Vladimir Antonov koopt Zagato?

Auteur: , 23 Reacties

Man, is die Vladimir even bezig aan een automotive shopping spree. Nadat hij met zijn bedrijf Coventry Prototype Panels eerder al een bod deed op Spyker, wellicht een deel van Saab en onlangs Bowler overnam, is nu de Italiaanse carrosseriekoning Zagato aan de beurt om in de portfolio van deze rijke Rus te eindigen.

Zonder er al te veel aandacht aan te geven is Antonov in de afgelopen maanden stilletjes overgegaan tot de koop van het Milanese Zagato, zo claimt CarsUK. Die hadden al langere tijd te kampen met financiële problemen, dus dit lijkt een mooie uitkomst voor het bedrijf. En als je denkt dat Antonov zijn Russische roebels alleen maar stukslaat op autogerelateerde toko’s, think again. Vorige maand kocht hij ook nog even Portsmouth F.C. op. Schijnbaar omdat hij dat kan.

Wat is eigenlijk de link tussen Zagato en Spyker? Welnu, in 2007 kwam het merk op de proppen met de Limited Edition C12 Zagato. Een eenmalige Spyker (er zouden er 24 worden gebouwd) met een koetswerk van de Milanese carrosserieënklopper. Dat deze C12 alsnog in productie gaat is vrijwel uitgesloten, maar een nieuwe interpretatie op basis van de C8 Aileron is op termijn natuurlijk goed mogelijk. Geld zat, die Vladimir.

De link tussen CPP en Zagato gaat zelfs nog verder. Niet alleen bouwde CPP in het verleden modellen als de Bentley GTZ en Ferrari 575GTZ voor de Italianen, ook de Aston Martin V12 Zagato en One-77 wordt in Coventry gemaakt. (via Jalopnik)

En nu Zagato in handen is van het Britse CPP, roept dat bij ons héél wat vragen op. 1) Zullen we ooit een Saabgato zien? 2) Wanneer gaat de Spyker D8 op basis van een Bowler met een design van Zagato in productie? 3) Wat wordt het volgende kwakkelende autogerelateerde bedrijf dat hij zal opkopen, iemand suggesties? (Niet Marussia F1, dat was onze 1-april grap en dus “bullshit!“)

UPDATE: volgens een woordvoerder is de berichtgeving onjuist. Wel zouden er gesprekken zijn over een samenwerking op operationeel niveau. Yeah right, nu wachten op de bevestiging…23 reacties

Ik kan het alleen maar toejuichen. Ik denk dat het wel een auto liefhebber is, dus hopen dat er wat goeds uitkomt (en dat het dus geen TVR verhaal gaat worden).
Tja, zo zie je maar weer dat het om 1 ding draait: geld.
Wist niet dat Antonov’s bedrijf de Aston One-77 bouwde trouwens!

Is toch een ideale combinatie voor ons autoliefhebbers: geld en liefde voor auto’s! Zo moesten meer ondernemers zijn behalve Müller en Antonov…
@Svenska_Aeroplan_AB: “..Wist niet dat Antonov’s bedrijf de Aston One-77 bouwde trouwens!..”

Nope.. wist ik ook niet. Imago-pluspuntje voor de heer Antonov bij mij. ;)
@Freewarefreak: Dat bedoel ik! Ik bedoel maar: mensen die veel geld hebben kunnen dat toch beter in auto’s stoppen als in iets anders? Dat is voor ons autoliefhebbers toch alleen maar mooi?
een Bowler met Zagato body kan wel eens heel (ahem) verfrissend worden. Go Anton!
(Vrienden mogen Anton zeggen)
Deze zin: “..Wanneer gaat de Spyker D8 op basis van een Bowler en met het design van Zagato in productie?..”

Daar ben ik ook heel benieuwd naar. Als die auto ooit uitkomt is dat de eerste auto die “gefacelift” begint aan zijn carrière.. want dat prototype is na al die jaren al bijna verouderd..
@Freewarefreak: Nee hoor, die eer viel te beurt aan de Volvo 340. Die had er al twee facelifts op zitten voordat die in productie ging.
@potver7: True true.. hoe kon ik die nou vergeten.. heb notabene zelf bij Volvo gewerkt… dom.. thx! :)
@Freewarefreak: De D8 blijft een mooie belofte, die Spyker echt moet bouwen. Ze zijn er ook zeker mee bezig. http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQf78brOv6caU6thJf9_Wult3mjLvPtaPIPXx3cvocv2JDa-bIS
leuk om weer wat ‘laundry cleaning’ te doen. Eens ‘de was’ gedaan , dumpen die handel.
@fep739:

en dat is louter een privilege voor consumenten ..
wanneer kooptie nedcar nou eens op…
Die C12 Zagato was wel niet echt mooi te noemen. Ik herinner me dat het een gerebadgde Lamborghini Zagato was…

Anderzijds niet slecht natuurlijk. CPP, Spyker, Saab, Bowler en Zagato is een mooie portfolio…
@Esprit_de_Flandre: Mooie portfolio? Stuk voor stuk bedrijven die verliesgevend zijn. Denkt men nou echt dat dit allemaal heilig uit liefde is voor die merken. Misschien moet men wat meer gaan lezen over de heer Antonov ;P
@raphael: Mooi in de zin dat het vier mooie, aansprekende merknamen zijn. CPP klinkt natuurlijk niet, maar die naam komt niet op een auto. Over de jaarrekening ga ik geen uitspraak doen, dat weet ik niet…
Toch vind ik het altijd wat eng als één persoon (bedrijf) heel veel andere “opslokt”. Ik heb altijd een beetje het idee dat het dan zo’n soort IKEA of VAG concern gaat worden…
@Cantago: IKEA?
@Cantago: Wat is de link met Ikea?
Vraag me af of hij dit uit liefhebberij doet of dat hij hoopt er harde cash mee te verdienen.
Lijkt me niet echt evident.
En zagato kan winstgevend zijn maar als je het te winstgevend wil maken maak je zagato kapot.
Het zijn net de beperkte oplages die zagato’s zo speciaal maken.
wat is dat Zagato dan ??

een flink stuk grond bij Milaan + een (uitstekende) naam ..

jongens jongens ..
grond zal een prima investering zijn ..
en jullie moeten eens weten wie er achter alle “goede namen/merken” op deze planeet zitten ..
@lincoln: Ik weet het!

http://static.autoblog.nl/images/wp2010/big/autobouwer_stamboom_jalopnik_big.jpg

Nou ja, dit zijn dan alleen nog maar de bedrijven die voor/achter/onder/boven/aan elkaar zitten…

Voor de grotere versie: http://static.autoblog.nl/images/wp2010/big/autobouwer_stamboom_jalopnik_big.jpg
@Svenska_Aeroplan_AB:

ik had het eigenlijk over labeltjes in het algemeen ..
je kent het wel .. sportmeuk .. luchtjes .. horloges .. enz ..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).