BMW X3 tuning van AC Schnitzer [update]

Auteur: , 15 Reacties

Sinds eind vorig jaar is de X3 met zijn huidige smoel te verkrijgen. De heren van AC Schnitzer waren van mening dat het dus de hoogste tijd was om de X3 van de nodige aanpassingen te voorzien.

Ze ontwikkelden een aantal upgrades, zowel cosmetisch als voor onder de kap. Laten we beginnen met het uiterlijk. Uiteraard is er een scheepslading aan verschillende wielen te verkrijgen in de maten 18, 19 en 20 inch. De speciale Type VII en VIII racing velgen zijn zelfs in 22 inch leverbaar. Subtiel? Nee, maar maakt dat uit? Overige uiterlijke aanpassingen zijn de voor- en achterspoiler. In het interieur is uiteraard ook het nodige aan te passen. Een speciaal sportstuur is nog in ontwikkeling en men levert ook een serie pookknoppen, waaronder een versie met een display dat de huidige versnelling weergeeft. Verder is er natuurlijk de legendarisch tragische knop voor je iDrive controller en zijn er legio andere accessoires leverbaar, waaronder verlichte pookknoppen, vloermatjes en pedalen.

Motorisch is er ook nog één en ander mogelijk. Er wordt nog gewerkt aan een softwarematige upgrade voor de xDrive30d maar mocht je in het bezit zijn van een xDrive20d dan is deze te kietelen van 184 naar 218 pk. Voor de gasten die alleen op willen scheppen: je kan ook de sierstukken voor onder je motorkap met AC Schnitzer logo bestellen zonder een motorische upgrade erbij. Hetzelfde geldt overigens voor de uitlaatsierstukken. Die zijn voor elk type leverbaar, maar alleen voor de 28i en de 35i zijn ze daadwerkelijk toepasbaar op een speciale sportuitlaat. Overigens is ook die nog in ontwikkeling.

Kortom: er is weer een hoop nieuwe meuk te krijgen voor je X3. Veel plezier met shoppen dus!

UPDATE 11:31 – er is ook een filmpje van de crashtest met voetgangers.15 reacties

Dik, zeker de voorkant. Maar het blijft een bus….hoog zwaartepunt, maf lijnenspel, veel luchtweerstand…
@Megakix: Ben het met je eens. Super auto kwa looks, ik vind hem erg mooi gedaan. Maar het blijft een X3. Ik kraak de auto niet af hoor, maar not my piece of cake. Zou graag zo een zwarte AC-Schnitzer 3 serie Coupe willen zien. Da’s super!
Waarom alleen 6 cilinders voor deze auto, een v8 zou toch niet zo misplaatst zijn?
Haha die iDrive knop past totaal niet in die wagen !
@stanny:haha, bedankt voor het opmerken, was me anders niet eens opgevallen. wel lelijk zeg.
@ Megakix:

Toen ik eens met een X5 reed had ik amper het gevoel met een “bus” te rijden, zelfs bij heel sportief rijgedrag en snelle bochtencombinaties.

Het is en blijft BMW.
@hollow:

Dan heb je nog nooit in een sportieve auto gereden. Rijdt geregeld in de X5 van mijn baas, en die komt nog niet een beetje in de buurt van mijn Abarth.
Overigens, voor een SUV rijd hij aardig sportief, maar dat is niks vergeleken met elk andere normale auto.
motorische upgrades zijn wél leuk
De knop van iDrive in de vorm van een AC Schnitzer velg …. (wat lelijk)

:-)
Ik heb nog nooit een X3 gezien van het huidige model!
Hoewel ie toch wel mooier is dan z’n voorganger
De nieuwe x3 is een hele verbetering maar goed model kost al gauw 70 tot 80 ruggen n daar kan ik wel wat betrrs en leukers voor kopen
Dikke shit! ziet er goed uit hoor.
Racing forged wheels staan er mooi onder.
Geslaagde buitenkant
hoe kan je dit nou mooi vinden,ac verneukt alleen maar bmws hou het gewoon normaal dat is het aller mooist

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).