AMS Alpha 12 doet kwart mijl nu in 9,05 sec. [video]

Auteur: , 52 Reacties

Nog één keertje dan. Gewoon omdat 'ie zo bruut is. De door AMS Performance gekietelde Nissan GT-R. Nou ja, gekieteld...met meer dan 1.300 pk en 1.350 Nm aan de wielen (@2,4 bar turbodruk) kunnen we het niet echt meer over 'gekieteld' hebben lijkt me. Die auto is gewoon pure evil. En om dit te onderstrepen doet hij de quarter mile met een eindsnelheid van 166.66 mph (268 km/u), in iets meer dan 9 seconden. Video na de break.

Hiermee lijkt de GT-R een alleskunner te zijn. In de vorige Top Gear bewees hij al snel rond een circuit te kunnen, en met een beetje extra poivre in zijn achterwerk gaat de sprint ook bloedstollend snel. De 60-130 mph (96-209 km/u) tussensprint verliep in 3,46 seconden (!). VIDEO.

UPDATE : Nog een video, dit keer met een tellertje in beeld, staat HIER.

UPDATE 2 (30-07): ze hebben het klaargespeeld om onder de 9 seconden te duiken. VIDEO!

Alpha12 Dyno-uitdraai52 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
0-100 tijd is verdorie rap zeg, watch out veyron!
@sebasjuhh: Watch out veyron? De standaard GT-R doet de 0-100 in amper een halve seconde langzamer, en die heeft “maar” 530 pk.

Deze doet er nog eens 770 pk bovenop ! Dus iets zegt me dat deze de veyron gewoonweg opeet.
@SimonMc: het gaat er niet alleen om de pk’s, geef een italia 4-wiel aandrijving en dan doet ie het ook in 3 seconde rond. je moet al die peekaa’s ook op het wegdek kunnen brengen! in een veyron kan je tot onder de 100kmh echt niet vol gas geven want dan lopen je te smoken als een malle (en beland je waarschijnlijk tegen een boom)
@lambo4all: *kuch* lamborghine *kuch* 4wd *kuch* geen 3 seconden rond*kuch*

Amen
@nicktexel: ehhh… De Lamborghini Aventador gaat in minder dan 3 seconden naar de 100 hoor! En het concept van laatst zou zelfs even snel naar de 100 gaan als een Veyron! (2,5 seconde dus)
@Cantago: weet je dat de veyron nooit oficeel geklokt is naar 100 op 2.5 , ze zijn op hun snelst tot 2.8 geraakt , en daar heb je eigelijk geen awd voor nodig !
@Cantago: goh wat leuk toen ik dit schreef werd de aventador nog niet eens verkocht volgens mij
Zieke shit! ik denk dat je er gekneusde organen van over houd :P
Voelt iemand anders ook een VSje met een 9ff GT3 RS 1200 aankomen?
@sebasjuhh:

Oh yeah! Dat wil ik graag zien :D

OT: Dat is belachelijk snel!!! Echt ongelooflijk :P
@sebasjuhh: T’is te zien wat je bedoelt? 0-100 wint de GT-R het met 2 vingers in de neus, omwille van 4 WD tegenover achterwielaandrijving. Boven de -laten we zeggen -150 km/h kan het wel eens interessant gaan worden…
@SimonMc: nounou hallo, rustig aan heer Simon.. Allereerst is het nogal duidelijk dat 0-150 wel voor de GTR is.. En vergis u niet, als je de 9ff properly launched kon het zelfs 0-150 spannend worden!! Boven 150 moet de GT3 RS naar mijn mening (!) toch wel overheersen!
Betekenen al die extra pk’s dat ie juist sneller naar 100 gaat of niet? Ivm wielspin ed…
@likeaboss: Zoals je aanhaald, zit er een limiet op de 0-100 tijd doordat je veel power neerlegd op weinig wielen.
Zag onlangs in de Auto Motor und Sport een vergelijk tussen een standaard Nissan GT-R en een getunede Mustang. De 0-100 tijd van de Nissan was bijna 2sec minder, maar de 0-200 had de Mustang al een seconde goed gemaakt.

Ik vermoed dus dat deze wel pijlsnel naar de 100 gaat, maar niet enorm zal verschillen met een reguliere GT-R. De overige cijfers zullen veel indrukwekkender zijn.
@GeoBem007: aanhaalT uiteraard.. gadver
@likeaboss: Omdat deze een geavanceerd 4-wielaandrijvingsysteem heeft, zou ik zeggen van wel. Ook al die snufjes zoals launch control etc. zullen wel weg weten met dit vermogen.

Moest deze een achterwielaandrijver geweest zijn, was de enige oplossing meer rubber, en vooral zachter rubber, want een tractiecontrole zou hier het vermogen te veel moeten afknijpen. ( Zie topgear filmpje over CL65 amg )
@SimonMc: Ik denk net omgekeerd. Door al de snufjes kan de GT-R nu al het uiterste uit zijn grip halen. Je ziet/hoort in het filmpje dat er toch wel wat wheelspin aan te pas komt.
Ik heb de indruk dat er toch wat wordt genepen door de traction control om goed en deftig weg tekomen om dan door te stomen..
@GeoBem007: Ja relatief gezien he, geef deze 2000 pk, en er zal niet plots een seconde van de tijd gaan ( van 0-100 ) omdat je idd nog steeds maar een beperkt vermogen op 4 wielen kan overbrengen zonder het al te veel te limiteren. En er is inderdaad wel wat wheelspin, maar ben wel onder de indruk van de mate van de wheelspin, en het accelereren in het algemeen. Zo beheerst! Moest je eens voorstellen wat deze doet op full slicks…
Blijft toch apart om die tractie te zien met 1300 pk aan de wielen, lekker hoor!
@Lan_Evo:
Lijken dragradials en een baan als deze heeft standaard een flinke laag rubber. Dat helpt.
@macready:
Ja, klopt, maar blijft wel cool om te zien, op normaal asfalt is het waarschijnlijk een iets ander verhaal inderdaad.
Dit is niet meer leuk.
Allememaggies Ardiaantje! Dat ding blijft bruut zeg! :D Zou idd wel de verdere versnellingscijfers willen zien!
Prachtig hoe zo’n GT-R tegen de natuurkundige krachten in blijft gaan qua gewich/pk/versnelling! :O
Nice, als ik een GTR heb voor erbij mogen er ook wat extra paarden bij. Je moet toch wat te lullen hebben tegen die buurjongen met zen golf 3…
@Bartholomeo: met een stock gt-r in je bezit lult je buurjongen wel tegen jou
ben ik de enige die het opvalt dat er uit alleen de 2 linker pijpen rook komt? vindt het zoiezo ongelovelijke uitsloverij die 4 brulpijpen op die GT-R, het is maar een lullige 3.8 liter hoor, die kan met 1 pijpje ook wel ademen. gelukkig hadden ze dat bij de Skyline nog wel.
@lambo4all: 3.8 liter is lullig?
@bozewolf: ik denk dat hij bedoelde dat als je een veyron heb het best wel lullig is als je door en 3.8 v6 ingemaakt word

zo best zon blok in me auto willen hoor
@lambo4all: kijk nog maar een keer goed naar het filmpje met je bril op
wijsneus
@lambo4all: Wat dacht je van de warmte die vrijkomt bij 1300pk??? Jezus man, als een middenklasser sedan met chip op de rollenbank staat wordt het uitlaatspruitstuk al licht oranje door de warmte, deze heeft even dik (heel dik) 1000pk meer! Die warmte voer je echt ECHT niet af door 1 uitlaatpijp! Echt, ik kan lezen dat je er veel verstand van hebt….. NOT!
@lambo4all: lullige 3.8 die hele fijne gehakt maakt van alle lambo’s die in jou dromen voor komen.
Geen eigenaar die z’n veyron durft te tunen natuurlijk. Maar die moet ook probleemloos 2000 pk op kunnen hoesten. Zolang de rijwind goed benut wordt.
@nicktexel: lamborghini*
lol @ 2.4 bar

Het vaak onterecht aangehaalde “hoe lang blijft het heel” is hier wel van toepassing op zich. Staat aardig wat stress op de systemen met zulke vermogens.

Gelukkig weten de bouwers dat zelf als geen ander.
ehttp://www.youtube.com/watch?v=hCqxzh3bmx8n deze
@corvettez06: pff vind ik meevallen als je nagaat dat die vette 4000 peekkaa heeft
@nicktexel: van 0 naar ongeveer 380 is best wel snel
En dit is nog een funny-car. Top-fuel dragster 0-160. In 1sec.
Na 400m gaan die dingen 500
Wtf wat een monster. En aan allen die dit willen vergelijken met de Veyron, het heeft niet veel nut… een GT-R is een totaal verschillende wagen dan de Veyron en daarenboven is deze zwaar opgetuned. Doe hetzelfde met de Veyron (liever niet) en je krijgt al helemaal een bom op wielen…
@xilver: Eens. Terugkomend op het tunen van je Veyron, ik denk idd dat dat een bom op wielen zal worden, maar waar gaat het dan allemaal heen, kun je om de 8000km (grofweg) weer om een nieuw setje banden.. etc etc.
@sebasjuhh: Ik ben anti-tuning en zeker tegen het tunen van een Veyron. Wat tuners eigenlijk doen is het ontwerp van gespecialiseerde autobouwers die echt rekening hebben gehouden met allerlei factoren om hun auto zo optimaal mogelijk te maken (het totaalpakketje dan; vermogen, koppel, aerodynamica, uitzicht,… noem maar op). Wat een tuner doet is eigenlijk dat specialistenwerk verneuken met een grotere turbo, sideskirts,… omdat dat deeltje nog een tikkeltje beter kan gemaakt worden. Keerzijde van de medaille is dat deze tuners dan geen rekening houden met de andere factoren op een auto en deze dan volledig uit balans trekken…
@xilver: Beetje verwarrende zinsconstructie but you get my point :mrgreen:
@xilver: (Bijna) Elke auto is een compromis in ontwerp en techniek.
Waarom zou je dat niet naar je eigen smaak kunnen aanpassen?
@xilver: Niet elke auto word door een fabrikant gebouwt om zo optimaal mogelijk te zijn. Velen worden gemaakt om een marketing gat tevullen en zo meer winst te maken.
[
Neem bijvoorbeeld de M1. Dit is een auto samengesteld uit verschillende door BMW gefabriceerde onderdelen. Tuurlijk zullen wel enkele componenten een veiligheidsfactor hebben gekozen op basis van ervaring in plaats berekening.
[
Je kan er als consument best voor kiezen meer uit een motor te halen, zonder meteen de bedrijfszekerheid in gevaar te brengen.
[
Ben met je van mening dat een Vayron aanpassen absoluut nergens op slaat. Het is meer een luxe-salon die laat zien wat er kan in de wereld met het oog op betrouwbaarheid. Niet prestaties.
@ nicktexel 4000 hp ????????????? waar baseer jij dat op?
en anyway het is niet hoe je het doelpunt scoort het is dat je hem scoort.en geen 4wd spcial laungh control noem maar op en dan deze tijd , wow zou ik zeggen .
Och, er zijn Wankels die minder vermogen hebben, maar onder 7 sec. de kwart mijl doen.
Er rijdt hier een oude granada rond met 1500 pk ,dus onder de indruk. Ben ik niet.
mooi zo, zonder vleugel!
@quanti: Lol, was me zelfs nog niet eens opgevallen.
En ben akkoord dat spoilers niet zo mooi zijn ( heb de mijne er zelfs laten afhalen ).
Die GT-R is echt het speelgoed van dit decennium, leuk speelgoed zelfs! Hebben dat ding!
update video met snelheidsmeter
http://www.youtube.com/watch?v=aHtzXCTV87c
0-62 mph gaat in 37 frames, dat is (25 fps) afgerond anderhalve seconde.
UPDATE: het is de heren gelukt om de kwart mijl binnen de 9 seconden te doen. Video in het artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).