Carabinieri mag gaan scheuren in de Lotus Evora S

Auteur: , 25 Reacties

Jep, dat is een stuk leuker dan de Nederlandse VW-vloot.

De Carabinieri, het politiedingetje van het Italiaanse leger, kun je in de laars van Europa regelmatig tegenkomen in een Alfa 159 of een MiTo van hetzelfde merk, chauvinistisch als ze zijn. Nu is er echter een veel leuker speeltje aan de plaatselijke politie-garage toegevoegd. Ze krijgen namelijk de beschikking over twee gemodificeerde exemplaren van de Lotus Evora S – het lichtgewicht gooi-en-smijt-wagentje met 350 pk en 400 Nm.

Goed, het is geen pk-monster zoals de Gallardo van de reguliere polizia, maar met dit vervoer op de oprit kunnen ze waarschijnlijk ook wel uit de voeten. De Carabinieri-exemplaren zijn uitgerust met onder meer een noodoproep-systeem, dual-band radio, defibrillator en een koel-unit voor de wijnflesjes. Moeten er een keer met spoed organen en/of zakken bloed worden getransporteerd, dan kan de ingebouwde koelkast ook daarvoor dienen. Of deze toevoegingen veel aan de 0-100 tijd van 4.8 seconden toevoegen is niet bekend.

De Italianen mogen twee jaar lang gebruik maken van de heetste versie van de Evora. Daarna gaan ze terug naar Lotus en is het afwachten wat er voor in de plaats komt. Ik gok op twee Alfa 4C’s, mocht die sportcoupé dan al op de markt zijn. (bron: autoblog.it)25 reacties

witte dakje, doet me altijd denken aan een mini cooper
Blauw staat m goed
Eigenlijk wel vreemd, want in tegenstelling tot de polizia di stato heeft de Carabinieri de politie op de autowegen en grote wegen niet als taak, deze behoort tot de bevoegdheid van de polizia di stato. Dat korps is dan ook uitgerust de wel bekende Lamborghini’s.

Wellicht zal de reden dat de Carabinieri een Lotus mag gebruiken, liggen in het feit dat in Italië de verschillende politie diensten ressorteren onder verschillende ministers, de daar door wat concurrentie tussen die diensten bestaat.
@mercedesfan: “Dat korps is dan ook uitgerust de wel bekende Lamborghini’s.” Waarvan ze er maar 2 hebben! De rest van de vloot bestaat gewoon uit Alfa’s, Fiat, enzovoorts…
Een van de weinige lotussen die ik wel mooi vind! Maar er was toch crisis in italie? Hoezo dan niet een Lambo om eigen economie te stimuleren :p
@magetwan: in griekenland is crisis, in italie toch niet ? :o
@dennisr: Italië schijnt het niet geweldig te gaan, maar ze schijnen nog wel kans te hebben om het zelf op te lossen. Er zijn wel gesprekken over geweest of Italië ook support moet ontvangen.
Mooie auto en prachtige velgen
Super!
Prachtige Lotus en die kleuren staan hem zelfs goed ook!
mooi wagentje, die kleuren combi staat em best goed, en die velgjes zijn ook niet verkeerd :D
Ziet er goed uit, waar kan gesoliciteerd worden?
@HDM: http://www.carabinieri.nl ;)
@Jesper: “deze website is niet in gebruik” ,site overbelast? :P
Doe mij maar een vaatje hij het Squadra Volante (KLPD, met 2.4 5 cilinder 159). Alleen de naam al *kwijl*
Vaatje= baantje
Engelse rommel
@amateur: Amateur!
mito moet volgens mij Giulietta zijn. aangezien de link naar een giulietta item linkt.

OT: superding die lotus, maar toch jammer dat ze niet iets italiaans rijden.. al kan ik niet iets italiaans verzinnen wat in die klasse zit..?
Stond Italië niet op de rand van faillissement? Paar miljoenmiljard tekort enzo? Goed bezig boys!
@barney: ja hoor, blijf lekker de krantenkopjes lezen en met de buurman borrelpraten. nederland heeft ook helemaal geen 600 miljard aan hypotheekschuld…en wat maken ze? Klompen en kaas toch?
@vincenzo: Lekker vijandig. Hoe serieus sommigen op een comment in gaan die toch met een fikse knipoog gemaakt is. LOL! Anywho, om toch even terug te happen; je hoeft niet gestudeerd te hebben om te weten dat Nederland het van handel moet hebben. Dus je kaas en klompen riedeltje raakt kant noch wal.
Eeeehm….die gaan niet ‘heel’ terugkomen na 2 jaren politiewerk..sterker, die komen niet meer terug. Beetje het nieuws gevolgd over de scholieren-joyritjes van onze mavo-blauwpetten ? ;-)
Gruwelijk vette bak!
Snel inruilen voor aangepaste Alfa 4C.Politie en deze jongens lekker Italiaans laten rijden.Kan niet de bedoeling zijn dat ze over 10 of 15 jaar ook in Vilkswagentroep rijden,toch?
Vilkswagentroep= Volkswagentroep natuurlijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).