Met een BMW X5M naar het M-Festival [incl. video]

Auteur: , 40 Reacties

Afgelopen weekend werd de 24-uursrace van de Nürburgring verreden, een mooi moment voor de M-divisie van BMW om hier een evenement omheen te bouwen, waarbij de introductie van twee nieuwe modellen centraal stond. Wij waren ook uitgenodigd, en werden door BMW van passend vervoer met de nodige //M Powerrr voorzien: met een knalblauwe X5M werd de reis naar de Ring ingezet.

Maar voordat we met onze overpowered SUV in de Eiffel neerstreken moesten er eerst nog wat opnames gemaakt worden. Collega Woutert was namelijk op hetzelfde moment met de Porsche GT3-RS 4.0 aan het spelen, en dus zochten we hem bij de Duitse grens op om de nodige beelden te schieten.

Qua specs valt er weinig op de X5M af te dingen: de 555 pk en 680 Nm die uit de turbogeblazen 4.4 liter V8 komen compenseren het gewicht van bijna 2.400 kg ruimschoots. In elke versnelling en op elke snelheid zorgt het immense potentieel voor een flinke duw in je rug. Schakel de sportstand in en de auto katapulteert je richting de horizon: de vierde versnelling wordt vastgehouden tot 200 km/u, en daarna gaat het onverminderd voort totdat de snelheidsbegrenzer een eind aan de pret maakt. De hoge zit en dito comfort maken de SUV tot de ideale Autobahncruiser. Toch kwam al die power goed van pas, want we moesten de Porsche een beetje kunnen bijbenen per slot van rekening. Hoe rap het af en toe ging kan je zien in onderstaand filmpje:

Dezelfde avond trapte het M-Festival officieel af, pal naast de Nürburgring, waar het geknetter van de trainende auto’s niet van de lucht was. Een ideale opwarmer voor een avond vol performancemodellen. Op dit evenement werd namelijk de nieuwe BMW M5 (in zijn productievorm) voor het eerst aan het publiek getoond, een auto die trouwens gebruik maakt van hetzelfde motorblok dat in de X5M die ons die kant op had gebracht ligt. Als verrassing werd er ook de M3 CRT gepresenteerd, de allerlaatste uitzwaai-M3. Ondanks de grote drukte is het ondergetekende toch nog gelukt een paar foto’s te schieten; deze vind je in de gallery hieronder.

Helaas konden we niet blijven plakken voor de 24-uursrace, want de plicht riep weer. De volgende dag werd dus noodgedwongen de terugreis aanvaard. Voordat we bij onze eindbestemming aankwamen moesten we echter nog wel een keer of twee langs de benzinepomp…Tussensprintjes zijn o zo verslavend, maar het zorgt wel voor de onvermijdelijke draaikolk in je tank. Ach, die dikke grijns die het op je gezicht te voorschijn tovert is het waard.

40 reacties

I wish i was there :)
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Richtingaanwijzer op linkshouden op de linkerbaan als signaal dat iedereen ruimte moet maken voor jou is verboden op de autobahn.
@walter: Dacht dat het als een gek signaleren was dat ook verboden was?
the-budel-guy
@walter: met groot licht knipperen is verboden. daarom gebruiken duitsers hun linker knipperlicht.
@the-budel-guy:
Knipperlicht is ook verboden.

jegliche Bedrängnis des vorausfahrenden Fahrzeuges, sei es dicht auffahren, Lichthupe oder der Blinker, gilt als Nötigung.

Diese, auch mittlerweile im Gesetz so genannten Drängler müssen seit neuestem für jegliche Art der Nötigung im Straßenverkehr mit empfindlichen Strafen rechnen.
the-budel-guy
@walter: aa oke weer wat geleerd vandaag
@walter: hmm apart dat beiden niet mag… Want het seinen zie je continu en overal. Constant met je knipperlicht aan is gewoon een Frans drama.
Wat een shitbaan hebben jullie toch.
Tzijn toch altijd dezelfde die change hebben hé!
Heerlijke kleur op die M5 zeg! Het wordt eindelijk eens tijd dat die premium modellen eens een keer niet die saaie zwart/grijs/zilver gebruiken
Bij het zien van het filmpje van de Porsche GT3 rs 4.0 zag ik al een shot waar een blauwe achterbumper met meerdere schoorstenen te zien was. Dat was dus ook een flinke pk wagen, mooie volgwagen voor de shoot!
@verstelbarevoorwielen: Ik vroeg me ook al af van welke wagen die bumper was. Aan het blauw te zien had ik heel stiekem (hoe onrealistisch ook) op de nieuwe M5 gehoopt.
@durtmcgurt: Dat was dan wel een flinke primeur geweest, waarschijnlijk had Wouter dan in de blauwe M5 gereden en die Porsche door het transport bedrijf naar Duitsland laten rijden!
@verstelbarevoorwielen: In alle opzichten de Porsche ;)
Die X5M heb ik dinsdag en woensdag gereden op Circuit Zolder..

http://www.flickr.com/photos/rivanov/5887335199/in/set-72157627084103700

http://www.flickr.com/photos/rivanov/5887335641/in/set-72157627084103700/
@Rivanov: Zie een leuk bosje sleutels liggen.
Je hebt vast nog wel meer getest.
ben erg benieuwd naar jou ervaringen want Wouters testen zijn niet meer wat het geweest is. test tegenwoordig alleen nog maar shirtjes en kapsels. ;)
@Rivanov: Mooi foto’s Rick, maar waar was dat dan van? Had je een BMW Experience dag of zo? Alle M modellen.. instructie van Phil Bastiaans.. twee raceteams aanwezig.. vet man!
@Freewarefreak: Was een BMW Circuitdag voor klanten van een paar vestigingen. Ze organiseren dit vaker. Wij stonden daar als partner van BMW om de connectiviteit/integratie van Apple en BMW te promoten/benadrukken. Phil Bastiaans (ook klant van ons) geeft die dagen de instructies..
@Freewarefreak: Je ziet onze stand ook nog op de foto.. ;)
@Rivanov: Jep, mSolve, wel eens van gehoord. Cool. Die M3 Coupe.. die is zo vet.. check z’n plaat: Rear Driven Limousine.. ;)

http://farm6.static.flickr.com/5024/5887345377_bc800ba8e2.jpg
@Freewarefreak: Deze M3 heb ik ook nog even uitgelaten op de openbare weg. Geweldige wagen!
@Rivanov: jouw foto van de M3 Sedan…wow, mooi shot, en de mooiste auto imo !
Jammer dat jullie gegaan zijn, anders was er een plaatsje over geweest voor een echte autoliefhebber.
Achter bijna elk woord een T pakken is soms wel leuk maar niet achter namen etc. ja, de laatste tijd testen jullie maar van alles en nog wat hè? Van muesli apparten waar jullie op kotsen tot als hoogte punt de SLS?
Waarom ziet nou niemand hier dat die x5m de koplampen heeft van een x6? ben ik nu gek of is dit gewoon een facelift ofzo?
@phantom: denk dat het gewoon een facelift is ja, zie wel meer foto’s op het interwebz met die koplampen.
Hij mag dan hard gaan en een monster van een motor hebben, ik vind het echt geen mooie en speciale auto. Heb er ook nog nooit een op straat gezien.
Als ik dan een brute SUV zou moeten kiezen, dan de Q7 V12 TDI.
@circlestorm69:

Precies mijn gedachte! En hij klinkt als een stofzuiger :(
@circlestorm69: Klinkt als een stofzuiger maar gaat als de brandweer, SUV’s zijn geen race machines deze dus ook niet hij gaat vooral ontzettend hard en moet heerlijk rijden! Ik heb er al 3 gezien dus dat is geen argument!
@blacksquad:

Oh ja? waarom noemt BMW het dan een M product? Waarom kunnen Audi, Mercedes en Porsche het wel? Audi heeft met de V12 TDI (ja DIESEL ja) nog stuk brutere en beterre geluid dan dit stofzuiger gedoe. Snap sowieso niet waarom je van een SUV die ooit bedoel was om te kunne offroaden nu opeens wordt gebruikt om mee te kunnen hoeken ;o
Mislukt model de x5.Klinkt als een stofzuiger en rijdt als een dweil.Niet m waardig dus.
Heh, 2400kg.

Vertel dat aan een M-ingenieur uit de jaren 80 en de man krijgt een hartverzakking.

“Das meinen Sie doch nicht?!”
Ik heb de snelheden op het filmpje nooit aangetikt, maar heeft het uberhaupt nog zin om bij 250+ km/u de linkerclignoteur aan te houden? Met zulke snelheden hebben de andere weggebruikers eerder baat bij flitsende grootlichten, net als in races zoals Le Mans 24h. De snelle jongens waarschuwen de langzame(re) jongens. En dan hoeft het knipperen niet zo overdreven als in Le Mans te gaan, maar het heeft volgens mij meer impact dan een lullig knipperlichtje dat je (vlak) naast een oververlichte koplamp toch niet ziet van een afstandje.
Ligt het aan mij, of klimt die meter boven de 200 nog maar heel langzaampjes voor een auto die 550 pk tot z’n beschikking heeft?
Ik vind hem cool, houd toh eens op met gezeur over geluid. Je bent toch geen 17 meer
En oh ja die Q7 sucks ass. Huifkar. En met die v12 oliestoker is ie nog langzamer ook.
De X5 vind ik al een zeer mooie SUV de X5M is natuurlijk helemaal bruut.
Ik dacht al dat jullie langs de ring waren geweest toen ik het filmpje van te GT3 rs 4.0 zag. Die weggetjes waar op gereden werd kwamen me nogal bekend voor, was toch om en nabij de ring he? Heerlijke weggetjes liggen daar zeg, echt een genot om daar te rijden.
OT: Mooi filmpje weer, altijd leuk om te kijken!
vorige generatie x5 was veel mooier…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).