Toyota Prius Plus Performance Package. Poehee.

Auteur: , 70 Reacties

Dat zijn veel P's in een titel. Maar dat terzijde, Toyota beseft ook wel dat niemand de Prius écht koopt vanwege het milieusparende aspect. De Prius wordt goed verkocht omdat er zoveel belastingvoordeel op zit en dus komen ze nu met een pakketje voor iedereen die met zijn Prius wat meer aanzien wil op de linkerbaan.

Al een tijdje bekend, maar nu ook daadwerkelijk op de markt. De accessoires die jouw Prius van dat extra aanzien moeten voorzien zijn de volgende: een andere voorbumper, sideskirts en achterbumper met diffuser. Daarnaast wordt er een setje toegepast dat zorgt voor ongeveer 2,5 centimeter verlaging. Goed voor de looks én goed voor de luchtweerstand, want die schijnt door al deze aanpassingen ook minder te worden. En dus wordt je Prius wellicht zelfs iets sneller! De 17 inch lichtmetalo’s met 215/45R17 rubbertjes moeten het plaatje afmaken.

Het pakketje wordt (in Amerika althans) leverbaar op alle modellen Prius. Toyota Nederland laat weten dat het Plus Performance Package in Nederland niet leverbaar wordt, ze hebben wel een alternatief pakketje met carbon-look dak en andere wielen.70 reacties

sow die moet ik absoluut hebben!
Al draagt een aap een gouden ring…..
@mylvan:
Dan is hij tegelijk bruut en bling bling?
@mylvan: lol, dat was ook waar ik het eerste aan dacht…
@mylvan: Je kunt hier zo’n goeie etnische grap over maken… Maar dat zal ik even achterwege laten.
Juist, ja… Prius met echte performance? LOL
Met andere bandjes zou zomaar de rolweerstand dermate kunnen toenemen dat de Co2 uitstoot fors omhoog schiet, en daar gaat vervolgens je 14% bijtelling ….

:-)
@rechercheur: En dan komt de staat weer bij je aankloppen.
@rechercheur: met name het frontaal oppervlak van de banden zorgt voor weerstand bij grote+brede velg/bandcombinaties. Dus de luchtweerstand neemt flink toe, maar ook een rolweerstand een beetje.
@bassie:

Michelin claimt anders 20% minder rolweerstand met hun Energy Saver banden ….
@rechercheur: kan goed wezen, ik zeg ook niet dat het niets scheeld, (20% van weinig = nog steeds weinig) maar een smallere band heeft vaak nog meer invloed.
@bassie:

Op bijvoorbeeld een Prius 1.8 HSD Business liggen standaard al bandjes van 215-breed, dus aan de breedte, en het ‘frontaal’ oppervlak en luchtweerstand, van de banden verandert er in dit geval niets.
Zolang ze niet sneller worden heeft het geen nut…
Hij word toch niet echt sneller?alleen iets minder lucht weerstand ,dus zuiniger of heb ik het nou verkeerd gelezen
Ps op alle modellen Prius, er is er toch maar 1?
@jobh: en 5 generaties ondertussen geloof ik.
Ziet er nog altijd even saai uit!

Beter volgende aanpassingen doen:

http://fancytuning.com/wp-content/uploads/2009/10/tommy-kaira-toyota-prius.jpg

http://cdn2.worldcarfans.co/2009/9/medium/7927514.jpg
@stanny: Haha, die uitlaten.
@stanny: Heb je al een oerlelijke auto en dan gooi je er ook nog plastic troep op. Hmmm ;-)
You can’t polish a turd.
@birdboy: volgens Mythbusters wel ;)

Glans is niet genoeg voor een pruts, prius, om hem aantrekkelijk te maken
@birdboy: whahaha! Misschien dat het wel kan maar je zal er zelf niet schoner op worden…
Gebruikt wordt het ding heel snel bereikbaar voor petjes, dus waarom niet.
Mooi ding.

Overigens begreep ik dat de meeste Priussen je met 150 op de linkerbaan voorbijgaan. Dus wat dat betreft is dit gewoon een prima passende outfit.

Meeste Priuspiloten houden zich overigens in werkelijkheid heel keurig aan de maximum snelheid. maar als het moet is een Prius in de lengterichting een van de meest wendbare auto’s die je voor je 1 tot 2 keer modale inkomen kunt kopen.
@glashelder: Welke Toyota dealer werk jij?

Overigens de meeste Priusses en Honda hybrides rijden heel asociaal. Gaan niet opzij en hebben waarschijnlijk iets te compenseren. (50+ daar gelaten)
@glashelder: het zijn prius rijders die 110 sukkelen en zo proberen vrachtwagens in te halen.
Toyota Prius Plus Performance Package, inclusief family pack duracell…
Los van het feit dat ik dit samen met de Honda werkelijk frikandellen van auto’s vind, vind ik dit Toyota Prius (jak) Plus (hoezo) Performance (welke performance) Package zo iets tegenstrijdigs hebben. Ik vind dit nog triester dan een M sticker op je 316 plakken.

Alhoewel… die matten maken het wel echt eventjes af…
gedwongenleaser
@Bisazza: dat je de Prius een lelijke auto vind kan ik inkomen, dat je gaat zeiken op een performance pakket voor een Pruis slaat nergens op. Bij 9vd10 “performance” pakketten, voor wat voor type auto dan ook, gaat het puur om uiterlijk vertoon, dat dit triest is heeft dus niets met die Prius te maken.
@gedwongenleaser: Deels met je eens. Het verschil is alleen dat die 9 van de 10 het ook geen performance pakket noemen. Lees: Sportpakket “AMG”) Had het dat Prius Sport genoemd.. (klinkt overigens ook niet) het klopt en hoort gewoon niet bij een Prius.
Whahhahahaha wat slecht dit
muesli mobiel + spoilers = muesli voor sjonnies die zichzelf serieus ”nemen”
Wat is de volgende stap, Toyota die de range muesli mobielen sportief gaat noemen
Een diffuser op een Prius is als make-up op een trol: het wordt er niet beter van…
Tsja, en toch vind ik dit geen lelijke auto :)
Maar goed.. blijft een ugly-ass wannabee auto voor belastingontduikers..
Ziet er wel goed uit! Voor een Prius dan.
@bisazza
Niet dus. Maar ik verkeer al jaren in de gelukkige omstandigheid om 45000km/jr op de weg te zitten. Niet op een vast traject, maar overal. Dus ik zie vrij goed wat er op de weg gebeurt.

Ik word bij 120 vrijwel nooit door een Prius ingehaald. Wat vaker door Civics hybrid. En heel vaak door Audi’s VW’s, Volvo’s en Peugeots. Niet eens zo vaak door BMW’s en weinig door Mercedessen.
@glashelder: Ok. Mijn ervaring is in ieder geval anders t.a.v. Audi’s en Volvo’s.
Resumé: elk merk heeft overigens zo zijn malloten en keurige chauffeurs. Daarom moet naar mijn idee de bestuurder niet als referentie van het merk worden gezien maar meer als persoonlijk gebrek
@glashelder: beetje verwarde? Ga eens dichter bij je werk wonen als het milieu je echt interesseert, dit jaar kan het voor 2%.
@laurensje: Lastig als je werk door heel NL zit… ;) Ik rij momenteel een kleine 60.000 km per jaar, maar kan ook onmogelijk dichter bij mijn werk gaan wonen. Dan moet ik elke dag verhuizen…

Ik vind het geen bijzonder lelijke auto en dit setje staat hem goed. Toen ik de titel las verwachtte ik wel minimaal een +T setje of iets anders dat de noemer “performance” kan rechtvaardigen…
Ziet er best wel strak uit. Who cares dat het een hybride is… er zit nog steeds een gewone motor in hoor. Stelletje zeikerds.
Jaaaaaaaaaa…nog meer redenen om deze auto te weigeren ! :lol:
@Megakix: lol +1
gedwongenleaser
@Megakix: je had nog meer redenen nodig? Was je hem aan het overwegen ofzo? :P
@gedwongenleaser:

LOL !!!! + 10
@gedwongenleaser: nauwelijks ! ;-)….maar net als bij de reclame van de Opel Corsa…door herhaling wordt je wel steeds meer in de verleiding gebracht, ofniedan ??? :lol:
gedwongenleaser
@Megakix: hehe zekers… Ik had de Opel nog niet eerder overwogen maar het begint nu best een beetje te kriebelen, binnenkort maar eens een proefritje maken :).
@gedwongenleaser: …krijg je ook vast een leuke vriendin mee…die lief lacht als je naast elkaar stopt…ofzo… ;-)
Wordt tijd dat de Prius een bezoekje gaat brengen aan Hamann Tuning. :p
* Oeps sorry Autoblog. Dit was niet mijn intentie.

( tevens een verzoek om eens een edit functie in te bouwen, dan had ik deze layout fuckup ongedaan kunnen maken )
@MLTB: Lekker bezig :lol: het is tenslotte vrijdag nietwaar?
Een Prius Performance, dan verwacht je toch dat er een V8 in zit…
dit hoeven ze niet te doen man , deze auto is er puur om geld te besparen dus ga dat nu niet verzieken maak dan een concurent voor b.v de Hyundai Genesis Coupé
Bléééh.. Uitzichtvervuiling, zou extra belast moeten worden. En die foto’s van Stanny; WAAROM? 4 uitlaten onder een hybride auto ? Mijn zoontje van 5 weet de enige kreet al die daar bij past; “kijk pap, all show no go !!”
** ja het mannetje is -nu- al wijs ! ** :D
@TSI-tje: Kijk, dat is nou goede opvoeding, mijn complimenten! Kan het petjes-volk nog wat van leren.
wat voor performance hebben ze eraan gedaan dan?

hebben ze nou 380V op de accu gezet:P
@mbevo: :lol:
Wie een Prius kiest, kiest nooit voor autorijden, en kan het derhalve waarschijnlijk ook niet. En dat merk je omdat Prius-rijders nooit door hebben dat er een motorfiets tussen de file door komt en verder ook niets door hebben van wat er om ze heen gebeurt. Evenals Scenic-rijders trouwens.
@RobTWo: yep…en vroeger waren dat de Mondeo Wagon en de Toyota Carisma rijders…..brr…

Feit blijft, dat Toyota de sukkels van de weg vormen…
@RobTWo: Komt gij het is tegen mijn pa zeggen aub, naar mij luistert ie niet :p
Al draag een aap een gouden ring hij is …..lelijk ding.
Hybride en Prius in het bijzonder ondervinden meer en meer de hete adem van steeds zuinigere en zuiverdere wagens met klassieke motor. Vandaar da ze de prius wat meer emotie willen meegeven. Je ziet dat mensen toch weer vaker gaan kiezen voor auto’s met een traditionele motor. En wanneer de keuze groter wordt, gaan mensen ook weer op emotionele gronden hun keuze voor een auto maken.
Het blijft een prius,een tampon op wielen
@theblackdude: dus een echte mannenauto, immers een tampon komt op plekken waar mannen graag willen zijn.
@mashell: Ja, maar op het verkeerde tijstip! Dus nee dankje;)
Ik ga typen wat ik schrijf op elke Prius-comment: *boooooooooooooooring*
Spannend hoor..
Een diffuser onder je Prius? Dat is echt het toppunt van kansloosheid… Daar trapt echt niemand in!
Een dank u wel aan alle “Cantag1/xilxer/audirsQQraeant/spiedieslow/stamnie/benjamin93/miilnietvan” en andere sukkels die hier zo negatief reageren.
Door jullie starheid kan ik nog voordeliger in een Prius rijden. Door jullie starheid kost een Prius niet wat ie zou kosten wanneer Audi of Bmw zo dapper zouden zijn geweest om zoiets op de markt te zetten.
Man man man om een Prius sloom te noemen, sukkels, rij er eerst eens in dan kom je wat minder DOM over. En inderdaad zijn acceleratie is bezopen, maar dat geldt voor 99,9 % van alles op 4 wielen, wanneer ik het bekijk vanaf mijn Kawa.
Nogmaals dank voor jullie starheid, waardoor ik naast de goede aankoop prijs ook nog voordeel van de overheid krijg. En ondertussen in een fijnere wagen rij dan jullie in je astras/puntos/golfjes e.a. ouderwets spul.
Tja, het is werkelijk niet te peilen hoe ziek de meeste geesten zijn n.a.v. dit topic.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).