Oud nieuws: de verkoopcijfers van Saab in 2010

Auteur: , 29 Reacties

Vandaag mocht Saab het jaarverslag van 2010 bij de Zweedse KvK deponeren. Formaliteitje, niks bijzonders. Maar het viel de ambtenaren aldaar op dat Saab vorig jaar minder auto's heeft verkocht dat ze aanvankelijk hadden gemeld. Groot nieuws! Bericht op NU.nl! Mailtjes van "zie je nou wel"-roepers! Rustig aan mensen, het zit allemaal iets anders in elkaar.

Eind vorig jaar zag Saab de bui al hangen en stelde daarom de verkoopdoelstellingen net op tijd bij. In plaats van 45.000 auto’s hoopten ze opeens op 30.000 tot 35.000 verkochte Saabjes. Het werden er uiteindelijk 31.696. Vandaag wordt echter bericht dat deze verkoopaantallen niet zouden kloppen, of dat ze minder hebben verkocht dan Saab beweert. Dat zit zo. De verkoop aan dealers en importeurs (wholesale) is wel degelijk uitgekomen op 31.696 units. De verkoop aan klanten was uiteindelijk 28.284 auto’s. En dat was gewoon al sinds januari bekend. Tja, dat is nou eenmaal hoe Victor Muller zijn cijfers presenteert. Zo gebeurde het ook bij Spyker. Zijn argument is dat de dealers en importeurs ook afnemers van Saab zijn, en daarom worden de wholesale-cijfers meegenomen in het jaarverslag.

In ander Saab-nieuws: Het Zweedse National Debt Office (NDO) vindt het prima als Saab een deel van het vastgoed wil verkopen. De deal levert Saab 28 miljoen op, in ruil voor 50,1 procent van Saab Automobile Property AB. Nu moet alleen de Zweedse regering nog even ja-knikken en de groep investeerders geleid door Hemfosa mag gaan schuiven. Als de productie ook weer een keer op gang wordt gebracht en de deal met Pang Da en Youngman wordt beklonken door de Chinese overheid zit Saab weer in veilig vaarwater. De vraag is alleen hoelang ze nog moeten wachten op deze goedkeuringen. To be continued, maar da’s logisch bij soaps.29 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Je kan er beter irrelevant nieuws van maken. Saab is hoogstwrs toch ten dode opgeschreven.
@xilver:

je hoeft niet van al je comments een Belgen-mop te maken hoor ..
nergens voor nodig ..
@lincoln: Jij hoeft ook niet op al mijn comments een bash te geven… is ook nergens voor nodig…
@xilver:

klopt .. dat moet ..
@lincoln: Ga een ander maar lastig vallen met je gezeik… ik heb hier totaal geen behoefte aan…
Een bedrijf kopen en in stukjes en beetjes verkopen , zou VM nou toch slimmer zijn als de meeste(hier!)denken?
Ben het met VM eens; vanuit productiebedrijf gezien is 31.6blabla inderdaad aan auto’s verkocht. Particulieren ? Dat is een probleem van de dealers.

Maar, dat Saab nu verkwanseld wordt voor méér dan 50%, dat had ik nooit gedacht. Eerdere plannen ging steevast uit van ca. 30% !? VM kapt er dus mee…
@Megakix: Die deal gaat enkel over de sale-and-lease-back-constructie. Saab verkoopt een deel van de fabriek om het weer terug te kunnen huren. Snel geld, maar met de verkoop van Saab aan Chinezen en -wellicht- Antonov heeft het weinig te maken.
@ricardo: oeps, inderdaad niet goed gelezen…sry
@Megakix: Je bent het met VM eens? Wat schattig. Het is gewoon misleidend, daarnaast hebben de dealers contracten met Saab -> begint al mistig te worden. Dan kunnen ze nog voorraden aanleggen -> nog mistiger. Het is de ultieme manier om te verhullen dat het slecht gaat.
@Megakix: “Maar, dat Saab nu verkwanseld wordt voor méér dan 50%, dat had ik nooit gedacht. Eerdere plannen ging steevast uit van ca. 30% !? VM kapt er dus mee…”

Hola hola. Beter lezen: “in ruil voor 50,1 procent van Saab Automobile Property AB.”

Het gaat hier enkel over het vastgoed, dat in een aparte AB zit en waarvan het meerderheidsbelang dus bij de nieuwe investeerders komt…
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Iedereen weet ondertussen dat het uitermate slecht gaat met SAAB. Toch bedankt AB om het ons steeds duidelijk te maken.

Ik zag vandaag een prachtige nieuwe 9-5 die me inhaalde en zou bijna vergeten dat het slecht gaat met het merk die zo’n mooie producten ontwerpt.

Doe zo verder…
@JNTHN:

altijd trappen als iemand knock-out ligt te creperen ..
in andere apen-landen doen ze bijv. aan stenigen ..

ultiem helden gedrag voor apen-volk ..
@lincoln: Na-aper..
@JNTHN: mee eens de 95 is een prachtige auto. Goed het interieur is lang niet op voldoende niveau maar dat ziet de buurman niet. Maar zou je nu een Saab durven kopen? Hoelang zijn er nog reserve onderdelen, als de dealer een aanbetaling vraagt heb je jezelf dan genoeg in bedwang om de man geen blauw oog te slaan, als je de bestelling gedaan hebt wanneer krijg je dan je auto? De laatste tijd wordt er af en toe een uurtje geproduceerd, het kan wel 2 jaar duren voordat die 95 van jou eindelijk geproduceerd wordt. Ik denk dat velen denken, dan toch maar een A6, E, 5 of als het bijzonder moet zijn een XF.
@mashell: interieur voor MY ’12 is 100% top hoor! Was bij de overname al een leveranciersprobleem (al lang bekend dus) m.b.t. de dashboards, is nu opgelost en zijn nu toonaangevend, zoals het hoort…
;)
“de groep investeerders geleidt door Hemfosa”
au
@R77: ‘Hemfosa is een plaats in de gemeente Haninge in het landschap Södermanland en de provincie Stockholms län in Zweden. De plaats heeft 80 inwoners (2005) en een oppervlakte van 33 hectare.’ (wikipedia)
Lijkt me een rijk dorp dan. Maar ze hebben wel ruimte om overtollige Saabs te parkeren.
@mout: Hemfosa, Vastgoedbedrijf niet gevonden ?
@boygeorge: Nee, daar ben ik te dom voor. Ik had niet begrepen dat fabrieksgebouwen kopen iets met vastgoed te maken heeft.
@mout: daar doelde ik dus niet op. Is al gefixt btw.
En dit zagen wij niet aankomen!?
Ik denk aan iets met een stekker en contactdoos.
Die neus van Pineukkio is wel heeeel lang !
Aandeel Saab is in 1 week meer dan 150% gestegen.
Zegt niet alles, maar toch.
Kijk! Goed nieuws dat na de EIB ook de NDO goedkeuring heeft gegeven aan de Sale and lease back constructie! Zo komen we dichter en dichter bij de overleving van Saab.

Wat betreft de aantallen: staan dus slechts 3.412 Saabs in voorraad bij alle dealers wereldwijd! Dat is bizar weinig!

Echt uniek dat er in deze situatie zoveel Saabs verkocht blijven worden… De order intake is op iets van 40% van de normale hoeveelheid doorgegaan. Dat zou bij ieder ander merk 0% zijn geweest!
@Svenska_Aeroplan_AB: ik zou een briefje wagen, jij weet echt hoe het zit!
@vincenzo: dat klopt
Het zit helemaal niet anders, dit is hetzelfde geintje dat hij bij die popnagel auto’s toepast. Leugenaar eerste klas…maar ja het is een nl-er die truienbreier, dus dan mag het he?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).