Rijtest en video: Jaguar XF 2.2 D

Auteur: , 109 Reacties

Drie jaar geleden introduceerde Jaguar met de XF de langverwachte opvolger van de S-Type. Voor het aankomende modeljaar werd de sedan strakgetrokken om wat beter in de pas te lopen met de rest van de Jaguar-lineup. Het grootste nieuws speelt zich echter onder de motorkap af: met de 2.2 D heeft de XF voor het eerst een zuinige viercilinder diesel aan boord, waarmee de aanval op de Duitse concurrentie wordt ingezet. In een zonovergoten München gingen wij er mee op pad, om te kijken of hij zich kan meten met de ´Duitse Drie´.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

De XF begeeft zich hiermee voor het eerst in een segment dat de afgelopen jaren explosief is gegroeid. Doordat de milieumaffia zijn wurggreep op de automotive industrie heeft verstevigd neemt de vraag naar zescilinders af, en vinden we in het E-segment steeds meer zuinige dieselgestookte vierpitters onder de motorkap. BMW, Mercedes en Audi hebben deze motorblokken allemaal in huis, maar Jaguars instapper was tot nu toe de 2.7 V6 diesel met 204 pk. Hoe belangrijk een ge-downsizede motor voor het merk is blijkt wel uit cijfers uit Engeland (Jaguars grootste markt), waar niet minder dan 80% van de verkopen in dit segment een viercilinder beslaat. Het invoeren van een prijsbewustere instapper was dus eenvoudigweg noodzaak.

Jaguar XF 2.2 D
Jaguar XF 2.2 D

Wanneer je de nieuwe XF eens goed van alle kanten bekijkt, kan je alleen maar concluderen dat de facelift hem veel goed heeft gedaan. Het was al geen lelijke auto, maar de strakke booskijkers, plattere achterlichten, bredere bumpers, en verder doorgetrokken motorkap geven de auto een gespierdere, assertievere look. Ook komen de ‘J-Blade’-ledjes in de voorkant erg mooi tot hun recht, in een koplampunit die godzijdank de rare bollingen in het midden kwijt is. Wanneer je dan ook nog een set 20″ porno’s onder de auto monteert (wat bij de persdemo’s uiteraard het geval was) is het plaatje helemaal af.

Jaguar XF 2.2 D

De 2.2 D is geen onbekend motorblok: De van Ford/PSA afkomstige unit vinden we onder andere in de Citroën C5 en de Ford Mondeo. De engineers konden echter geen 1-op-1 kopie maken, want in de XF wordt dit blok, vanwege de achterwielaandrijving, in de lengterichting gelegd. Om het verbruik en de uitstoot zo veel mogelijk terug te dringen trok Jaguar twee dingen uit de trucendoos: een automatische versnellingsbak met acht (!) verzetten en een start/stop-systeem (soft hybrid). Mede dankzij deze foefjes levert Jaguar zijn zuinigste model ooit af, met een gemiddeld verbruik van 5,4 liter en een CO2-uitstoot van 149 gr/km.

Maar de grote vraag is: hoe presteert een relatief kleine viercilinder in de XF, of met andere woorden: is het wel Jaguar-waardig? Daar kunnen we kort over zijn: ja. Met 190 pk en 450 Nm komt de auto nooit tekort. Door de iets grotere cilinderinhoud dan vergelijkbare modellen van BMW en Audi is het blok wat koppel sterker, wat het smeuïge karakter van het blok goed doet. Helaas gooit de 8-bak hier een beetje roet in het eten. Om zo zuinig mogelijk te zijn, liggen de schakelmomenten bij normaal rijgedrag altijd voor de 2.000 toeren, en het is juist vanaf dit toerental dat het maximumkoppel wordt ontwikkeld. In feite benut je dus nooit de volle trekkracht van de motor. Aan de andere kant: tussen 1.500 en 3.500 tpm is er nooit minder dan 340 Nm voorradig, dus karig wordt het nooit. Met één uitzondering! Wanneer je er vol gas vandoor wilt (als je vanuit stilstand in druk verkeer moet invoegen bijvoorbeeld), is het motorblok totaal niet bij de les, zelfs in de sportstand. De auto heeft dan veel te veel tijd nodig om na te denken alvorens hij aan de (verder uitstekende) acceleratie begint. Een duidelijk verbeterpunt voor de engineers wat mij betreft.

Jaguar XF 2.2 D
Jaguar XF 2.2 D

De versnellingsbak doet prima zijn werk: hij schakelt soepel en vlot. Toch ben ik er zelf geen grote fan van, omdat hij bij het opdoemen van een helling toch altijd een tikje terug moet, hetgeen wat nerveus op me overkomt. Dat dit noodzakelijk is om gunstige verbruikscijfers te halen begrijp ik, maar zelf hou ik er meer van als je zo veel mogelijk in dezelfde versnelling kan blijven. De andere nieuwigheid, het start/stop-systeem, functioneert uitstekend. Zolang je je voet op de rem hebt draait de motor niet, maar je hoeft maar een beetje druk te verminderen en de motor wordt direct wakker. Dit gaat ook dusdanig snel, dat je hard je best moet doen om met je voet bij het gaspedaal te zijn voordat de motor zijn rondjes draait. Hiermee is het systeem ook geschikt als je vooraan staat bij het verkeerslicht.

Tijdens het rijden met de XF overheerst één ding: rust. Dankzij een uitstekende isolatie hoor je nauwelijks geluid in de cabine en de auto loopt zo comfortabel dat je op hoge snelheden alleen door het snelheidsverschil met de auto’s om je heen door hebt dat je alweer flinke snelheden op je teller hebt staan. Ook de vering is duidelijk afgestemd op het zo soepel mogelijk verplaatsen van de chauffeur. Op hobbelige wegen is dit lekker, maar wanneer je de auto flink gaat pushen zou je willen dat er een iets stuggere verenset onder gemonteerd was. Wat hierbij ook geldt is dat het een auto van bijna 5 meter lang is, die niet minder dan 1.745 kg in de schaal legt. Tijdens een gooi- en smijtsessie bergaf was de koek op een gegeven moment gewoon op, maar de wetten van de natuurkunde laten zich dan ook niet ombuigen. Zo lang je de auto niet als een hondsdolle aap berijdt is er niets aan de hand. Wil je dit wel, dan kan je beter een XFR kopen.

Jaguar XF 2.2 D

Het stuurgedrag van de nieuwe XF is scherp en accuraat: de neus laat zich gewillig precies die kant op wijzen waar jij hem wilt hebben. De RWD-layout helpt hierbij, de voorwielen hoeven alleen maar te sturen. De stuurbekrachtiging was naar de smaak van ongetekende echter veel te aanwezig: op lage snelheden krijgt zelfs de grootste slapjanus het stuurwiel met zijn pink rond. Het dient het gemak, maar ik hou er zelf meer van als je iets duidelijker voelt wat de wielen onder je doen.

Is de gefacelifte XF opgewassen tegen zijn alomtegenwoordige Duitse concurrenten? Als het aan de autoblog-lezers ligt wel: in een vorige poll liet de auto met 43% van de stemmen de 520d en de A6 2.0 TDI ver achter zich. Met de introductie van deze motorvariant boort Jaguar een essentiële markt aan, met een keurige auto waar ze duidelijk heel hard hun best op hebben gedaan. Hoeveel mensen uiteindelijk bereid zullen zijn om de veilige, waardevaste, maar ook wat saaie Duitse eenheidsworst links te laten liggen en minimaal 56.600 euro voor de Jag op tafel te leggen zal de toekomst uitwijzen. Dat je voor dit geld een standaard goed uitgeruste, comfortabele auto krijgt die zich zonder meer met de concurrentie kan meten staat buiten kijf. Filmpje!109 reacties

leuke auto, stuk beter dan de vorige! leuke review ook, maar toch hoor ik liever wouter of sacha…
@deVia: Mwah, paar rijtesten terug was het nog veel te formeel, maar deze rijtest vind ik al erg goed gedaan hoor! Kan prima mee met Wouter en Sacha. Complimenten hier.

OT: Geweldig ogende auto, ik weet echt niet waarom ze de auto nou van die bollingen hadden gegeven, want dit is eigenlijk de auto die hij al altijd had moeten zijn. Over het sturen.. Tjah, Jaguar is inderdaad wat comfortabeler gericht, de 5 serie stuur zeker zwaarder en die is ook qua gevoel mooi uitgelijnd van onderin tot bovenin. De Jaguar heb ik nog niet gereden, maar ik weet zeker dat je niet teleurgesteld zal zijn als je deze auto koopt. Sterker nog, het zou een leuke opvolger kunnen zijn voor de Beemer.
Zo die is mooi!!! Vooral de voorkant is er op vooruit gegaan. Maar de E-klasse is in z’n de segment de benchmark.
The Best in Class! Helemaal perfect in blauw. Dit geneest mij enigzins na het doodziekmakende Panamera van gisteren. :D
@AutomotiveDesigner: true….true….!
@AutomotiveDesigner: klopt, dit is zeker in de klasse de mooiste! Ik vind het uberhaupt 1 van de mooiste auto’s ooit gemaakt! 1 ding vind ik wel jammer: de achterlichtunits van het vorige type vond ik mooier.
Leuke en informatieve test van een aantrekkelijke wagen. Fijn dat jullie deze zo snel al konden testen!
Heb m voor t einde uitgezet, was gewoon niet boeiend. Sacha of Wouter svp!

Wel mooie Jag.
@birdboy: Inderdaad, deze gozer heeft geen aanleg voor video’s….
@wuppie: Wouter is media geil en heeft al 3 miljard video’s achter zijn naam staan.
ik vind dat smoky met grote stappen vooruit gaat.
van mij mag ie vaker video’s presenteren hoor.
het onwennige gaat er vanzelf een keer af.
ze hebben alle 3 zo hun plus en min punten.
@GOD: Eens. Als je iemand niet de tijd gunt er in te groeien wordt het nooit wat nee. De kleding zou wel wat aan gedaan mogen to be honest.
@GOD: Eens, hij presenteert nu al een heel stuk beter dan paar rijtesten terug. Zeker een vooruitgang en het was nog prettig kijken ook. Goed gedaan Herman!
@birdboy: ik vind juist sacha zo irritant, zo’n wijsneus, Wouter ook wel een beetje maar hij heeft het grootste deel van de leukste auto’s getest, dus die filmpjes waren sws leuk om te kijken, deze kerel is wat meer een normale man…
@birdboy: Ik heb hem ook snel uitgezet… Hij wordt wel iedere keer beter, dat zonder twijfel, maar het is gewoon nu nog slaapverwekkend om naar te kijken. Blijven oefenen!
@Cantago: Ik vind het hem zeker niet onaardig doen, alleen de volgende keer die zonnebril al je de camera in kijkt… krijg een beetje het gangster effect nu ;)
wat jammer van die ene uitlaat rechts… verder wel een prachtige auto!!
Erg nette auto, maar mag ik de Belgische prijs ook ff weten?
@Yeelen: Misschien weten ze die op http://www.autoblog.be..
@Mich: Klik eens op die link, en kijk eens waar je uitkomt? ;) Ik ben hier niet de enige belg, en ik moet toegeven dat België geen autosite heeft die AB evenaart. Daarom zit ik hier, en daarom vraag ik hier de Belgische prijs.
@Yeelen: Inderdaad… Als ik soms prijzen wil weten van een nieuw model kijk ik op auto55.be, maar daar tonen ze lang niet alles en komen ze vaak achter….
Prachtige auto!!! Al moet ik zeggen dat ik de achterkant erop achteruit is gegaan…

Met de 3 liter 275 pk diesel motor, een droom van een auto lijkt mij!
nog geen 100 in de 8ste versnelling op 1200 toeren !!

da,s toch niet echt zeker ??
Ja dus, zo bereik je nou gunstige verbruikscijfers….
Nou, voor €56K wil ik me wel door deze kat laten kietelen…
Hij is wel zwaar, een stuk zwaarder dan mijn X-type (1585kg) of zelfs de vorige XJ (1545 KG)
best wel een goede neutrale presentator .. prima pief ..

dat zeiken om die 2 seconden omdat hij denkt dat een 4 pitter diesel een “sport”auto is omdat er Jaguar op staat kan ik hem net aan vergeven ..
Wie is die presentator? Ik vind hem zelf een beetje “muesli”. Als je niet kan presenteren, doe het dan ook niet. Ik val hier bijna in slaap!
@renoir: Eens!
Tuurlijk wint deze het in een poll met Audi/BMW. Wie wil er nou eenheidsworst rijden? Doe mij iets bijzonders! :)
@Sorcerer: klopt, deze zal in een poll altijd winnen van de Saaie Duitse Drie. En als er dan daadwerkelijk een auto gekocht wordt, durft niemand anders te zijn dan de buurman en bestelt een Audi…
Ik vind dat hij veel mooier is geworden, die XF, de eerste viel echt tegen. Herman wordt wel beter, maar hij mist die x-factor die vooral Wouter heeft.
@gerard1710: Ben je mooi klaar mee, de x-factor missen…
Als gordon je niet goed vind kan je wel inpakken..
@Mich: Ik bedoel hiermee te zeggen dat je goed en interessant presenteren in mijn ogen niet kunt leren. Je hebt het of je hebt het niet. Bij dit filmpje is het gewoon opzeggen wat een auto kan…
@gerard1710: Ja, ik denk dat ik het daarmee eens ben! En je kunt nog zo lang oefenen, ik betwijfel inderdaad of je het ooit kunt leren. Kijk maar eens naar de oude filmpjes van Jeremy Clarkson, hij was vroeger gewoon al zo geniaal!
ik dacht dat autoblog.nl mijn startpagina was en niet autoweek.nl
jezus, wat een bizar slecht flimpje.. Door die nieuwe koplampen ziet de XF er echt GEWELDIG! uit. Ik kijk liever 5 minuten naar een foto van de nieuwe XF dan dat ik 5 minuten naar dat gebrom over een Ford-diesel, te duur, niet sportief blablabla onzin moet luisteren. Ik zou er bijna boos om kunnen worden..
Gelukkig zijn er nog de foto’s van Jezus Christus wat ziet hij er mooi uit nu!!
@vanHunnerberg: “Gelukkig zijn er nog de foto’s van Jezus Christus..”

U is Religay?
@Freewarefreak: foutje, van=want natuurlijk. Al is JC natuurlijk wel hot
Jaguar is sowieso beter (hoger gepositioneerd) dan z’n Duitse concurrenten! Jaguar is een luxe-merk, dat is wéér wat anders als een premium merk! Mooie rijtest, goed gepresenteerd; wederom hulde!
@Jokkebrok: Juist ;)
Een PSA blok van Ford….jaja heel bijzonder, lijkt me logisch dat het een PSA blok is dat zijn de V6en ook dus dan is het een Citroën / Peugeot blok.
Herman: “Wat opvalt wat je bij andere auto’s niet hebt is dat er allerlei leuke goodies in deze auto zitten”:

– drive selector (OK, inderdaad uniek en een mooi detail van Jaguar)
– dashboardkastje met een knopje in plaats van met een hendeltje (#FAIL! Audi heeft dat al jaaaaaaren in o.a. de A6)

Verder vind ik de ‘-tjes’ irritant, zijn lichaamstaal wannabee en stop ik met het kijken van Autoblog filmpjes wanneer hij blijft presenteren.
(tja, sorry hoor maar dit is net als wat VanHunnerberg zegt een Autoweek presentator)
Dankzij de facelift heeft ie eindelijk het mooie neusje dat er vanaf het begin af aan al op had moeten zitten. Viercilinder lijkt mij niet behelpen i.c.m. met automaat en diesel.

Filmpje heb ik halverwege afgezet. Domweg persberichtjes lezen (‘soft hybrid’) kan ik zelf ook wel.
-edit: nutteloze bijdrage-
@mark88: …maar je vergeet dat hij ook nog moet rijden…wel zo veilig, niet ?
@mark88: mongool, is het nou meteen nodig om iemand er bij uit te schelden?
verder is het leuke auto, heel zuinig voor zn klasse
Erg goed en duidelijk verslag van de auto (in hemdsmouwen !!! :lol: ). Misschien kan je volgende keer het microfoongeluid wel iets ‘luider’ zetten, zodat je als spreker wat meer op de voorgrond treedt….(och, t’was niets, deze tip krijg je gratizzzz).

OT: Wat een kleur, wat een velgen ! Schitterende lijnen, en ook het front is ongenaakbaar mooi geworden. Een duffe diesel hoeft van mij dan weer niet, maar ze hebben ook de 5.0 liter V8..dussehm… ;-)
Koplampen zien er beter uit zo, jammer van die uitlaat aan een kant!
En Herman koop een ander overhemd :p
Waarom zijn de stoelen in het filmpje op 4minuten opeens bruin?
@Mitchztm: nvm dat is een stukje geknipt uit de V8 uitvoering xD
Deze presentator moet je in een Pruis zette niet in die mooie jaguar.
Als ik de uitstoot vergelijk met een 520d denk ik dat de keuze voor bedrijfswagenrijders snel gemaakt is. En dat is, althans in Belgie 90% van de markt voor dit soort wagens schat ik.

Qua poll, denk dat dit soort polls niets met reëel koopgedrag te maken hebben. Hoeveel % gepolste mensen zit in het marktsegment voor deze wagens ?
wtf waar is wouter? verder gewoon een super auto
Rij je eindelijk een echt Jaguar heb je een 4 cilindertje onder de kap… zielige vertoning koop dan een Ford of zo.
Dit wil je als autoliefhebber toch niet.
@clubbyte: Er zijn zat mensen die gewoon een mooie auto willen (zoals deze Jaguar) en er niet mee hoeven te vliegen.
@clubbyte:

jij bent de strekking van verhaal een beetje erg kwijt ..
Mooie wagen, ik vraag me alleen af waarom hij zoveel meer moet kosten dan bijvoorbeeld een Audi. Zit er meer standaard op ofzo?
Eidenlijk die Opel reclame weg.. krijg je zo’n verhaal.. heb t ook niet voor elkaar gekregen om m af te kijken, terwijl t wel een erg gave bak is. Alleen de achterkant hadden ze naar mijn mening niet hoeven veranderen.
A4 moet A6 zijn neem ik aan?
Mooier dan elke Duitse wagen!
Best prima poging, maar voorlopig overwegen de irritatiepuntjes bij mij in het filmpje:
– zonnebril
– foeilelijk overhemd
– overdreven, ‘gemaakte’ hoofdbewegingen
– overdreven, ‘gemaakte’ armbewegingen
– tekst komt er niet gemeend uit
@tonyb: Dat overhemd is inderdaad echt episch lelijk, ben benieuwd waar je zoiets tegenwoordig nog kan kopen.
@opgooier: daar moet je tegenwoordig de grens voor over.
Kijktip : Ogen dicht en luisteren, verrek ik zit naar blik op de weg te kijken!
Prachtige bak gewoon. Mijn favoriet uit de segment business sedans. Als ik de centen ervoor had, dan zou ik hem meteen aanschaffen.
Wat een geweldige facelift! Die neus vond ik altijd gek. Hij lijkt nu (gelukkig!) op de XJ, want die neus is wél mooi. Fantastische auto is het nu dus :-)
1 woord; autoverkoper
Prachtige auto en aardige review. Mijn voornaamste punt van kritiek is eigenlijk de zachte muziek op de achtergrond tijdens het praten (ik heb ‘m nog op pauze gezet om te kijken of het niet winamp was die nog draaide).
Goede review hoor, ik word soms wel eens gek van Wouter die elk woord dat hij spreekt ontzettend uittrekt en kreunt. Lekker neutraal dit.
@raphael: haha idd. Gewoon zakelijk. Als hij iets enthousiaster overkomt en de kleding upgradet is het een prima afwisseling denk ik.
@E320cdi: Dat dus. Kon er prima van genieten Smokey, goed filmpje.
Mooie review!
Alleen 2 punten ben ik het wat minder mee eens;
Om mee te beginnen de acceleratie vanuit stilstand, ik rij zelf een Freelander 2 met hetzelfde blok alleen dan iets minder krachtig. Voor optimale acceleratie moet je bij dit blok niet gelijk planken, geef eens net iets meer dan half gas en het blok is ineens wel bij de les in plaats van bij vol gas. (Uiteraard na voldoende toeren te hebben wel vol gas geven)
2e puntje is de prijs, de 56k is misschien als “instapper” wel hoog in vergelijking met de concurrentie. Maar kijk eens wat er allemaal standaard voor deze prijs in zit en vink dit eens aan bij de concurrentie. Dan is ineens nog maar de vraag of je dan wel onder die 56k grens blijft.
Verder een hele mooie kar, nog even wachten tot september!
De beste facelift van de laatste tijd.
Mooie Jag maar wel met een supercharger
@mbevo: zit er toch op? is een TURBOdiesel hoor!
;)
@Svenska_Aeroplan_AB:
Turbo en supercharger zijn nog altijd 2 totaal verschillende dingen
Niet zo lullig allemaal tegen Smokalot, hij doet toch zijn best? Tuurlijk we zijn Wouter gewend, en die doet het leuk ( althans op zijn ‘Wouters’ ), maar geef deze man ook wat credit :)

Hij verteld erg veel details en geeft iig genoeg informatie weg over de auto.

Leuke rijtest, alleen niet mijn soort auto.
Ben ik dan de enige die het prettig vind dat er eens iemand anders op mijn scherm staat? Niet dat ik Wouter moe ben, maar afwisseling kan geen kwaad. Gun Herman even zijn tijd om zichzelf te ontwikkelen, niet iedereen is een geboren ster als alle reaguurders hier.

Tip van mijn kant: zet de airco een tandje zachter bij de opnames. Er zat nu de hele tijd een ruis door het filmpje, bij sommige shots zelfs het geluid dat de microfoon in de luchtstroom zat. Het geblaas leidt wat af van de inhoud.
@RoT___:

nope .. wel de enige die niet de moeite neemt om andere comments te lezen ..
@RoT___: Ja, de ruis viel mij inderdaad ook al heel snel op! Maar is dat de airco denk je?
He wat grappig, die motor ligt bij m’n vader in de Mondeo..
waardeloze presentatie..
Trouwens, de A6 zit eigenlijk ook al snel aan dezelfde prijs als je de 3.0 TDI met 204pk neemt (en voorwielaandrijving), en dan heb ik nog geen opties aangeklikt.
@Yeelen: beetje appels met peren heh? Over de auto:Facelift is veel beter maar achterkant blijft niks in mijn ogen en die springende Jaguar achterop is gewoon lelijk,zouden ze gewoon het logo uit de gril nog een keer moeten plakken.
@cocoloco: Hoezo? Dit is de concurrerende auto voor de XF 2.2, en er wordt gezegd dat de A6 een stuk goedkoper is dan de XF.
Informatief maar beetje saaie rijtest. Er zou een beetje meer emotie bij mogen, maar ik vind het zeker niet slecht. Wat ik wel slecht vind is dat overhemd! De auto is gewoon super, ze hebben gewoon het recht om 10k meer voor de xf dan een concurrent van audi want een xf blaast de audi weg qua looks!
Echt, prachtige wagen. Maar de concurrentie is zo ontiegelijk hard in dit segment. 5-er, A6, extreem goede oogst dit modelseizoen. Dus hij heeft pech.
Zeg, als je dan iets afkraakt, geachte Autoblogreageerders, geef dan ook feedback. Daar heeft deze journalist veel meer aan.
the-budel-guy
Nee Nee Nee Nee Nee het staat gewoon niet 1 uitlaat.

zelf bij een Audi A4 2.0 TDI krijg je er 2.
Goede test.

The hermanator doet het al 100x beter dan die eerste corsa testvideo
Hij zegt op een gegeven moment: besturing is wel heel licht, bij lage snelheden, gevoelloos, aandachtspuntje voor jaguar, het is waar je van houdt(oftewel, ik houd er niet van) en later zegt ie, goede auto stuurt fijn… WTF make your choice
Klasse auto. En t prijs verschil met audi loopt ook snel genoeg terug als je wat opties op je audi wilt dus niet helemaal waar wat je zegt.

Ik kan trouwens niet naar Herman kijken gewoon niet de goede stem en pit van Wouter beetje autoweek.. Hoewel ik de cijfers wel interessant vind
Ik ga morgen kijken wat ze mn A6 van 2009 waard vinden bij de Jaguar dealer! Eindelijk een auto van kaliber! Goede zet Jaguar!!
Jammer van die achterkant, nog beeldschoon maar vond de pre-facelift denk ik iets mooier.
nu even filmpje bekijken. :D
welk premium-segment staat nog hoger dan Audi, BMW en Mercedes dan? hij zegt: ja verschil met de 46mille van de A6 (…) dus ze zoeken wel het hogere premium segment op.
ben benieuwd welke dat zijn dan?

en btw; het dashboardkastje van me pa’s A6 (2006) gaat ook met een knopje open ipv een hendel.

en jammer van die ene grote uitlaat rechts bij de 2.2iD zou liever 2 kleine aan de zeikant willen hebben, maar wie ben ik?
Eerste keer dat ik een autoblog video na een paar seconden al uitzette.
Waarom: Hij had nog geen zin gezegd of hij zei al het woord ‘premium’ (op zo’n hatelijke manier).
Niks tegen jou Herman, maar je hebt een hatelijke stem, woordengebruik en kan gewoon niet presenteren. Laat dat gewoon over aan Wouter, Sacha of Ruben.
Anders denk ik niet dat ik nog veel Autoblog video’s kijk…
Erg mooie foto’s! En trouwens ook een leuk filmpje! Maar wie is deze nieuwe persoon? Het zou handig zijn als hij even voorgesteld word.
Haha, dat hemd met korte mouwen, hij kan zo op de bus bij connexxion…Als hij dan nog even uitstapt bij de halte “autoweek” zijn we gelijk van hem af.

Sorry Herman maar Wouter of Sacha presenteren toch echt veel beter.
doe mij deze maar in de break versie…
Ben wel benieuwd naar wat voor bak het is? Heeft die ook een dubbele koppeling?
Ik wil niet zeiken, (nu zul je zeggen, hou je kop dan) maar lyrisch enthousiast is dubbelop toch? Het is lyrisch of laaiend enthousiast. Of vergis ik me nou en zet ik mezelf voor l*l? :P verder vind ik de xf een plaatje! T zou mijn keus zijn. In British racing green, dat wel. ;)
Supermuziekje! Ik ben er helemaal aan verknocht :)
Met Wouter zn reviews kan je ook geen pijlen op trekken vind ik.
@The360box: ‘Met de aardappels van Bianca zijn grijs ook bijna wel te voetballen. Aan de andere kant is Twente minder groter in verband met de zonneschijn links’

Zo, ik zeg nu ongeveer hetzelfde als jou…
Wist je dat blousjes met korte mouwen niet meer kunnen?
Ik kijk het filmpje nu pas maar wat gebeurt er met de hoofdsteun rond 4:00 min? ff een “shopje” overheen gegooid..
“…maar Jaguars instapper was tot nu toe de 2.7 V6 diesel met 204 pk.”
Huh?!! De 2.7 met trouwens 207pk is al jaren vervangen door de 3.0 met 240 of 275pk!!
Ik vind het hele ‘Dit is een blog’-gebeuren allemaal leuk en aardig, maar er mag echt wel wat gedaan worden aan woordenschat, spelling en het verdraaien danwel verkrachten van spreekwoorden (ik vind laatstgenoemde gebreken en fouten af en toe gewoon storend).

OT: Hij ziet er nu éíndelijk zo strak uit als ik wou, dit is één van mijn droomauto’s. Vroeger was het (voor mij, althans) zo dat als je deze Jag van achteren zag, de voorkant een anticlimax was, nu is ‘ie over de gehele lengte een lust voor het oog. Erg goed gedaan.

*facelift nieuwe BMW 1-serie met smart afwachten doet*
de xf 4 cillinder is ook een stuk goedkoper dan een M5!
je betaalt ongeveer 42.000euro voor een JAAAGGG….
en 44-45000 euro voor een M5!

jouw keuze een stijlvolle rust gevende Jaaagggg….
of een agressieve sportieve M5?
Ik trek deze dude heel bad.. laat hem alsjeblieft hiermee ophouden

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).