Citroën DS5 gespot: vreemd maar is ‘ie ook lekker?

Auteur: , 53 Reacties

Helemaal in het eggie, live gefotografeerd tussen het overig dagelijks auto-gepeupel. Binnen afzienbare tijd algemeen goed maar nu nog een zeldzame verschijning. De Citroën DS5, wat een ongeloofelijk *.. auto.

Dat auto’s er in het echt, tussen andere auto’s, altijd heel anders uitzien dan op persfoto’s is een feit. Live is natuurlijk nog beter maar op spots worden verhoudingen ook altijd wel duidelijk. Citroën kan de DS5 vanuit hele hippe hoeken fotograferen. De auto ziet er snel, dynamisch, -verzin een Frans superlatief- uit.

Naast een Mazda MX-5 is de Citroën DS5 vooral groot. Nu is alles naast een Mazda MX-5 groot, daar kunnen we niet zo veel mee. Heel hoog lijkt de Citroën echter niet. Waar je op studio-foto’s nog een soort opgesjiekte Picasso in zou kunnen beelden lijkt hier de hoogte/breedte verhouding dik in orde.

Op de achterklep een kek tweede ruitje. Dubbele uitlaten. Een ruim achterportier met (in tegenstelling tot de DS4) een ruit die zo van buitenaf gezien open lijkt te kunnen.

Hoewel niet vierkant (en dat vind ik erg belangrijk) toch een welkome aanvulling op het straat beeld wat mij betreft. De ruiten zijn zoals zo vaak bij moderne auto’s erg klein naar mijn smaak maar het is absoluut geen ’13-dozijns’ Volkswagen/Seat/Audi/ Opel/Toyota/Kia/Hyundai/. Citroën heeft haar draai opnieuw gevonden. Na de C6 en Citroën DS3 een auto die zich vaker mag laten zien. De huidige C5 is eigenlijk ook al geen straf. Bekijk de foto’s op autojunk.nl.

Met dank aan philwilmer voor de spot!53 reacties

Lekker!
prachtig! maakt kans om volgende wagen te worden!!
Jahoor ziet er best goed uit! maar als de ramen achter niet open kunnen dan heb je er echt niks aan.
@Flamingo: Bij de DS5 kunnen ze, volgens mij, wel open, bij de DS4 niet door de oplopende lijn bij de deur.
wat is dit trouwens vor auto van citroen? moet dit gaan concurren met de a3 1serie enz
@Flamingo: Dit is meer formaatje A4/3-serie. DS3 is al een A3/1serie tegenhanger.
@Larick: Ds4 bedoel je dan zeker?
@Flamingo: Misschien door het ontbreken van een A2 bij Audi, of slechts als 3d leveren van de DS3 is de vergelijking wat krom. Maar ik denk dat je de DS3 best tegen een A3 (3d) kan zetten.
@Larick: DS3 is met name concurrent van de MINI Cooper.
De achterkant is wel mooi, maar de neus is imo echt te hoog… en de motorkap met die chromen strips ziet er een beetje raar uit.
Allemaal leuk en aardig dat hippe gedoe, maar de hamvraag blijft natuurlijk: Hoe zit het met de driftprestaties?
@alcantara: Dat vroeg je je ook af met de picasso? :P
@alcantara: Zal tegenvallen met FWD
de DS-lijn van Citroën, komt dat overeen met de RS’en, M’en en AMG’s van de Duitse tegenhangers?
Verder leuk karretje, de velgen zien er echt wel dik uit.
@xilver: nee, is volgens mij gewoon een meer luxueuze uitvoering op het chassis van hun respectievelijke ‘C’ modellen. DS gaat voor luxe en premium gevoel, niet voor monsterlijke acceleraties en bandengeschreeuw. :p
anyway, Dit wordt een topper, iemand een idee van prijs??
@xilver: Vreemde opmerking. AMG/M/RS zijn altijd op basis van bestaande modellen. Heb jij al een gewone versie van dit model zien rijden? cisn zegt het juist.
@Citrofiel: Tbh ben ik niet helemaal op de hoogte van het nieuwe gamma van Citroën. Altijd al gedacht die DS3 het sportievere broertje was van de C3. Dat ‘DS’-gamma ziet er alleszins lang niet slecht uit.
@xilver: De DS3 valt een soort van in dezelfde klasse als de C3 ja. Een B-segmenter. Maar het is toch geen sportieve C3? Een uitgebouwd bolletje? :lol:

Nee, de DS-lijn staat eigenlijk op zichzelf. En toevallig krijgt die een wat sportievere afstelling/marketing mee dan de standaard modellen, want dat verkoopt blijkbaar.
Strak langs de stoep geparkeerd trouwens, vraag me af wanneer er sidewalk-park-assistance komt om je velgen te sparen. en dat hij groot is? ja op basis van een c5 moet hij toch best groot zijn?
@Laue: Onderstel is C4 (Picasso). Geen hydraumeuk dus. :(
Ik moet zeggen dat het er goed uitziet..
Ziet er lekker uit.
Ziet er weer goed uit…Citroen is goed bezig!
Ik vind um zowaar nog mooier dan op de persfoto’s! Goed bezig citroën! Zou er nog een DS5-R komen als tegenhanger van de Duitse snelle jongens?
Niet verkeerd, hele verbetering. Al zou ik hem niet kopen
@Alwood de C5 is echt crap
Over design en goed naar Alfa gekeken voor de achterkant.
@vincenzo: over welke Alfa heb je het dan?

OT: Echt een leuk ding, ik hoop echt dat we ze veel gaan zien.
@vincenzo: Vind niet dat je het ergens mee kan vergelijken, DS-lijn van Citroen staat naar mijn mening op een hoog niveau en zijn onderscheidend in uitstraling zeker als je het vergelijkt met de concurrentie. De term overdesign vind ik niet terecht, juist hierin onderscheiden ze zich van de rest en ze houden er een mooie design filosofie op na waarbij de gehele lijn herkenbaar is als zijnde DS maar steeds met een ander voorkomen.
Mooie wagen, wel zijn er hier en daar vreemde hoekjes, maar voor de rest een zeer mooie auto. De laatste tijd brengen de Franse mooie wagens op de markt.

Ook de foto is van kwaliteit. Op het eerste zicht dacht ik dat het hier om een professionele reclame foto ging.
De raam lijn maakt in het achterportier wel een raar knikje. Als of ze net niet helemaal uit kwamen.

Verder ziet het er op foto allemaal keurig uit. Het is een citroen dus echt warm zal niemand er van worden maar het is verder wel prima.
@Donstil: Correctie : “Hedendaagse citroen”
Ik vind het echt een schitterend model. Wel jammer dat hij zo’n klein zielig achterruitenwissertje heeft. Dat vind ik dan weer niet uitzien.
Vond de ds3 al super goed gelukt evenals deze.
Mooie auto goed gelukt!
@Bobbie: Daar sluit ik mij bij aan. Mooie auto. Het interieur is helemaal schitterend.
Vind dit echt een gave bak. Anders dan anders, en in tegenstelling tot de DS3 niet ‘overstyled’. Zag ‘m van de week in Belgie op de snelweg rijden (zilvergrijs, dat was dan weer jammer) en het is echt een opvallend ding!
Nog steeds overstyled zoals een paar weken terug. Chromen hockysticks op de zijkant, uitlaten die minimaal V12-waardig zijn en vreemd lijnenspel. Maar tock leuk dat Citroën wat variatie in het verkeer probeerd e krijgen met dit model. Er zijn vast en zeker kopers voor te vinden.
Waarom zou je weer een A4 of 3 serie leasen als je ook dit kan krijgen? Zoveel origineler.
ziet er goed uit, kan citroen steeds meer waarderen kwa ontwerp.
het begint gewoon bijna eng te worden.
http://www.carsalepress.com/wp-content/uploads/2011/06/2012-Citro%C3%ABn-DS5-Interior-View.jpg


Ook niet bepaald een straf om daar binnenin je kilometers te moeten maken…
@mashell: helemaal gelijk in. Zo’n Audi is zo ontzettend saai!
@Donstil: blijkbaar worden er wel mensen warm van want anders zou Citroen geen auto verkopen.
OT: ik denk dat het met de kwaliteit wel goed zit. Een hele mooie auto met een orgineel ontwerp. Kunnen sommige duitse auto fabrikanten eens over gaan nadenken. Citroen laat al hun modellen tenminste niet op een grotere broer lijken.
Zijn er eigenlijk al (richt)prijzen bekend?
Wat is dat nou! Continental banden onder een Citroën! Het moet niet mogen.
@Jansen: Scherp! Met je eens.
@Jansen: Bibberband maakt niet uit als je VW publiek wil trekken.
Heeft meer weg van een SUV maar dan met laag dak. Het zicht naar achter is daardoor wel heel beperkt. Deze mix van Suv en sedan/break is afwachten of het wel een langdurig succes gaat worden.
Opzig een grappige bak alleen die lijn van de koplamp naar de zijspiegel die oogt chroom te zijn vind ik niet echt aantrekkelijk en blijft een franse auto uiteindelijk
Als die achterlijke chroomstrip niet over de halve auto liep had ik ‘m best mooi gevonden.

Echt heel jammer want dat vind ik absoluut niet mooi.
Het verpest de hele auto voor mij.
Die het wel heel dicht tegen de stoep geparkeerd.
Echt wel een heel mooi ding
Ik vind m wel mooi, laat maar snel komen. Wordt het hier op de weg ook nog wat spannender :P.
Echt een prachtige auto om te zien! Qua design zeker een van de mooiste van dit moment, en ik heb het geeneens over de prijs! Want die is echt HEEL laag vergeleken bij de rest. Waarom zijn er niet meer autobedrijven die net als Citroen zo veel aandacht aan het design geven?
Als hij nou net zo lekker rijdt als een DS4.. Yummie. En de THP200 motor erin en gaan met de banaan. :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).