Lambo-logo op je restaurant = aanklacht aan je broek

Auteur: , 25 Reacties

In Las Vegas staat een restaurant met de naam "Dal Toro Il Ristorante Italiano". Een omnomnom-gelegenheid waar niet alleen het eten Italiaans is, maar ook het logo verdacht veel op dat van die Italiaans/Duitse supercarfabrikant lijkt. En dat mag dus niet van Lamborghini.

Omdat het logo van het restaurant ook een schild + stier bevat vindt Lamborghini dat deze eetgelegenheid duidelijk mee probeert te liften op het succes van de autobouwer. Want er schijnt ook een nabijgelegen Dal Toro Exotic Car Showroom te zijn (zelfde eigenaar) die gebruik maakt van dit copypaste-logo en ze verkopen goedkope namaakspullen van Lamborghini. Tja, dan roep je het wel een beetje over jezelf af.

Aangezien het logo van Lamborghini beschermd is werd er dus een blik advocaten opengetrokken om een rechtszaak voor te bereiden. En we hebben zo’n donkerbruin vermoeden dat de rechter Lamborghini in het gelijk stelt. (via WCF)

Zie je de overeenkomsten met het logo van Lamborghini?
Rip off!25 reacties

inderdaad dat logo kan niet
Ja, als je er dan ook even bij vertelt, dat het gaat om een “oude”, uit de dealerorganisatie gezette, Lamborghini-dealer gaat, was je verhaal compleet geweest.
@Orichy: Dus gewoon een hoop oud zeer, van beide kanten. Typisch een voorbeeld van: Hoe kun je elkaar zoveel mogelijk in de weg zitten.
@Orichy: Zulke processen kan je bijna niet winnen van een bedrijf zoals Lamborghini. Die hebben bugetten om een legertje peperdure advocaten aan te werven, probeer daar maar eens tegen op te boksen als restauranthouder met een gemiddeld inkomen.
@xilver: Het is al stom om zo te proberen een graantje mee te pikken. Uithuilen en opnieuw beginnen met al het goede wat je wel mag behouden. Of nog beter, de grootste concurrent binnenhalen en dan een lange neus trekken naar Lamborghini. Hoe makkelijk wil je het hebben.
Aan de ene kant heeeft lambo wel gelijk, maar aan de anderekan, het is een restaurant en geen autobouwer, dus welk nadeel ondervinden ze er nou aan.
@phantom95: Als het restaurant echt slecht eten maakt zouden de klanten dat wel eens kunnen associëren met de kwaliteit van Lamborghini’s… en dat willen ze natuurlijk niet. Kan het ergens wel begrijpen.
Goh, zoiets zal wel nooit gebeuren met een VW of Dacia logo o.i.d..

OT :
Tuurlijk, mag niet. Maar waar kun je je druk om maken???
@Hubert: Nee van een Volkswagen neem je niet het logo.. daarvan neem je gewoon het model. Nog spectaculairder..

http://cache.gawkerassets.com/assets/images/12/2010/07/vw-bug-restaurant-22.jpg
Slap aftreksel inderdaad. Ik vraag me wel af of Lamborghini nooit overwogen heeft om Jupiler aan te klagen? Die hebben namelijk ook een schild met een briesende stier als logo.
@Cantago: Haha lol
dan kan Walt Disney bij deze iedereen aanklagen ..
@lincoln: Zal wel los lopen. Walt zelf ligt al jaren het gras van onderen te bekijken. ;)
@lincoln: Copyright,auteursrechten en patenten vervallen na een bepaalde peroide… Walt zal er niet al te veel aan kunnen doen.
@xilver: mits vernieuwing natuurlijk…
Gratis wijn en bier bij het ontbijt, rare jongens die Amerikanen.
Lokt waarschijnlijk veel roodverbrande Engelse toeristen, of is dat alleen op de Costa’s?
Gewoon een mislukte kopie! Slaat nergens op zal vast wel een restaurant zijn met langzame bediening! ;)
opzich wel logisch, logo is gewoon van lamborghini klaar..
Volkomen terechte klacht van Lamborghini. Aangezien het gebruik van dit gelijkaardig logo, samen met een Italiaanse naam en de verkoop van namaakspullen tot verwarring zal leiden. Dit is dus een flagrante schending van het merkenrecht van Lamborghini. In het Europese recht zou het restaurant zeker veroordeeld worden.
@mercedesfan: Volkomen trieste klacht van Lamborghini, je kan je maar druk maken over 1 restaurantje in de hele wereld, oei dat is concurrentie.
De juristen bij audi zijn een stel mieren neukers, net zo als dat gedoe met 120 kg en een kapotte stoel, het komt me allemaal zeer bekrompen over.
Ben je familie van de rechercheur?
@amateur: Nee, geen familie. Maar ik ben wel jurist en juridisch gezien hebben de Audi-juristen volkomen gelijk. Natuurlijk moet men los van het hele juridische aspect de vraag stellen of de last en schade die dat restaurant aan Lamborghini toebrengt, het ethisch (en ook economisch)gezien waard is om dat restaurant de vervolgen.
Mja, ze hebben eigenlijk wel de kop van de stier volledig overgenomen…

http://static.autoblog.nl/images/wp2011/italiaans-restaurant-logo-lamborghini.jpg

http://freshgear.files.wordpress.com/2008/03/lamborghini_logo.jpg

In Gits is er een garage met ook een nogal Lambo-geïnspireerd logo… http://www.auto1.be/
@Esprit_de_Flandre:

Inderdaad :o Stomme na-apers
Je ziet toch gelijk dat het geen Lamborghini is?
Is de eigenaar Chinees?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).