem video!
Ubis serpentem vides?
Cornelia serpentem indicat.
@sir_smokalot: op de boekenlijst kan je ook dodezeerollen aanvinken….echt hae ! ;-)
@Megakix: Kijk, dat heb ik dan weer meegepikt. Een paar stukjes dode zeerol, en een handvol inscripties spijkerschrift en hieroglyfen. Gelukkig wel in een uitgave met wat hulp erbij.
Weet je, er zijn best heel aardige vertalingen van die spullen. Weer eens heel wat anders voor op de camping.
@sir_smokalot: Ik neem aan dat jij geen gymnasium hebt gedaan? Anders zeg je dat namelijk niet….
@gerard1710: die talen zijn dood aangezien ze niet meer gesproken worden.
@gerard1710: Ik neem aan dat jij geen gymnasium gedaan hebt. Anders zouden ze je wel geleerd hebben dat een taal dood is als ie niet meer in het echie gesproken wordt?
En ja: oud-grieks vinden ze een dode taal, terwijl het niet veel meer van modern grieks scheelt dan middel-nederlands van nederlands.
@mout: Ik ga nu toevallig naar 6 gym. maar daar zal ik het nu niet over hebben. Ik beweer ook niet dat Latijn en Grieks geen dode talen zijn. Ik vind het echt verschrikkelijke talen. Mijn reactie ging over de intonatie van de reactie van smokalot, maar veel mensen lezen reacties maar op 1 manier, wat ervoor zorgt dat voorbij wordt gegaan aan de boodschap of de humor compleet verdwijnt.
@saba: U jelly?
@Svensson: say what?…
@Svensson: u mad bro?
@saba: heb je het wel goed geïntepreteerd? Die kart gozer boeit me geen zak, die jonge die nu al op de UT zit, daar heb ik credits voor. Trouwens, ik kreeg ook de kans om Gymnasium te kiezen maar had hier geen zin in, je kan het wel een dode taal noemn maar als Doktor kom je nergens,
@The360box: ik begrijp je heel goed, ik zeg alleen met aangeboren talenten kan je niet opscheppen,…tis niet dat iedereen dat kan bereiken met hardwerk, die gozer heeft een afwijking die in zn voordeel werkt,…
@saba: Die jongen is nog te jongen om zich alleen te voelen… maar tegen de tijd hij dat wel kan, gaat dat ook zeker gebeuren. Het zou meer zin hebben om nu in een jaar of 2 een hoop talen te leren. Daar kan die jongen nog wat aan hebben. Kan ie daarna op zijn 15e alsnog veel te jong aan een uni beginnen.
@saba: ‘in zijn voordeel werkt’. Dat zou kunnen, maar moet nog wel ff blijken. Al ken ik iets teveel mensen op leeftijd met een titel en inkomen op bijstands niveau.
@The360box: btw: Een dode taal als Oud-Grieks of Latijn helpt je niet alleen om die taal te leren. Je leert namelijk ook heel goed abstract denken en in structuren te denken. Je moet leren om kaas te kunnen maken van rare dingen.
“Maar had je in die tijd misschien niet beter Frans kunnen leren… ” Nou, dat leer je ook, maar dat is anders, want dat sluit heel goed aan bij hedendaagse dingen.
Ook is Latijn een goede basis om later snel Spaans, Italians of Portugees op te pikken.
En ach, als ik nu in een raar land op een kerk kijk, kan ik nog steeds vertalen wat voor raar verhaal erop staat (heel zinnig, ik weet t).
@The360box: Aan kereltjes zoals jij kan ik me mateloos ergeren, geen zin in gymnasium kom op zeg. Er zijn een heleboel mensen die hier de kans niet voor krijgen en dit heel graag zouden willen, en jij hebt er ” geen zin in ”? Klasse man, je komt er wel met zo’n instelling. ALs je werkgever je later een taak geeft, zeg je dan ook: ”heb ik geen zin in”. Misschien kom je nergens als DOKTOR, maar wel als DOKTER. Ik zou graag het salaris van een dokter hebben, en jij zegt als dokter kom je nergens? Het kart kereltje boeit je niks, maar die gast die nu al op de UT zit wel. Ga even lekker naar een andere site dan, kun je daar verder lullen.
@jerz93:

Ik ken anders genoeg mensen die een ‘lage’ opleiding hebben gevolgd om zsm klaar te zijn met school, zelfstandig te zijn, te werken en geld te verdienen. Ik kan ze niet eens ongelijk geven.

Als het werk(veld) je niet aanstaat, en je kunt het prima redden met je loon, waarom meer?

Mensen die het wel willen maar niet kunnen, wat een onzin. Als je iets echt wil, dan ga je daar toch ook voor?
@jerz93: Waar slaa dit op jonguh. Waarom zou ik Gymnasium MOETEN doen als ik dit niet nodig hebt voor mijn DOEL, mijn doel is geen doktor, Gymnasium is ook puur voor doktor, het staat leuk zo van ja ik heb Gymnasium, maar ik heb er niks aan dus waarom?
@jerz93: Wat voor zever is dat nu? Als die jongen dat niet wil, dan moet ie dat toch niet doen. De dochter van mijn collega heeft ook twee jaar latijn gedaan, vond het niet leuk, volgt nu technisch onderwijs. Een pak ‘lager’ volgens de perceptie van de meeste (onwetende) mensen, of liever mensen die denken dat ze het weten, maar ik zie haar in de toekomst wel aan de bak gaan als ingenieur. Is daar iets mis mee, als ze dat graag doet?
@The360box: Schijnbaar is intepreren weer érg moeilijk, zonder Gymnasium kan je GEEN doktor worden ookwel; als doktor kom je nergens, oftewel, zonder Gymnasium etc.
dan doe ik toch iets fout…
Zo, heel blij is hij er zelf niet mee denk ik, wat kijkt die knul chagerijnig, haha, wel cool trouwens, zo jong.
@stationcar: zo kijken echte gangster boys

OT: knap gedaan! lijkt me echt een hemel die voor je open gaat :D
Dat kereltje heeft tenminste een kart van z’n pa gekregen in plaats van een Xbox 360, en je ziet meteen het resultaat ….
@rechercheur: Jep, ben ik jaloers op. Had ook liever een kart dan een Playstation 1. Als je professioneel in VRally had kunnen worden; dan was ik nu rijk geweest.
@rechercheur: Wat is je punt, er zijn mensen die met GT5 nu Le Mans rijden, noem het maar op dus wat je lult is onzin…
@The360box:

Hahaha, ja die knakker heeft de GT Academy gewonnen, en mag ook een paar race’jes meerijden als gastrijder, alleen verdiend er verder geen zak mee. Dan heb ik toch wat meer respect voor Lewis Hammilton, die houdt er wat meer centen (en een erg leuke vriendin) aan over …

:-)
@rechercheur: en als je een kart krijgt, waar ga je er dan mee rijden? Dat is niet voor iedereen zo makkelijk he’!
@bmwmaaktrijdengeweldig:

Tsja, als je wil paardrijden, doe je dat ook niet in je eigen achtertuin. Wil je ijshockeyen, dan moet je ook naar de ijsbaan. Wil je duiken, zul je een diepe plas water moeten vinden. Wil je skiën zul je sneeuw nodig hebben, ….

En wil je karten, dan heb je inderdaad een kartbaan nodig. Is dit allemaal echt niet haalbaar, dan koop je een Xbox 360 en ga je lekker de hele dag op de bank zitten.
@rechercheur: ghehe +1
@rechercheur: Ik weet niet waar jij woont maar karten/brommer rijden/paardrijden/andere dingen (dat laatste is ook erg leuk trouwens nottt) kan prima in je achtertuin.
bah, wat kan ik er slecht tegen dat zij zoiets wel de kans voor hebben en ik dat niet had…
@spykerboy: ik begrijp het ik vind het zelf ook kut:P
ik had dat moeten zijn, hij is eenverwend kindje:(
en zo’n verwent kind kan nog niet eens bij de pedalen:P
@astonfreak: HE?????????????? Dat snap ik niet… Je loopt hem af te zeiken terwijl je naam al Astonfreak is????????
Zat ik daar maar… helaas heb ook ik geen kart maar een ps2/ps3 gekregen. Maar GT5 is ook leuk hoor, ik verdien er alleen niks mee:P Jammer, meer mensen zouden zo’n kans moeten krijgen, niet alleen mensen met veel geld.
@spykerboy @astonfreak:
Jullie kennen hem? Met die vooroordelen? En hij zal er waarschijnlijk meer aan gedaan hebben dan gemiddeld Nederland er voor over zou hebben.
Dagen trainen sportschool, de hele bende erbij.
Wat is jullie probleem nou eigenlijk? Gefrustreerd omdat hij iets heel goed kan.
Ik jullie eerder arrogant…
@peterkuipers5: ik heb toevallig een mening over hem en jij noemt mij een vooroordeelder, en jij kent mij toch ook niet en jij vind my arogant :( dan ben je zelf best dom einde discussie :)
@peterkuipers5:

Je hebt geen vooroordeel nog om te concluderen dat zijn vader een shitload aan geld in zijn kart carriere heeft gepompt. Dat is zo in de hele racerij, en ik kan me heel goed voorstellen dat dit bij menigeen frustratie opwekt. Ook bij mij.
@peterkuipers5: ik race zelf op cpz, zit ook dagelijks in de sportschool om me reet eraf te werken om fitter te zijn. alleen moet ik dit zelf doen en na 17 jaar (toen begon ik) kan je dat wel betalen (beetje dan) maar alles op eigen kosten. dat houd in al me zakgeld en verdiensten die ik ooit had gespaard hiervoor! me ouders willen er nix in pompen… daar ben ik dan jaloers over ja…
* ik vind jullie*
@peterkuipers5:
Jeetje zeg doe eens normaal. Die mensen uiten hun jaloezie en raken daar gefrustreerd van, nou nou das erg om zo dom en laag te reageren, zij komen er nog voor uit tenminste! Neem ff een chill pil en lees anders de comments niet. No one is putting a gun to your head!!

OT: ja ik ben ook jaloers! Dan maar weer terug baar GT academy :( ouders zullen wel trots op em zijn. En terecht!!
@greenhell: *naar
Ik kan me herinneren dat die Nyck de Zwart ook zoiets gaat doen bij McLaren. Onder leiding van papa Hamilton.

http://www.nyckdevries.nl/bbsite/index.php?bbapp=news&var=do%7Cnews_detail;app_view%7C1;news_id%7C98&m=
Ik wou ook dat ik al zo jong mocht karten!
Tijd voor een PR-gast die hem vertelt dat je beter lacht en sympathiek overkomt op promopics :-p Verder mag’ie er gerust eens komen achterhangen… net als Hamilton, Schumi, Button, enkel Senna zou moeilijk zijn :-D (zelfvertrouwen is een halve overwinning, right? )
Nu nog een contract bij een goede kapper en hij kan écht aan de slag als pro.
@Reinbergen: Lol. Nee, dit hoort. Dit is het ‘mijn-kop-komt-net-uit-mijn-helm-kapsel’.
Zoals je rond 1900 olievegen op je mouw maakte, om te laten zien dat je net van je motor kwam.
@astonfreak
Heel scherp die reactie kan ik waarderen..;)
KeWl

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).