Krijgen we een BMW 335i Performance Edition?

Auteur: , 32 Reacties

Om nog één keer de huidige 3-Serie uit te melken zwaaien schijnt er een opgepompte versie van de 335i aan te komen. Is het de 335is? Nee, die hadden we al (alleen niet in Europa). Het moet een 'Performance Edition' worden.

Via de Noord Amerikaanse tak van BMW is uitgelekt dat dealers aldaar nog één keer de kans krijgen om te vlammen met de 335i. In oktober gaat de Dreier namelijk uit productie en mag er in de fabriek plaats worden gemaakt voor zijn opvolger, de F30. En om klanten te vinden voor de restanten van de 335i krijgen ze een opgevoerd modelletje voor een zachte meerprijs: 550 bucks bovenop de nieuwprijs. Best redelijk en verre van premium-eske.

Standaard levert de zespitter uit de 335i 306 achterwiel-pk’s, de Performance Edition doet daar 20 paarden bovenop. Hela, dat is exact hetzelfde vermogen als in de 335is. Zou deze uitvoering dan wel in Europa geleverd worden? Verdere aanpassingen zijn de zwarte grille, Performance Edition-badges en het pakketje wordt alleen leverbaar op 3 Series met een M-Sport-pakket. Zodra we horen of en wanneer deze Performance Edition naar NL komt laten we het weten, maar fanboys mogen alvast een petitie beginnen.

UPDATE: Voor de liefhebbers: meer foto’s van de afgebeelde Dreier -die verder niets met de Performance Edition te maken heeft- staan bij Teamspeed.32 reacties

Verder opfokken tot je een snellere hebt dan een M3, zal BMW niet doen natuurlijk maar lijkt mij wel de ultieme 3-er worden. Niet zo hard en dus geschikter voor alledaags gebruik, massa’s koppel met dank aan de turbomotor en een prestatiepotentieel waar je u tegen zegt.
@elrey85:

Met de huidige 335i + een chiptuning kon je de M3 al aardig pesten. Nu hebben ze er 20 pk’s bij. Het zal erom hangen denk ik.
@bempi:
Maar zou die niet al gewoon ordinaire chiptuning zijn?
@elrey85: Een standaard 335i heeft al een stuk meer pk’s dan de opgegeven 306. Dus eigenlijk hoeven ze alleen de brochure te veranderen :P
@elrey85: Daar heb je Alpina voor :)
Leuke specs, maar wat een verschrikkelijk Koreaans front.
@Hubert: Of troll of gewoon hypocriet maar ik kijk naar jouw plaatje en zou denken dat je Koreaans nou niet per definitie verschrikkelijk vindt… Kun je me uitleggen wat er Koreaans aan is want ik vind ‘m juist wel vet…
@jipino:
Alles uit Noord Korea staat boven iedere discussie, dus daar ben ik snel klaar mee.
Maar dit uitgezakte front lijkt alsof het te lang in de zon heeft gestaan.
Doet me ook denken aan de Rover (Roewe????) / MG nadat de chinezen er een make-over op hadden gedaan.
Maar nogmaals : mijn mening is dat ik deze dus absoluut niet mooi vind.
(en de Grote Leider heeft altijd gelijk)
“..Zodra we horen of en wanneer deze Performance Edition naar NL komt laten we het weten, maar fanboys mogen alvast een petitie beginnen..”

Fanboy, fanboy.. da’s wat teveel. Ik ben een liefhebber van de Duitse grote 4.. heb ze allemaal even lief.. maar hé.. waar moet ik tekenen? Wat een heerlijke foto anyways! Zo wil ik hem! Gruwelijke wielen (als in vet..) en de mooiste kleur.. the black beauty. Jes please! :)
Leuk 3tje! *kwijl*
Nice!
lol, dit ziet er niet uit!
@Hubert, wat ben jij voor rare gast. Kim Jong aanhanger ofzo? Debiel.

Ontopic : Heerlijke auto, met heerlijke motor ( welke al één of meerdere keren ‘Motor van het Jaar’ is geweest ).

Misschien zou ik deze zelfs liever willen als een M3, als je hem inderdaad dagelijks gebruikt.
@MLTB:
Hahahahaha, jij onwetende uit de polder!
Dat de toorn van de Grote Leider op jou neer moge dalen…
@Hubert:
WTF, wat is dat voor een half-ass optreden? De Grote Leider zou hem met familie en al in een werkkamp pleuren… Geen wensen om een toorn, maar gewoon doen!
@elrey85:

Rustig maar, er is absoluut niets aan de hand.
Alles is OK en dit is de mooiste, technisch meest vooruitstrevende, high eprformance auto die er ooit is geweest en nooit meer overtroffen zal worden.

Nogmaals, we hebben alles onder controle…
@Hubert:

haha, jammer dat je avatar bij de vorige posts niet blijft staan. Maar als jij het zegt! Dan zal het wel zo zijn.
@MLTB: blijf jij nou maar in je fabia rijden.
Wel een vet gave auto! Vooral dat pruilend lippie! WOW!
Geen fanboy. Maar wat een dik apparaat. Volgens mij is de 335I toch in bepaalde tussen sprints al sneller dan de m3?Maja dat terzijde. Wil mijn auto er wel voor inruilen..
Hubert loopt gewoon lekker te trollen dus.
Zouden er nog 335i’s rondrijden met 306 pk dan?
Die van een vriend van me is bijna hetzelfde.
Alleen perst die van hem er meer dan 500PK uit.
@bohica: hoe kan dat nou? dit model is er amper en naar het laat aanzien voorlopig voor de amerikaanse markt.
Allemal leuk en aardig, maar je gaat dit ding toch niet kopen als je weer dat je over pakweg een half jaar al in een nieuwe 3-serie kan rijden? Die zal ook vast wel komen met de 3.0 TwinTurbo met pakweg 300 pk. Dus met dit ding ga je een enorme afschrijving te gemoet zien!
@gregorius: ach waarom niet.. als je dit model mooi vind. mensen die dit soort auto’s kopen hebben toch wel een dikke portomonee, dat beetje afschrijving wordt gewoon weer bij elkaar gepoeierd ;)
@gregorius: Twinturbo zijn ze al van afgestapt tijdje terug. Die is alleen nog in de 1M en Z4 35is te vinden voor zo lang het duurt.
335i super gaaf maar waarom die belachelijke sjonnie velgen. Een 3 serie met M-pakket en wat individual spulletjes erop is zoveel mooier
@clubbyte: Sjonnie velgen? dit hoord erop te zitten kijk maar naar performance pakket voor M3 en op de 1M zitte deze ook opgeschroeft.
@loonie:

Dit zijn CSL replica velgen. Zeer populair bij BMW liefhebbers die een beetje decente tuning kunnen waarderen. De kwaliteit van de velgen (sterkte en gewicht) verschilt echter nogal. Er zit ook goedkope rommel bij die er redelijk uitziet maar veel te zwaar is en daardoor de wegligging van je ‘ultimate driving machine’ alleen maar verkloot.

Als je de info via de link mag geloven zijn deze echter vrij goed (low pressure cast = meer beter dan high pressure en het gewicht is ook wel ok).
@jaapiyo: wel ik ben op zoek naar een goed set ven deze :)
Vind ‘m wel aardig. Vooral de voorbumper heeft een lach van: Nomm nomm whaaa gimme asfalt. Lekker bakkie. Over de motor zullen we het maar niet hebben (positief). Laat staan wegligging.
tsja hij ziet er nog steeds fris uit die 3 ook al is zijn schortje wat over de top nu;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).