Officieel: Bentley bevestigt komst van SUV

Auteur: , 39 Reacties

Het hoge woord is er dan eindelijk uit: Bentley komt met een SUV. Sinds 2005 horen we al geruchten, verhalen en fabels over de eventuele komst van een moddervretende Bentley. En nu heeft de CEO van Bentley dan eindelijk toegegeven dat er een SUV in de pijplijn zit.

In een interview met het Duitse Auto Motor und Sport geeft Bentley (en Bugatti) baas Wolfgang Dürheimer aan dat een SUV belangrijk is voor Bentley in markten zoals Amerika, Europa en China. Het feit dat Aston Martin bezig is met een Lagonda SUV zal ongetwijfeld ook een rol gespeeld hebben bij het nemen van deze beslissing. Ook die compleet nieuwe Range Rover die over enkele jaren op de markt komt zal een concurrent worden voor deze Britse SUV.

Over de techniek van de Bentley SUV is nog niks bekend, maar het lijkt voor de hand te liggen dat Bentley gebruik zal maken van de kennis die binnen Volkswagen is opgedaan bij het ontwikkelen van de Touareg, Q7 en Cayenne. Of deze beslissing van Bentley ook gevolgen heeft voor een eventuele SUV van Lamborghini is nog niet bekend. Wel kan ik me voorstellen dat het misschien een beetje overdreven is om een SUV van Bentley en Lamborghini te hebben. Laat Lamborghini dan maar een 4-deurs sedan maken ofzo.

Halverwege de jaren ’90 heeft Bentley overigens al een enkele SUV’s gebouwd met de naam Dominator. Feitelijk waren dit verbouwde Range Rovers die speciaal voor de sultan van Brunei gebouwd waren.

PS Voor de volledigheid moet ik nog wel even vermelden dat uitspraken van de heer Dürheimer in het verleden niet altijd even betrouwbaar bleken te zijn. Zo zei hij in 2008 (toen hij hoofd R&D bij Porsche was) dat er absoluut GEEN Porsche Panamera met dieselmotor zou komen. Inmiddels weten we wel beter39 reacties

Doe maar niet…
ben wel benieuwd hoe dit eruit moet komen te zien..
ik hoop niet op zoeits als de Contiguan van laatst.
Past niet bij Bentley
@rubenpriest: Dat zeiden we een paar jaar geleden ook over Porsche met de Cayenne: “Zijn ze nou heulemaal gek geworden daar in Engeland!?” Bleek de best verkochte auto van Porsche te worden, wiste zij veel!
@RickB: Dat zou best kunnen, maar dan hoeft het nog niet bij een merk te passen…
@RickB: Engeland = Duitsland
@RickB: Klopt, en straalt de Cayenne de echte Porsche emotie uit? NEE! Ik vind elke Cayenne een lomp lelijk hok met een Porsche schildje erop.
Ofwel, It’s all about the money! :)
@VeniVidiVici: Wou net zeggen. De Cayenne heb ik nooit mooi gevonden. Tractor met Porsche badge
@VeniVidiVici: Rijdt wel als een echte Porsche en daar gaat het toch om? ;)
@rubenpriest: past juist wel bij Bentley. Vroeger, heel vroeger, maakte ze hele snelle luxe auto’s. Dat is de afgelopen 40 jaar naar ‘luxe auto’s met redelijk wat PKs’ gegaan. Daar zijn ze nog steeds (ja, Continental SS gaat erg hard, maar weegt ook 4000 kg).
Dus als je het over luxe auto’s waar je iemand ‘in luxe’ en snel kan vervoeren, dan past een SUV toch prima? In weze worden 95% van de Range Rovers en in mindere mate de X5en en ML’s daar nu ook al voor gebruikt…
Daarnaast denk ik dat er een relatief hoog percentage van de Bentley eigenaars ook wel een SUV heeft (voor de vrouw of voor de cool), kunnen ze nu ook een verpakte Q7 met erg veel over-pricede opties kopen.
Het lijkt me iig logischer dan een Lambo 4-deurs or nieuwe LM002.
Whahahaha als dit waar is dan hebben ze bij Bentley de verkeerde afslag genomen en zijn ze daardoor goed de weg kwijt!!! :lol:
@VeniVidiVici: Als er vraag naar is…
@RickB: ik kan me niet voorstellen dat er bij bentley post is binnengekomen van mensen die vragen om een SUV van bentley.. wat je zegt over porsche klopt wel.. vond het toen ook een slecht idee en tja.. of het egt bij porsche past… inmiddels wel denk ik.. maar bij sommige merken wen ik er liever niet aan :P alles went uiteindelijk wel..
@RickB: Tja dat is de vraag… Denk alleen dat een Bentley SUV te veel een soort Cadillac Escalade stijl gaat worden (Hoewel dat dat best sjiek en tof zou kunnen zijn)
Weet je wat, ik wacht nog even af :)
merken zoals lamborghini, aston martin en nu dus ook bentley moeten gewoon geen SUV’s maken.. dat past gewoon niet bij hun.. zoals in de tekst al staat, en sedan kan nog wel.. is ook wennen maar dat is acceptabel.. SUV’s moeten ze aan andere merken over laten
the-budel-guy via Android app
ben benieuwd
past niet .. heel Bentley gaat naar de klote ..

Lamborghini is tenslotte ook naar de klote gegaan toen ze sportwagens gingen maken ipv tractoren ..

nooit meer goed gekomen ..
Nog even en er komt een RolsRoyce SUV :p
AAH, nee, alsjeblieft niet
doe ons dat niet aan
Voor je het weet komt Audi met een sportwagen….
@Hubert: …die er anders dan andere Audi’s uitziet
Hmm ik ben wel benieuwd..zou het een soort Conti GT op hoge poten worden a la X6? Of toch een meer traditionele aanpak?
@pizzakoerier: Denk meer een omgebouwde Cayenne.
Ik wil het nog zien, of het wat wordt, lepel er een V12 TDI in of een dikke 6,3L W12 en dan kan ik er mee leven :D
Vind een SUV juist wel bij een merk als Bentley, beter als een ‘sportief’ merk als Porsche. Laat maar komen!
Bentley is een merk waar ik het we; bij vindt passen. Ik vindt het een goede zet!
Dürheimer is een mythomaan, zoals hij bij Porsche idd bewezen heeft.

MAAR… hij liegt alleen als hij zegt: “we gaan dat lekker rendabel marktsegment links laten liggen, want het past niet bij ons merk.”

Dat was het geval met Porsche SUV, Porsche Diesel, Porsche mini-SUV, Porsche Hybrid, …

Hier zegt hij echter het omgekeerde. Het is een puur commerciële uitspraak, in tegenstelling tot de imago-leugens bij Porsche. Ik denk dus dat ie er wel komt…

En waarom dan ook niet bij Lamborghini. Kunnen ze weer een pak techniek delen. Onderhuids (nagenoeg) hetzelfde, uiterlijk de keuze tussen een klassiek Brits of extravagant Italiaans jasje…
Nee! verdorie jong.
De enige nuttige reden dat je kan bedenken voor een SUV in zo een klasse is comfort, want off-roaden zal er zeker niet in zitten he. Dat weten we nu wel. Maar Bentleys zijn zowiezo al super comfortabel… Echt een auto zonder nut.
Andere tijden.. andere inzichten.. andere strategieën.. zeker met opkomende markten zoals China e.d. Moet je kijken wat Dr. Ing. Franz-Josef Paefgen in 2006 zei.. (dat was toen de CEO van Bentley)..

“Een SUV komt er nooit. In principe kunnen we alles verkopen wat we bouwen. De vraag is of je dat wil. Op de lange termijn vernietig je je merk. Je kunt het zien als een emmer. Daar moet je continu iets instoppen om er weer iets uit te halen. Anders houd je een lege emmer over.”

Ben wel benieuwd naar een moderne impressie, hoe zou dat er uit zien dan? Dat gele ding hierboven stamt uit 1995..
@Freewarefreak: goed punt!en mooi gezegd ;)
Natuurlijk gaat er een SUV van Bentley komen, daar is zeer zeker vraag naar.
De duurste SUV die je nu kan kopen kost maar een schamele 2 ton, dat is voor nieuwe Bentley rijders armoedig,het is toch behelpen met een Range of een Cayenne.
Een grote Bentley voor ten minste 3 ton, dat is pas de bom.
wat gebeurt er toch met de auto`s van tegenwoordig…
gedwongenleaser
@jaguarsaab: niet veel bijzonders hoor, ze doen nog steeds wat ze altijd gedaan hebben, namelijk mensen vervoeren van A naar B. Van heel goedkoop tot heel duur, van heel saai tot extreem spannend (alhoewel het dan ook vaak op een circuit van A tot A is maar goed). Wat is je punt?
Yo, een Bentley Continental Flying Mud!!!

Zoals Bentley de laatste tijd bezig is, zat dit er wel aan te komen natuurlijk. VAG is de laatste 10 jaar sowieso druk bezig iedere niche in de markt te vullen waarvan wij niet wisten dat die bestond.

En zullen we meteen maar even gokken dat er dan ook een Bugatti op dezelfde basis komt?

Of een Bentley Continental Flying Mud Convertible?
gedwongenleaser
OK heel grappig Leepu, waar zit je verstopt, je denkt ons toch niet voor de gek te houden??
yep .. wat @amateur zegt komt aardig in de richting ..
SUV,s kunnen gewoon veel duurder dan het huidige aanbod ..
de allerduurste SUV meuk zie je zelfs in NL dagelijks rondtuffen ..

dat kan gewoon veeeeeel duurder ..
Inderdaad een SUV;
te verwachten per 01-04-2012
:)
Een Bentley SUV? Net zoiets als een Porsche SUV maar dan NOG slechter! Nee dankje, laat dat ding maar weg. Ik vind het echt heel jammer dat fabrikanten in alle markten mee willen doen in plaats van maken waar ze goed in zijn en bekend om staan. Tegenwoordig gaat het alleen nog maar om geld verdienen en de passie is helemaal uit de auto’s verdwenen. Echt vreselijk jammer!
Ga er maar vanuit dat Bentley vast wel weet wat ze doen.
Ze hebben er echt wel onderzoek naar gedaan of er vraag voor is. Er zijn genoeg voetballers of ander gespuis dat voor de heb een Bentley SUV wilt hebben.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).