Hoe hard ga jij de spoorwegovergang over? [crashvid]

Auteur: , 34 Reacties

Tot m'n chassis krom trekt en de airbags ploffen jonguh!

Dat moet de Amerikaan in bovenstaand filmpje hebben gedacht. Of hij/zij lette gewoon even niet op. De Ford Explorer springt rustig een meter de lucht in. De spoorwegovergang is dan ook van een iets ander soort dan wij in Nederland meestal tegenkomen. In plaats van één aanloop te maken over alle rails heen leggen ze hier voor ieder stukje spoor een dijk neer.

Aan de buitenkant lijkt de SUV weinig te lijden, een nauwkeuriger studie op het filmpje toont echter dat de airbags als popcorn uit het interieur ploffen. Veel zal er dan ook niet over zijn van het onderstel en de auto lijkt niet meer te rijden.

Eigen ervaringen? Enkel een onvoorzien steile verkeersdrempel heeft ooit mijn vooras een kort moment doen zweven. Zo’n korte, extreem felle drempel op een dijkweggetje. Om bijgevoegd spring-effect te verkrijgen zal je toch met een onbehoorlijk gangetje van 100+ km/u Nederlands steilste spoorwegovergang over moeten rijden?34 reacties

Kiek um goan!
haha!:P, wel lang filmjpe , maar zeker wel een amerikaanse actie
mja tis dan ook niet bepaald een wagen met een goede wegligging he. Mss had een gewone golf dit beter verteerd?
@faithnomore: heb je dat filmpje van VW niet gezien die een keer hier op autoblog was gepost waarin ze met Volkswagens meters de lucht in sprongen om te kijken of de airbags er bij de landing niet uit zouden knallen?

Ik kan het nu helaas niet vinden…
@sdk16420: http://www.youtube.com/watch?v=4PiwNWZsiM0
@Original_Arnoud: hhaha, met dat muziekje erbij heb ik er zopas echt van kunnen genieten ! Thanks mate ! :lol:
@Original_Arnoud: Die ja. Prachtig filmpje
Auw…. Volgende keer maar met een Hummer of iets dergelijks proberen :P.
Die andere auto rijdt daarna ook gewoon door, hoewel die Ford blijft staan met zijn airbags opgeblazen… En hij toetert nog…
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Dit vind ik wel een heel matige prestatie van zo’n Explorer, bij het eerste beste drempeltje meteen schade? Ik heb hogere jumps gezien (oa met een Dodge Charger) waarbij de auto niets mankeerde en vrolijk doorblies.
@alcantara: Hij had eigenlijk harder moeten rijden. Hij knalt nu net op de tweede ‘bump’ dat wordt hem fataal.
@Alwood: Ben jij wel eens in Baarn geweest (Hauptbanhoff)? Denk dat je daar met 60 al loskomt.
@alcantara: Fast and the furious is een film hoor….
@gogo: The Dukes of Hazzard deden het ook.
@alcantara: daar hebben ze 3 chargers voor nodig gehad om die jump te doen :p
OT: a short moment of fail or wt* did just happend?
Haha, dit heeft natuurlijk alles te maken met die slappe vering van die Amerikaanse wagens…
in Hollywood kan dit toch ook zal hij gedacht hebbe
Zal ie wel flinke nek/rug/achterwerkpijn aan hebben overgehouden.
Hier zou ik precies zo overheen gebeukt kunnen zijn, welk uilskuiken verzint het nou en leg zulke gare spoorwegovergangen aan?
@piebepost: Dezelfde gast van de verkeersdrempels die ons land teisteren? Dit is inderdaad wel heel erg, maar hier kunnen ze er ook wat van, neem me niet kwalijk. Niet perse spoorwegovergangen maar ook gewone verkeersdrempels echter spant deze de kroon wel.
@C220AMG: Nogal wiedes, een spoorwegovergang heeft tot doel de overgang zo smooth mogelijk te laten verlopen. Een verkeersdrempel daarentegen… Bovendien zijn laatstgenoemde wél voorzien vanmarkeringen.
Wat een achterlijke.
@bozewolf:
nee wat een achterlijke weg.. zoiets zou ik ook niet verwachten en je ziet het amper..
@Stino:

“What a dumbass. You don’t need a stop sign. common sense tells you to slow? your ass down when you see a railway crossing sign!”
@Stino: Dat dus. Het ziet er helemaal niet zo uit.. die gast heeft dat gewoon niet verwacht. En reed daarom uit “niet in de gaten hebben” per ongeluk te hard. Zonde van de Ford. Het zal je gebeuren..
American bladveer + starre as powurrrrhhh … fail :)
@dawwg: Doe dit dan ff met een 911, dan lukt het wel? Als je niks van techniek weet, houd dan je mond.
Hier in Noord Friesland heb je achter Damwoude een echte dukes of Hazard weg met om de 500 m een hele mooie stunt drempel..je raadt het al, de eerste neem je met 20 km/u en de laatste met 120 haha, ze werken niet echt!
@dochternetta: Erg leuk maar niet bevordelijk voor je wagen. Deden ze enkele jaren geleden beter met dat vermogens kostende slalomparcours.
Op die foto staat trouwens nog iemand te kijken voor die telefoonpaal. Die dacht ook van wat komt daar een gek aan!
het lijkt alsof de asfalt net nieuw is gelegd..
Ah ja, de volgende keer een schans dan maar?
Dit is zo’n Amerikaanse kruising met op alle 4 de hoeken een stopbord. Het zou dus niet hoeven uitmaken hoe de hobbels zijn aangelegd. Dat stopbord staat er niet vanwege het verkeer, maar vanwege het wegdek.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).