Vladimir Antonov/CPP heeft Zagato NIET gekocht!

Auteur: , 18 Reacties

Grote opschudding zo'n 2 weken geleden! Coventry Prototype Panels (CPP), het bedrijf waar Vladimir Antonov een dikke vinger in de pap heeft, zou het legendarische Italiaanse designhuis Zagato gekocht hebben. Dat blijkt dus niet helemaal te kloppen. En de deal tussen Spyker en CPP is ook nog lang niet rond...

Vandaag hebben Andrea Zagato en Brendan O’Toole (oprichter CPP) bekend gemaakt dat Zagato en CPP in juli 2010 een joint venture hebben opgericht onder de naam CPP Milan. En dat bedrijfje houdt zich dus bezig met het ontwerpen en bouwen van exotische auto’s. CPP zorgt in dat geval voor de kennis die nodig is voor de productie en Zagato heeft nog wel wat ontwerpers rondlopen. De Aston Martin V12 Zagato is het eerste resultaat van deze joint venture.

Ook zijn er nog steeds een heleboel mensen die, ten onrechte, roepen dat CPP/Vladimir Antonov het Nederlandse sportwagenmerk Spyker gekocht heeft. Dat klopt dus voor geen meter kan ik je vertellen. Het is waar dat Spyker Cars NV in februari een persbericht de wereld instuurde met daarin de mededeling dat ze de intentie hadden om Spyker aan CPP/Antonov te verkopen, maar daar is het verder bij gebleven.

Afgelopen mei, tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering, benadrukte Victor Muller nog maar eens dat Spyker nog steeds niet was verkocht aan CPP. Er wordt nog steeds onderhandeld en hij verwacht “binnenkort” een deal bekend te kunnen maken, maar dat horen we al bijna een half jaar. Op dit moment is Spyker dus nog steeds eigendom van Swedish Automobile NV (net zoals Saab dat is).

Wel is CPP inmiddels verantwoordelijk voor de productie van de C8 Aileron en het schijnt dat onlangs het allereerste productie exemplaar (een grijze) is afgeleverd, uiteraard aan Vladimir Antonov.

Het is overigens wel waar dat CPP het Britse Bowler heeft gekocht. Die zouden tijdens Goodwood (volgens de geruchten) met een nieuw model op de proppen komen, maar dat bleek uiteindelijk niet waar te zijn. (via: motorauthority.com)18 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
De spijker c12 zagato ziet er erug goed uit!!!
@trisx: Ik vind het één van de lelijkste ontwerpen van Zagato ooit. En nee, ik heb niets tegen Spyker, dus daar ligt het niet aan.

Daarnaast is het een kopie van een oud ontwerp…
http://www.autoblog.nl/archive/2007/03/21/spyker-c12-zagato-afdankertje
@trisx: Eens!
is die spyker V12 zagato nu een een nieuw model of wat is dat nu?
@love4sportcars: Je bedoelt de Spyker C12 Zagato? Die is gepresenteerd in 2007:
http://www.autoblog.nl/archive/2007/03/06/spyker-c12-zagato-in-geneve

Is echter nooit in productie gegaan en altijd een conceptcar gebleven. Het design is overigens “geleend” van de Lamborghini Raptor:
http://www.autoblog.nl/archive/2007/03/21/spyker-c12-zagato-afdankertje
Echt bijna alles is lelijk aan die c12, sorry. Normaal groot fan van spyker, maar dit kan ik echt niet waarderen.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Potver, heeft AB ons weer bij ons…
Zagato is alles behalve mijn stijl.
Volgens mij ben ik nog nooit iets van hun tegen gekomen dat ik dacht van hey dat is heel mooi. dacht vroeger ook altijd dat Zagato één of andere japanner was met een lamme arm.
@GOD: Je liegt, niemand kan de DB7 Zagato weerstaan!
@alcantara: uhh ja dat kan ik wel.
@GOD: Aston Martin DB4 GT Zagato vind ik een van de mooiste auto’s ooit. Maar smaken verschillen…
@Klassiekerrally: smaken verschillen inderdaad want ik vind de originele namelijke mooier. De Zagato versie is veel te rond gemaakt, dat krijg je met die italianen. Het Engelse is voor een deel weggepoetst en dat vind ik nou juist het mooie aan die auto. vergelijk het met mr. bean die in eens begint te praten met echte woorden. voor sommige een verbetering voor anderen totaal niet.
toch weer 2 topics om nix ..
denk niet dat die antonov echt belang heeft bij het merk Spyker, dit duurt te lang
Die Antonov begint een beetje op Gordon te lijken… als het maar aandacht in de media kan krijgen.
Wel knap dat ze vandaag bekend maken dat ze vorig jaar een joint venture zijn gestart!
waarom trekken aan een dood paard. hij kan zn pegels beter ergens anders insteken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).