FAIL! Michael Bay doet repost in Transformers 3

Auteur: , 58 Reacties

Blijkbaar was Michael Bay een beetje lui bij het maken van de nieuwste Transformers film, want een opmerkzame filmfreak viel het namelijk op dat bepaalde scenes van Transformers: Dark of the Moon wel heel erg leken op scenes uit de film The Island uit 2005.

Hebben we hier te maken met een domme fout? Is het gewoon een slimme manier geweest om kosten te besparen? Of zorgt deze vorm van recycling er voor dat er een eco sticker op de film geplakt mag worden?

Het is in elk geval bizar om te zien dat bepaalde stukken film gewoon 1 op 1 zijn overgenomen. Er zijn uiteraard met de computer wel enkele trucjes op los gelaten, maar de overeenkomsten zijn voor iedereen duidelijk te zien. (via: autoblog.com)

In onderstaande video kan je de overeenkomsten mooi zien:

Michael Bay fail video58 reacties

Nou nou, het zijn samen misschien 5 seconden ofzo.
Je zou verwachten dat men bij blockbusters van dit niveau wel genoeg budget zou hebben om alles “nieuw” te maken. Dit is wel erg flauw…
prima deal, minder kapitaalverlies!
Ik lig er niet wakker van
Krijgt ie geen gezeur met auteursrechten of zo?
@YaSo: met zijn eigen auteursrechten?
@robbie: lol
@robbie: ohh haha ja laat maar zitten :lol:
@robbie: Denk je echt dat Michael Bay de auteurs rechten heeft voor The Island? Dacht het niet, die heeft de studio.

OT: Michael Bay weet sowieso niks van films maken. Het is allemaal boem, bam, beng en een heleboel explosies en vuurtjes.
@barryb: Ik heb de film toevallig gisteren gezien en het laatste stuk is inderdaad veel te veel boem bam knal. Erg jammer want er zit genoeg moois in de film! Ik vond het verhaal in deel 2 dan ook veel beter…
@Cantago: welk verhaal in deel 2????
Nou ja… als t nou hele scènes geweest waren ok, maar dit zijn maar ff een paar seconden. Scheelt wss gewoon een hoop geld, om een simpele crash ff te copy-pasten met een kleine bewerking er overheen ipv weer een heel nieuw shot op touw te zetten.
Ok en waarom staat dit op autoblog?
@Stopwearingpants:

Omdat er auto’s in voor komen :D

OT: Daar lig ik niet wakker van en het is kosten besparend.
@Stopwearingpants: Omdat ik dit wil zien! En het heeft met Auto’s te maken. Waarom lees je dit als het je niet interesseert?
@Cantago: het interreseert me wel alleen dit is meer iets wat je op spits ziet
Ik heb hier geen woorden voor, dan niet voor de film maar om dit als Fail te bestempelen, jullie maken de laatste tijd ook best fails, vroeger dacht ik nog van ok, maar ene stukkie van 5 seconden dat goed aanpaste op de film , wat is er mis mee, zal wel in keurig overleg zijn geweest hoor.
@The360box:

Overleg met zichzelf ? Michael Bay is zowel de producer van The Island als van Transformers …

:-)
@rechercheur: Oh, dan maakt het hélémaal geen zak uit. AB moet er geen punt van maken.
@rechercheur:

regisseur bedoel je.
Do your research, detective.
Wat een artikel om niets ….
Een beter milieu begint bij jezelf, dus recyclen!!
Ik vind het nogal knap dat het iemand schijnbaar is opgevallen… Die heeft veel vrije tijd gehad.
Verder vind ik het ook wel meevallen, als je de kosten zou weten (ik heb ook geen idee) om dit nog eens te maken zouden we wel schrikken lijkt me.
Disney doet dit feitelijk al jaren…

http://www.youtube.com/watch?v=WzyLZYYb2qk
@SimonMc: Haha en dan ook echt rechtsonderin “stupidvideos.com” :D
@rubenpriest: hehhe nice, en toch is dit niet te vergelijken,…
Wat is er mis met hergebruik? De BMW 1M heeft het motorblok van de Z4, onderstel / ophanging van de M3, en nog wat onderdelen uit diverse (oude) BMW’s, en moet je eens kijken wat een heerlijke bak het is geworden..

ps. ik zal de discussie naar een wat meer autogerelateerd onderwerp proberen te trekken, want ik zie niet wat een item m.b.t. de film The Island en Transformers in godsnaam op Autoblog doet.
@rechercheur: Overal waar ook maar een auto in voor komt komt op Autoblog:P
@rechercheur: je vergeet nog iets, namelijk VAG, is een en al copieeren en op een of andere manier heeft niemand daar problemen mee…
Als dat filmpje het niveau van Transformers 3 weergeeft dan is die waanzinnig vet. Ik heb toen in 2005 “The Island” gezien en mij heb toen ook letterlijk vergaapt aan de magistrale beelden waarop die auto’s zichzelf kapot reden op die treinassen. Weer een “one to watch” dus. Bovendien Transformers 1 en 2 waren ook super, dus ik sluit mij bij de rest aan, kan er niet wakker van liggen.
@Freewarefreak: Ik ben er geweest en het was echt een geweldige film! De recensies zijn niet al te lovend, maar bij dit soort films gaat het niet echt om het verhaal, maar echt om de geweldige special effects en actiescenes. Het is echt 2,5 uur gegarandeerd kijkplezier.
@gerard1710: De special effects en de beeldkwaliteit en dan met die 3d beelden maken het inderdaad een mooie film om naar te kijken… De aanwezigheid van Rosie Huntington Whiteley droeg daar anders ook aan bij ;-)
@gerard1710: Als je alleen op graphics vertrouwd en de rest achterwege laat, ben je in mijn ogen een slechte filmmaker.
@imba: Het is ook geen goede film, het is een leuke film. Ik weet zelf ook wel dat de climax gigantisch uitgerekt wordt en dat bijvoorbeeld Huntington alleen in de film zit om mooi te zijn, maar dan ga je voorbij aan wat deze films leuk maakt: het totaal absurde en idiote van een 2,5 uur durend gevecht tussen Decepticons en Autobots…
Dezelfde scene was ook te zien in Bad Boys 2, toen auto’s werden los gelaten vanaf een vrachwagen trailer.
Bron is slashvideo, onder de aandacht gebracht door Gizmodo.
@rechercheur

overal waar ik jou comments zie loop je alleen maar te zeiken en te zeuren als t je niet zint ga dan op een klaag forum zitten maar laat t hier gewoon lekker zn gang gaan
@nillus: ach @rechercheur vind het nou eenmaal leuk om een beetje te zeuren. Je weet toch hoe zuur politieagenten kunnen zijn, hij bevestigd graag die vooroordelen ;)
@robbie:

Tsja, als jij jouw berichtgeving gewoon op orde zou hebben, dan zou er voor mij niets te zeuren zijn ….
@nillus:

je kunt ook gewoon niet reageren, of eerste even beter rondkijken voordat je onwaarheden de wereld in helpt ….
en ff ontopic

ik sluit me bij de rest aan tis maar een paar seconde
so what mij stoort t niet als de film maar goed is

en hoeveel films zullen deze tricks wel niet bevatten ??
ik vind het gewoon lame!…

Maar sjah de rest van de film heeft ook weinig diepgang…
Conclusion? Play again :P
FAIL!
Waarom sommigen zitten te roepen dat dat kostenbesparend is begrijp ik niet. Je moet tenslotte alles opnieuw nadoen.
@4991

Heb je het filmpje wel gekeken? Dit is namelijk niet nagedaan.

OT: boeiend, met de nieuwe effecten ziet het er goed uit en hoeven ze geen auto’s te slopen. Problem solved.
@DeShompies: nope, maar de vraag was waarom kosten besparen indien je toch alles opnieuw moet nadoen? Tenzij hij natuurlijk de beelden gewoon heeft gekopieerd maar daar twijfel ik aan.
Mja voor zo’n klein stukje… Was me totaal niet opgevallen toen ik hem gisteren gaan kijken ben… Wel nog een leuke film…. Vooral wanneer Rosie Huntington Whiteley in een Mercedes Sls Amg stapte…..
Oh en nu kan het wel zijn dat er hier mensen zijn die dit “cheap” vinden en “not done”… maar als je eerlijk bent… Wie ging het hier gezien hebben zonder naar dit filmpje te kijken???
@Dimglor: ” Wie ging het hier gezien hebben zonder naar dit filmpje te kijken??? ”

WOW :shock:
En zo breng je je niet zo heel goed ontvangen film nog een keer onder de aandacht, een tikkie controverse is altijd goed. Dit is geen fail, dit is geen cost saving, dit is briljante marketing.
Niets nieuws, gebeurde decennia geleden al. Zie bijv. scenes uit Silent Running, direct afkomstig uit Battlestar Gallactica.
geen explosie in 5 seconden kan niet van een michael bay film zijn!
Van de +\- 8700 seconden mag er toch wel iets gerecycled zijn ;)
Dit soort films vind ik fantastisch. Met die geluidsinstallatie van mij is het allemaal net echt. In Transformers 2 zit zo’n stukje dat het even stil is en dat die bommenwerpers dan die bommen naar beneden laten flikkeren, dan staat bij mij alles te shaken. Heerlijk!
IMO een aanrader, deze film. 3d is wat minder dan Avatar, maar wel leuk.
Ha, lapshots. Opzich wordt dit dagelijks gedaan, maar dat een filmregisseur in de montage terug grijpt op eerder gepubliceerd materiaal is wat zwak. Ik heb de film niet gezien maar durf te wedden dat er dan meer ‘archief’ materiaal gebruikt is.
In dat 2e shot knippen ze net op tijd weg voordat je ziet dat het een chrysler magnum is ipv een chevy suv..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).