Aston Martin: “150 V12 Zagato’s à 365k euro het stuk”

Auteur: , 29 Reacties

We wisten dat hij er aan zat te komen, nu is de kogel door de kerk. Er komen minder Zagato's dan Porsche's GT3 RS 4.0 (600) en meer dan er BMW's M3 CRT (67). Bij Aston Martin lijken de orderboeken echter nog open.

De Aston Martin V12 Zagato sluit aan in een lange reeks van samenwerkingen tussen de Britten en de Italiaanse ontwerpstudio. Laatste in de serie was de DB7 Zagato. Dat was een luxe comfortabele GT, de V12 wordt meer racer. Dat was de DB4 GT Zagato in zijn tijd ook, 50 jaar geleden, en laat dat nu net de inspiratiebron voor deze V12 zijn.

Voorin de bekende 517pk V12. Net als in de Aston Martin V12 Vantage. Weinig verschillen tussen de twee auto’s behalve het plaatwerk. Dit zal op de Zagato ook vooral uit aluminium bestaan waar de Vantage hier en daar nog wat carbon heeft zitten. De prijs van €365.300,- inclusief locale (Britse) belasting maar ex. slurptax.
29 reacties

Erg mooi ding, alleen jammer van die velgen, dat had wel wat stijlvoller gekund …
@rechercheur: Wielen kun je wisselen voor zover ik weet ;)
Die smoel begint eindelijk te wennen!
Ik vind toch nog steeds dat er gewoon een Aston smoel op een Zagato body geplakt is hoor, ik voel niet echt een harmonie, tis wat een samenraapsel.
@jokkebrok: gaat die wenne dan want bij mij nog niet en denk ook van niet hij heeft z’n mel open staan als bij peugeot alleen bij deze is er iets in z’n mel gestopt zodat hij z’n mel houdt:P
@hema36: haha inderdaad maar het is alleen heel erg lastig als je geen leestekens gebruikt dan word het lastig om direct te begrijpen wat een ander zegt als je begrijpt wat ik bedoel niet persoonlijk bedoelt hoor ;)
@hema36: klopt :P haha. net of hij z’n mond open heeft maar er iets in gestopt is.
De Italianen en Britten mogen wel vaker het bed delen, je krijgt er mooie kindjes van! :)
@BmwMPower: je lijkt wel een wijf met zo’n reactie. snap wel wat je bedoeld ;)
Pfff, belachelijke prijzen. Krijg ik never nooit niet gefinancierd met m’n 2x modaal inkomentje.
@alcantara: Had je dat verwacht dan toen je zag dat zagato aan de slag ging?
Vind de achterkant niet zo tof
Vind het niet mooier als het origineel.
Aangezien de originele auto’s bedoeld waren voor op het circuit vraag ik mij af of de andere wel straatversies worden….
Ach maakt eigenlijk niet uit ook. Kan hem niet betalen en denk dat de kans héél klein is dat er ooit een gespot zal worden, kenteken of geen kenteken.

Vind het echt een briljant mooie auto, snap aan de andere kant ook wel dat het model niet iedereen aan zal spreken.
Ik persoonlijk vind hem helemaal zo mooi niet. Vooral die achterkant heeft iets raars
Zijn er nou echt zoveel mensen met wansmaak? Mijn god wat een gedrocht!
@911GT2: Ik sluit me volledig aan bij je mening echt een lelijk hok.
Zijn ze de uitlaten vergeten te stylen?! Dat gebobbelde ziet er niet uit.
Blijft prachtig vind ik
Ik vind hem niet in de line-up van Aston thuishoren, wat mij betreft eerder (met iets ander neusje) een Maserati…
@Sciurida: deze past juist heel erg in de line up. Deze sluit perfect aan op de DB4 Zagato, een auto net zo legendarisch als de Ferrari 250 GTO. Ook een iets ander design dan nog meer van dat bijna perfecte Callum design doet de line up goed.
Voor zo’n auto? Geen geld, ik wil hem!
Echt heel mooi kan ik ‘m ook niet vinden geef mij de v8 vantage s maar, die blauwe.
@Alwood “à 365k euro het stuk”, beetje veel dubbelop.
De achterkant is echt meesterlijk. Het lijkt net een haai. Meer dier dan machine. Ik zou dat combineren met een Jaguar E-type voorkant of een DB7 voorkant.

Dan heb je een mooie auto.
Ik was geen fan van de db7 zagato maar deze doet m wel,alleen velgen vind ik niet zo passend
Zijn er uberhaupt wel 150 V12 vantages over de toonbank gegaan? Ik vind hem niet mooi, eerder lelijke achterkant bah
Die achterkant… best wel 370Z.
Sehr Schön, en als motorgeluid een selling point zou zijn.
Wat een vet geluid als deze bak stationair loopt.
Doet me denken aan een mustang-P51 of Spifire.
365K Lijkt me redelijk. Ik ben niet zo’n Aston fan maar dit is echt nice.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).