Goodwood 2011: GT3 RS 4.0, Virage en een donut-MINI

Auteur: , 16 Reacties

Gisteren zagen we de nieuwe lichting V12-grootmeesters en een heerlijke Hennessey Venom GT voorbij denderen op het Festival of Speed in Goodwood. Nu is het tijd voor donutpret, een uitzwaai-Porsche en de Aston Martin VNV (Vlees nog Vis).

Niet lijfelijk aanwezig bij het FoS? Geeft niet, wij dit jaar ook niet. Filmpjesbakker Shmee150 is er wel en heeft van de meest noemenswaardige auto’s een sfeerimpressie in elkaar gesleuteld. Krijgen we toch nog een beetje het idee wat er zich afspeelt op de Goodwood-track.

Als eerst de 911 GT3 RS 4.0 waarin Wouter laats zijn benen mocht strekken. Een Porsche die in 12 tellen de tweehonderd aantikt en tevens het einde van de 997 aankondigt. Dit is het einde, dat doet de deur dicht (via gewichtsbesparend bandjes in plaats van hendels). En dat boxergeluid blijft toch wel lekker hè.

Kruis een DBS met zijn directe familie, de DB9, en je krijgt een Aston Martin Virage. Neef en nicht geeft scheef gezicht, maar in dit geval is de uitkomst niet onaardig qua looks. En er komt nog steeds een leuke roffel uit die 6.0 V12.

De obesitas-MINI slooft zich sinds kort uit bij het WRC met een rallyvariant. Die auto mocht ook mee op de reis naar Engeland en coureur Kris Meeke trakteert het publiek op verse donuts in de ragbak.16 reacties

check die mini dan!!!
Tering, wat klinken die AM en die Mini toch lekker!
@Nico94: kijk je het filmpje van de porsche even?
Wat een VERSCHRIKKELIJK LELIJK ding is die mini en hij is nog vreselijk groot ook! Waar gaat dat heen met Mini! Ach en wee!
De AM klinkt echt verschrikkelijk saai zeg..
Doe mij toch maar de AM one-77!!! Mooiste van allemaal!! Maar jah…..ik kan hooguit een Skoda betalen..en die heb ik dan ook…?
prachtige tekst:
“Neef en nicht geeft scheef gezicht”
Geluid van de RS 4.0 is echt overduidelijk het mooist, AM niet echt spectaculair in dit filmpje..
Die Mini-chauffeur heeft toch echt iets met het stuur.
Schitterend die Porsche 997 GT3 RS 4.0 met een fantastische geluid mijn droomauto
Dat er ook al Porsches te zien zijn hier zegt al weer genoeg hè?
En wtf heeft een Virage te maken met een DBS? Eerder met een Rapide,
Mini beats Evo :p des te langer & vaker ik naar de Mini kijk, des te leuker hij word. ik wil niet veel zeggen maar de eerste echte rally shakedown van Mini was perfect te noemen. Mini versloeg op meerdere tijdmetingen citroën en ford :O beat that VW
Oh de gt3 rs 4.0 heeft een lekker geluid, echt super natuurlijk en rauw!
Heb dit dus allemaal mee mogen maken! Zo dik dat festival!
Lekker geluidje in zowel de GT3 als de Virage. Mini is ook leuk om te zien. Alleen waarom niet wat meer beeld van de One-77? Of zou dat nog komen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).