Porsche’s nieuwe 7 versnellingspook #bamjonge

Auteur: , 28 Reacties

Verse videootjes moeten natuurlijk snel het net op, nauwkeurige analyse kost wat tijd. Wat blijkt? Porsche heeft in de teaser-video zomaar haar nieuwe 7 versnellingsbak (7+R) onthuld.

Zoals reeds aangekondigd door collega Smoke is het een H-patroon geworden waarbij de “R” en “7” buiten het schip hangen. Eenmaal op het circuit beland kan je traditioneel met 6 versnellingen spelen, op de snelweg parkeer je de pook in het been van je bijrijder.

Nu zal de bijrijder ook niet heel veel te klagen hebben. De nieuwe 991 lijkt van binnen fors en de versnellingen zitten dicht bij elkaar. Grote screenshots van het nieuwe speelgoed staan HIER en HIER. Mogen jullie nu los over deze upgrade van een zwaar verouderd stuk techniek.28 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
ligt het aan mij of zie ik er weinig van op de screenshot’s
@Donstil: ja ik zie precies zelfde als de normale foto:P
@Donstil: Dat vroeg ik me dus ook af..
Kans gemist om een vette dogleg te maken..
@GeoBem007: U bent carrosier?

80% ( of meer ) knalt hem elke keer in achteruit ipv in eerste met zo’n bak !
@SimonMc: Je kan het Porsche niet kwalijk nemen moesten ze denken aan hun garages…
@SimonMc:

dat is met alle porsche handbakken van de afgelopen jaren het geval. Dan krijg je zoiets als dit:
http://youtu.be/V2glqqSFwDM
@MrSkyline: lol @ de fail, maar als ik het zo zie wil die panemera ook wel zeg!
Je kan het niet echt goed zien op de foto’s, of ligt het aan mij ?
Ik zie het niet, maar ja, oogjes zijn dan ook vrij kapot…
the-budel-guy
nou voor mij hoeft het niet als ik veel wil schakelen ga ik wel vrachtwagen rijden. boven de 6 een automaat graag
Ik heb zo een vermoeden dat die 7de ook niet echt een versnelling is, maar eerder een overdrive zoals bij de PDK of de achttrapsautomaat van de Cayenne. Porsche gaat er vanuit dat de 911 de auto voor de echte chauffeur is die toch nog steeds zelf wil schakelen, maar de 7de is in deze tijd nodig om de boomknuffelaars te kalmeren.
7 is dus 1 te veel.
Hmm, op zich wel een interessant concept, weer net iets kortere versnellingen, maar wel gewoon nog een koppelingspedaal. Overigens hoop ik wel dat de versnellingen ook echt merkbaar korter zijn dan met de 6-bak en dat die 7de versnelling er niet alleen is zodat ze betere snelwegverbruikscijfers in de folder kunnen printen of iets in die richting.
@Lan_Evo: Ik denk het wel als ze het hebben over de eerste 6 voor op het circuit en op de snelweg parkeer je de pook in je bijrijder. Dus zal wel meer een soort van overdrive zijn als een aanvulling op 6 kortere versnellingen.
Een overdrive op je Porsche…
Tja, gekke tijd dit mileu-tijdperkje waarin we leven! Ach, wait wel weer over…
Raar linker polsje heeft die testrijder…al eens een airbag blow meegemaakt?
Met die lappen op het dashboard proberen ze te verhullen dat de 991 van binnen precies hetzelfde zal worden als de Panamera…
Ligt het aan mij of houdt die testrijder het stuur echt behoorlijk vreemd vast?

Ot: Het is wel een erg simpel maar slim idee om ook de wat snellere en (voorheen) minder zuinige auto’s beter geschikt/betaalbaar te maken voor dagelijks (snelweg) cruise gebruik zonder aan rijplezier in te leveren.
@RRenault: Als de man nu een klapper maakt en het stuur snel ronddraait om welke reden dan ook is hij zijn duimen kwijt… Geen veilige manier om een stuur vast te houden idd…
@godenzoon: Niks vreemds aan die manier van vasthouden hoor. En je raakt je duimen echt niet kwijt door een ronddraaiend stuur.

Zelfs door een uitklappende airbag niet (zie mythbusters.
@RRenault: Het is zoals je zegt, dit zal ten goede komen van de verbruikscijfers, mits ze de versnellingen niet korter hebben gemaakt.

Maar tegenwoordig moeten ze dat eigenlijk bij steeds meer auto’s doen ben ik van mening, het is gewoon een logische stap om auto’s zuiniger te laten rijden.
Ik ben allang begonnen met aftellen, ik kan me geen auto herinneren waarnaar ik zo heb uitgekeken. De nieuwe Porsche 911 zal ongewtijfeld weer een uitstekende auto worden en zonder twijfel mijn favoriet. Ik kan niet wachten, laat de nieuwe Porsche 911 zo snel mogelijk komen8)
Ik kan niet wachten op de eerste test tussen de nieuwe porsche 911 en de gt-r. Want porsche heeft natuurlijk wel een naam hoog te houden. Ik ben benieuwd hoe een en ander zal gaan uitpakken.
@ralf:
Porsche zal dan eerst de turbo klaar moeten hebben denk ik….
je kunt zeggen wat je wilt van Porsche, maar met die handbak er in maken ze wel weer een echte rijdersauto! Zelfs Lamborghini is daar tegenwoordig mee gestopt… Waar zijn de echte auto’s mensen? Nu moet ik straks een Porsche kopen:(
@Cantago: Want Lamborghini maakt(e) echte rijdersauto’s? Dat bericht heb ik over het hoofd gezien dan.
waarom die overdrive niet met een schakellaar bedienen zoals in oude triumps , das mooier vind ik

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).