LOL! Ken Block is te lang voor F1 auto

Auteur: , 45 Reacties

Enkele weken geleden schreven we nog dat Pirelli zo lief (of dom?) was om Ken Block te laten rijden in hun Toyota F1 testauto op het circuit van Monza, maar dat lijkt niet door te gaan. Waarom? Omdat de benen van meneer Block te lang zijn...

Als voorbereiding op zijn test in augustus op het circuit van Monza was Ken deze week op bezoek bij Toyota Motorsport in Keulen om te oefenen in een simulator en alvast even proef te zitten. Toen hij in de F1 auto kroop kwam er een vervelend probleem aan het licht. Zodra het stuur gemonteerd was kon Ken niet meer sturen omdat zijn benen in de weg zaten.

Het lijkt er dus op dat de ledematen van Ken roet in het eten gaan gooien. Er wordt nog gekeken of de auto aangepast kan worden, maar die kans lijkt niet heel groot. Wel gaan de mensen van Toyota Motorsport nog kijken of er wellicht een andere oude Toyota F1 auto is waar Ken wel in past. Het valt dus nog maar te bezien of hij in augustus over Monza kan scheuren.

PS Stiekem zegt een stemmetje in mij achterhoofd dat ze bij Toyota wel blij zijn dat Ken Block niet in hun auto gaat rijden. De kans is namelijk heel groot dat hij in de bandenstapels eindigt. (via: autosport.com)45 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Dat Ken gebeuren…
@smoked:
Hahaha
en hoelang zijn die benen van block dan?
hahaha…..WRC lukt niet en dat springt hij naar het volgende….coureurs van tegenwoordig…behalve L. HAMILTON!!
@VSTMcLaren: Tja want Hamilton is inderdaad het schoolvoorbeeld van hoe hoe het moet de afgelopen weken…
@Sciurida:
De laatste weken? Vergeten hoe knullig hij die (potentieel) eerste titel verspeelde. Daarna had hij deze wel beet na een afgrijselijke race toch nog net een trager wagentje voor de finish te passeren…
@VSTMcLaren:
Het WRC gaat juist uitstekend voor iemand die de sport pas zo’n 5 jaar professioneel beoefend!
Een 5e plaats op een WRC-etappe is geen kinderspel.
Best lang!
Fail
Mijn benen zijn 88 cm en ik kon makkelijk in een F1 auto. hij kan toch moeilijk benen hebben van meer dan 100 cm?
@VSTMcLaren: Been gemeten van waar tot waar?
@VSTMcLaren: Ik heb in een wat oudere F1 gezeten in een Museum in Engeland. Ik kwam er wel in maar toen ik eenmaal zat kwam ik er niet meer uit. Door de lengte van mijn benen en de positie in de cockpit, kon ik niet meer terug en hebben ze het halve ding uit mekaar moeten schroeven. Was de 2e keer al voor hun. Ik ben zelf 2.07m en heb ook erg lange benen
Ik krijg een flashback van toen ik die 3 ikea kasten in een keer moest vervoeren.
@Leozonderdeo: vooral als die kasten eigenlijk net niet in je auto passen…
@Leozonderdeo: tsja dat gaat ook moeilijk in een F1…
Is Mark Webber niet veel langer?
@kraakensmaak: mark webber is volgens mij 1,89, maar die heeft niet zulke lange beentjes.
@VSTMcLaren: Mark Webber is 1.85m.
@kraakensmaak: Webber is idd best lang voor een F1 coureur. Guido van der Garde is echter 1.83 en die had door zijn lengte ook zijn benen anders staan waardoor hij harder op het rempedaal moest duwen. Ik denk dat 1.85 toch wel de max is voor een coureur.
@kraakensmaak: maar die heeft wellicht kortere benen ;) En Red Bull zal bij het bouwen van hun auto uiteraard rekening gehouden hebben met de afmetingen van hun coureurs.
Klinkt als een slecht excuus om er onderuit te komen.
Een paar jaar terug was Alexander Wurz de langste van het veld en dat was toen met veel aanpassingen gerealiseerd. En hij heeft/had een lengte van 1.87m
Ken Block is 6’2″ oftewel 1.89m dus dat zou inderdaad wel een probleem zijn…
@sanki: 6 voet 2 inch staat gelijk aan 1,85m. Moet toch voldoende zijn als Wurz erin past.
@gijsso: 1 foot = 30.48 cm 2 * 2,54 cm = 1m88
Robert doornbos was toch 1.93?? Waarom past deze smurf niet dan
@mightymike: Omdat dan de auto volledig wordt aangepast. En dat gaan ze natuurlijk niet voor een plezier rit doen ;)
Misschien omdat de Toyota voor Trulli en Glock was ontworpen? Toch allebei niet de grootsten in het veld!
Misschien zat het gaspedaal vast…
omdat die Toyota f1 testauto voor iemand anders ontworpen is (Trulli). Bijvoorbeeld als Redbull hun auto gaat ontwerpen, gebruiken ze hun langste coureur(Mark) om de zitpositie te bepalen
9 van de 10 keer hebben ze schijt aan de lengte van de chauffeur als ze de auto ontwerpen, hier wordt pas rekening mee gehouden als het een uitzonderlijk lange chauffeur is. Als dit niet het geval is passen ze gewoon het stoeltje aan per chauffeur, mark webber is 1.88, alexander wurz is 1.88 en ken block is ook 1.88 dus theoretisch als ze een stoeltje voor hem ontwerpen kan hij prima in die auto.
Alexander Wurz en Ken Block kunnen dan wel even lang zijn , maar dat zegt nog niks over de lengte van de benen.
Block kan langere benen hebben en Wurz een langer torso.

Het probleem van Wurz zat hem geloof ik ook helemaal niet in de benen. Hij zat gewoon te hoog waardoor zijn kop voor de aanzuigpijp van de lucht kwam te zitten.

Je wilt natuurlijk niet dat je dure wagenontwerp omzeep geholpen wordt door iemand die met zijn kop zomaar even 10 procent van de luchtaanvoer naar de motor afknijpt.

En dat de benen van Block te lang zijn klinkt ook heel aannemelijk. Je kunt je hoofdremcillinders niet oneindig naar voren in de neus gaan verschuiven.

Denk dat mgn020 en ferry76 wel gelijk hebben. Zo’n oud model pas je niet even voor de fun aan als er geen spareparts meer voor zijn.

Wel jammer dat we geen F1 in Monster-theme kunnen gaan zien…. :(
Ik kan helaas uit eigen ervaring zeggen dat daar niets LOL aan is……..

Nu had ik (helaas) niet de kans om in een Formule 1 monster te rijden, maar een jaartje of wat terug wel om in een Lamborghini Diablo SVT (de Murcielago e.d. waren er toen nog niet) te rijden, maar…….

Ik ben 2.00 en,

De 3 pedalen zitten dus echt op een stukje van 50 cm! En dat is niet makkelijk dus met maat 46….maar ik wilde mijn schoenen al uitdoen toen het volgende probleem zich aandiende….en dat was erger nog, mijn benen pasten niet tezamen met het stuur in de cockpit!!! Kon dus gewoon het stuur niet draaien :'( Toch wel jammer als je door je lengte zo”n kans wordt ‘ontnomen’, dus ik voel toch een beetje met Block mee

Nu ben ik met 2.00 best lang maar ik meen toch te weten dat Mr. Shaquille O”neal ook Lambo”s rijdt, zullen ze wel een stuk tussen lassen voor hem dan?
@poupoulossos: Die worden aangepast hij laat zowiezo de pedalen verder naar achter plaatsen en zijn stoelen worden lager geplaatst. Ik ken je probleem heb het gehad met een Cabrio Viper zelfde probleem (ik ben 2.07) 2 mnd later gelukkig wel in een GTS Coupe Viper geprobeert en die had iets meer verstelmogelijkheden en dat paste dus wel. Maar in een Lambo das wel erg balen lijkt me fantastisch om daar een keer in te mogen sturen
Kan robbie wellicht uitleggen wat de LOL hiervan is??
“dat Pirelli zo lief (of dom?) was om Ken Block te laten rijden in hun Toyota F1 testauto…”
“PS Stiekem zegt een stemmetje in mij achterhoofd dat ze bij Toyota wel blij zijn dat Ken Block niet in hun auto gaat rijden. De kans is namelijk heel groot dat hij in de bandenstapels eindigt”

Jaloers? Je kan lullen wat je wil, maar Ken Block kan heus een potje sturen. Als Hamster een F1 auto op de baan kan houden, dan kan Ken het zeker…..
gedwongenleaser
@edzo: Hamster heeft wellicht een wat realistischer beeld van zijn stuurmanskunst, Ken is misschien wat overmoedig.
@gedwongenleaser:
denk je niet dat dat een beetje geacteerd is?
Ik denk dat ie donders goed weet wat ie doet, maar vind vooral de post van robbie een beetje als Ken bashing overkomen….
gedwongenleaser
@edzo: Mr. Block kan heus wel rijden en dat image zal er wel bij horen. Ik ken hem echter niet goed genoeg, en waarschijnlijk jij ook niet, om te bepalen of het geacteerd is of niet. En dat bashen door Robbie, tja dat risico loopt mr. Block nu eenmaal met het image dat hij heeft, presteert hij uitmuntend dan zul je niemand horen maar anders…
Volgens mij kan je elke auto wel afstellen, want Justin Wilson paste ook gewoon in een f1 auto en hij is 1,93..
die Ken doet nie anders dan brokken rijden en die spleetogen hebben daar niet zo’n zin in…
pfff benen te lang , bij mij is m’n lul te lang , ik geraak er ook niet in LOL :twisted:
Heb in een oude auto van Coulthard gezeten in het museum van de Nurburgring. Ben 1.82 en kon mn benen niet strekken. Die wagens zijn gemaakt voor kabouters.
Daarom zitten ze ook helemaal op de achterbank bij een wrc wagen en ja ook voor gewichts verdeling
Denk dat Ken meer kans heb om een f1 uit de banden te houden dan Robbie himself..
Best lachen hoor met meneer Block, maar echt gezegend met talent ist ie nie…
Waarom zijn stoeltje niet aan een echte snelle nieuwe coureur gegeven?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).