Volvo S60 Performance Project: voorbode nieuwe divisie?

Auteur: , 26 Reacties

In 2007 stopte Volvo met de R-modellen, en R-design was daarna het beste wat er te bieden was. Toch lijkt er weer stiekem aan leven in de performance-brouwerij te komen. Op de Australian Motor Show toonde het merk, in samenwerking met Polestar en Volvo-veredelaar Heico, een one-off S60, de "Performance Project."

Als basis dient een T6 R-Design, voorzien van een sport-uitlaatsysteem en 19-inch Heico-lichtmetaal. Verder is de 3 liter zes-in-lijn door Polestar opgekieteld naar 330 pk (+25) en 480 Nm (+40). Klinkt leuk, maar het is wel een beetje een kat in de zak, want deze specs staan ook al in de boeken voor het 2012-model van de S60 R-Design.

Toch lijkt er een beetje schot in een eventuele nieuwe performance-divisie te zitten: deze week deden al geruchten de ronde dat Polestar en Volvo inniger gaan samenwerken (Polestar leent zijn naam al aan kleine vermogensupgrades). Met het Performance Concept Prototype (PCP) heeft Polestar al een bruut concept in handen, en wellicht gaat de PCP-naam gebruikt worden als label voor Volvo’s met extra speed. Er zijn fans die al tijden tandenknarsend op een beetje meer pep voor hun Volvo zitten te wachten.

Dit zijn slechts geruchten, maar wie weet komen ze uit en heeft de Volvo-minnende performance-enthousiast 5 jaar na het schrappen van de R-badge weer wat om naar uit te kijken. Tot die tijd hebben we in ieder geval een gallery van de S60 PP, die er niet verkeerd uitziet! (via WCF)26 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Doe maar weer R maken dan :D
Hoop inderdaad dat Volvo weer naar de R-badge gaat grijpen. Met de fantastische 5 cilinder (al zou dat nu niet meer mogelijk zijn :( ) Ach een T6 mag er ook in van mij :D
Bij mij op mn werk staat een gele volvo 850 T5 R station uit 97. Getuned naar 325 pk. Klinkt super en ziet er geweldig uit vind ik!
@rubenpriest: dat is dan een neppert. De T-5R is alleen gebouwd in ’94 en ’95 ;).
Volvo moet Zweeds blijven ..

“de Chinezen” maken toch overal een loempia van ..
@lincoln: van een beetje sambal in hun reet zullen die Volvo’s waarschijnlijk wel sneller gaan ;)
@robbie:

want “kapitaal en visie” is tenslotte een puur Zweedse hobby ..
Doe mij maar een Heico!
Huh, heeft Alwood dit niet geschreven?
Het is goed voor een automerk om een aparte tuningdivisie te hebben. Als volvo nou dit soort modellen in productie neemt zal het een flinke boost geven in de verkoopcijfers. Denk daarbij vooral aan de C30 polestar.
@mrbones: maar dan niet zover integreren als M of AMG wat gewoon labels zijn geworden. Tuning moet een klein beetje ranzig zijn zoals ABT en Oetinger.
ik mis die oude snelle volvo’s
@mbevo: heb je ze verkocht dan ??
@lincoln: :lol:
Niets ten nadele van Volvo en haar fans hoor, maar ik heb nooit begrepen waarom iedereen zo lyrisch is over de oude R versies van Volvo. Ik vind ze spuug lelijk en ze hebben geen geweldige wegligging en zijn ook niet bijzonder snel. Welk bijzonder feit aan die Volvo’s zie ik dan over het hoofd?

Ik moet wel zeggen dat die nieuwe Volvo’s er best goed uitzien hoor.
@RRenault:

yep .. vals sentiment .. schering en inslag hier ..
@RRenault: je ziet over het hoofd dat het toen volkomen onvoorstelbaar was een sportieve Volvo te hebben.
Hoop dat ze eerst een kit voor de D3 maken, 163pk 400nm en dan nog geen 200km/h halen, eens maar nooit meer! (ps ik rijdt mijn km voornamelijk in Duitsland, dus dan is het relevant…)
Waarom zijn ze eigenlijk gestopt met de R-modellen in the first place? Geen succes?

Misschien wordt de nieuwe ‘Performance’ line-up wel: R-design, R, en PP. Beetje zoals Audi met S-line, S, en RS…
Ik vind Volvo persoonlijk helemaal niks, maar wie weet met nieuwe sportieve modellen kunnen ze me een ander beeld geven van Volvo
Mooi hè een rode S60 maar waarom durft nou niemand dat te bestellen?
Ziet er wel dik uit! Maken die handel!
Mijn S60R is nog steeds de snelste productie-Volvo die ooit gemaakt is, met een 0-100-tijd van 5.7 seconden. De nieuwe S60 T6 haalt dat niet vanwege de brakke automaat.

Wordt tijd dat er een snellere opvolger komt! :)
Mijn vorige auto’s waren Ford, Peugeot, Alfa en BMW. Mijn huidige auto is een Volvo V60. De BMW was de snelste en zuinigste van allemaal! Maar de Volvo biedt zo veel meer comfort en is de stilste en ruimste van allemaal. Sportieve auto’s heb je eerlijke gezegd voor woon-werkverkeer niet veel aan. In de file staan ze allemaal even hard stil. En met de slechte wegen in België ben je blij met een comfortabele ophanging en de beste stoelen (met geheugen) ter wereld. Dan komt daar nog eens bij dat ik twee mountainbikes in de koffer krijg. De laadruimte van de 159SW was daar veel te klein voor. Met de BMW had ik pijn aan mijn rug na 50km. Een Volvo hoeft dus niet snel te zijn voor mij. Ik vind mijn 163pk zeer goed meekunnen met het verkeer. Een seconde sneller dan de Alfa, een halve seconde trager dan de BMW naar de 100. De aanhanger met quads er op, voel je er niet achter hangen. Ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn keuze waarbij ik twijfelde tussen een Mercedes, BMW, Audi of Alfa stationwagen.
oeh driftkicker wat een waarheden! Volvo is al heel lang heel erg goed in comfortabele auto’s maken..het succes van volvo in de usa is daarop gebaseerd! het zou voor de toekomst het comfort ten goede komen als men weer achterwielaandrijvers zou gaan bouwen bij volvo.

even voor de mensen hierboven met allerhande verhalen over volvo zoals: niet snel, niet sportief bla bla..

pak even je autovisie jaarboek 1980-1981 en kijkt u even bij audi? kijkt u even bij volvo? wat zie je daar een 2.0 turbo die een bonkige volvo 240 in 8 seconden naar de 100 sleurt..? nee nee audi fans niet meteen over die ,kwattroo’ beginnen want dat was geen auto voor alle dag…tegenwoordig geilt men op de TFSSSSSI Motoren van audi(VAG eigenlijk maar oke) met als slogan voorsprong door techniek??? uh hoezo voorsprong? 2011-1980=31 jaar achterstand!
he er staat toch met koeie letters in de gril en op het stuur R-DESIGN

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).