Ferrari F40, ciao bella!

Auteur: , 57 Reacties

Daar rijdt ze, zomaar op straat. Actiefoto's blijven fantastisch. Als er dan ook nog een Ferrari F40 verleidelijk de camera in kijkt.

Geen met nummerplaat ontsierde voorkant. Waarschijnlijk op weg naar of net terug van Zandvoort. Af en toe mag deze Ferrari F40 de deur uit. Ze maakt haar kilometers graag, gretig haast! Oppassen nu want de turbo’s hebben er nog wel eens moeite me na stilstand. High-maintenance is een understatement. Maar als ze haar onderhoud krijgt is ze goed voor heel veel kilometers plezier.

Af fabriek minimaal 478pk, genoeg om de 1100kg te verplaatsen. Het blijven magische nummers. Hoeveel er nog van over zijn? Geen idee en het maakt ook niet uit. De uitstraling en het karakter bedwelmen iedere liefhebber. In een wolk van onverbrand mengsel, dat wel.

Met dank aan willemrodenburg voor de spot!57 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Heb het nooit wat gevonden, F40. Doe mij maar gewoon F50.
@SyriX: dan ben jij blijkbaar stekeblind ;)
@Roelio: Stekeblind misschien wel, maar doof zeker niet!!! Wat een monsterlijke sound heeft die F50 :)
@blogger: het geluid is idd geweldig!!
@blogger: Daar heb je volkomen gelijk in! Wat een soundtrack!!!
Maar net als jij, als ik de keuze had tussen de F40 en de F50, zou ik zonder twijfelen voor de F40 gaan. Help wat een ongeloofelijk geweldig mooie auto is me dat :)
@blogger: Dit is zo’n zeldzaam moment dat ik niets anders kan zeggen dan +1
@SyriX: F50 vind ik een onderschatte wagen, niet dat ik er in gereden heb of iets maar dat geluid is fenomenaal!
http://www.youtube.com/watch?v=5sXCiBtFcu8
@PostWar: Ok, je hebt gelijk die F50 is echt niet normaal… Woei…
@postwar: wauw! Wat een geluid
Hele mooie spot. Ben geen Ferrari liefhebber, maar dat is een van de weinige die ik echt mooi vind.
@SyriX: idem hiero, vind de F50 veel stoerder, ookal zou ik als ferrari liefhebber liever de F40 hebben. Veel meer een icoon dan de F50 om 1 of andere reden
@spykerboy: er zit weinig logica in jouw naam+liefhebbers autos+ de auto die je gaat kopen.. je heet spykerboy.. je bent liefhebebr van ferrari.. en je gaat waarschijnlijk een maseratie kopen… niet dat het me wat uit maakt begrijp me niet verkeerd.. maar vreemd is het wel
@dennisr: spykerboy heb ik gekozen omdat ik redelijk wat aandelen heb in spyker, ferrari is me favo, maar die zijn te duur dus ga ik een maser kopen ;) licht in principe een opgeboorde ferrari 360 blok in ;)
FUCK ME DOUBLE IN THE ASS!!!! wat een héééééérlijke spot!!

sorry voor taalgebruik, kon het echt niet laten deze keer en ongetwijfeld vergeven jullie me ook dankzij deze spot! :-D
Hele vette foto ook!
Gewoonweg schitterend!!! De meest charismatische Ferrari ooit! Fuck de Daytona, Fuck de 458 en fuck de Enzo!! Dit is de meest geweldige Ferrari, Punt.
Mooie foto!
Locatie: Haarlem, voorbij de Haarlemmerhout onderweg naar de A9.
Hij is echt waanzinnig mooi!!
Op zandvoort ook eentje gespot, maar die had wel een mini kenteken op de neus. :)
Toen ik een jaar of 3,4 was, was dat mijn lievelings speelgoedauto. Dat vind ik nu nog steeds als je hem ziet net speelgoed echt helemaal top!
@veyronlover: haha ben dus niet de enige ;) ik had er een stuk of 5 van :D
@Roelio: haha ik ook ;)
@Roelio: ik ook.. vroem vroem over het speel kleed, in mijn geval achtervolgd door een Diablo.
Jeutje dat filmpje met die sounds van de F50.. nooit geweten dat die de sound had van een oudere F1-bak!! Damn wat een asociaal mooi geluid! brrr…
ik heb een keer mee mogen rijden(en hard) met een F40..
echt subliem..kippevel als ik er weer aan denk..
daarna(eigenlijk daarvoor al) verslaafd geraakt aan deze auto..
blijft voor mij een topper..
geluid en vermogen van de F50 is ook geweldig..
maar de F40 schreeuwt uiterlijk naar mijn idee toch veel meer “IK BEN EEN RACEAUTO!!” uit..
Het komt door het uiterlijk en de techniek, waardoor deze F40 van een zo hoogstaand niveau is, heel weinig elektronica, waardoor hij zich onderscheidt van zijn opvolgers.
De F50 is zeker onderschat in mijn ogen, niet mooi, optisch gezien, maar technisch superieur aan al zijn concurrenten en ook zijn tijd vooruit.

OT: Mooie spot, ook de foto in de reactie is mooi.
Volgens mij heeft hij zijn nummerplaat achter het raam … mag dat zomaar ? Sowieso onzin nummerplaat aan de voorkant … ik zeg afschaffen !
@bertuss:
ik ben het volledig met je eens! Heb je de europese nummerplaten al gezien die ze in belgie gebruiken (die zijn vooraan zo groot als achteraan)
Lekker gefuckt als je een Italiaans gestylde wagen hebt.. :s
@Stino:

Tja nummerplaat achter is meer dan voldoende vind ik. Flitsen doen ze toch ook bijna nooit van voren ? Naja en dat is de enige reden dat zo’n plaat er op moet. Ik bedoel qua registratie e.d. kun je tegenwoordig toch wel een chip gaan gebruiken ofzo ? Of werkt het niet zo eenvoudig ?
@bertuss: Flitsen doen ze vooraan toch ook vrij vaak in België. Op een gewone auto is dat natuurlijk ook niet echt erg om een plaat te hangen. Op een specialeke echter…
@bertuss:

Lijkt ook wel een Duitse plaat. Gezellig, man + vrouw, middelbare leeftijd, stukje toeren met z’n tweeën … Maar desalniettemin, fantastische bak, en toch leuk om in het wild te zien, in plaats van op Italia a Zandvoort of andere meeting.
F40 staat boven F50.
@Flatfour:
F40 is bijlange zo exclusief niet als de F50
geloof mij ;) van de F50 zijn amper 400modellen gemaakt, de F40 telt er ruim over de 1000 ;)
De F40 voor de looks, de F50 voor t geluid, sjezus wat klinkt die auto lekker:D
Mooiste ferrari samen met de 250gto,blijft een must have voor mij
Ik vind dit echt een hele mooie auto! Zo worden ze niet meer gemaakt!
Waanzinnige auto, ik heb een van de fraaiste modellen in mijn vitrine staan (Kyosho, 1/18 met zwarte wielen, super light uitvoering). Maar in het echt ben ik hem ook op straat tegengekomen tussen het andere verkeer. En dan valt op hoe belachelijk breed de auto is. Ik nam zelfs het woord “pooierbak” in de mond (mea culpa!). Deze auto moet alleen staan en rijden, dan komt hij tot zijn recht.
Naar mijn mening dé mooiste sportauto aller tijden…zucht…het móet een ‘zij’ zijn…
f40 kjkt altijd geil he…
Toen hij uitkwam was net de periode dat mijn autogekte echt begon. Wat heb ik bij de Bijenkorf staan bedelen om een modelletje van Bburago van de F40 te mogen kopen, er werd meer dan het dubbele voor geboden.
Die F40 blijft een masterbak, die auto had toen zo’n impact, is nooit meer geëvenaard imho. Iets van 3kg gewicht alleen al op de lak besparen, geweldig! Even off topic….Mensen hebben het hier wel eens over MTV “cribs”. Daar zag ik laatst 50 cent in het wanstaltige en megalomane huis dat hij van Tyson kocht. Hij had wel ff een F40, F50 en een Enzo staan, dat kunnen toch maar weinigen zeggen. Oh ja, als daily runner had ie ook nog een 599, nice.
@chrispothast: Een je vergeet de Veyron? Die heeft echt een gruwelijke impact gehad hoor!
@Cantago: Eh nee
@chrispothast: nee? de eerste productieauto die de 400km/u grens doorbreekt kan je als onbelangrijk aan de kant schuiven? Het feit dat deze in het grootste comfort de hoogste snelheid kan bereiken en nog steeds zeer makkelijk te rijden is doet er niet toe?

Vreemde ‘normering’ hou je er op na…
@Alwood: lezen Alwood
er zijn maar drie Ferarri’s die ik echt mooi vind van de “modernere”: de F40, F50 en de F355 Spider stuk voor stuk hebben ze wat… iets wat ik bij de F430 mistte, en ook de 458 heeft voor mij niet die tick van WOW.
Staat deze niet in Bergen aan Zee normaal?
Daar heb ik een keer een F40 in het wild gezien.
In Duitsland trouwens ook, in de binnenstad van Lubeck of all places.
Ongelooflijk wat een machine.
Zo puur, zo doelmatig, zo breed :)
Prachtig! Mooi geluid idd, maar de 599 GTO kan er ook wat van.

http://www.youtube.com/watch?v=YSjZBdoJCE8

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).