Ford Fiesta Metal – inclusief verlaagde zijskirts!

Auteur: , 30 Reacties

Ford heeft een sinistere variant van de Fiesta onthuld. Zwart, zwart en nog eens zwart.

In een aantal andere landen kennen ze al een soortgelijk model met de naam Fiesta Sport+. Nederland krijgt deze Metal-uitvoering voorgeschoteld. Geen striping, maar wel dezelfde 1.6 met 134 pk (was 120) gekoppeld aan een close-ratio-versnellingsbak, waardoor de auto in 8,7 tellen de 0-100 sprint kan afleggen en een topsnelheid van 195 km/u weet aan te tikken.

Verder beschikt deze donkergetinte Fiesta over een sportonderstel, een zilverkleurige sierlijst in de grille, scherper vormgegeven bumpers, een vernieuwd uitlaatsysteem en als kers op de taart: “verlaagde zijskirts”, zoals Ford het treffend omschrijft. Om het af te maken rolt de Ford op 17-inch lichtmetaaltjes in de kleur Panther Black.

De Nederlandse prijzen worden later bekend gemaakt, wel is al duidelijk dat de Fiesta Metal in de 20% bijtellingscategorie valt.30 reacties

Ziet er wel leuk uit!
Ziet er inderdaad leuk uit, zal wel een stuk leuker zijn om in te rijden ook met deze versnellingsbak.
Als ik een Fiesta moest rijden; dan deze. Gelukkig hoef ik dat niet, dus laat ik deze aan me voorbij gaan.
Trouwens, de Mito (vergelijkbaar right?) is er toch al veel sterker dan dit ding?
How to be a gangster in a Fiesta
Nee dan liever een duistere scirocco. Maar als je lowbudget bent en net 18 wrm niet ?
@bempi: voor deze zijn er nog er nog wel golfjes 2 en 3 te vinden. Deze fiesta is leuk als je net afgestudeerd bent en je eerste leaseauto mag kiezen.
@bempi: maar dit kost 15 ruggen ofzo, wat kost een duistere sirocco dan? 40? 50 ruggen?? Goeie vergelijking
ziet er leuk uit, maar het blijft een muesli natuurlijk.
kom je *boem* *boem* stoer bij het stoplicht aangereden en als het licht op groen gaat gebeurd er niks hehe
ergo: de auto ziet er sneller uit als ie is.
Ik vind het een hele mooie uitvoering! Strak!

Ik denk wel dat ik financieel gezien eerder voor een Fiesta ST ( vanaf bouwjaar 2006 ) zou gaan. Ziet er ook nog mooi uit en je hebt wat minder muesli:P
Is echt een ongeloof vervelende kleur…. Ik heb dezelfde lak op m’n Fiesta 5d Titanium…. het is mooi, maar enkel wanneer ie net gewassen is ;-)
Ziet er leuk uit!
Maar te ‘sloom’ voor ze looks.
Mooie looks… maar daar houdt het ook wel mee op aangezien er geen “oempf” in deze kar zit…
Zwart hoort wel bij Ford, een Ford mag elke kleur hebben, zolang het maar zwart is.
@Orichy:

zwart is geen kleur. -_-‘
@bempi: Henry Ford: They can choose any colour, as long as it’s black
@bempi: waarom is zwart geen kleur? en alle andere kleuren wel een kleur? :?
Leuk …..
En 14 pk’jes meer dan de Sport, zo zo doe maar ruig.
Wacht nog steeds op de ST.
En dan met dit uiterlijk zou natuurlijk geweldig zijn.
Maar vooralsnog even …. wachten ppff
Mooi wagentje en prestaties zijn ‘vlot’ te noemen…geen raket, maar dan moet je maar voor de Clio RS gaan.
ziet er goed uit en met 8.7 naar 100 is bijna net zo snel als de oude fiesta st ,dat doet mijn denken waar blijft die nieuwe st!?
ziet er goed uit en met 8.7 naar 100 is bijna net zo snel als de oude fiesta st ,dat doet mijn denken waar blijft die nieuwe st!?
Nee, ik hou niet zo van auto’s die door de paarse broeken van marketing worden opgedirkt. Doe mij maar een special edition van de engineering afdeling. Van die auto’s die door een groepje hobbyisten na sluitingstijd ergens in een geheim hoekje worden bekokstoofd. Dat zijn de echte pareltjes.
Gaat binnenkort eens bij de lokale Ford dealer binnen stappen
supasweet: ik neem aan als je naar binnen gaat bij de ford dealer voor dit hok je er ook direct via de andere deur weer uit gaat?
@jaja: hoedatzo dan? Bakkie ziet er leuk uit, pittig blokje, klein, sportief en relatief niet duur? Dat jij een 458 of veyron kan permiteren wil niet zeggen dat de rest van NL dat kan? Nutteloze reactie zeg dan niks
@mightymike: hoezo? heb je wel eens met dat ding gereden? het is net een peugeot 206 uit 1998 maar dan met een motor uit 1910 die niet vooruit te branden is..bij elk stukje vals plat lijkt het net of die astma heeft..
Ford is 13 te jaar te laat met deze auto..het was in 98 nog wat geweest…met een moderne motor dan… De hier afgebeelde versie in het zwart is wel toepasselijk: direct klaar voor een afscheid, put graven en erin gooien!

iemand nog leuke auto’s om over te praten?
@jaja: zo te horen rijd jij rond in een barrel uit dat tijdperk want zit je wel heel erg dwars? Een erg goede beargumentatie heb je hier niet echt voor toch? Motor uit 1910? Denk dat dit beter rijd dan die peugeot 206 van je uit 1998? En ziet er nog gelikter uit ook, sneller zoiezo( mits jij een rc rijd). Au revoir franse fanboy;)
@mightymike: dat is idd een verklaring voor mijn reactie..ik rijd zelf in zo’n auto volgens mighty mike…zou het misschien zo kunnen zijn dat mij is opgevallen na het rijden met een nieuwe fiesta dat het niks beter is dan toen de 206 in 1998 uit kwam..en ik weet niet of je al rechtop kon staan in 1998 maar een fiesta van 1998 was optisch en technisch geen moderne auto in 1998..ennuh de leuke motoren bij ford zijn niet van ford..
Vind het wel een mooie auto eigenlijk….
4×4 uitvoering uitbrengen? met wrc trekjes
Waarom zoveel onzin lullen? Ik heb deze nieuw gekocht met alle extra’s, kostte me 23.000 (dus niet echt studenten budget), hij is sneller dan mijn vorige auto(mb s430) dus wat wil je nog meer? Oja en 8,7 sec naar de 100 is niet waar, heb zelf laten klokken op 6,4…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).