Buitenlandse boetes snoeihard op je deurmat

Auteur: , 42 Reacties

Helaas. Het Europarlement heeft vandaag besloten om gegevens van verkeersovertreders uit te gaan wisselen tussen de verschillende EU lidstaten.

Waar al jaren over gespeculeerd werd is dus nu waarheid geworden. Er komt een regeling tussen de verschillende EU lidstaten die ervoor zorgt dat de verschillende landen gegevens van overtreders moet doorspelen aan het land waar de overtreding is begaan. Vervolgens krijgt de overtreder een brief thuis met daarin de opgelegde sanctie en een uitleg van de mogelijkheden om in beroep te gaan.

Wat dit in de praktijk betekent? Ik kan me niet voorstellen dat de deelnemende lidstaten moeite gaan doen voor een snelheidsovertreding van een paar kilometer per uur. Ga je echter flink over de schreef dan is er een mogelijkheid dat het land waar je de overtreding beging aanklopt bij onze overheid. Deze is dan verplicht om jouw NAW door te spelen. Vervolgens krijg jij een sanctie opgelegd door het land waar je geweest bent. Met een beetje geluk doen ze dat in hun eigen taal, wat je wellicht de mogelijkheid verschaft om een ansichtkaart met tulpen en “Groeten uit Holland” terug te sturen met pakkende teksten als “No hablo Español” of “Iek spregge kijn Doitsj” op de achterkant. Met een beetje geluk hoor je er dan nooit meer iets van. En zo wel dan is het jammer, had je je maar moeten gedragen vuile wegpiraat dat je d’r bent.42 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Hoooow! jammer. Ach ja dan maar wat meer op de snelheidsmeter letten :D
Hahah, vooral dat laatste stukje tekst. Geweldig!
Gelukkig kunnen de buitenlandse krachten niet nagaan of je met een gestolen Nederlandse plaat rondrijdt.
@Jochempie: Jij rijdt met gestolen platen?
@Rob: Nee, maar het lijkt me niet dat ze in onze database mogen koekeloeren. Just sayin’. Zodra je de grens over bent, hebben ze er volgens mij geen idee van.
@Jochempie: En dan rij je dus zonder verzekering. Nee dat is echt wel verstandig om onder een bekeuring uit te komen.
@Donstil: Kijk, bij een staandehouding heb je een probleem. Maar buitenlanders laseren en flitsen bijna net zo hard als wij. De enige keer dat ik ben gelaserd was in Duitsland notabene. En dan hebben ze niets aan je.
@Jochempie: Vergeet het laseren maar, als je met een gestolen (of niet bestaande) plaaten rijd zijn je problemen veel groter.

Als je wordt aangereden heb je nergens recht op. Als je iemand aanrijd ben je helemaal de joker aangezien je verzekering dan niet uitbetaald en dan mag je hopen dat het bij betaalbare blikschade blijft.

Wees gewoon een vent en betaal de bekeuring als hij zou komen.
@Donstil: Ik zeg nergens dat ik het zou doen :P ik betaal de boete wel, al ben ik wel bang om ‘m op te lopen. Voor je het weet kom je thuis en liggen er dertig..
@Rob: ik wel
@Jokkebrok: jokkebrok
Diverse parkeerboetes die ik heb opgelopen in Turnhout, België, kreeg ik gewoon via een Nederlands incassobureau op mijn deurmat. Zo gek zijn die Belgen nog niet…. helaas.
@Kyanite: Die boetes worden ook gegeven door privébedrijven, niet door de politie, dus die zijn net iets happiger om die boete naar het buitenland te versturen.

En Turnhout is gewoon een ramp qua parkeren.
nja dan kan ik nog wle in Kroatie 170 rijden. om twee redenen eigelijk de politie rijdt het ook en kroatie zit niet bij de eu:P
@meneersander: Ik rijd liever 130 in Frankrijk dan 170 in Kroatië..
@Jochempie: Kroatie heeft anders ook hele mooie wegen de laatste jaren. Veel nieuw aangelegde en veel mooie landwegen, maar ook lange rechte stukken waar je goed 170 kan doen
en lol @ the foto tekst
mijn ouders en ik hebben al vaak zat boetes van belgie en duitsland op de deurmat zien liggen. Ik kan me niet voorstellen dat andere nog nooit boetes binnen hebben gekregen van het buitenland
@reinier73: In Frankrijk en Spanje heeft mijn Vader reeds 200 en harder gereden zonder enig dien van boetes op de deurmat
@sebastienloebsebastienvettel: jouw god? Vader schrijf je niet met een hoofdletter.

Maar goed, jouw vader is vet cool.
@sebastienloebsebastienvettel: is jouw vader te huur?
@sebastienloebsebastienvettel: trek je d’r maar niks van aan hoor jongen ;)
Vooral de Grieken schijnen er erg happig op te zijn om dit uit te voeren
Ze zullen ons krijgen……….
@desjonnies: haha die grieken ja! zodat wij hun staatskast toch maar weer spekken. het zij met met miljoenen/miljarden tegelijk, of met boetes van toeristen…..
@desjonnies: Ik denk dat er inderdaad veel Belgische, Nederlandse en Luxemburgse platen rondrijden in Griekenland.

De meeste Benelux toeristen huren toch ter plaatse een wagen, en de verhuursmaatschappij zal wel gewoon je Creditcard charge’n.

Ik vraag mij af of ze er ook een termijn op hebben gezet. Anders zie ik de Luxemburgers al komen: “Wij geven de data correct door binnen een termijn van 50 jaar. Oeps, ondertussen is de toenmalige eigenaar overleden, spijtig voor de Belgische schatkist”.
ben van het jaar in oostenrijk geweest kreeg 2x de boete uit oostenrijk in het duits heb er netjes opgeschreven dat ik er niks van snapte en terug gestuurd de derde kreeg ik netjes in het nederlands en dat gaat maar over 35 euro gewoon betalen klaar.
kreeg een paar maanden geleden nog een boete uit duitsland en daar moest ik op invullen wie de bestuurder was van de auto netjes met een foto van mij erbij die heb ik in de prullebak gegooid en heb er al 3 maanden niks meer van gehoord we zien wel ;)
vorige zomer zijn we in frankrijk meerdere keren geflits nooit wat van gezien maar daar gaat dus verandering in komen
@bmwpowerm5: Ja zelfde ervaring. Een hele nette brief (met respect voor de overtreder geschreven) uit Duitsland. Of we 10 euro over wilden maken svp. Inclusief een (ongeplande)vakantiefoto :)

Ben zeker 5x geflitst in Frankrijk, nooit wat gehoord. Komende vakantie daar ook wat beter opletten dan… :|
@bmwpowerm5: Een parkeer boete gekregen 28oktober 2010 in Antwerpen… Geen briefje op de auto achtergelaten ofzo met verbalistnr. Echt lompe achtie.
[
Via een brief te horen gekregen dat ik boete-bedrag spoedig zou krijgen (maart 2011.) Vooralsnog (knocks on wood) niks gezien van de Belgen.
Wat ze vergeten zijn is dat men een buitenlandse boete nooit rechtsgeldig onder dwang kan innen. Je krijgt wel brieven van incassobureaus, maar nooit van deurwaarders in je bus. Die komen ook nooit aan je deur. Wel oppassen natuurlijk als je aangehouden wordt in dat buitenland en met de huidige nummerplaatherkenningsmethodes wordt het helemaal link.
De kleinste snelheidsovertreding levert de Belgen al 60 euro op dus die zijn wel zo ijverig. Dat moeten we toch een annexeren daar hoor.
@dutchcourage86: Das niet waar tenzij ze voor de Nederlanders een speciaal tarief hebben, maar tot nu toe is dat 50 euro
Heb je een leasebak in het buitenland, dan wordt de boete gewoon door je werkgeverpappie ingehouden op je loon hoor ! Kortom, goed nieuws voor privé-auto-hardrijders….Mensen willen geregeerd worden; dan kost het je hele leven…deal with it.
Als je per se geen verkeersboetes wil kun je ook besluiten wat vaker op je snelheidsmeter en verkeersborden te kijken. Er wordt hier gesuggereerd dat we er allemaal niets aan kunnen doen dat we bekeurd worden voor te hard rijden, maar eigenlijk is het heel makkelijk. Regels zijn er omdat mensen verschillende maatstaven hanteren voor “veilige snelheid”, wat dus soms wel eens mis gaat (denk aan Ryan Dunn, al is het een extreem geval).
Pas maar op in Zweden dan, 300€ voor 20km/h te snel.

@Jochempie: bang om veel boetes te krijgen, maar niet bang om snel te rijden? Boetes vermijden door goed te rijden/kijken is anders deel van de sport. Pedaaltje indrukken kan iedereen…
@Onehp: Natuurlijk, wat is er eng aan 180 rijden? Dat is gewoon gaaf. Natuurlijk is het redelijk risicovol, maar de boetes die er bij komen kijken zijn gewoon vervelend.
Gaat de EU dan ook waarborgen dat ik als burger bij de instanties van dat andere land bezwaar kan aantekenen c.q. in beroep kan gaan tegen de beschikking? Of vergeten ze dat gemakshalve?
3 jaar geleden in Frankrijk staande gehouden na een tolweg, 175 waar je 130 mocht. Konden gelijk 115 EUR aftikken, maar vond het nog wel meevallen. En mijn vader mocht niet meer rijden in Frankrijk.
Waarom moet iedereen plotseling zo stoer doen in het buitenland?
Omdat men er zelden of nooit komt?
Ik ben altijd dolgelukkig met de lege autoroutes in het westen van Frankrijk rijd de maximum snelheid op de cruise control.
Wat men vergeet is dat bv de Franse Gendarmerie je zonder pardon in de bak gooit als je na een overtreding nog een grote smoel opzet.

Of zet eens een grote smoel op tegen een Guardia Civil.
Kun je lachen, met een setje plastic tanden.

Dit soort ‘figuren’zijn er de oorzaak van dat Nederlanders een slechte reputatie hebben in het buitenland.
Kijk maar hoeveel Nederlandse nummerplaten er worden uitgepikt als je Engeland in komt door ons fijne liberale drugsbeleid en handel.
Ik baal daar ontzettend van.
Ik rij altijd te hard,10stappen en ik sta in duitsland:)
Eén tip: Koop een motor. In diverse landen (o.a. Duitsland en Frankrijk) flitsen ze van voren en de meeste motoren hebben daar geen kentekenplaat. Kunnen ze je dus ook geen prent sturen :)

Andere tip voor Duitsland: Doe een masker op, want een boete is daar alleen geldig als ze je gezicht zien. Het valt me overigens steeds weer op dat NL-ers als een stel idioten rijden. Op de stukken waar geen maximum geldt doen ze NL ‘eer’ aan met “Nur Links, Nur Langsam’, op de stukken waar wel een maximum geldt komen ze vrolijk met +20 iedereen voorbij schuiven. Rare lui die Holländer

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).