Kilometers vreten met een Ferrari 250 GT Lusso

Auteur: , 15 Reacties

Een fantastisch einde aan deze rode maandag. De underdog, vaak overschaduwd door de Ferrari 250 GTO maar (bijna) net zo'n schoonheid. Platter en een tikje vuiler kijkend. Helden rijden daar gewoon mee naar de Nurburgring.

Het is 1962 als de eerste Ferrari 250 GT Berlinetta Lusso zich laat zien op de autosalon van Parijs. Verkocht als extra luxe uitvoering, in de praktijk een extra ruige uitvoering. Korter, lager en voorzien van de 3 liter V12 die ook in de GTO lag. De Lusso krijgt ‘em met 250pk.

Ondanks de astronomische bedragen die mensen tegenwoordig voor deze auto’s neerleggen schromen eigenaren niet de GT te gebruiken. Waar de auto voor gemaakt is. Een beetje de Steve McQueen of Eric Clapton uithangen.

Ter ere van de Modena Track Days was dit een-na-mooiste zusje aanwezig op de Nurburgring. Met het stof en plak van het rijden er nog op. Autobahnen in een 250 Lusso, stel je voor. Bekijk de foto’s op autojunk.nl.

Met dank aan robinm voor de spot!15 reacties

Die is toch van Nico Aaldering, van The Gallery? Prachtauto!
Tering, wat is dat een mooie wagen!
Voor mij is dit de mooiste ferrari. Kan de GTO niet tegenop.
@baasbas:
Hell no:
250 GT SWB
250 GTO

En de rest mag op de rommelhoop :)
Enorm mooie bak, op 14 september 1994 ge├»mporteerd naar Nederland, al enkele malen door Nico Aaldering aangeboden op internationale veilingen, helaas toen onverkocht gebleven. Weet echter niet of dit exemplaar nu nog steeds van Nico Aaldering is ? …
Geloof echt niks van die aantal pk’s, wedden dat ze dat toen al niet hadden
@Stopwearingpants:
Gezien de topsnelheden die gehaald werden met GTO’s, twijfel ik er geen seconde aan. Met minder red je dat namelijk niet.
@Stopwearingpants: je kunt beter je broek weer aantrekken.
Supergaaf, een van de beste auto’s om gewoon eens een rit mee te maken.
Prachtig!!! woord van een Lambo-man ;)
@baasbas, prachtig ding maar een 250gto en f40 vind ik mooier. Ook 330p is fenomenaal mooi
@theblackdude:
Ik ga niet zeggen dat ik een F40 of een 330p4 niet mooi vind :) Ook een 250 gto vind ik prachtig, maar er staan nog wel wat auto’s boven op mijn lijstje. Sowieso dus de 250 GT lusso, maar misschien ook een Alfa Romeo 33 stradale…
Ik ben ook geweest, echt fantastisch spul. Lekker fotograferen daar, dit was mijn favoriet:

http://www.fiatblog.nl/wp-content/uploads/2011/06/ferraritrack.jpg
@CarloAbarth: Mooie foto!
@CarloAbarth: moet je op AJ posten, je kunt nog weles foto van de maand winnen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).