“Scarfacebende” doet reeks overvallen met M5 en RS6

Auteur: , 150 Reacties

Elke vakman werkt graag met goed gereedschap. De keuze voor een BMW M5 en Audi RS6 als vluchtauto's is voor een "beroepsovervaller" dan ook niet heel verwonderlijk. Een bende criminelen heeft een reeks overvallen gepleegd waarbij veelvuldig gebruik werd gemaakt van dezelfde M5 en RS6. There ain't no such thing as bad publicity, maar je kunt je afvragen of een automerk op dit soort "reclame" zit te wachten.

Gisteren werd op agressieve wijze het geldtransportbedrijf Brinks in Amsterdam overvallen. De politie spreekt over de Scarfacebende, omdat één van de bendeleden heel nadrukkelijk geïnspireerd is door het personage Tony Montana uit de Scarface film. Er vond een wilde achtervolging plaats, waarbij de politie de daders uiteindelijk uit veiligheidsoverwegingen heeft moeten laten gaan.

Dezelfde bende pleegde eerder een overval bij Securcash in Rotterdam en wordt ook in België gezocht voor een serie gewelddadige overvallen. (via: omroepbrabant)

Tony Montana look-a-like

Onze Zuiderburen maakte een reconstructie van de reeks overvallen. Goed nieuws voor alle eigenaren van een grijze BMW M5, is dat de bende na hun laatste overval de M5 in brand hebben gestoken. De nog altijd voortvluchtige daders rijden wellicht nog wel rond in de zwarte RS6.150 reacties

ghehe
het zijn er ook de perfecte auto’s voor. Veel ruimte zeer snel goede wegligging en remmen. En als je de stationcar uitv. neemt kun je de hond en kinderwagen ook nog meenemen
ze zijn een audi S6 verloren op de A2, vorige model.
@bassie: heb je hier meer beeld van? op de bewakingsvideo lijkt het nog om de uitgeklopte wielkasten van de vorige generatie (C5) RS6 te gaan…
De veiligheidskooi deel 8?
Als ik deze boys was, zou ik de RS6 eens laten voorzien van een grijze wrap en zou ik de RS-logo’tjes er af pulken, valt dan meteen een stuk minder op ….
@rechercheur: als ik jou was, zou ik een nieuwe carriere beginnen!
@bassie:
+1
:D
@Hupke: Daarom heeft hij ze per ongeluk expres bij Eindhoven ook laten ontsnappen, de schijterd ;)
@VeniVidiVici:

Tsja, als iemand met een Heckler & Koch HK416 zo’n 700 kogels per minuut je kant op stuurt, dan sta je met je Walther P5 toch mooi redelijk voor schut, Inpakken en wegwezen dus. Lijkt me een mooie klus voor het leger, die moeten er maar een Apache vanuit vliegbasis Gilze-Rijen op af sturen. Wel even opletten dat ze geen hoogspanningskabeltje meepikken ….
@rechercheur: Ik zeg 8 loops Gatling gun en rammelen maar…
@rechercheur: Had het leger dan ook opgeroepen tijdens de achtervolging denk ik dan. Die A2 van Amsterdam richting Eindhoven geeft genoeg tijd voor het leger om een barricade op te stellen op de A2 en een Apache kan ook in een mum van tijd in de lucht zijn vanuit inderdaad Gilze-Rijen. Begreep dat het voor de politieheli te slecht weer was maar een Apache kan wel wat aan :)
@rechercheur: ik zou er tanks op af sturen! ow wacht…
Ik meende gister op het journaal een uitgebrande A6 te zien tijdens het bericht over de overval op Brinks gister.
Was dat dan niet de RS6? Ik weet het ook allemaal niet hoor, maar ik combineer even het één en ander.
@stationcar: ik dacht hetzelfde, volgens mij kwamen ze van amsterdam af, reden via A2 langs eindhoven waar de politie ophield met de achtervolging.
Wat een smerig tuig.
Dit soort volk moeten ze dus echt niet eens meer in de gevangenis gooien.

Daar zijn ze al te ver weg voor.
Gewoon afschieten.
@TWJ: Lijkt hier wel de website van de telegraaf met dit soort reacties
@TWJ: Ah ja joh, en dan voeren we de sharia ook meteen in. Terug naar de middeleeuwen! Barbaar.
“There ain’t no such thing as bad publicity, maar je kunt je afvragen of een automerk op dit soort “reclame” zit te wachten. ”

“Goed nieuws voor alle eigenaren van een grijze BMW M5, is dat de bende na hun laatste overval de M5 in brand hebben gestoken.”

Grapje, of zijn er serieus mensen die zulke kronkels in hun hoofd hebben?
@rotarypowah: nou ik weet je niet hoor, maar als jij zo een BMW m5 hebt word je vreemd aangekeken en de politie zal je hoogst was ook aanhouden. Lekker is dat.

Lekker geluid heeft die m5 v10 zeg
@maxx1: en als mensen je vreemd aankijken, wat precies boeit dat?
Goed gereedschap is het halve werk….
Mooi voor een nieuwe slogan voor beide merken;
The tool of the professional.
:P :P :P
@TSI-tje: haha, geweldig xD
kunnen ze gelijk voor 1 keer samen reclame maken:
AUDI RS6 und BMW M5- Die Werkzeuge der Profis
“… maar nu met een tweede auto, een A6 ‘brek’ (break)”. Leuk taaltje, dat Vlaams …:)
Plisie -1 voor het laten gaan van deze gasten. echt kansloos.
@SyriX: Wat zou jij doen als je een handgeweertje hebt en die gasten met ak’s 250 over de snelweg rondrijden ?
@Madrileno: Dan zou ik versterking roepen, helikopters, Interventie teams, swat.. the whole sjabang. Je heet niks voor niks politie, gevaar maakt onderdeel van je werk. Dan ga je niet mensen laten gaan omdat ze gevaarlijk zijn, is toch idioot voor woorden. Moeten leger eenheden ook terug komen naar huis omdat de tegenstander met een kaliber groter aan komt zetten? :S
Op de foto’s van de uitgebrande auto op de A2 is duidelijk een A6 avant te zien. Is dit dan die RS6 geweest of hadden ze nóg een auto?
@remon: precies wat ik dacht! helaas zijn de foto’s die ik kon vinden van de A2-crash erg klein en is de auto heel erg uitgebrandt…

Een RS6 Avant C5 zou het heel goed kunnen zijn (zoals te zien op de bewakingsbeelden)
@Alwood: jaa, ik vind een c5 een beetje een onlogische keuze. Zoek dan een c6 mtm ofzoiets, dat heeft 700 pk.
Ze hebben het in het filmpje over een Audi RS6, dat klopt met de beelden uit rotterdam. Daar rijdt een RS6 C5 de bewakingscamera voorbij. Vervolgens laten ze in de reconstructie een RS6 C6 zien en op het eind hebben ze het over een “A6 S” (=S6?) en staat er een allroad in beeld. Daar kan natuurlijk niemand wat mee :-|
@Alwood: man wat zeur je nou, al die Audi’s lijken toch op elkaar ;)
@robbie: lol! ok, ze hadden kunnen volstaan met ‘een Audi’ is gewoon waar ;)
@Alwood: Nou, zo erg lijken de Audi’s niet op elkaar hoor! je kan duidelijk onderscheid maken in sedan, station of cabrio ;)
@flutterby: Laten ze de volgende keer iedereen op het verkeerde been zetten, en de cabrio nemen!
:lol:
@robbie:

Ja, ze zijn immers allemaal titan grijs metallic tegenwoordig …

:-)
Hoe slecht deze daders ook zijn, heb er wel respect voor, als een Tony Montana deze overvallen plegen en dan in zulke dikke bakken wegvluchten, en nog ontkomen ook…
@stijnfolkers:

Hoe kan je voor dit soort gasten respect hebben? Een mensenleven is hun niet zo veel waard blijkt wel.

Ik hou ook van dit soort auto’s, maar dan op een normalen manier!

En verder…ze hebben het over een RS6 rec? in het filmpje, over een A6 S (=S6) en laten een A6 Allroad zien. Lekker duidelijk allemaal.
@circlestorm69: oh, ik verstond rec/rek, maar brek (=break) kan natuurlijk ook. Idd een lastig taaltje! ;-)
@circlestorm69: Bedoelen ze in het filmpje niet de RS6 Rec(?) als RS6 Avant?
@circlestorm69: ach, vanuit biologisch/ecoogisch standpunt bezien is een leven eigenlijk ook effectief niets waard. It’s about food… Trouwens, dood is de bron van leven. En dat is een chemisch feit.

OT : mja, eerst een paar kleintjes plegen om de cash te regelen voor het springtuig voor het grotere werk. Of gasten met wat schulden bij het foute soort bankier. Ze moeten wel redelijk goede tipgevers hebben gehad denk ik zo. Jammer dat er geen spraakopnames zijn vrijgegeven, aan het accent kan je op zich wel vrij makkelijk achterhalen uit welke regio ze afkomstig zijn, al zal het 9/10 wel 013 wezen. Of misschien uit de 7x dan wel 9x reeks. Nuja, ik zit voorgoed op een eiland met veel zon (32° atm :)), palmbomen en heerlijk vrouwvolk. I’m through with people like this. Niettemin, respect. Ook al zal dat velen tegen de borst stoten. Screw the army of emptyheaded fools who think they’re the pinnacle of evolution while at the same time not knowing fucking shit about what life is really about. A hint : it’s not about you. Besides, you have more blood on your hands than the average robber who shoots some guard, you just can’t be bothered to fucking understand it. You’re the guilty ones, you’re the ones neglecting Mother Nature, you’re the ones running with the devil. We just fuck you over for it and walk away smiling.

Zo, dat moest er ff uit :) Welcome back haha :)
Hier kunnen ze zoon vette film over maken. Echt weer zoon old school bende uit de ’70. De Benelux maffia :p
@jobh: Zullen vast geen Hollanders zijn. Ik denk Oost-Europeanen.
@e550: best wat Russen spreken Frans, maar slechts zelden zijn ze van het Mediterraanse type… Fransen, of heel misschien Arabische Walen, maar dat betwijfel ik. Dit is meer de Franse/Spaanse stijl.
Die uitgebrande A6 van het vorige type heb ik inderdaad ook op het nieuws gezien. Het schijnt dat ze daarna een auto hebben gekaapt van een voorbijganger en er daarmee vandoor zijn gegaan. Wat voor een auto dat is, zou ik niet weten
@bmwalpina: haha ik kreeg te horen dat het het een hyundai i10 was
Blijkbaar hebben ze iets te veel van de veiligheidskooi gelezen. Heeft Lemster ze op slechte ideeën gebracht :P


Vind het wel raar ze zeggen op telefacts dat het pro’s zijn. Nu ik ken niets van misdaden plegen maar ik heb al wel eens een film gezien of boek gelezen (en beschouw me dus best wel als een specialist, maar niet heus).
Zouden pro’s echt niet weten dat je de ruit van een bank/postkantoor niet kan ingooien met een kassei?
En zit er echt zoveel cash in de kassa van een tankstation dat het het risico waard is van gepakt te worden?
Dit lijkt me eerder een gevaarlijke bende cowboys dan snuggere criminelen (niet dat die 2e beter zijn maar toch minder gevaarlijk voor het publiek).
@Hupke: Klopt, dit zijn amateurs.
@bozewolf: het pand van een geldtransport bedrijf overvallen met het betere bomwerk. Daarna als een team te werk gaan, taken goed verdelen en een dikke buit meenemen.
Nu vind jij dat amateuristisch?
Niet vergeten dat er in een film nooit iets misgaat.
@rikus: Pro’s staan niet met hun shit op autoblog en internet.
@bozewolf: zo spectaculair te werk gaan en ontkomen aan de media zijn 2 dingen die niet samengaan.
Het feit dat ze nog niet gepakt zijn zegt al genoeg.
@rikus: Pro en spectaculair zijn 2 dingen die niet zijn samengaan bij zo’n actie.

Een overval is een clandestiene actie. Erin, eruit, zo kort mogelijk tijdsbestek, zo min mogelijk gezien worden.

Schietend en scheurend ontkomen betekenent dat het bijna mislukt was.
@bozewolf:


Lijkt me ook zo, trouwens het betere bomwerk (dat niet maar gewoon bomwerk wel) kan door iemand met een IQ van net boven de 100, een drogist om de hoek en een internet verbinding ook gedaan worden. (wat zowat 50% van nederland en België nog in de running laat per definitie van IQ)
Al lijkt het me waarschijnlijker dat ze iets kant en klaars gekocht hebben bij louche vriendjes kwestie van geen risico te lopen.

Ik denk dat ze trouwens ergens een bom gebruikt hebben waar het niet per se nodig was dan dat de enige mogenlijkheid was. Als ze zo in het zicht lopen.

Hoewel nu ik erover nadenk dat scheuren met die wagen is gedaan door telefacts, misschien dat ze zelf iets ingetogener waren.
@Hupke: Een bom maken is inderdaad op zich strontsimpel. In de jaren 70 had de FBI in Florida een 14-jarige jongen gearresteerd die een perfect werkende atoombom had gebouwd. Hij had natuurlijk geen splijtstof, maar toch.

Quite remarkable.
@bozewolf: Heb je de link waarin staat dat een 14-jarige jongen een atoom bom had gemaakt?
@e550: Het intrigeerde me en ik heb zelf ook al zitten zoeken, maar het blijkt helaas wat minder spectaculair dan ik dacht. Een 14 jarige jongen had losgeld instructies en een (kloppende) technische tekening van een H-bom gebruikt om de overheid af te persen. Niet succesvol overigens.
@bozewolf:

Voor eentje met uranium heb je 40kg van verrijkt uranium nodig dus zeg maar ruim geschat een ton of 4 (tot 8 naargelang van de vindplaats) van gewoon uranium erts nodig en dan nog de nodige centrifuges om het te verrijken. Moeilijkheid valt wel mee, is vooral vrij duur om te maken. En die bommen zijn niet eens zo effectief.
Als je wat zwaarder wil gaan spelen met een plutonium (eventueel een H-bom) dan heb je zo’n 8kg plutonium nodig en dat kan je zelf niet maken en kost ook nog eens eens zo veel als die 40kg verrijkt uranium.

Kortom allemaal vrij duur en je hebt bijna een hele terroristencell nodig die behoorlijk in de kijker zal lopen. Niet verwonderlijk dat ze zo’n dreiging niet geloven tenzij er idd vrij veel activiteit is in bepaalde kringen.

Een andere mogenlijkheid is gewoon van een vuile bom te maken. Een gewone bom en een tripje naar het lokale containerpark om wat branddetectoren (americium) en de lokale kankerkliniek (kobalt, strontium,…) kan al genoeg zijn om kwart Nederland/België radioactiever (voor weken/jaren) te maken dan de streek rond Tsjernobyl en Fukushima.
@bozewolf: minder filmpjes kijken. Sommige doelwitten laten omwille van tijdsbeperkingen simpelweg niet toe om ‘clandestien’ (wtf?) te werk te gaan. Getting out with the loot is what counts. Denk je nu echt dat criminelen elkaar voor minder bezien omdat ze wat drastischer te werk gaan? Wake up dude…
Tis een S6, geen RS6
de auto die is uitgebrand op de a2 is van het vorige type, is te zien aan de velgen!
Respect voor de bestuurder van de M5 in de reconstructie
” de politie daders uiteindelijk uit veiligheidsoverwegingen heeft moeten laten gaan.”

M5 was te snel!
@CSL: de Audi, als je kan lezen… M5 is al dagen/weken/maanden geleden uitgebrand…
FF Serieus he, ze moeten meer van zulke filmpjes maken, en elke week eentje posten, dan komt autoblog pas echt een beetje tot zijn rechten! vette filmpje hoor!

OT: Dit is pas professioneel rijk worden, kan ik me aansluiten boys?.. :P
@VWTouran75: Haha nou ik word liever professioneel legaal rijk i.p.v. mijn hele leven vluchten en over de schouder te moeten kijken.
@VeniVidiVici:

‘Legaal’ rijk worden in Nederland is allesbehalve een gemakkelijke opgave…
@RC: Dat maakt mijn werk ook zo uitdagend haha
@VeniVidiVici: Die kerel stond toch vrij relaxt te tanken.
@laurensl: Komt omdat die gasten geen gevoel/emotie hebben anders steek je ook geen BMW M5 in de fik! :cry:
De Scarfacebende? Nou het is onderhand de “Ocean’s 14 bende” met het gemak waarmee ze het allemaal doen en NIET gepakt worden. Ik denk dat de wettelijke regels hier te soft zijn in Amerika hadden ze zulke gasten allang te pakken!
@VeniVidiVici: Klopt, want in Amerika rekenen ze de burgerslachtoffers die het gestunt oplevert als ‘part of the game’.
Daar krijg je een lintje en promotie bij een heftige aanhouding waarbij 5 omstanders geraakt / gewond / gedood worden.
Hier moet je je dan ook als politieman voor de rechter verantwoorden.
Dat laatste vind ik wel een geruststellende gedachte.
Ik ben al eens om een razend politiebusje te ontwijken met fiets en al uitgeweken tegen een geparkeerde auto om mijn vege lijf te redden.
@mout: Sorrie mout ik ga bijna huilen. Maar in het leger zeggen ze, Als je een strijd wilt winnen vallen daarbij helaas slachtoffers!
@VeniVidiVici: You can’t bake an omelet without breaking eggs. -Paul Denton
Dit zal nog jarenlang knagen aan de politiekorpsen van de steden en dorpen op de vluchtroute van de scarface bende. Mooi dat de politie zo te kijk wordt gezet door draaideur criminelen. Hulde voor de actie en sensatie. Ook lastig hoor een blokkade organiseren op meters afstand.
Ik snap nu waarom het zo noodzakelijk is om te bezuinigen. Zelfs met subsidies kunnen ze hun werk niet eens verstaan, omdat ze gewoon weg te lui zijn geworden door die kantoorbaantjes ipv op straat te gaan zwerven. :D
@bempi: Ja opgeven mag misschien wel iets minder snel. Alhoewel ik moet zeggen dat gemiddelde agent nu eenmaal niet ala swat team bescherm in de auto’s zit.
De helicopter kon niet ingezet worden begreep ik omdat het slecht weer was. Bericht even later was dat bij dit soort overvallen het leger ingezet zou moeten worden om deze mannen in de kraag te vatten. Dat vond ik geen slecht plan eigenlijk. Misschien moeten ze de volgende keer de mooie Apache helicopters inzetten! Die kunnen ten minste wel vliegen met slecht weer. En ook nog eens gericht een motorblokje onschadelijk maken! Dan moet je deze boefjes toch vrij snel kunnen vangen of niet? Dan is opgeven niet echt meer van toepassing, maar misschien haal ik zo de thrill waar sommige agenten voor leven een beetje weg? Dunno?
@rimmert: Geheel mee eens rimmert! Hoop dat het volgende keer zeker zo gaat. Als zo’n Apache voor/naast je vluchtauto hangt dan geef je je als je slim bent gauw over :)
Of je nou snel of langzaam bent. Als politie ambtenaar mag je nooit opgeven.
@bempi: Ja dat mogen ze wel. Moeten zelfs als de veiligheid in het geding komt wanneer de snelheden te hoog oplopen.
@bempi:

als je alles hebt opgegeven .. dan word je politie agent ..
@circlestorm69 sorry, had het filmpje nog niet gezien dat ze die dingen ook beroofd hebben en geschoten hebben. Ik pas mijn mening aan.
Ik dacht dat automerken als Audi en BMW in hun duurdere modellen trackingsystemen lieten inbouwen? Zo is elke auto toch makkelijk te traceren? Of zijn deze systemen net zo makkelijk weer onschadelijk te maken…

Anders is opsporen zo’n probleem niet…
@RC:

Dat is een goeie. Ik heb er voor de rest geen verstand van maar denk niet dan BMW en Audi zomaar een trackingsysteem inbouwen tenzij de klant het wilt. Als ik zo kijk denk ik niet dat de bende dat weet (mocht het er inzitten).
@zakar36: Ik denk niet dat je dat kunt maken ivm privacy.
@laurensl:

Weet ik vandaar dat ik ook zij “Als de klanten dat willen”. Dus als de klant hem besteld en hem met trackingsysteem wilt dan kan hij het waarschijnlijk door de dealer laten inbouwen. :D
@zakar36: Als de klant het wilt is er geen enkel probleem natuurlijk.
@zakar36: nee, het zit eerder zo volgens mij (in België toch):
als je een full-omnium verzekering wilt, en je auto kost meer als 50K, verplicht de verzekeringsmaatschappij je waarschijnlijk om een GPS-tracking systeem in te laten bouwen.
@RC: nee, het zit eerder zo volgens mij (in België toch):

als je een full-omnium verzekering wilt, en je auto kost meer als 50K, verplicht de verzekeringsmaatschappij je waarschijnlijk om een GPS-tracking systeem in te laten bouwen.
Was die RS6 niet afgefikt?
De beste auto’s inderdaad om mee te vluchten. Het zijn bizar snelle auto’s en vrij onopvallend(alleen een kenner herkent het). Voor de rest is het wel bizar hoe ze tekeer gaan.
Beetje sneu dat je dan met je stoere gun een Hyundai i10 kaapt als je RS6 is gecrashed… :))
Bron: http://www.blikopnieuws.nl/bericht/131192/Politie_zoekt_gekaapte_auto_van_overval_op_geldtransporteur.html
Lijkt me echt stoer om zo’n reconstructievideo te maken! :D Beetje met een bivakmuts in een M5 rond planken!
ghaha… gewoon zalig.. en dat ze deze jongens in België niet kunnen pakken is normaal.. ik kan met men fiets nog ontkomen aan de flikken hier in men landje xD
Ze hebben wel 2 heerlijke en fantastische auto’s uitgezocht (Mits het inderdaad een RS6 is)
Volgens mij kan je als automerk weinig beters overkomen. Net als bij Peugeot met hun 205 gti destijds. Na het zoek rijden van een volledig politiebataljon was dat ding hier in NL niet aan te slepen
http://205gtiresto.blogspot.com/
Kerel lijkt er wel op inderdaad :P
http://fotopocket.nl/fpimages/2011/06/30/7ba13e01d5999859459d87f4cc9031d7/scarface.jpg

Ontopic : Vet nieuwsbericht, want er komt een M5 in voor. En jongens hebben waarschijnlijk geen opvoeding gehad, zoals al dat tuig..
Hehe “Mediterrane man” klinkt weer anders “licht getinte man”.
@gertje18: ‘middenlandse-zee bewoner’….ook netjes…kuch..
Wat… een A6 S….. en dan ook een Allroad Quattro laten zien. Volgens mij was het op het eerdere filmpje een RS6 (c6) en is er onlangs op de A2 een Audi S6 (c5) in vlammen op gegaan.
Wel stijl hoor als Tony. Lachen ook die gasten van dat geldtransport…huh wat gebeurd er?

Het is wel raar dat de politie de achtervolging stopt omdat het te gevaarlijk wordt….waarom heb je dan politie? Voor de ‘gewone’ overtredingen??…schaamteloos.
@vincenzo: Beetje weinig inlevingsgevoel lijkt me. Stel je voor, je bent gewoon je werk aan het doen, de deur vliegt naar binnen, er stappen lui met automatische wapens naar binnen. Dan denk je wel: f%ck, ik peer em ff heel snel hier. Niets lachen aan.

Zelfde geldt voor de politie. Als zij in hun Golfjes en Volvo’s die lui moeten zien bij te houden terwijl er geschoten wordt, is het veel gevaarlijker om er nog serieus op in te gaan, ook met het oog op andere weggebruikers.
en waar reed de “police-academy bende” dan mee ??
@lincoln: een eehm….Golf ?
Misschien maar eens aan een carrièreswitch denken, overval-bestuurder. ;)
@anuspraeternaturalis: haha, de nieuwe Tyrone ???

http://www.youtube.com/watch?v=-MNdvT0NG-4
@Megakix: Ik zat eerder te denken aan de bestuurder van The Transporter Trilogie. ;)
@anuspraeternaturalis: haha, oké die is wat fitter !
@Megakix: hahahaha it was parked at a funny angle
Politie mag wel is wat betere wagens aanschaffen :P
@maseratizzzzzzzz: Nederland heeft betere auto’s, maar die ‘sliepen’. ;)
Die pleegt overvallen maar gaat gekleed als een cokehandelaar.
identiteitscrisis?
En Tony had ook niet zoveel met Audi’s en BMW’s.
pfff wat klinkt die M5 toch lekker.

Het is wel raar hoe ze dat depot hebben en kunnen overvallen.
Zit dat geld in speciale inktkluisen die ontploffen als er iets gebeurt met het geld?
Op het filmpje rond 8.13 lijkt het wel om een (R)S6 C5 te gaan, maar dat weet ik niet zeker.

(Ook zag ik in de krant staan dat ze er met een I10 weg waren gevlucht bij die crash en dat ze het in een filmpje van de NOS er over hebben dat ze met 240 KM/H wegreden bij die crash, Dat lijkt mij sterk.)
Na een spectaculaire beroving met mitrailleurvuur kaapten vier gangsters woensdagochtend op de snelweg een passerende auto.

Zonder dat de achtervolgende politie dat zag, namen de gangsters de afslag Veldhoven en reden de Noord-Brabantlaan op.

Daar ontmoette de auto met gangsters bij toeval een surveillerende politieauto. Die wilde de wagen aanhouden, maar deze ging vol op de rem. Er sprongen gemaskerde mannen uit die knielden en mitrailleurs op de politieauto richtten.

Deze stoof achteruit, waarna de mannen wegreden. De politie kreeg bevel de achtervolging te staken wegens gevaar voor de burgerij en henzelf.


bron: ed.nl
binnenkort wordt eerder de helicopter ingezet door de politie waarschijnlijk
@206xsblack: eerder wakker worden ? No way ! :lol:
Ik vraag me nog steeds af waarom ze niet gewoon een helicopter de licht in hadden gestuurd.
@joostvanrb: Kwam door het weer stond in de krant, ze hadden ook op het mindere weer gewacht zodat de helicopter ze niet konden zien. Zo stond het in de krant.
haha geweldig zo’n filmpje, leuk om naar te kijken!
Man man….. De daders rijden nog met een Audi S… En ze tonen een Audi A6 All Road…. Terwijl ze duidelijk met een Audi C5 Rs6 rijden…
Wel knap georganiseerde bende…. Ze weten wat ze doen…
Weet iemand wat de tweede auto van gisteren was, want uit de berichtgevingen ging het om 2 vlucht auto’s toch? die mogelijke rs6 dan die uit is gecrasht en nog een vlucht auto (met uitzondering van die auto die ze hebben gestolen toen ze tegen de vangrail reden). Trouwens wel ‘intelligente’ criminelen dat ze de overval op een tijdstip pleegde waarbij de helikopters niet de lucht in konden vanwege het slechte weer.
zo dat was voor de jongens wel fftjes wennen van een s6 of rs6 naar een i10 die ze hadden aangehouden (hoop geen 3cilinder)
Belgische politie zuigt een pak!
In Engeland bv, hadden ze die mannen al lang gehad hoor!
Ik ben Belg trouwens!
Een blokkade van oude Mercedes busjes van de Mobiele Eenheid. Dat moet toch helpen zou je denken. Waarom hebben ze dat niet ingezet? vragen vragen vragen. of de achtervolging inzetten met gepantserde Audi’s van het arrestatieteam..
@rubenpriest: Er werd geschoten
En dan krijg je mss deze situatie

http://www.youtube.com/watch?v=J-D8x30k-2I
@laurensl: had die knakker i.p.v. die Merc SL500 beter die XKR convertible kunnen nemen die je in het begin twee keer ziet:P Maar ik vind ook dat de politie ongetwijfeld heeft gedaan wat het kon met de middelen die ze hadden.
@laurensl: *SL ==> C-klasse
Wat een prachtige wagen zo’n M5. Mocht ik ooit een loterij winnen dan laat ik het nieuwe model staan en koop ik een dergelijke versie. Dat geluid van die V10 is fenomenaal.
Afschieten die jongens. Voor dit soort tuig zero tolerance.
Kan dit soort actie dan stiekem toch wel waarderen, nu blijkt dat deze boys de afrit van de KLPD in Amsterdam Zuid-Oost hadden geblokkeerd, zodat deze enorme vertraging opliepen bij het uitrukken op de melding van een ramkraak/overval binnen een afstand van een paar honderd meter ….

:-)
@rechercheur: Zo’n overvallen zijn vaak zeer slim uitgewerkt. Fout, maar toch ergens bewonderenswaardig voor de inventiviteit.
the-budel-guy via Android app
had dan een BMW 550i en A6 4.2 v8 genomen zonder type aanduiding valt een stuk minder op en je bent snel genoeg weg.
Vliegtijd van een Apache vanaf Gilze-Rijen plus-minus 5 minuten naar Eindhoven? Als ze het nog een keer flikken, meteen er op afsturen! Van mij mogen ze zo’n mooi .50 patroontje door de vooruit schieten, zal er niet om huilen als dit soort tuig dat werkelijk niks geeft om het leven van anderen gruwelijk om het leven komt. Als ze worden gepakt krijgen ze toch maar 7-8 jaar gevangenisstraf, wat ik voor dit soort gestoord volk veel te weinig vind.
Wanneer komt de mercedes S65 AMG aan de beurt.. ik bedoel volgens topgear is dat er wel een goed waggie voor
@dakarbemo: ZO rijk zijn de meeste criminelen ook weer niet ;-)
@xilver: wie zegt dat ze de auto kopen ? die voor het wiet wel maar een bankovervaller gaat echt geen auto kopen, steken de auto liever in de brand;
@dakarbemo: s65 is te lomp
@maxx1:
Aan lompheid geen gebrek bij deze gasten lijkt mij zo
ze zijn wel heel goed en doortrapt
Het zijn gewoon pauperbakken.Liever een amg.
een amg daar wil zelfs een crimineel niet in gezien worden.
btw het word weer een tijd dat de nl politie weer eens een vloot porsche’s aanschaft
Deksels, die reconstructie is geen kattenpis, ’t is bijna onnodig link te noemen hoe ze verschillende scènes naspelen. Voegt een boel toe, sensatiebelevingstechnisch gesproken:)
Zou me niet verbazen moesten bovengenoemde auto’s ineens een stuk beter gaan verkopen.

In de jaren 80 gebruikte de bende van Nijvel als vluchtauto een Golf GTI, en die vlogen toen plots ook als zoete broodjes de deur uit.
Wie wil er nou een paar van die roekeloze kut denen nadoen door ook zo’n auto te kopen…


Geloof me iedereen kan dit doen het enige is dat die gasten gewoon elke keer geluk hebben gehad. Als ze zo doorgaan gaat het 100% een keer mis.

Enige reden dat niet meer mensen dit doen is dat de meeste mensen wél een leven hebben met dingen die ze lief zijn:)
Eindelijk weer eens een leuke rijtest.
Niet verwacht dat deze meneer zijn wisselgeld zou terug vragen :D
Als je een Brinks berooft moet je daar niet 2x over nadenken, toch?
Wat is het nou?

Audi A6 S , Audi RS6 .. Maar volgensmij was het een allroad op de foto?
zijn wel serieuse jongens dit.. moet de politie toch met iets beter aankomen..
Mooie test voor de nieuwe volvo’s die gaan komen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).