Gespot: Bentley-trio (Arnage, Azure, Brooklands)

Auteur: , 24 Reacties

Net nu jullie gewend beginnen te raken aan de nieuwe Mulsanne val ik jullie lastig met de Arnage, een auto waar zijn opvolger wat uiterlijk betreft volgens mij niet tegenop kan. Aangezien de Arnage er vast en zeker in vele vormen zal komen, doen de Azure “2006” en de Brooklands “2008” vandaag óók mee.

Bentley Arnage

Bentley heeft een raceverleden, wat óók bij de naamgeving van personenauto’s niet onder stoelen of banken wordt geschoven. Zowel de Mulsanne als de Arnage ontleent haar naam aan bocht op Circuit de la Sarthe, waar Le Mans wordt verreden. Deze twee haakse bochten zijn niet geschikt om snel te nemen met een Arnage, want nog voor de auto voorzien is van inzittenden en brandstof weegt deze al tweeëneenhalve ton. Ben je met de hele fam op stap, dan moet je met bijna drieduizend kilo de bocht door. Op de Mulsanne Straight mag je je vervolgens uitleven, want de Arnage T heeft zo veel vermogen en koppel in huis dat het circuit achteraf opnieuw moet worden geasfalteerd. Vroege versies hebben 450 pk op de achterwielen, later kreeg de T een update en steeg het vermogen naar 500 pk. Het koppel is 1000 NM, net zoiets als je favoriete taxi dus. De laatste versie van de Arnage T stopt bij 288 km-u met accelereren. De afgebeelde Arnage T is niet op een regenachtige zondagmiddag besteld, de eigenaar heeft duidelijk – ten minste – een week door de optielijst gebladerd. Zo veel tijd zou je wel eens nodig kunnen hebben om te kiezen uit 49 kleuren. Deze kleur heet Dark Sapphire. St. James Red doet het ook erg goed. Andere opties aan het uiterlijk zijn de bling-bling-rims van de Arnage R en het chique ogende kleine achterruitje.

Bentley Arnage T facelift

Bentley Arnage T facelift

Bentley Arnage T facelift

Bentley Azure 2006 en Azure T

Voor wie niet alleen in een enorme auto wil rijden, maar er óók nog eens door iedereen in wil worden gezien, is de Arnage er als cabriolet. Daar komt de Azure 2006 namelijk grofweg op neer, aan details is te zien dat het niet de bedoeling was om ze heel erg veel op elkaar te laten lijken. Dit is voornamelijk goed te zien aan de bips, die iets lomper afloopt. Om de auto te onderscheiden van zijn vierdeurs broer is dat echter niet van belang. Het groene exemplaar heeft de kleur Alpine Green. Het grijze exemplaar, gespoten in Anthracite Grey, is een Azure T, de overtreffende trap met 500 pk voorin. Deze versie is erg zeldzaam.

Bentley Azure

Bentley Azure

Bentley Azure

Bentley Azure

Bentley Azure

Bentley Azure

Bentley Azure

Bentley Brooklands 2008

Waarom Bentley de Brooklands heeft geïntroduceerd als gelimiteerde oplage van 550 stuks is niet heel duidelijk, maar misschien is het een marktingtruc om aandacht te trekken. Op die manier kun je méér exemplaren verkopen dan je verwacht wanneer de auto géén “speciale” oplage is. De Brooklands heeft de meest krachtige versie van de 6,75 V8; bij 530 pk verbleekt de 329 pk die de eerste geblazen versie van deze motor had, om nog maar te zwijgen over atmosferische versies. Omdat het spotten van auto’s gebaseerd is op toeval en geluk is dit de enige foto van een zwarte Brooklands in Knokke.

Bentley Brooklands24 reacties

mmm, de brooklands. Classic Britain
die arnage T (1e plaatje) mag mij betreft gewoon 5 spaaks dikke 18″ (kan ook leven met 17″) wielen hebben… zoals die van de s klasse
@bigcar: met wielen bedoel ik uitteraard velgen.. :)
@bigcar: degene die er nu onder zitten, zien er gewoonweg prachtig uit! Helemaal goed zo.
@Megakix: toch liever (nader bekeken): 19″ amg wielen… (of look a likes daarvan)…
@bigcar: nja, het is net als met de Maserati Quattroporte…de standaardvelgen zijn simpelweg het mooist eronder. Sjieke auto, sjieke velgen…dus geen brullende pretschijfjes. Dat past zulke auto’s gewoon minder.
De brooklands.. Die is het toch wel voor mij. Wat een schitterende auto.
De Azure T of de Brooklands
Dat blauw staat die Arnage niet eens slecht. maar voor mij toch die prachtige Brooklands
En dan gaat dit merk met zulke mooie auto’s SUV’s maken.. belachelijk
Fijne verschijningen!
Weet iemand toevallig wat het metalen plaatje met de vlaggetjes achterop de groene Azure betekend? Ik zie het wel vaker en vroeg mij dat af.
@massarati:

Auto,s met die vlaggetjes achterop zijn gekocht bij H.A.I. in Rijnsburg.
Heb er slechte verhalen over gehoord, maar heel veel mensen kopen daar blijkbaar toch hun dure auto’s. http://www.haibv.nl/
@circlestorm69: Ein-de-lijk antwoord op een vraag waar ik ook al jaren mee zat haha! Je ziet er veel Range Rovers mee rijden ook onder andere.
@E320cdi:
Haha. Heb er destijds ook ff overgedaan om er achter te komen. Maar na ze meerdere keren gezien te hebben, viel het me op dat de meesten ook H.A.I. onder de nummerplaat hadden staan, en toen ben ik ff gaan Googlen! :-)
@circlestorm69: bedankt man! Daar was ik echt niet achter gekomen :)
jammer van het groene dakje op de Azure en die blauwe kleur staat wel goed op de Arnage, maar van deze 3 vind ik toch de brooklands het mooist. zulke auto’s zijn toch veel mooier dan een SUV.. kom op zeg..
weet waar de brooklands ‘woont’, iemand extra foto’s :p
doe mij maar die 2e azure !
Vol verwachting dit artikel geopend, slechts één foto van een Brooklands… :( Ik kan geen genoeg krijgen van die auto! :D
lijken wel drie 40 jaar ouwe Cadillac,s ..
zopen ook 1 op 4 ..

ja jongens .. er is veel verandert ..
Het lijkt bijna of auto op de 1e en 3e foto twee kleuren blauw heeft! ;-)
Maar waarom heet die kleur Dark Sapphire St. James Red als ie blauw is?
@circlestorm69: goeie vraag….mede omdat het ook mijn vraag is… ;-)
En wat is die groene trouwens lelijk. Vooral die velgen!
Verder altijd wel Bentley fan geweest. Net ff wat stoerder dan Rolls.

En toch trek ik die nieuwe Mulsanne wel. Dikke bak in het echt.
Over Mulsanne gesproken: “Aangezien de Arnage er vast en zeker in vele vormen zal komen, doen de Azure “2006” en de Brooklands “2008” vandaag óók mee.” Moet Arnage hier niet Mulsanne zijn?!
Ehhhhhm, ja, daar moest Mulsanne staan. In m’n eigen stuk staat het ook anders, het is in de tussentijd aangepast denk ik.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).