Renault FRENDZY: een concept gezins-/werkauto

Auteur: , 17 Reacties

De eerstvolgende grote autoshow is de IAA in Frankfurt die midden september van start gaat. De autoshow zal weer het toneel zijn van diverse introducties en concepts. Renault neemt de Renault FRENDZY concept mee naar Duitsland.

Het is tegenwoordig bijna een pleonasme wanneer ik erbij vertelt dat de auto elektrisch wordt aangedreven. In dit geval een 44 kW (60 pk) sterke elektromotor, goed voor 226 Nm koppel en een topsnelheid van 130 km/u. De aandrijflijn is afkomstig uit de Renault Kangoo ZE.

Hij werd ontworpen onder leiding van de Nederlander Laurens van den Acker. In het persbericht een heel epistel marketing bla bla over dat deze auto een ideale gezinswagen is, maar tegelijkertijd ook zakelijk zeer bruikbaar is.

Opvallend is dat aan de passagierszijde de middenstijl ontbreekt. Hierdoor ontstaat extra ruimte waardoor er volgens Renault ook in de auto kan worden gewerkt. In de schuifdeur is een 37 inch scherm verwerkt. Niet voor de inzittenden, maar voor de buitenwereld om bijvoorbeeld reclameboodschappen weer te geven. Het interieur oogt erg futuristisch, maar dat zijn we gewend van concept cars. Op het dashboard is een BlackBerry PlayBook aangesloten, zodat je op pad volledig online bent.

Het concept weegt inclusief de Lithium-ion accu’s 1.420 kilo, is 4.09 meter lang, 1.87 meter breed, 1.74 meter hoog, met een wielbasis van 2.69 meter. Het geheel staat op 19 inch (205/45) velgen. Bewegende beelden check je HIERRR17 reacties

Ja hoor, die kan er ook nog wel bij!
Aquarium op wielen! Weet niet wat ik ervan moet vinden. Het is niet mijn smaak/”ding”/auto etc etc.
Tja grappig, bij de P aangekomen in het woordenboek ;)
Dat moet echt veel beter, Lau.
kill fren(d)zy

o sorry was het eerste wat in me opkwam
@paulusrx7: UZI MACHINE GUN! ”Look out he’s got a gun!!” :D:D
@G-Ammo: COP KILLAAAAAAAAA!!!!
Nu even On-topic: Bah die daklijn samen met het dak zelf laten deze Renault concept wel behoorlijk lelijk uitzien.
Jammer, Renault ziet nog steeds toekomst voor de Kangoo.
een typische renault…
ondanks de lelijkheid van de renault concepts blijft het leuk om te zien waar ze naartoe willen… mij zul je er nooit in zien :)
@dennisr: Ben ik het mee eens hoewel ik de captur wel gaaf vond alleen worden daar weer lelijke auto’s op gebaseerd helaas !
@sebastienloebsebastienvettel: Vind zelf de DeZir mooier dan de Captur, voornamelijk het vooraanzicht, aleen jammer dat het idee beetje van audi R8 gejat was, een ander kleurtje zou de Captur sowieso al niet misstaan :P
Lelijk, klein, loodzwaar, duur en je komt er niet ver mee. Pleur op met die waardeloze auto’s!
Renault moet eens wat meer realistische auto’s maken!
Wat een afschuwelijk lelijk ding. Wat ze hier mee willen bereiken snap ik niet, want ik zie dit niet echt binnen een paar jaar in de showroom staan. Mensen hebben toch meer verstand.
Het is nooit goed voor jullie? Als het elektrisch is dan is het meteen lelijk. Ik vind veel conceptcars heel mooi maar meestal spuuglelijk als ze de markt op komen.
@vegazosten: zitten soms best mooie concepts tussen.. maar komop.. dit is toch een verschikkelijke auto..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).