Aanbieding: Ford Fiesta

Auteur: , 44 Reacties

Gloednieuw, ruim 8.000 km op de klok, en een 60 pk 1.3 dieselmolentje aan boord. En dat voor nog geen 3.000 euro.

Je zou haast denken dat er een addertje onder het gras zit. En dat zit er ook. Van rechtsachter oogt de Ford Feest nog wel goed, maar zodra je ‘m uit een andere hoek bekijkt zie je wat er aan schort. Ach, sinds Ken Block zijn Scooby voor een Ford heeft ingeruild zijn ze bij Ford wel gewend aan gecrashte Fiesta’s.

Aanbieding: Ford Fiesta

Een lang leven is de auto niet beschoren geweest, slechts 2 maanden heeft de eigenaar er van mogen genieten alvorens hij vakkundig in de kreukels werd gereden. Nou vraag ik me af: hoe kan deze auto nog 2.950 euro opleveren? Zijn de achterklep, -stoelen en ander plaatwerk nog zo veel waard dan? De airbags kunnen in ieder geval zo de prullenbak in, en dat zijn toch de onderdelen die geld waard zijn. Of zou het motorblok nog gespaard zijn? De boel ziet er in ieder geval aardig ontzet uit. Als er schade-experts zijn die me hier wijzer in kunnen maken, graag!

Aanbieding: Ford Fiesta

Het gebutste grijze gebakje kan door geïntereseerden in de Lutte worden opgepikt, en dat ligt helemaal in het Verre Oosten, vlakbij de snelweg, mooi op de weg naar Polen. Prosz? bardzo!44 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Nou inderdaad, hoe is dat wrak in godsnaam ooit nog 3000 euro waard?
@bozewolf: Ik denk de som der onderdelen. Motorblok, stoelen, achterbank, 3 wielen, 2 deuren, 1 klep, vloerbedekking, achterlichten, dashboardkastje, 4 ruiten, achterwisser met motor, etc. Gewoon helemaal strippen en in onderdelen verkopen.
@Freewarefreak: En nog heel wat klein spul. dashboard, stuurwiel, kilometer teller, etc. Je kan eventueel ook het chassis nummer en de kentekenplaten verkopen, mag misschien niet, maar kan wel! :lol:
@Freewarefreak:
Mijn gok is dat de motor weinig oplevert. Ik sprak eens met iemand van Enexis -die o.a. van die Golfjes variant ombouwen naar elektrisch- en hij zei dat ze de splinternieuwe motorblokken aan de straatstenen niet kwijt konden. Toen hebben ze de blokken maar gedoneerd aan scholen.
@Freewarefreak: Inderdaad deze auto zal best 3000 waard zijn in onderdelen, maar dat is wat je er maximaal uit kan halen waarschijnlijk.

Aangezien onderdelen verkopen veel tijd en moeite kost zal een onderdelen handelaar misschien 1000 euro voor de auto geven. Ligt een beetje aan wat voor staat het blok en de versnellingsbak is.
@bozewolf: Als je de bruikbare onderdelen van deze allemaal nieuw bij Ford koopt, kost het je vast het dubbele…
@Esprit_de_Flandre: Ja ok, jongens. Onderdelen, fair enough. Maar die moet je d’r dan wel zelf uitslopen. Dus tenzij je een Ford garage of heel veel vrije tijd en een half afgebouwde Fiesta hebt, heb je hier toch niet gillend veel aan.
@bozewolf: Nee, maar de mensen met een kapotte auto hebben hier wel wat aan. Wat dacht je van die meuk op Marktplaats aan te bieden, of was je nog niet zo ver?
@RickB, Esprit, HDM:

ja, dan kom je in het terrein van de hobbyisten.

Ouwe benzo’s, ok, maar een nagenoeg nieuwe Fiesta?

Wie is nou in de markt voor onderdelen daarvan?
@bozewolf: Er zijn zat mensen die met hun auto een tik van achter hebben gekregen. Dan ben je juist blij met mensen die zulke onderdelen verkopen. ;) En het is helemaal mooi als het ook nog in dezelfde kleur is.
@bozewolf: ik denk dat je hem eerder kwijt kan aan een ford garage, dan aan particulier, ford garage kan de kleine onderdelen nog gebruiken voor hun dagelijks werk aan de fiesta’s.
@dennisr: grote Ford garage heeft hier idd echt wat aan. Maar voor dit specifieke geval van kapotte auto lijkt de Ford garage me ook de enige die er nog wat aan heeft.
@bozewolf: Ach, wat is veel werk? Als ze 1000 euro winst kunnen maken op dit wrak door met 2 man 8 uurtjes eraan te sleutelen, dan is het dat zeker waard. Er zijn bedrijfjes die niets anders doen dan zo’n werkjes…
@bozewolf: dan zijn er veel mensen met vrije tijd, op Mercforum zie ik heel veel auto’s te koop staan voor onderdelen. Maar wie zegt dat het in één keer moet worden gesloopt? Je kan toch ook de auto schorsen en pas slopen als iemand om een onderdeel vraagt?
1,3 diesel 60 pk noem jij dit genieten?
@mortsel2640: Er zijn, ongelofelijk genoeg, mensen waarbij genieten van een nieuwe auto niet afhankelijk is van puberale noties zoals motorinhoud en vermogen.

Jaja, it’s a lot to get your head around!
@bozewolf: Krakend plastic en een tractorherrie producerende dieseltje? Ik geloof niet dat er mensen bestaan die werkelijk van zo’n auto genieten!
@bassie: Voor sommigen mensen is het feit dat het een nieuwe auto is genoeg.

Niet iedereen geilt op 8 cylinders en 400pk. Wij wel, op autoblog, maar werkelijk, voor het meerendeel van de automobilisten is het een praktisch voorwerp.
@bozewolf: Dat bedoel ik, ze zien het als een vervoer, niet meer en niet minder. Dus van echt genieten is geen sprake, eerder frustratie..
@bassie: Je kan d’r wel van genieten als ie net nieuw is echter.
Ik zie geen schade ,zien die wagentjes er niet allemaal zo uit dan? ;)
Donorauto!
Droomwagen!
Had Pim een auto gekocht?
En waarom wordt hier een topic aan besteed? KOMKOMMERTIJD?
@jackass266: Waarom ook niet?
Omkatten, chassisnummers op een gestolen Fiesta zetten? Dan is het die 3000 euro wel waard hoor.
@Northwestern: Of op een geïmporteerde auto plakken, bespaard denk ik ook weer wat BPM! ;)
Valt prima te repareren dit hoor. Lijkt allemaal erg dramatisch, maar als je al het verfrommelde blik weg denkt, en de a stijl recht trekt en een gedeelte voorwiel ophanging vervangt ben je al een eind hoor:) wedden dat dit ding weer de weg op gaat! Ik zit nou een kleine 8 jaar in het schade wereldje, dus ja, ik weet waar ik het over heb. Mijn eugen auto zag er ongeveer ook zo uit. Ooit:)
@dragspert: Toch ben ik bang dat de auto niet helemaal recht meer is! Kijk maar eens naar het achterportier dat niet helemaal meer aansluit. Kan je misschien wel het portier aan gaan passen, maar de auto blijft scheef!
@RickB: Polen genoeg die dat recht kunnen trekken :P
@Northwestern: Ah die Polen… wat zouden we zonder hen moeten beginnen!
@Northwestern: Hollanders ook hoor.
@RickB: alles kan recht getrokken worden hoor:) tenzij het echt een banaan is, maar dat is deze niet zo te zien. Ik heb een paar weken geleden een twingo voor m’n vriendin gekocht die er erger aan toe was dan deze. Inmiddels is alles weer recht en JA hij is weer net zo veilig als ie was:)
@dragspert: Ik wil je expertise niet tegenspreken. Maar als een chassis éénmaal een knik heeft gemaakt, dan blijft dat knikpunt toch een zwak punt?

Met name kreukelzones worden hierdoor beïnvloed toch? Los je dat dan op door de knikpunten opnieuw te verstevigen?
Toen ik de tweede foto zag dacht ik ‘oooh dat gaat nog wel… klein tikkie’… tot ik bij de derde aankwam… waartegen is die vent aangereden… een rijdende trein??
@xilver: gok een gevalletje ergens achterop gereden. een vrachtwaggel ofzo….
De andere zijkant is nog heel. En je kan er voor 10 aan verbouwen voordat je break even speelt.. Best te doen dus;)
Dat rechterachterwiel hangt wel erg ver uit zijn wielkast. Zo kon ik al zien dat er iets niet klopte…
poeh he .. 3 rooitjes ..

denk dat er heeeeeeel weinig autobloggers zijn die dat in 2 minuten op tafel kunnen leggen ..
Een pool trek em weer recht en verkoopt em aan een duitser!
3.000,- en een klap BPM wat je terug krijgt bij export…
Airbags weggooien? Die zijn waarschijnlijk nog het meeste waard!! Naar Duitsland sturen, in jong gebruikte auto’s laten zetten en die vervolgens als schadeauto importeren, leverde een tijdje terug nog een aardig belastingvoordeel op weet niet of het nu nog zo is
Jeez, dat is toch de nieuwprijs van zo’n mongolautootje ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).