ABT doet de Beetle – Herbie on drugs!

Auteur: , 22 Reacties

Nee, VAG-tunert ABT is nog niet helemaal klaar met de Beetle. Grondige Duitsers zijn grondig, dus er moet nog het een en ander getest worden voordat ze de nieuwe Kever gaan vekopen. Wel laten ze alvast twee plaatjes los van hoe het eindresultaat eruit moet komen te zien.

Deze Beetle -door ABT liefkozend aangeduid als Speedle- wordt later nog een keer officieel geïntroduceerd. Zogenaamd omdat ze nog keihard de duurzaamheid van de opgefokte motoren aan het testen zijn. Dat ze straks nóg een keer aandacht genereren bij de onthulling heeft er natuurlijk niets mee te maken. Ahum.

Over opgefokte motoren gesproken, ABT schopt de 1.2 TSI van 105 naar 140 pk, de 1.4 TSI met standaard 160 pk wordt tot 210 paardenkrachten opgezweept en de turbogeblazen tweeliter gaat van 200 naar ongeveer 230/240 pk. Dieselende duivelsbrandstoftankers kunnen bij ABT terecht om hun 1.6 TDI van 105 naar 125 pk op te voeren en de 2.0 TDI krijgt 170 pk in plaats van 140 stuks.

Wie het niet eens is met het uiterlijk van de Beetle (hoi Jezza) kan ervoor kiezen om de mannen van ABT los te laten gaan op je retro-VW. Dan krijg je er op- en inzetstukken voor de bumperpartij, sideskirts, ovale uitlaatpijpjes en onzinnige booskijkers voor de koplampen opgeplakt. Oké, als je dan toch iets moet laten veranderen, ga dan voor de 19 inch ABT DR-velgen.

Nu is het de vraag welke er straks lekkerder oogt: deze gefröbelde ABT-kever of de Beetle R.22 reacties

Waarom zou je nog een 2.0 nemen? de 1.4 komt ook al tot 200pk… Sta je wel raar te kijken, komt er zo’n ding naast je dikke beemer te staan rijdt ie je nog voorbij ook, en dat met maar een 1.4 :|.
@deedrieen: De 2.0 TSI is al aardig door ontwikkeld. Er zijn aardig wat klachten over de 1.4 TSI 160PK versie uit voornamelijk de Scirocco. De motor draait niet lekker en kan er zelfs totaal mee ophouden. Dus lijkt het mij sterk dat een getweakte versie het langer uithoud! ;)
@RickB:
Dat werd vooraf al voorspeld door de monteurs. Blokken zouden maar max 1ton mee gaan.
Neemt niet weg dat het ondanks betrouwbaarheid nog steeds heel veel fun is. Klein licht gewicht blokkie met heel veel power.
@deedrieen: dikke beemer….is die met 6-cilinders…en die gaan allemaal een tandje sneller…
@deedrieen: Ik denk niet dat er veel auto’s sneller zijn dan een beemer. Ah, je bedoeld een bimmer.
-edit: check!-
Indrukwekkend hoeveel pk’s ze uit die kleine motors krijgen!
Yo, een Kevert met booskijkers…
Ik vind deze uitvoering alleen nog maar een stuk lelijker dan standaard. Maar vind hem sowieso echt niet mooi, op de een of andere manier werkt dit retro design niet zo goed als bij de Mini en Fiat 500 (imo).
Blijft een geinig wagentje!
Als je een sportieve kever wil dan kop je toch gewoon een Porsche? Hoef je je tenminste niet zo te schamen voor je vrienden!
@Cantago: Weet jij wat geld is?
@RickB: dat weet hij niet, daarom zal hij zelf nooit een porsche gaan rijden.
@Cantago: true….true… :lol:
Leuk om te zien, niet om te hebben.
vind het best een vet autotje zo, vond vorige generatie beetle altijd maar vrouwen auto’s maar deze zou ik me niet egt voor schamen.
Die booskijkers staan hem echt goed :D

De vraag is inderdaad hoe het met die blokken gaat. Je hoort steeds meer verhalen over met name de 1.4 met 160 pk….
Ahhh heeft de vag mobiel nu oogschaduw op? Past goed bij de kappers.
@vincenzo: Ben je niet in de war met een visagist?
de link van “jezza” doet het niet bij mij
Nu is het de vraag welke er straks lekkerder oogt: deze gefröbelde ABT-kever of de Beetle R.

nou allebei ziet t er niet uit …en dat heeft die new beetle nog nooit gedaan, en voor t rijgedrag moet je m ook niet hebben dus direct overslaan dit treurige hok..
Ik vind het een mooie uitvoering
Vet !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).