Eerste schetsen van mid-engine Aston Martin V12

Auteur: , 27 Reacties

Enkele weken dook er een verhaal op over een aantal Denen die het in hun hoofd hadden gehaald om een Aston Martin V12 Vantage om te bouwen tot een mid engine supercar. In een interview hebben ze inmiddels wat meer informatie verklapt en ze hebben wat schetsen vrijgegeven van deze 675 pk sterke supercar.

De drie mannen die achter HBH zitten heten Jesper Hermann, Christian Brandt en Torben Hartvig en in het verleden waren ze ook verantwoordelijk voor het ontwerp van de Kleemann GTK en Kleemann S-CK.

Voor hun nieuwste project nemen ze echter geen Mercedes als uitgangspunt, maar een Aston Martin. Ze zullen een V12 Vantage volledig strippen en eigenlijk alleen het passagierscompartiment intact laten. Daarna wordt de motor naar achteren verplaatst en voorzien van 2 superchargers. Dat moet resulteren in een vermogen van 675 pk ipv 510 pk. Schakelen doe je handgeschakelde transaxle versnellingsbak met 6 versnellingen.

Het klinkt allemaal iig zeer ambitieus en ik vraag me af of ze het voor elkaar gaan krijgen. Het wordt sowieso een unieke auto, want er wordt slechts 1 exemplaar gebouwd. (via: classicdriver.com)

HBH Supercar project teaser

HBH Supercar project teaser

HBH Supercar project teaser

HBH Supercar project teaser

HBH Supercar project teaser

En de inspiratie voor het design is afkomstig van onderstaande auto’s.

Inspiratie voor het design27 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Nou van mij mogen ze hem maken! Die schetsen zien er nu al super uit!
675 pk is echt heel erg weinig uit die 6 liter v12.
ze zouden echt met daimler die overeenkomst moeten maken. zie als voorbeeld hun tuner brabus (wat was het ook weer 850 pk ofzo en 1410 nm koppel..???)
@bigcar: weet iemand toevallig wat het besluit over maybach is geworden..???
@bigcar: dat besluit is uitgesteld.
@robbie: tot wanneer is die uitgesteld.. is er een exacte datum..???
weinigen zijn in staat om zoveel vermogen en koppel volledig te beheersen/controleren, je komt dan toch al gauw bij professionele coureurs terecht.
voor mij is 675pk wel genoeg, dus maak hem maar :D
@TDI-goeroe:
En met veel vermogen ga je ook niet altijd sneller ;)
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Het zou beter zijn als Aston martin in handen zou komen van Duitsers, dat zou betekenen dat materiaalgebruik en betrouwbaarheid naar een hoger niveau worden getild.
@agera: Ik hoor anders niemand klagen over materiaalgebruik en afwerking in hedendaagse Astons…jaren terug maakte ze een missertje door Volvoknoppen erin te zetten, dat was dom.

Maar tegenwoordig is er toch niks mis mee?Sowieso…Aston in Duitse handen, brrr :( Duitsers moeten zich niet bemoeien met Engelse auto’s eigenlijk. Kijk wat er met Bentley gebeurd is. Objectief gezien betere auto’s? Ja. Maar kijk wie erin rijden, hoe de dingen eruitzien en de populariteit bij “tuners”.

Brrr…

Rolls is nog beetje goed gekomen, maar is ook charme kwijt.

Laat AM alsjeblieft gemaakt blijven worden door those plucky Brits.
Tof project, ziet er goed uit! Maar geen superchargers aub, dat blok hoort NA. Met wat aanpassingen en optimalisatie kan je daar wel richting de 600 pk uit krijgen, meer dan genoeg.

Ben benieuwd waar ze de aandrijving weg gaan halen. Lijkt me nogal lastig om die zesbak aan de motor te koppelen en te bedienen.
Ik Zag laatst een db9 vantage rijden in Amsterdam naast een 550 Maranello. Vond het maar een matig geluid uit de Aston?! En dat voor een v12 :s
@burninrubber: Hoho, Astons maken voor mij het beste geluid! Zowel de V12’s als de V8 :)
Ziet er goed uit, hoewel ik de achterlichten wat verder uit elkaar zou plaatsen
Met die koolstofschetsen kan je nog alle kanten op. Daar valt werkelijk niks concreets van te maken. Er zitten elementen van Aston Martin in. Dat is alles wat je erover kan zeggen.
Die computerschetsen zijn iets specifieker. Maar eerste schetsen zijn slechts bedoeld om uitgangspunten uiteen te zetten. Die eerste schetsen zeggen daarom ook niets over het definitieve uiterlijk. Spy-shots, daar kunnen we wat mee want dan staat het uiterlijk voor zeker 90% vast.
@Original_Arnoud: onzin, alles wordt gedaan op de computer en dus klopt het,…het is slechts nog niet af,…
@saba:
Ik zei DIE computerschetsen. Dus de schetsen die hier nu bij het artikel staan. Ik weet ook wel dat alles tegenwoordig op de computer wordt gedaan. Maar deze schetsen zijn te vaag om iets over het uiterlijk te kunnen zeggen. Het zijn slechts visualiseringen van de uitgangspunten. Tegen de tijd dat er spyshots zijn is het uiterlijk vrij definitief.
Heftig, wat een droomproject. Ik hoop dat ze ermee op Facebook gaan zitten. Dan ga ik hun zeker volgen.
Jesper Hermann… aan de naam zal het niet liggen :D
mag ik effe de vergelijkingmongool uithangen ??
dank u wel ..

ik zie een Marussia ..
ik zie een Jaguar (nieuwe sportgeval) ..
ik zie een Lotus (nieuwe lichting) ..

niet erg om daar mee te vergeleken worden trouwens ..
@lincoln: ik doe mee: koplampen lijken op de van de Tommy Kaira ZZII: img src=”http://images.tribe.net/tribe/upload/photo/07d/2a8/07d2a872-8399-4b7b-be25-69b28e72ebfd” width=”450″ />
Ze zijn overduidelijk ge├»nspireerd op @saba ’s MR Aston Martin! Daardoor is het wel geslaagd!
@AutomotiveDesigner: ik wilde het zelf niet posten omdat ik maar slechts een nobody ben en hun de gevestigde orde maar in ieder geval blij dat nog iemand het ziet :)…
@saba: Geen dank, overigens wat jij met gevestigde orde aanduid zijn niks anders dan een stel verveelde kleuters. Subtiel verwoord. ;)
Dat lijkt verdomde veel op een noble…
Wel een leuk idee!
Die ziet er geweldig uit als ik naar de schetsen kijk !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).