Porsche wil met nog een supercar komen

Auteur: , 25 Reacties

Al enige tijd gaan er geruchten over het WWW dat Porsche zou nadenken over een nieuwe supercar Die zou dan het "enorme gat" moeten vullen tussen de dikste 911 (GT2 RS) en de toekomstige 918 Spyder. Aangezien een 918 Spyder ongeveer het dubbele kost van een 911 GT2 RS is dat wellicht niet eens zo'n vreemd idee van Porsche. Wat voor model dit moet gaan worden is nog niet helemaal duidelijk, maar Bernhard Maier liggen er meerdere plannen op tafel en zien die er goed uit.

Zou er dan eindelijk een opvolger komen voor de Porsche 928? Het lijkt er wel op, maar voordat dit model bij de dealer staat zullen we nog wel een aantal jaren geduld moeten hebben. Overigens sprak Maier ook weer eens over een Panamera Cabrio en een Panamera met verlengde wielbasis. (via: autonews.com)25 reacties

Nice!
ik vind de 918 ook nog niet zo’n hele dikke ‘supercar’, als je dit vergelijkt met pagani, koeningegg, ferrari enzo, lambo murcie. misschien wel qua prestaties, niet qua looks. Ben benieuwd waar Porsche meekomt als ze echt een super/hypercar gaan maken.
@kenner: de 918 ik dik hoor!!
@kenner:

De 918 zit nog in de concept/ontwikkelfase. Daarbij zijn looks een smaak. Is nog iets te vroeg om nu over te oordelen naar mijn mening.
@kenner: niet ‘dik’ maar naar mijn mening veruit de mooiste van heel dat rijtje die je opnoemt. De 918 is gewoon prachtig mooi en ik twijfel er niet aan dat het een enorm snelle wagen gaat worden.
Porsche moet gewoon de productielijn van de CGT opnieuw opstarten en produceren die handel…
Weet zeker dat niemand, op een paar milieuhippies na, er moeite mee zal hebben.
@jack_abarth: als ze die ongewijzigd weer zouden introduceren hebben zouden ze echt KONING zijn! Die auto is gewoon de beste supercar EVER tot de dag van vandaag!
@bassie: ja hoor en adriaan is er ook zeker?
@bassie: hoe weet je dat? Heb je er al es in gereden?
Ik heb ook nooit in een CGT gereden, maar ik heb mijn twijfels of dat nou echt nog steeds de beste supercar zou zijn. Volgens mij is een standaard 911 Turbo al beter…
@bassie: ja ben het wel met je eens dat het een waanzinnige super/hypercar is, maar in de hypercar klasse veroudert de techniek toch wel heel snel hoor… Kijk maar eens naar het dashboard van de C GT, dan proef je nog gewoon de 996 interieur erin terug. Laat onverlet dat die V10 nu nog geniaal is.
Zou je dat nou wel doen jongen, zeiden ze bij Lamborghini
Weten jullie het heel, heel zeker, zeiden ze bij Audi.
Do you really need this, vroegen de Bentley boys zich af.
@desjonnies:

en nog bedankt voor de ontwikkelings kosten zeiden ze bij Porsche ..
vind 911’s gewoon de mooiste porsches, verder zegt het me niet veel, en een nieuwe 928 hoeft van mij niet.. zeker niet als een ingekorte panamera.. als ze dan iets anders willen.. dan ook egt iets ANDERS.. en IETS NIEUWS..
Vorige maand gaven ze bij Automotorundsport.de het volledige overzicht van wat er bij Porsche gaat gebeuren tot en met 2015.
Oud nieuws dus hier op AB.
Zal wel een 2 deurs Panamera worden.
@norge: ik hoop het
Graag graag!! Hou van snelle Porsche’s, maar wel een nieuw model, geen 911 uitmelkerij..

Graag een opvolger van de Carrera GT, met als voorkeur een atmosferische V10. Geniale wagen, zoals de rest ook zal beamen.

Wanneer komt die productie versie van de 918 Spyder trouwens? Al tijd niets over gehoord.
Zou echt vet zijn, zouden ze hem panamera coupe gaan noemen? Maar dan met 700 pk oid. 928 is mijn favorite porsche geen bs dikke v8 en gaan.
Laat maar komen… die 918 Spyder is een snoepje!
Laten we hopen dat de interesse in LeMans ervoor zal zorgen dat Porsche met iets leuks komt. Immers, een geschrapt LeMans project heeft ons de CGT gebracht.

Het mag wel wat spannender, want hoewel de 918 zeker een mooie auto is, is hij vergeleken met de directe concurrentie veel te braaf. Bij een 911 kom je daarmee weg, bij het hogere segment vind ik dat je wel iets meer mag bieden.
Zolang het een echte Porsche wordt met Porsche DNA heb ik er niks op tegen.
Wanneer komen ze eigenlijk met dat stadswagentje? Dat is toch waar iedereen echt op zit te wachten…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).