Reminder: Top Gear S17E03: 21:00, BBC2

Auteur: , 48 Reacties

En toen zaten we alweer bijna op de helft van seizoen 17. Vanavond staat aflevering 3 voor jullie klaar bij de Beeb. En we krijgen eindelijk te zien & horen wat Jezza van de McLaren MP4-12C vindt!

Dat was waarschijnlijk even schrikken voor Top Gear. Ben je druk met de voorbereiding van een strakke rijtest waarin de MP4-speler van McLaren wordt vergelijken met Ferrari’s 458 Italia, kaapt Fifth Gear zomaar even de primeur voor je neus weg. En we weten wat de uitkomst is van die bewuste review: de MP4-12C is niet opgewassen tegen de Italiaanse furie. Nee, Britse media zien in de McLaren bepaald geen 458-killah. Dat maakt ons des te nieuwsgieriger naar het eindoordeel van Top Gear.

 'POWEEEERR!!!!' Aldus Clarkson

MP4-12C vs 458 Italia

Verder gaat het TopGear-trio opzoek naar degelijke tweedehandsjes die niet meer dan 6.995 pond mogen kosten. Oftewel, de prijs van goedkoopste nieuwe auto verkrijgbaar in Engeland: de Nissan Pixo. James May mag vervolgens de Range Rover Evoque aan een ludieke rijtest in en om Las Vegas onderwerpen.

Tot slot, de gast van vanavond is Sebastian Vettel. F1-wereldkampioen, bonuscasher en na vanavond Suzuki Liana-bestuurder op het Top Gear-circuit.

Alvast zin in een video-preview? Die staat DAAR.48 reacties

Ik heb mijn experiabox van KPN al ingesteld om het op te nemen. Ideaal van KPN dat ze BBC2 in het pakket hebben!
@rufctr01: Het is nog veel idealer bij UPC. Die hebben BBCHD in het pakket ;)
@Donstil: Ik heb in dat upc kastje aangegeven dat hij elke uitzending uit de serie van TG op moet nemen. Maar de laatste twee uitzendingen vallen er steeds 3 a 4 minuten van de opname af! @!^&(@!^[email protected]^ upc kastje. Moet ik alsnog op internet de conclusie bekijken.. (en dus met de hand instellen dat hij een kwartier extra opneemt)
Hoe Red Bull het flikt om met Ferrari motoren 1ste te worden en Ferrari zowat laatste wordt lijkt me kut.
@The360box:
Wake up call: Red Bull rijdt als sinds begin 2007 met Renault motoren.
@macready: Burn ;-)
Zat het ook te denken…
@The360box: kun je niet beter je mond houden?

OT: Cant wait for Vettel!
@The360box: ten eerste idd de Renault motoren in plaats van ferrari motoren, en ten tweede.. ferrari zowat laatste ? alonso vandaag toevallig nog eerste..
@dennisr: heee ik zat ookal tekijken:P
@MAB: hah, wat een zootje in de pits vandaag :P
@The360box: We zouden je eigenlijk met rust moeten laten en negeren, maar toch zijn we verbaasd hoe je erin slaagt zoveel onzin in slechts één zin te stoppen.

Knap.
@bozewolf: aan de andere kant ook wel weer een logisch gevolg van praten over dingen waar je niks vanaf weet..
@bozewolf: Dus jij voelt je weer aangetrokken tot mij? Waarom toch steeds, 1 foutje( al mijn reacties KAN je geen fouten noemen) en je zoekt de aandacht van andere mensen, ik ga niet eens de confrontatie meer aan.
@The360box: de reactie is geen fout, maar wat er in de reactie staat is wel degelijk fout.. zeker de reactie waar het nu om draait..
@dennisr: Nou, never mind, het komt er op neer dat Red Bull lekker gaat en elk andere fabrieks team minder.
Het is toch Kia C’eed?
In het TopGear Supercars jaarboek staat de review van JC al over de McLaren MP4. Zijn mening scheelt niet alles met die van 5th Gear.
@Teerdz: Niet wanneer er F1-coureurs meedoen. Het zou een beetje jammer zijn wanneer de tijden van eerdere coureurs niet meer te vergelijken zijn ;) Dit deden ze trouwens al bij Barrichello. Hij is ook de snelste momenteel.

OT: Ik heb er weer zin in, even mijn Foxyproxy aanslingeren en kijken of ik de livePlayer weer aan de gang krijg.
Ik snap nog steeds niet dat als je met een carte blanche een supercar mag maken dat je dan met zo’n mp3whatever-c op de proppen komt.

Dat project hadden ze toch al bij de eerste tekening in de kiem moeten smoren. Duidelijk niemand die de leiding of een visie had zoals Gordon Murray dat wel heeft. Bij Ferrari is het ook al zo’n tijd misgegaan om dezelfde reden; Enzo heeft zijn stempel er niet meer op kunnen drukken.

Als je in de geschiedenis kijkt moet een supercar nou eenmaal door een persoon met visie bedacht worden, dan krijg je ook niet te veel compromissen.

Voorbeelden genoeg: Ferdinand Piëch met de Veyron, Gordon Murray met de F1, Christian von Koenigsegg, Maarten de Bruijn met de Spyker, Richard Noble met de Thrust SSC, Horacio Pagani met de Zonda, Colin Chapman met o.a. de SuperSeven, enz. enz.
@JanJansen: Je kan de Thrust SSC toch moeilijk een auto noemen…

sowieso beetje raar lijstje. Piech is geen ingenieur zoals Murray en Chapman, beetje kromme vergelijking.
@bozewolf:
Het er gaat niet om of ze ingenieur zijn of niet, anders had ik dat wel geschreven. Het gaat om visie en dat waarmaken. Piech wilde 400km/uur en 1001pk en nam met minder geen genoegen. Noble wilde het snelheidsrecord en nam met minder geen genoegen. Maarten wilde zijn styling statement, Chapman added lightness…enz.enz.

Wat wilde ze nou in hemelsnaam met die MP4?
De snelste? een opvolger van de F1? een styling statement? een auto die elke jongen boven zijn bed wil hangen? de best rijdende? de lichtste? de snelst accelererende? mooiste motorgeluid? meeste emotie?
Geen van allen komt ook maar in de buurt.
Het is een uitgesmeerd compromis op wielen geworden. En dat is zo jammer gezien alle mogelijkheden die ze hadden.
@JanJansen: Waarschijnlijk teveel mensen op het project gezet, die allemaal een mening hebben en hun dingetje in of op de auto willen hebben. Dan krijg je een gemiddelde, oftewel niet slecht maar ook niet uitmuntend.
@JanJansen: het is maar goed dat je jantje heet he? Jij weet het wel te vertellen…en dan de veyron en de spijker noemen whaha. En inderdaad joh, Ferrari is het helemaal kwijt! De 16 F1 titels tellen niet en de orderboeken worden niet gevuld.
@vincenzo: Sorry, maar ik ben het met “Jantje” eens. Hij heeft een goed punt te pakken. De auto’s die hij noemt hebben een focus. En op dat punt excelleren ze. Een unique selling point.

De McLaren is teveel een compromis. Waar excelleert die nou op? Niet op prijs. Niet op design (oke dat is degene die je het meest kan betwisten ivm smaak). Niet op snelheid. Niet op rijbeleving. Niet op geluid.

Tsja.. op verbruik misschien? Kan me niet voorstellen dat dat het doel was. We gaan nu de zuinigste supersporter bouwen!

De 458 is duidelijk. De focus is rijbeleving. Punt.

Trouwens, als je het niet met iemand eens bent, prima. Maar als je probeert iemand persoonlijk af te zeiken dan ben jij hier de kneus. Met je “jantje”…
zou wel grappig zijn als Vettel hier ook eerste word op het bord, toch even laten zien dat het ook aan zijn eigen skills ligt. heb wel zin in de aflevering, gedeelte over de tweedehands auto’s lijkt me wel leuk!
@dennisr: waarschijnlijk weer de standaard topgear dingen in die auto’s, poep, schaamhaar, etc.
@meneersander: Jep.. was dus ook zo.. de Mercedes verbaasde mij helemaal.. resten van wit poeder wat onderzocht moest worden om te zeggen wat het was.. en Jeremy en Hamster maar roepen.. “talkpoeder.. meel!” duh.. wat zou het zijn.. en op de bijrijderstoel.. “een kalkafzetting welke ontstaat uit opgedroogde vrouwelijke afscheiding..” Whahaa.. er is dus flink gesnoven en gekrikt in die Merc.. ;)
Geniet van stromend bij deze verbinding, zal het worden bijgewerkt zodra de nieuwe episode uit komt.

http://geeksisland.com/top-gear-s17e3/
Pruts0r via iPad app
En toen was daar ziggo met een hele lange snuit en die blies het bbc2 zendertje op analoog uit……
@Pruts0r: met ziggo heb je toch gewoon digitaal of niet ?
w8 ff…
21.00 Engelse tijd
of
21.00 nederlandse tijd?? xD
Weinig origineel ontwerp die mclaren.Kan net zo goed een lotus wezen.
Nou… wel erg tegenstrijdig over het weggedrag van de McLaren tussen topgear en fifth gear…
@jornboeijen: Daar verbaasde ik mij dus ook vreselijk over. Tiff en Jason vonden het niks, Jeremy was juist lovend over het traction control van de McLaren.. vreemd..
@Freewarefreak: Nou volgens mij waren die ongeveer hetzelfde. Het is wel een GOED systeem. Het is alleen niet leuk. Eigenlijk net zoals de hele auto.
haha, Vettel de snelste.
mooi dat vettel ook heir de snelste was! en somtverbaast over de prijzen van die tweedehands auto’s :O
@dennisr: so do i, helaas is dat anders in dit land anders had ik nu een Cl600
@meneersander: jaa egt, of anders wel die corvette die er tussen stond.. en zo nog een aantal van de auto’s die in top gear te zien waren.. die mazda snapte ik ook niks van..
@dennisr: Een corvette kun je hier ook wel onder de 7500 krijgen :)
@dennisr: kan bij ons ook hoor;)
http://link.marktplaats.nl/450417093

-edit:?utm_source=autoblog&utm_medium=referral&utm_campaign=CA____autoblog_promotie_site_autoblog&utm_content=44285 anders pak je ff de korte marktplaats link…-
@jornboeijen: dat is toch bijna het dubbele :P hier in nederland kan dat niet dankzij die heerlijke belastingen :P
@jornboeijen: wel jammer van je edit, nu kom je weer niet in lijstje met langste reacties :O :P
@jornboeijen:

Dat is nog steeds ruim 4500 euro duurder.
De 850 kan je hier wel voor dezelfde prijs krijgen
Haha lekker die CL600.. drugsdealeeuuur
@romenkorn: *Wel grappig, hier in Arnhem rijdt er ook één, maar dan een CL63 AMG. Je zou haast zeggen dat …
Werkte niet, dan maar zo:

http://www.megavideo.com/?v=G3GU9QID

Daar staat de uitzending :-)
bonuscasher Vettel? sorry maar dat mannetje verdient vergeleken met die belachelijke alonso niks en hij rijdt hem (op gister na) de sokken uit z’n schoenen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).