End of an era? Koos Spee gaat met pensioen

Auteur: , 37 Reacties

Het is dan zo ver: op bijna 65-jarige leeftijd sluit flitskoning flitsridder, BN'er, en kwelgeest van menig Nederlander met een zware rechtervoet Koos Spee zijn lange carrière bij de Rijksoverheid definitief af, en mag hij van zijn pensioen gaan genieten. Betekent dit dat we voorgoed van hem af zijn?

Hier kunnen we kort over zijn: nee. Via zijn twitter-account liet de geboren Rijswijker al weten niet van plan te zijn achter de geraniums te gaan zitten, maar nog wat ijzers in het vuur te hebben. Spann0nd! We zetten aanvankelijk in op een commissariaatje bij Gatso of Multanova of een andere (adviserende) rol waarin hij nog wat extra centen uit het weggeboefte kan persen. Maar niets van dat: hij start zijn eigen adviestoko: VerkeerDeBaas. Laat dat even op u inwerken graag…Zijn eerste wapenfeit wordt ongetwijfeld het keihard debunken van de conclusie dat flitsen averrechts werkt.

Bij het horen van de naam Koos Spee trekt menig automobilist een vies gezicht, want het beleid van de verkeersofficier (die 2 jaar geleden bij het BVOM werd weggepromoveerd) heeft de staatskas een enorme nieuwe inkomstenbron opgeleverd. Nou is het te veel eer om al dat extra geld op zijn conto te schrijven, de politiek is hier zeker ook debet aan. Maar elke keer als er weer zo’n vervelende CJIB-envelop op de mat valt leg je toch snel de link naar Spee, het flits-opperwezen. Hoge bomen vangen veel wind.

Een tweetal zaken zal altijd aan Spee blijven kleven, op negatieve wijze. Zo was er enkele jaren geleden het akkefietje met Blik op de weg. Laatstgenoemde programma werd door de autoriteiten aan de kant geschoven, omdat de politieregio’s dit van hogerhand opgelegd hadden gekregen. Een van de redenen hiervoor was het feit dat programmamaker Leo de Haas in een interview zich had laten ontvallen ooit 280 km/u te hebben gereden.

Dit zaakje stonk enorm, omdat Spee zelf sinds jaar en dag actief is voor de BodW-kloon Wegmisbr&*kers, waarin hij elke aflevering met zijn buikspreekpop André van der Toorn te zien is. Het leek er dus sterk op dat hij zijn macht had misbruikt om zijn eigen programma het alleenrecht op de TV te verschaffen.

Daarnaast was er eerder dit jaar Twittergate. Vlak na het schietdrama in Alphen aan de Rijn trok hij een parallel met de jaarlijkse herdenking van de verkeersdoden in Nederland. Een al even onhandige als beroerd getimede tweet.

Is het dan echt de grote Koos Spee-afzeikshow vandaag? Nee, niet echt: wat je hem moet nageven is zijn gedrevenheid, zijn inzet van moderne communicatiemiddelen als twitter (waarin hij ook daadwerkelijk communiceert met vraagstellers/criticasters), en zijn bereidheid tot discussie met mensen, zelfs als deze een zeer negatieve houding hebben ten opzichte van hem. Dat hij niet deugt zou ik niet met droge ogen durven beweren. Dat bij mijn eindoordeel de negatieve component sterk overheerst wel. Laten we hopen dat hij ons na zijn pensionering niet meer te veel dwars zit.

Koos, ouwe flitskastfetisjist, het ga je goed! Spee-fanboys mogen de reaguurderspanelen gebruiken om hem van een persoonlijke afscheidsboodschap te voorzien. Hij heeft nu toch alle tijd om al jullie lofbetuigingen te lezen.37 reacties

Had hij veel eerder moeten doen met zijn dwaze (en hypocriete) uitspraken…
Tsja, een gedreven man met een duidelijk doel voor ogen. Alleen jammer dat hij door de staat alleen ondersteund wordt op zijn oorlog tegen snelheid aangezien dit veel geld oplevert. Het controleren op asociaal weggedrag, alcohol, drugs etc lijkt mij veel belangrijker.
Maar daarmee is niet zoveel geld te verdienen natuurlijk.
Je hoeft het niet met ‘m eens te zijn en je mag van ‘m vinden wat je wilt, maar hij is wel echt en aan het eind van de rit hebt ik toch respect voor de man.
@dennis: Ik niet vind het een autist.
@dennis: Bijval. Speel op de bal, niet op de man. Hij heeft zich onder alle ongenuanceerde kritiek toch staande weten te houden.
Spee kan nu eindelijk zelf te hard rijden zonder gezeik.

* Ziet hem al 150 rijden in parkeergarage *
@Benjamin1: Of met 2 promille in je mik in een fuik rijden na de afscheidsborrel :)
Gedreven of had hij last een obsessie om zoveel mogelijk te betutellen, wie zal het zeggen.
Missel zal ik hem als kiespijn, met dat belerende toontje van hem.
@Arnold-JR: Van de TV is hij in ieder geval niet meer weg te slaan. Ook na zijn pensioen doet hij nog optredens met zijn bekrulde tuinkabouter….
@sir_smokalot: En ik maar denken dat het zijn buikspreek pop was.
Bedankt voor de informatie (y)
Flitskastfetisjist, Wat een heerlijk woord haha! Ik zapte eigenlijk zo goed als altijd ff weg als Koos in beeld kwam.
@sciffaz: Dat deed ik idd ook. Kreeg altijd ribbeltjestering van die gemaakte gesprekken tussen hem en die kabouter.
Dusja, typisch geval van aandachtsgeil type. Dat bureautje van hem, wie gaat dat inhuren? Wie gaat hem nou inhuren voor advies? Denk echt niet dat er instanties op zo’n bureautje zitten te wachten. Denk je nou echt dat iemand van de gemeente/politie hem belt als ze ergens in flitspaal willen plaatsen? Of dat hij advies mag geven bij het inrichten van wegen? No way… dit is gewoon einde verhaal voor hem. En waarom ook niet, hij heeft echt al wel genoeg flappen gevangen en kan prima met pensioen.
@stationcar: Ik ben bang dat Dhr Spee dankzij zijn contacten bij de overheid genoeg projecten zal binnenhalen. Ik ben met je eens dat hij vast al meer dan genoeg bij elkaar geharkt heeft, helaas zal hij mede dankzij alle media aandacht goed aan het werk blijven.
Al ben ik van mening dat regels regels zijn, en eenieder zich daar aan hoort te houden, is koos spee toch een van de meest misselijkmakende personen van de nederlandse televisie.
Heeft nog mazzel dat hij er met 65 uit mag en een goed pensioen, zal voor de meesten hier wel anders worden.
de link die zojuist is gelegd met het krijgen van een boete en het denken aan koos, is zeker waar. mee dat ik die vervelende brieven in mn bus krijg denk ik aan die vervelende oude vent! bahbah! weg ermee!
De nachtmerie van elke nederlander (including me) die af en toe wel van het gas intrappen houd, het moet als het verandwoord is toch ook gewoon wel eens kunnen toch?
@lamdi: verantwoord is op een afgesloten circuit, niet op de openbare weg. Uiteindelijk zou het daar ook wel eens voordeliger kunnen blijken te zijn om de rechtervoet tegen het schutbord aan te duwen…
…Over de doden niets dan goeds:

“Koos, dankjewel voor de bewogen jaren, waarin je menig automobilist getracht hebt te overtuigen van je gelijk…dank ook voor de fantastische interpretaties en beantwoordingen van de aan André opgelegde vragen ! Wat hebben wij daar van genoten ! Namens alle onvolwassen Nederlandse automobilisten (uche), wensen wij jou, voorzover je nog een eigen identiteit hebt, alle goeds toe in de komende aftakelingsperiode rondom ouderdom en dito kwaaltjes…Denk nog eens terug aan de mooie tijd die JIJ ons hebt gegeven, zónder ooit iets terug te hebben willen ontvangen. Jij deugniet, niet voor niets geridderd door iemand die politiek en economisch onbevoegd is te handelen ! En mocht je bij thuiskomst erachter komen dat je huwelijk een sprookje is gebleken; dat klopt, die heks zit nog steeds op de bank te wachten…” :lol:
Ik denk dat het eerste wat hij gaat doen is te hard rijden! Dat mocht hij niet en hij weet tenslotte als geen ander waar alle kasten e.d. staan :P
Ik dacht even, wat heeft hij nou in zijn handen? Een volle condoom? Zojuist na een intieme sessie met een donker gekrulde tuinkabouter geproduceerd?
Maar nee dat kan niet, Spee naaide alleen maar automobilisten en bij nader inzien is het een harinkje. Maar toch.
@midasracer: :lol: !
@midasracer: dan moet die kabouter op twee bierkratten staan wil hij de juiste ”werkhoogte” bereiken :P
Haha, leuk stukje!
Koos Spee is allang toe aan pensioen….
the-budel-guy via Android app
mooi die is weg.
en als verassing krijgt hij van ons alle een grote acceptgiros.

En zijn opvolger is al gespot met een kistje onder zijn oksels in de wandelgangen.
Kabouter van wegmisbruikers:
“Koos, mag je nou drinken op je afscheidsborrel?”
Tsja er staat alweer een andere te wachten hoor….niet teveel feestvieren.
nou hoe eerder hoe beter denk ik zo. Deze man had geen flauwbenul van de manier van rijden van de Nederlanders, en wilden graag alles verbieden. Maar volgens mij rijd hij op zaterdag ook wel met wat teveel op naar huis.
@meneersander: Koos Spee verbiedt niets, dat doet de wetgever, ergo: Den Haag. Zijn job: handhaven.
Zolang er genoeg personen zijn die bereid zijn om extra te betalen voor het genoegen wat harder te rijden, zullen onze Haagse vrienden dat beleid zeker niet aanpassen.
Ome Koos gaat in de “handel”:
http://www.verkeerdebaas.nl/
@desjonnies: Niet voor hem gaan werken hoor! Verkeerde Baas…
@Brokkenpiloot: hahahahaha ! :lol:
@Brokkenpiloot:
Hep alteid al gewetuh dat’ie vout is !
Deze man heeft geen moraal.
Het is een feit dat in Nederland tegenwoordig 2 families per dag, iedere dag, het hele jaar door, het verschrikkelijke bericht krijgen dat een familielid in het verkeer is overleden. Men moet zich proberen voor te stellen wat voor een verdriet en ellende dat bij familieleden, vrienden enz. met zich mee bringt. Daarbij komt het aantal gewonden. De gevolgen van verkeersongelukken hebben een enorme sociale en maatschappelijke invloed.
En tegen de mensen die menen dat de gezamelde boetebedragen een grote bron van inkomen voor de overheid is, moet ik maar zeggen dat het bedrag dat je zou kunnen sparen door een veiliger verkeersgedrag en daardoor weiniger ongelukken, honderden keren groter is.
Ik ben een grote bewonderaar van Koos Spee en de manier waarop hij de redenen voor de maatregelen duidelijk maakt. O.a. door zijn grote inzicht en inzet ziet men in Nederland dat het aantal families die dagelijks het gruwelijke bericht krijgen over het verkeersoverlijden van een vader, moeder, dochter, zoon, zus, broer enz. in de laatste 15 jaren is gevallen van bijna 4 tot 2.
Ongeveer 95% van alle verkeersongevallen gebeuren wegens menselijke fouten. De snelheid bepaalt de ernst.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).