Opvolger Ferrari California is een hybride?

Auteur: , 13 Reacties

Ferrari is zich aan het verdiepen in de wondere wereld der hybrides, dat is allang geen geheim meer. Naarmate de onthulling van deze groengezinde supercar dichterbij komt stroomt het internet ook steeds voller met details en geruchten van Ferrari's plannen.

Ferrari weet haar testauto’s altijd prima te camoufleren. Zo hadden we naar aanloop van de onthulling van de FF werkelijk geen idee wat er onder het afplakplastic schuilging. Uiteindelijk bleek het een Shooting Break-achterkant te zijn, maar dan nog. Onlangs werd er een ingepakt Ferrari-exemplaar in Duitsland gespot. Het uiterlijk had het meeste weg van een 599, terwijl de koplampen, wielen en remklauwen van een California waren. Kortom, het was een mule die de spionagefotografen op de gevoelige plaat hadden vastgelegd.

Deze mule werd gesignaleerd in de buurt van Stuttgart (vandaar de “S” op het kenteken van de spypics op Autocar) en dat had er volgens ingewijden mee te maken dat ze druk in de weer zijn met de elektriciteits-bazen van Bosch. Samen opzoek naar de ideale hybrideconfiguratie voor de Italiaanse raspaardjes. Immers, ook bij Ferrari hebben ze graag dat de gemiddelde CO2-uitstoot omlaag gaat. Lamborghini kiest voor gewichtsreductie, Ferrari gaat voor méér gewicht en elektromotoren.

Zoals onlangs via Autoblog uitlekte heeft Ferrari een hybride-systeem gepatenteerd waarin een elektromotor achter de versnellingsbak is gemonteerd. Deze mule zou echter een systeem hebben dat gebruik maakt van twee e-motoren. Eén aan de voorzijde voor het lichte werk (stadsverkeer, boulevardverkeer) en een zwaarder model aan de achterkant voor de serieuze elektriciteitsondersteuning.

Het zal ongetwijfeld nog even duren voordat de Groene Ferrari op de markt komt. Ongetwijfeld dat er tot die tijd nog veel meer details ‘uitlekken’. Wordt vervolgd…

Fotocredit: Autojunk.nl13 reacties

Begin de week met Mercedes-AMG, bekijk het HIER!
Ferrari hybride laat ik even langsgaan, paarse Ferrari op de veurkant mag op de driveway geparkeerd worden!
nog een hybride erbij jamer….
maar gelukkig een ferrari alleen die kleur mag wel anders.
Even kijken, wat heb ik liever. Een Ferrari die meer en meer weegt, geen lekker geluid meer geeft (stil) en het imago van Femke Halsema heeft… OF… Een Lamborghini die super licht is, een extreem bruut geluid bezit en het imago van een dolle stier heeft? Makkelijke keus! Dagdag Ferrari…
-edit: nutteloze bijdrage-
@Cantago: Uiteindelijk zal Lamborghini, spijtig genoeg, ook moeten volgen in de groenmeukcompetitie… Ferrari speelt gewoon in op de toekomst, of ze het nu willen of niet.
Jippie! …
Domme speculatie’s altijd…
och, als het zo een soort KERS systeem is, kan ik het alleen maar toejuichen!!
hybride is opzich wel goed, maar dat ze daarbij prachtige geluiden weghalen is dood sonde.. mooi geluid hoort gewoon bij de auto.. stofzuigers hebben we allemaal wel.
@dennisr:

koop je een klopboor ..
@lincoln:

Met het geluid van een dikke V12.
Nice.
@lincoln: heb ik al :D en ik moet zeggen.. die maakt idd mooier geluid dan een hybride :D
guga via iPhone app
Haha, paars is de nieuwe groen ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).