Maximumsnelheid op vier extra wegen naar 130

Auteur: , 55 Reacties

Jep, vanaf 7 juli kan je op vier nieuwe trajecten 160 blazen zonder je rijbewijs te riskeren. Als je tenminste geen voorwaardelijke hebt staan natuurlijk.

Vanaf donderdag kan je ongestraft tien kilometer per uur harder rijden dan tot nu toe was toegestaan op de volgende trajecten:

– de A17/A58 van Moerdijk naar Bergen op Zoom;
– de A32 van Steenwijk naar Heerenveen;
– de A37 van Hoogeveen naar Klazienaveen;
– de A58 van Bergen op Zoom naar Vlissingen.

Bij al deze trajecten willen we je van harte aanraden om vooral in de gaten te houden dat je niet aan het eind van de weg van de wereld afvalt. Mocht je echter genoodzaakt zijn je zo ver buiten de bewoonde wereld te moeten begeven dat je op één van de bovenstaande trajecten komt te rijden dan weet je nu dat je in ieder geval een klein beetje door kan rijden. Als het rustig op de weg is tenminste, maar wanneer is het dat nou niet op die trajecten? Eerder mocht je ook al op andere trajecten je v-max verhogen.

Autoblog Top Tip voor de mensen die graag te hard rijden: mocht je fanmail krijgen van het CJIB en je betaalt te laat dan betaal je voortaan niet meer 25% maar 50% van het boetebedrag als straf voor het te laat betalen. Lap je een tweede aanmaning ook nog aan je laars dan wordt het totaalbedrag verdubbeld, aldus de Televaag. Even opletten dus!55 reacties

gedwongenleaser
Beetje bij beetje…
mogen de mensen die dit voorstel “populistisch” vonden gewoon 120 blijven rijden ??
@lincoln:

Neen, de autoblog-redactie adviseert om op deze trajecten 160 km/u te gaan rijden …
@rechercheur: nee hoor. Wij adviseren altijd flat-out.
Bij 160 krijg je toch wel een aardige boete vrees ik. Het voelt wel enigszins anders de nieuwe snelheid, maar dat ligt eigenlijk aan de auto waarin je rijdt. In een Bugatti zal je het verschil niet merken.
@floryn: dus jij rijd in een Bugatti?
het is wel fijn dat ze het nu op 4 trajecten hebben toegepast want als het goed gaat mogen we misschien binnenkort in heel Nederland 130 rijden op de weg :)
gedwongenleaser
“Jep, vanaf 7 juli kan je op vier nieuwe trajecten 160 blazen zonder je rijbewijs te riskeren.” Je mag toch max 50km te hard rijden alvorens je papiertje in te leveren? Ofwel mocht je toch eerst max 170km en nu 180km?
@gedwongenleaser:

tot 30 km/u overschrijding staat er een vast sanctiebedrag, van 31 km/u tot 50 km/u overschrijding bepaalt het OM wat ze met je aan willen (afhankelijk van je verleden, veelal wordt dit afgedaan met een boete hoger dan € 250,-), vanaf 50 km/u ben je sowieso je roze papiertje kwijt.
@rechercheur: Uit welke eeuw ben jij? Roze papiertjes zie ik alleen nog bij dinosauriërs :P
@mout: Ik denk dat er nog genoeg ‘dinosauriërs’ rondlopen/-rijden hier ;-) Ik heb er ook nog eentje, die is nog zeker twee jaar geldig.
@Bennink: Ik heb zelfs 3 roze papiertjes!
@mout: Ik ben 25 en heb nog steeds een roze papiertje hoor ;)
@mout: Fossiloloog ? ;-)
@mout:

Ben 23, heb ook nog een rose papiertje
@rechercheur: Op de snelweg valt het onder Mulder tot 40km/h te hard.
@gedwongenleaser: ik heb een “contract” met justitie waarbij ik niet harder dan 30 te hard mag anders is het 2j zonder rijbewijs. Ze hadden willen invorderen maar de Officier van Justitie was een motie vergeten in te dienen en daardoor konden ze niet invorderen. (lachend de rechtzaal uit dan maar niet zo hard jakkeren).
@E34M5Touring: Toch fijn dat je je verhaal even in de groep gooit. Proficiat.
Overschrijding met 30 km/u (op de snelweg) kost je € 192,-.
@rechercheur: gaat nergens meer over! Ik zeg iedereen betaalt dit jaar geen boetes, iedereen. Zo heeft te overheid ook niks in te brengen, maarja dat gaat toch niet lukken met al due nsb ers hiers
Hoezo 160?
Je kunt nu denk ik wel 190 op de teller gaan rijden zonder je rijbewijs te verliezen.
5kmh tellerafwijking en 5kmh snelheidscorrectie en je zit safe ;-)
@Hubert: zie ook reactie van rechercheur iets hoger: vanaf 30 te hard bepaalt de officier wat er met je papiertje gebeurt, vanaf 50 te hard ben je ‘m sowieso kwijt.
@Hubert: Op de snelweg is dat toch vanaf 40? Of geldt alleen op de 130 km/h trajecten vanaf 30 te hard?

Al 2x staande gehouden met 37 km/h te hard op de snelweg na correctie (max 100) en was gewoon vaste prijs zonder OM.
@Joerek: de ‘rechercheur’ is dan ook abuis: anders dan op alle andere wegen krijg je op de snelweg tot en met 40 km/uur overschrijding (na correctie) een ‘Muldertje’. De flitsmarge zou op 130-wegen wel omlaag gaan, ik weet alleen niet of dat al is ingevoerd.
@Hubert:

wat nou 5kmh tellerafwijking. bij veel auto’s is het eerder 10% tellerafwijking.

nog harder!!! :D
Ver van de bewoonde wereld :O ? Woon hier in Giethoorn ,, het is er enorm druk bij heerlijk weer! maar wel fijn dat we tussen Steenwijk – Heerenveen kunnen door blazen (al is het maar 10 kmh meer).
@kooiker84: Ehm, vind je de stelling dat het tussen Heerenveen en Steenwijk ver van de bewoonde wereld is érg ver gezocht? 99% van de burgers van NL woont dichter bij elkaar dan daar.
@mout: Volgens mij is dat maar 75%, wat lekker dicht op elkaar woont, ze doen maar. Meer vrijheid geeft meer plezier en rust.

Het maakt niet zoveel uit, of je 120-, of 130km/u mag, 10% rijdt er daadwerkelijk harder, de rest is nog te wantrouwend. Of de Politie die trajecten meer in de gaten houdt.
Maar oké, leuk dat het kan, nu ook nog alle spitsstroken open, altijd, zonder verlaging van de maximum snelheid en Nederland is weer een land, waar je even lekker helemaal door kan rijden. Files blijven toch veroorzaakt door mensen, die hun snelheid niet op tijd aanpassen en niet goed opletten, om de doorstroming te bevorderen.
@kooiker84: dat is westerse mentaliteit: Nederland houdt voor velen na Utrecht/ Amersfoort op.
@Bracket:
Amersfoort… waar ligt dat?
@Hubert: never mind, veel te ver van huis
@Bracket:
Hier in het zuid-oosten ook nog heerlijk rustig.
En als ik het echt niet meer kan houden, spring ik hier even over de grens (10 minuutjes) en kan lekker vrij-uit rijden.
@Hubert: Ik zeg altijd maar, dat de grens van Nederland en Duitsland, ligt bij Driebergen, daar waar onze KLPD het hoofdgebouw heeft, vanaf daar kun je meestal het beste doorrijden. Vanaf Utrecht gezien, naar boven toe, is dat na knooppunt Hoevelaken.
Nu is het wat lastiger, men is met de verbreding van de weg, tot aan Veenendaal, bezig, maar normaal en straks zeker, moet het toch wel weer kunnen, dat doorrijden.
@Bracket: Jammer dat men er zo over denkt ofniet dan,,
@kooiker84: die buurt heb ik ook gewoond. Tussen Steenwijk en Heerenveen altijd al door kunnen blazen ;)
@rotarypowah: Daar heb je gelijk in! maar laatste tijd word er veel gelazerd daar….
@kooiker84: Gelaserd*
Gaan de mensen eindelijk 120 rijden. Nu rijden de meesten tussen de 110 en 116 en denken er veel dat je hard rijdt als je ze voorbij gaat met 120.
@rotarypowah: idd, als je nu de cruise control op 125 km/h van de navigatie zet, rijd je sneller dan de meeste andere weggebruikers.
Mensen vergeten dat de km teller ongeveer 10% overdrijft.
Ik rijd op het stuk tussen Steenwijk en Heerenveen altijd al 150 a 160, het is bijna altijd rustig en controles worden aangegeven.
@CasparH: :lol: = van de wereld af rijden….

OT: Nu nog wachten op extra asfalt…dank u !
Wat dacht je van de A7 Groningen – Duitse grens. Rij daar altijd al 130. Kan prima.
Jongens :

1 dag nadat KOOS met pensioen is gegaan, dansen de muizen op tafel………..
Koos’ website die moeten we blijven promoten :

http://www.verkeerdebaas.nl/

’t is een verkeerde baas !
@desjonnies: Kunne we deze man niet uitzenden naar Libie ofzo, adt hij gaat letten op de rebellen wel hun gordels omhebben…
“Als het rustig op de weg is tenminste, maar wanneer is het dat nou niet op die trajecten?”
De A58 kan in de zomer nog wel ‘ns voor leuke files zorgen.. van meer dan 15 kilometer. Niet altíjd rustig daar;)

(+correctie: A17/A58 moet zijn A17/A59).
“de A58 van Bergen op Zoom naar Vlissingen”. Nice, dat stuk is er ook echt ideaal voor! Nu kan ik voor het grootste gedeelte 130 rijden van Tilburg naar Terneuzen. Overigens je kan wel grappen maken dat het niet druk is, maar stond vorig weekend nog in 2 files op datzelfde stuk. Altijd fietsendrager/caravan-terreur. Maar in de winter is het inderdaad meestal uitgestorven en daardoor ideaal voor 130.
@Lan_Evo: Vind ik ook heel fijn dat het daar is :D! Ja… schijthekel aan die caravans daar.
“de A17/A58 van Moerdijk naar Bergen op Zoom;”
Hoe snel mag je dan van Bergen op Zoom naar Moerdijk. Ook 130?
Dat wordt blazen op de A58! Hihi
In Bergen op Zoom hebben ze mazzel.
” Bij al deze trajecten willen we je van harte aanraden om vooral in de gaten te houden dat je niet aan het eind van de weg van de wereld afvalt”

lol.

waneer komt nou de A2 utrecht amsterdam aan de beurt?
Ik reed toch altijd al 135 op de A37 (tijdens spitsuur minder verkeer op de weg dan op de a2 in het midden van de nacht). Mooi dat het nu legaal is geworden :)
130 rij ik altijd al,wanneer naar de 150
:p
Zoals @wimbers al opmerkte: Wanneer komt de a2 utrecht-amsterdam nou aan de beurt? Ben daar al paar keer over heen gereden is het is gwn schijt irritant om over een 5 baans weg 100 te moeten rijden(niet dat ik me daar aan hield maar toch).
@zakar36: naast de 100 km er uur vind ik niks irritanter om van de meest rechter baan helemaal naar links te moeten om zo’n linkshangende aap in te halen. Zouden ze eens wat strenger op moeten beboeten. en het legaal maken om rechts in te halen zolang er een lege baan tussen zit!!
185 – 3% = 179.5 of met andere woorden 190+ op de teller zonder je rijbewijs kwijt te raken (indien geen eerdere overtredingen) toch lekker beetje jammer dat bv de a2 tussen maarssen en amsterdam niet een upgrade krijgt!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).