Waarover maak jij ruzie in de auto?

Auteur: , 59 Reacties

"Schat, we moesten daar afslaan" of "Liefje, moet dat nou zo hard?" - je kent de opmerkingen vast wel en ze deden de sfeer in de auto vast geen goed. Maar waar maken jullie ruzie over in de auto?

We weten dat het gemiddeld 22 minuten duurt voordat er ruzie is in de auto. En we weten dat één op de drie koppels ruzie maakt en dat dat in het verleden bijna altijd over de route ging. Om minder ruzie in de auto te krijgen zouden we onze vrouwen moeten laten rijden, maar veel mannen durven dat helemaal niet!

Maak maar ruzie

Onderzoek in het Verenigd Koninkrijk heeft nu uitgewezen dat te hard rijden tegenwoordig de belangrijkste reden is voor onenigheid in de auto, gevolgd door verkeerde aanwijzingen met betrekking tot de gekozen route. De bumperklevert kan ook niet op applaus rekenen van de bijrijder en te aggressief rijden volgt op plaats vier. Maar dat is allemaal aan de andere kant van de plas, dus laten we hier ook eens een onderzoekje houden: wat zijn de aanleidingen voor onenigheid bij jullie in de auto? Neuspeuteren? Luisteren naar je favoriete cd van K3? De kinderen op de achterbank? Roept u maar!59 reacties

Als ik een x scheld
Over wat voor afslag je moet nemen en altijd fout is!!
Dat ik buitenlanders niet over laat steken op een zebrapad:p verder vind ze wel eens dat ik te stevig rij (ik rij doorgaans 90 op de rechterbaan:p) maar dat is alleen als ik moe of chagrijnig ben:)
@dragspert: klopt
@dragspert: u rijd een zeemeeuw?
@Merry: Nee, een Golf V. Maar ik kan beter m’n geld aan de renovatie van m’n huis uitgeven dan aan veel te dure benzine. Overigens heb ik ook nooit haast, dus rij ik gewoon relaxed op de cruise control. Hard rijden doe ik op de motor of in m’n E30 driftert:)
@dragspert: ik geloof dat je heb niet snapt, is het wel?
@dragspert: Ik hoop dat je een grapje maakt…
@dragspert: Hoe weet je of het buitenlanders zijn of niet?
@bozewolf: de huidskleur, manier van (mank?) lopen, petje zorgvuldig OP het haar gelegd… Dat soort dingen:)

Maar volgens mij snap ik die opmerking verder niet idd.
@dragspert: je bedoeld die gasten die van een Nederlandse kolonie komen en een Nederlands paspoort hebben?
@dragspert: de klassieke golf proleet dus.
@vincenzo: Je praat wel anders als je elke week aannemers e.d moet betalen:)
@dragspert:
Zielig…. Heel zielig….
Snelheid natuurlijk.
die van mij klacht altijd over me muziek:P
Als mensen zeiken over b.v. snelheid of rijgedrag, dan werk ik ze op hun zenuwen door daar nog extremer mee om te gaan. Na een tijdje stoppen ze van zelf wel en komen ze tot de conclusie dat het geen zin heeft om je bek op te trekken.
Sowieso de muziekkeuze ;) SlamFM/538 of Sky…. tsja

De route wat minder, want we hebben beide Androidtelefoons met routeplanner, dus daar zijn geen verschillen.
Ik maak eigenlijk nooit ruzie in de auto, dat is de plek waar ik najuist rustiger wordt en wat meer kan hebben…
Het is net zoals jack_abarth het aangeeft. In de auto is het een plek waar je tot rust kunt komen. Dus als iemand in je auto stapt heeft hij/zij zich maar aan de regels aan te passen haha. Ik maak nooit ruzie tijdens het rijden. Komt door het niet al te overdreven rijden of de passagiers zijn gewend aan de rijstijl haha!!!
Hahaha, de meeste maken ruzie omdat het een kutpoll is. Nice! Ik maak eigenlijk geen echt ruzie in de auto. Veel bovengenoemde dingen wordt wel eens wat over gezegd maar om dat nou gelijk ruzie te noemen… Ik kies ook voor de kutpoll xD
Nergens over. Mijn passagiersstoel is doorgaans leeg. Als er mensen meerijden, dan is dat vaak meer dan 1 en dan pas ik mn rijgedrag wel aan.
@Pino143: Dat dus. Nergens over. Ik rij altijd alleen. Ook prive. Wife and kids heb ik niet.
Definieer eerst eens het woord ‘ruzie’. Ja ik krijg ook wel eens te horen dat ik te hard rijd, maar is dat meteen ruzie? Ik ben niet zo snel aangebrand hoor…

En boos worden wegens de verkeerde route is toch het meest zinloze wat er is. Bij ons werkt dat meestal zelfs op de lachspieren. Ja als je naar een begrafenis moet is het lullig als je de afslag mist, maar dan zit je toch meestal allebei op de borden te letten dus om daar nou de ander de schuld van te geven…
mijn vrouw zit altijd te zeggen dat ik teveel weggebruikers, die niet kunnen rijden, uitscheld.
en ook als we ergens naartoe gaan, dat ik geld vergeten ben
Dat mijn moeder niet zo moet zeuren als ik rij. Ze krijgt het ook nog voor elkaar om te bepalen wanneer de ruitenwissers aanmoeten en hoe hard. En ze zeurt altijd dat ik niet zuinig rij, maar zij accelereert als een slak.
@Lucb:

stoerste reactie op autoblog.nl ever ..
@Lucb: “You shot Marvin in the face!!!” Ideetje?
God ja, K3…
Mijn dochter is nog geen 2 en begint al te zeuren om K3 als we instappen! 1 gratis tip: begin er nooit aan! ;)

Wel leuk is dat ze direct ‘dak open?, dak open?’ zegt als we instappen in de carbio Hoe hard het ook regent…
@Svenska_Aeroplan_AB: mja, dat snap ik dan wel, kap open is in een Caab natuurlijk ook een feestje :D.

Meestal hebben wij in de auto geen “ruzie” met elkaar maar alleen met andere weggebruikers: “kutvolk, doorrijden eikel!”.
@Griffin: Dat klopt! Maar leg haar maar eens uit dat hij nu even NIET opengaat omdat het keihard regent… Da’s lastiger!
Als ik weer eens naar andere vrouwen kijk. Maar als mijn vrouw vraagt “zit je weer te kijken?” dan doe ik dat natuurlijk niet…
En dan is het feest in autoes Dos…
@Rick-dos: serieus? ik mag wel op de menukaart kijken, als ik maar thuis kom eten :P
@blo3to3t:

You lucky, lucky guy…. ;)
tsjaa egt ruzie niet, maar altijd woorden over de radio zender :D ”deze sender stoort wel heel erg hoor!” ” nee zo is het nummer!” ”ow.. kut muziek!”
the-budel-guy via Android app
eigenlijk hebben we nooit ruzie aangezien we van de zelfde muziek allemaal houden en als we ergens heen rijden waar we de weg niet weten staat de navi aan en over weg gedrag hebben wij de regel wie rijd bepaald.
Meestal wordt de ruzie veroorzaakt door een overdreven paniek reactie. Bijvoorbeeld plotseling remmen op de snelweg.. dan komt er meteen ‘hohhhhhhhhhhhhh!’ als of de wereld vergaat.
@Vreddy_B: idd, of “KIJK UIT!!!!” voor een situatie die ik al lang heb zien aankomen. waardoor ik schrik van haar reactie dan op de daadwerkelijk situatie.
Als je “dynamisch” een bochtje aansnijd……..gaat ze zich demonstratief krampachtig aan de deur vasthouden.
@sirdrinksalotofpetrol: en dat veroorzaakt ruzie?
@sirdrinksalotofpetrol: zou ik ook doen in die kadett.
Nou ondanks de navigatie krijg ik toch ruzie over de route, Waarom? Omdat de bijrijder denkt het beter te weten dan de navi :?
ik heb nog nooit ruzie gemaakt ..
ik strijk nooit iemand tegen de haren ..
iedereen is het altijd met mij eens ..

ook niet makkelijk hoor ..
@lincoln: Ben jij de lincoln uit de alternatieve dimensie waar alles omgekeerd is? :D
@bozewolf:

zie je .. zelfs jij bent het met mee eens ..
Het is best een klote poll… Want zo vaak is er geen ruzie, en het kan overal over gaan… Maar de muziekkeus is het grootste punt als ik bij mijn ouders in de auto zit (of andersom) en anders is het denk ik toch de route.
Ik rij meestal alleen maar als ik met passagiers rijd dan zijn we het vaak niet eens over de muziek maarja mijn auto mijn muziek en commerciële muziek van tegenwoordig wordt nou gewoon niet zo heel vaak geluisterd in mijn auto.
snelheid, geen voorrang geven en bumperkleven zijn natuurlijk favoriet… bovendien is die van mij wagenziek, dat drukt de pret ook!
Gelukkig heb ik een eenzitter…
@Ruben00:

Een mountainbike?
@jack_abarth: Onder andere.
Vrouwen die meerijden…
Die pakken dan ineens de handgreep boven het portier vast (maar niets zeggen…) en strekken ineens de benen alsof ze op de rem willen trappen.
@Hubert: die greep heb ik ooit eens de Oh Shit-greep genoemd, precies om de reden die je hier noemde
Als mijn vader erbij is krijg ik meestal opmerkingen over m’n snelheid, gaat hij graag in discussie met het navigatiesysteem en wil er nog wel eens een vinger in de neus verdwijnen, wat ik ook niet zo graag zie.

Met anderen meestal weinig ruzie xD
Als mijn moeder zich weer druk zit te maken over iemand die remt op de snelweg of als ik met mijn moeder meerijd en ze weer onnodig haar alarmlichten aanzet als iemand voor haar begint te remmen…
Als de auto met de bandjes van de grond raakt dan maakt mijn bijrijder nog wel eens een benauwd geluidje, maar eigenlijk heb ik nooit ruzie in de auto. Ja wel eens met mijn zusje die het levensgevaarlijk vindt als ik ook maar 1km/u boven de toegestane snelheid rij.
Ze beginnen te zeuren, wanneer ik 160 in de bebouwde kom rijd, en daarna met 308 km/u over een provinciale weg tuf.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).