VW Touareg TDI breekt ultiem lange-afstandsrecord

Auteur: , 29 Reacties

Vergeet Le Mans. Move over 24 uur van de Nürburgring. Allemaal kinderspel vergeleken bij wat 'Vee-Dub' klaar speelde in Amerika. In minder dan 12 dagen werd er 26.000 kilometer afgelegd over de langste 'snelweg' ter wereld, de Trans American Highway. Lijdend voorwerp was een VW Touareg TDI.

Je moet er maar zin aan hebben…. In 11 dagen, 17 uur en 22 minuten door 14 verschillende landen een dergelijke afstand afleggen. Alles voor de PR? Een team van Duitsers met een erg lange adem, onder leiding van Rainer Zietlow begon op 2 juli aan de Road Trip to end all Road Trips in het zuidelijkste puntje van Argentinië en voerde ‘zee Germans’ over twee continenten naar het eindpunt in Alaska. De natuur werkte niet altijd mee, maar uiteindelijk haalden ze hun eindpunt op 13 juli.

VW Touareg road trip

Recapitulerend: de mannen hebben gemiddeld 2.200 kilometer per dag afgelegd (met hulp van een beetje marcheerpoeder?). Even stoppen voor het broodnodige vertier met Zuid-Amerikaanse hoeren (doorgaans de favoriete bezigheid van Duisters van middelbare leeftijd daar) zat er voor Zietlow c.s. dus even niet in. Een tikkie saai, maar dit stelde ze wel in staat het oude record met 3 dagen aan te scherpen. Bovendien leverden ze al hun bijdrage aan de lokale economie door per gereden kilometer 10 cent te doneren aan een arm Zuid-Amerikaans dorp.

Een compleet verslag van de prestatie (en meer) lees je HIER. Videomateriaal bekijk je DAAR, en foto’s staan DAARGINDER. (via autoblog.com)29 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Mooie prestatie.Vindt het trouwens een mooie auto geworden.
@mbman: Ja, die modder staat ‘em goed :mrgreen:
@mbman: Inderdaad, ik hoop dat ze m nooit meer wassen nu…
Alle moeite voor niets :(

Of bedoelde je iets anders… >:D
@amazinglaurent: hahaha.Nee serieus mooie auto.
@amazinglaurent: Over wassen gesproken: zal lekker hebben geroken in die auto. Constant doorrijden; 1 tot 2 mensen acterin tukken. Lekker zweten. Snel even oksels wassen als iemand die tank volgooit (dat is dus een liter of 370; waarmee je dus zo 24h door kan blaffen).
Er is dus iig in de auto geurineerd door alle heren en er is flink aan de darm-stoppers gegaan! Je moet t maar willen.
Ook vraag ik me af hoe ze de grenzen hebben gedaan: dan moet van te voren geregeld zijn. Zal een leuke ‘donatie’ hebben gekost, vooral om de USA binnen te komen vanuit Mexico.
3 dagen sneller is ook nog de moeite waard, kost al aardig wat liters benzine en dan ook nog 2600 euro weg geven.. voor een record.. tja je moet er van houden.
@dennisr: Diesel bedoel je? :lol:
Wat lijkt me dat vet om te doen! Biedt autoblog geen sponsoring aan? Haha! Weet zeker dat je zo snel een team hebt samengesteld hier…
gedwongenleaser
@magetwan: hoe snel je het team bij elkaar hebt zal grotendeels afhangen van de auto waarmee gereden mag worden.
@magetwan: ik ga wel mee, haha. regel jij de auto :mrgreen:
Prachtig, geweldige mannen.
Alleen……..het Darien Gap, een moeras tussen Panama en Colombia van 160 x 50 kilometer, zijn ze zeker overgevlogen?

De eersten die dat succesvol met een voertuig hebben bedwongen waren Engelsen met een Range Rover.
En die deden daar alleen al 100 dagen over.

Dus…….
@desjonnies: conclusie: VW maakt veel betere offroaders dan Landrover? ;)
@desjonnies: door jou reactie ben ik een gaan kijken waar dat was en ben ik er achter gekomen dat er in panama een stadje ligt dat turbo heet :P compleet nutteloos maar wel geinig
@RaKiM: autoweetje van de week!
Als het nou aan één stuk door was zonder te tanken, maar wat is er ultiem aan 26000km kunnen rijden met een VW? Mijn Scirocco zit al aan bijna tegen de 50K aan en ik hoop er nog veel meer bij te zetten.
2600 euro !!

daar kan je heel wat AK47,s voor kopen ..
of mobieltjes ..
of drank ..
of de burgemeester rent er mee weg ..
of een flatscreen met karaoke apparaatmachine ..
of andere duurzame goederen ..

nou ja .. dat armste dorpje gaat iig naar de klote ..

bedankt he VW ..
vind het niet echt een prestatie, was met een citroen c1 ook gelukt
@mrbones: Rondjes blijven rijden over een rustig stuk autobahn, dan moet het wel lukken ;)
Een gemiddelde van 90km/u is ook niet mis over zo’n afstand…
Geen files, dat scheelt al een factor ‘vermoeidheid’…lange rechte wegen, dat scheelt al een factor ‘stuurmanskunst’….3 mannen, dat scheelt al een factor ‘vrouwelijkheid’…een diesel op cruisecontrol, dat scheelt al een factortje tankbeurten…kortom, niet helemaal onder de indruk. Best wel een stukkie rijden, maar het is in 2 weken nog geen 9.000km de man. Dat is iets meer dan 725km per dag. Tsja.
Wat ligt er op het dak? Een GPS antenne (RNS550 niet goed genoeg?), een vliegende schotel, een heel vreemde skikoffer of toch gewoon de broodtrommel van Heinrich?
@mashell: Radar om boze vogels te kunnen ontwijken.
snap het nut er niet echt van, maar goed toch dikke respect voor die knakkers.
Damn… Gaat me op korte termijn niet lukken dit met een echte auto te verbeteren. Een Volvo 740 ofzo… Wel zin in! Toffe roadtrip :-0
@ desjonnies: Ze zijn volgens mij vanuit Villanueva in Colombia naar Panama gegaan met ’n cargo vliegtuig. Ik kan het fout hebben, maar denk dat ze hiermee het Darien Gap hebben omzeilt.
Erg impressive. 2200km per dag is niet niks, helemaal als je er van uit gaat dat meeste van de wegen in Zuid en Midden Amerika nou niet bepaald goed zullen zijn en doorgaans heel veel gaten er in hebben. “highway” moet wel met een korreltje zout genomen worden.
Zo de comments lezend vraag ik me af of sommigen al verder gereden hebben dan het dichtsbijzijnde dorp…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).