Hoe goed is de Lamborghini LP570-4 Performante?

Auteur: , 22 Reacties

Vers uit de laatste Fifth Gear aflevering en al even te bestellen bij Lamborghini. De hooligan in Supercarland. Voldoet deze 8 jaar oude bolide nog in onze moderne high-tech wereld?

De Lamborghini LP570-4 Spyder Performante is de laatste telg uit de Gallardo familie. Ze kwam al even voorbij in een vergelijking met de McLaren MP4-12C, Ferrari 458 Italia en Porsche GT2 RS. Dit model verdient natuurlijk ook een eigen test. Daarom mag de Performante nog een keer los rond Nice, de bergen in en kijken wat de Lamborghini Gallardo Spyder na 8 jaar nog te bieden heeft.

Kijk je naar de auto vanuit het vergelijkingsmongeaulen oogpunt dan raak je zwaar teleurgesteld. Het oudere model gebruikt nog steeds oudere technieken. Een ietwat trage sequentiele versnellingsbak, een ontzettend lompe 5,2 liter V10 en natuurlijk een gedateerd awd onderstel. Dat kan een 458 geen weerstand bieden, toch?

Lamborghini is heer en meester in acteren, toneelspelen zo je wil. Ga je een dag in de week niet voor coïtus met cijfers dan zie je waar de Performante echt goed voor is. Het wordt duidelijk dat de enige juiste keus een Spyder is. Het gaat om de ervaring. Het plezier, de adrenaline en totale gekte die een Lamborghini je kan bezorgen. Een mokerslag bij ieder schakelmoment, extra hard brullen bij terugschakelen en maximaal genieten van de V10 huil in de open lucht.

Heb je een auto om op onbewaakte momenten helemaal los te gaan dan is de Lamborghini LP570-4 Performante misschien wel de beste keus. Of je vraagt Lamborghini om een 550pk Gallardo Spyder met achterwielaandrijving. Schijnt tegenwoordig tegen een prijsreductie ook te kunnen.22 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Wat een prachtige auto zeg!!!!
Heyyyyyy, eindelijk is de term ‘vergelijkingsmongeaulen’ doorgedrongen tot de redactie! Hulde aan Lincoln, de geestelijk vader.

Jammer wel dat het verkeerd wordt toegpast, maar het begin is er!
;)
Wat een goddelijk geluid _O_
Ik vind het een briljante en vooral mooie auto. Zoveel mooier als die schreeuwerige Aventador. Maar dat is mijn mening
Ik blijf dit gewoon echt een prachtige wagen vinden… De Lambo heeft iets speciaals….
doe mij maar een reventon
Blijf het leuk vinden hoe Tiff Needell het altijd presenteerd, met dat enthousiasme.

Vet geluid die lambo! Maar vind een Superleggera wel mooier btw, ook jammer van die 4-wielaandrijving.
Ik vind dit toch wel de mooiste Lamborghini die er nu te koop is, integenstelling tot de vorige Gallardo.
Ik opteer voor een knalgele, met RWD en een handbak a.u.b., als ik ooit de loterij win komt er zoiets. Wie wil er nou een 458 als je dit kan rijden?!
Dat hebben ze bij Audi toch weer enorm goed voor elkaar, wat een prachtbak!
@rechercheur: Nee het is Volkswagen ,mischien wordt het nog wel eens uitgebracht als Seat .Hij is er oud genoeg voor.
@norge:
haha, je leert het ook nooit.

Je houdt norge een hand met brokjes voor, en komt ‘ie met een kwispelend staartje aangelopen, doet z’n kunstje en begint te blaffen. Braaf!
Altijd een levensgenieter, die Tiff ! Zijn eerlijke enthousiasme werkt bij mij altijd weer aanstekelijk. De gearbox is inderdaad zeer K-lote, met die overbodige klappen in je nek bij het opschakelen…zeer irritant. Maar, voor de sounds moet je inderdaad de Lambo’s hebben !
schitterende auto, vind aleen de 2 zwarte streepjes neit heel veel toevoegen, maar miss zouden ze missen als ze er niet op zaten..
Zet dit naast een 458 en de keus is voor mij duidelijk. Hoe vaker ik de Gallardo in het wild tegenkom hoe ‘saaier’ deze wordt bij de 458 heb ik het tegenoverstelde. Ik denk wel dat hij qua getalletjes ed gelijk heeft. 3,8 of 3,4 Naar de 100 is niet echt boeiend. De 458 is technisch weer wat verder, maar ja de Gallardo is weer wat op leeftijd dus ook geen verrassing. Een auto is nu eenmaal meer dan de som van wat prestatiegerelateerde getallen. In dat opzicht moet ik Alwood gelijk geven
@chrispothast: Ik wil niet weten hoe jij je voelt als je in jou auto stapt. volgens mij begin je spontaan te huilen en schuiten tegelijk.
@chrispothast: Gelijk heb je. Lamborghini is dankzij VAG al zijn flomboyante genen van vroeger helemaal kwijt. Het is gewoon een vrij ‘veilige’ en saaie auto, terwijl ferrari nog steeds de grenzen verlegt met vernieuwend design en grensverleggende techniek.
Waar auto’s als de Countash, Miura en Diablo gewoon gestoorde bakken waren, is de Gallardo erg veilig en saai. Het lijkt soms wel een R8 V10 met een ander koetswerk, het zou me eerlijk gezegd ook niet verbazen als het dat ook was.
Tellertjes met “rpm” vervangen door “giri” en gaan met die banaan…
@tombiesheuvel: tja gelukkig is de ferrari ff erg goed gelukt;) blijf lambo’s toch steeds bruter vinden dan ferrari’s.. En als je terug komt staat niet de brandweer naast je net uitgebrande 458;)
Geef mij maar een Lamborghini boven elke andere supercar echt een prachtige auto met een waanzinnig geluid!!!
Geen Ferrari 458 ook geen Lambo Gallardo, voor mij een Porsche GT2 RS graag!
Wat een beest van een wagen! Ik zou keihard twijfelen tussen de betere 458 en de geilere Gallardo!
Wat een top bak! Tiff praatbook altijd alsof je er nu een moet gaan halen haha. Liever dit dan een mclaren of ferrari. Hier merk je nog dat je schakelt en dat je moet werken om de auto op de weg te houden. Laten we maar niet over dat schreeuwerige geluid praten! Heerlijk

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).