Onze files nu ook live op Google Maps

Auteur: , 32 Reacties

In 2008 introduceerde Google Maps live verkeersinformatie. Dit was aanvankelijk alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, maar Google heeft dit nu uitgebreid met dertien Europese landen, waaronder Nederland en België.

Via de website maps.google.nl of via de navigatie-app van Google op Android-smartphones, kan op ieder moment van de dag worden bekeken wat de actuele verkeerssituatie is. Behalve in Nederland, België en Luxemburg, biedt Google Maps ook live verkeersinformatie over snelwegen en hoofdwegen in Oostenrijk, Tsjechië, Denemarken, Duitsland, Ierland, Israël, Polen, Slowakije, Spanje en Zwitserland. De informatie is in het Verenigd Koninkrijk zelfs beschikbaar tot op straatniveau. De gegevens worden iedere vijf minuten bijgewerkt.32 reacties

handig voor op vakantie
@bigcar: Meh.. Ik ga op vakantie buiten nederland en voel er weinig voor om een bult aan roamingkosten te betalen. Oh en ik ben zo krenterig geweest om er geen speciaal abo voor af te sluiten oid :)
@baasbas: onzinnig ook om een waarschijnlijk belachelijk duur abonnement (niet gecheckt) af te sluiten om in het buitenland te kunnen internetten, terwijl de meeste vakantiebestemmingen wifi toegang hebben. En ach, kan ook geen kwaad om eens een de telefoon weg te leggen, afkickmomentje
@RoT___: Vodafone: 2 euro per dag voor 35mb. Valt wel mee toch!
@RoT___: Wel een s van DROAM gehoord? http://www.droam.nl
@baasbas: Hoezo, je zit toch geen drie uur per dag te kijken of er files staan? Ik heb wel wat beters te doen op vakantie hoor!
@potver7: True, true. Maar een collega van mij heeft het foutje gemaakt om met google navigatie naar vliegveld Düsseldorf te rijden. Het relatief korte stukje in Duitsland heeft hem 8 euro gekost. Ik heb er geen zin in als ik straks rond van mijn vakantieadres de buurt ga verkennen en vervolgens een gepeperde rekening op de mat krijg..
Ik heb het gister toevallig al gebruikt… Maar er klopte geen moer van.
eindelijk maar zoals archiebald zegt, nu nog kijken of het echt klopt
Vanochtend vergeleken met de ANWB-filekaart, kwam aardig overeen, leek bovendien preciezer (/gedetailleerder).
-edit: nutteloze bijdrage-
Hoog tijd om in de gehele EU dezelfde tarieven voor dataroaming en bellen te gaan rekenen, dan kan je dit soort intelligente serviezen ook gebruiken in het buitenland.
Waar haalt Google deze vandaan?
@robbie: er staan een heleboel streetview-auto’s in de file :)
@baasbas: LOL!
@baasbas:

Haha ze maken zelf de file dus hoeven ze niet te speuren :P
Gaaf lijkt me een goede app,maar wacht Noorwegen staat er nog niet bij:(Misschien omdat we hier geen file’s hebben? :D
Is er ook een ipad/ipod app van google?
Google maps is er ook voor ipod toch?

en zo niet stap over op android :D

btw ik heb deze file functie al een tijdje op m’n mobiel (android) als ik in de navigatie app een route plan zoom ik altijd even uit, is de weg groen = geen file word ie geel/rood .. balen file!
@madb: als het goed is, kun je het ook (een beetje) zien aan het gekleurde bolletje linksonder bij je verwachte aankomsttijd – is-ie groen, zit ’t snor, is-ie geel, zijn er problemen.
De iPad/iPhone/iPod touch heeft dat standaard aan boord. Heet Kaarten (Maps in het Engels). Even rechtsonder op het ezelsoor drukken en Traffic aanzetten.

De optie heeft er altijd al gezeten, maar sinds vandaag werkt hij ook.
Geen files, maar enkel groene wegen waarneembaar bij dit slechte weer ? Trafficnet is duidelijker en heeft ook België.
Pff… de foto bovenaan klopt niet, alle wegen in Rotterdam zouden rood moeten zijn. Wat een drama dezer dagen…
http://www.tomtom.com/livetraffic/?Lid=5

TomTom LiveTraffic. De beste die er is. Ik heb ook zo’n abbo ervoor bij mn eigen TomTom. Werkt briljant. Mag ook wel, ik rij zo’n 40 a 50 duizend kilometer per jaar. 9 van de 10 keer heeft de TomTom het goed voor wat betreft de files.

Leuk voor Google, maar doe mij maar TomTom.
@roadronner: Behalve dat Live Traffic 60 euro per jaar kost dan (en dat is volgens mij al in prijs verlaagd). Ik was ook destijds ook heel tevreden met Live Traffic toen ik het een half jaar gratis had op mijn destijds nieuwe TomTom maar de abbonnementskosten die vervolgens werden gevraagd vond ik absurd, zeker in combinatie met het moeten betalen voor kaartupdates.
Google maps (en dus navigatie) altijd zo goed als up to date en de traffic service is gratis. En geen gezeur over dat gratis niet bestaat en Google je identiteit verkoopt want daar is TomTom ook niet bepaald principieel in hebbn we uit het verleden geleerd: http://goo.gl/EaMgz
@weem: Het kost ongeveer 50 euro per jaar, oftewel iets meer dan 4 euro per maand. Voor mij weegt dat ruimschoots op tegen alle file-ellende die ik anders had gehad. Zeker als ik de vertraging omreken in uurloon. Ik vind de kosten voor TomTom HD Traffic echt niet duur, maar goed. Ieder is daar vrij in om te kiezen.
Ja TomTom baseert het op eigen signalen.Immers hun navigatieapparaten zenden signalen met bijbehorende snelheid uit en dat van (gokje)1 op de 5 auto’s die daar op dat moment rijden of stilstaan.
@willemseles: emm.. daar is TT Live voor nodig, nietwaar? Eén op de vijf auto’s heeft zo’n ding? Heus eerlijk waar?
fijn, nu kan dat bekijken in mijn nieuwe A6 die in november komt.
@love4sportcars: nee, daarin werkt het niet.
@august: die heeft toch GPS via google maps, dus het zou wel moeten.
en de verkoper zei dat je je GPS installatie op elk moment kan updaten, dus ik denk toch van wel
note to self: joking – you’re doing it wrong.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).