Kies maar: Peugeot 508 SW vs Ford Mondeo Wagon

Auteur: , 155 Reacties

We duiken weer eens de krochten van de vergelijkende autojournalistiek in: vandaag zetten de Duitsers even buitenspel en nemen we een tweetal auto's die veel van hun omzet op de leasemarkt behalen, en waar gemakkelijk een jong (klein) gezin plus hond in past: de Peugeot 508 SW en de Ford Mondeo Wagon. Welke zou jij kiezen met een budget van 40.000 euro?

De Peugeot 508 verkoopt als een trein. In het eerste half jaar van 2011 (3.444 verkopen) hoeft hij in zijn segment alleen maar de VW Passat (5.648) voor zich te dulden, en houdt hij gelijke tred met de Skoda Octavia (3.467). Van de Franse concurrentie heeft hij al helemaal niets te vrezen: zelfs als je de verkopen van de C5 en Laguna combineert komen ze niet eens in de buurt van de 508. Dit heeft er natuurlijk mee te maken dat de Peug kraakvers op de markt is geïntroduceerd, maar het zegt in de eerste plaats iets over het design, dat in ieder geval bij ons Hollanders in de smaak valt. Circa 60% van alle verkopen betreft het SW-model.

De Ford Mondeo is in zijn huidige vorm ook nog lekker jong; eind vorig jaar werd hij voor het laatst strak getrokken en van LED’jes voorzien. Qua verkopen staat de Mondeo-teller dit jaar op 1.357.

We hebben het hier over leasesletten, en dus ligt een oliestokertje voor de hand. Uiteraard willen we wel een beetje energiebewust zijn (lees: weinig betalen), dus een A-label is onmisbaar. De keuze voor de 508 valt op de 2.0 HDIF Allure (39.905 euro), bij de Mondeo wordt het de 2.0 TDCI Titanium (38.469 euro). Aangezien beide auto’s een identiek motorblok onder de kap hebben liggen komt het vermogen in beide gevallen op 163 pk uit en ligt het maximumkoppel op 340 Nm.

Beide auto’s wegen 1.475 kg, maar door een andere afstelling ben je met de Ford met 9,1 seconden vier tienden sneller uit de startblokken dan met de Peug. Hier staat wel tegenover dat de 508 de Mondeo op topsnelheid verslaat (223 km/u tegenover 215 km/u) en een lagere CO2-uitstoot realiseert (130 gr. tegenover 139 gr.).

Qua uitrusting overtreft de 508 SW zijn rivaal: keyless go, parkeersensoren achter, navi en blauwtand zijn allemaal inbegrepen, terwijl het prijsverschil zo’n 1500 euro bedraagt. Aan de andere kant moet de Fransoos het stellen zonder dagrijverlichting en lendensteunen, toch wel zaken die je mag verwachten in een auto van 40 mille.

Roeptoeteren mag hier onder: wordt het de vrij complete en populaire 508 SW, of ben je nog steeds als de dood voor de beruchte Franse kraakjes en rammeltjes, en ga je toch maar voor de ‘veilige’ Mondeo, die ook drijft op Fords reputatie van strakke stuurders? Kies maar!
155 reacties

Peugeot. Puur omdat ik jaren bekend ben met dit merk en ze ontzettend comfortabel zitten/rijden. Weet niet hoe dat met Ford zit.
@rubenpriest: vind dat je gelijk hebt…peugeot vind ik ook meer stijl hebben!
de ford mondeo vind ik ook een lelijke kont hebben…
ieder zijn eigen smaak :P
@rubenpriest: Ik vind de 207 anders behoorlijk idioot hard afgeveerd.
@rubenpriest:
Ik heb in de afgelopen 10 dagen +/- 3000km met een 508 SW gereden en als je een uur in de stoel zit, krijg je al last van je kont. Ik loop nu met kramp in mijn rug rond omdat ik gister 1100km gereden heb met die 508. Stoelcomfort is dus heel teleurstellend.
Rijcomfort is wél een stuk beter, je hebt het gewoon niet door dat je 150-170 km/u rijdt.
Sowieso de Ford, prachtige auto en wat mij betreft de beste en mooiste in zijn klasse.
Plus er gaat heel weinig aan kapot door de jaren heen! En dat kunnen we van Peugeot nou niet zeggen…
@dustie94: ieder zijn smaak he..
de 1 houdt van die de ander van dat.
@jaguarsaab: zoals je al zegt ieder zijn smaak ik zou het liefst de mazda6 sportbreak gt-m rijden, maar in dit geval de mondeo omdat die toch zn onderstel deelt met de 6 :P
@RaKiM: tja ik voor een saab :D maar dan zou ik wel wachten tot alles goed is!
@dustie94: Ik zou ook voor de Ford gaan. Puur vanwege de bouwkwaliteit. Ik heb met beide merken geen ervaring.

Maar mijn buurman least in deze klasse en die spreek ik nogal eens. Die had eerst een Peugeot (die grote 407). Daar was altijd wat mee. Altijd stuk. Hij zei mij ook “ik neem nooit geen Peugeot meer..” Vervolgens had hij een V50 (viel steeds in noodloop met de caravan, te heet) en daarna deze Mondeo station (het pre-facelift model) en nu heeft hij inmiddels een VW Touran. Hij heeft het nog steeds over die Ford. “Dat was de fijnste auto tot nu toe. Vreselijk ruim, geen problemen met de caravan en ging nooit iets aan stuk”. De Touran heeft hij nu vanwege de lagere bijtelling. Ze zijn nu weer met de caravan weg.. ben benieuwd wat die daar van vind straks.

Dus ik baseer mij op de buurman. ;)
@dustie94: De Ford idd, puur en alleen omdat de 508 afzichtelijk is.
al was Ford de laatste auto ter wereld, ging ik liever fietsen
@Soulmaster: haha lekker gezond en zuinig ook!:D
@Soulmaster: En ook al waren er tientallen andere concurrenten in de showroom, wij zijn voor de Mondeo gegaan!
@Jochempie: de A label ook zuinig!
alleen fietsen is zuiniger mijn vriend
Doe mij dan dat leeuwtje maar, ik heb het niet zo op blauwe ovaaltjes…
Absoluut de Ford! De peugeot ziet er nu al gedateerd uit vind ik. Ford rijdt ook altijd lekker stevig en strak. Peugeot voelt altijd slap, en de blokken lijken wel niet te willen draaien zo slecht klinken ze.
@dragspert: “Peugeot voelt altijd slap” Altijd?? De RCZ is een leuk wagentje hoor
@rubenpriest: de RCZ vind ik wel echt meer stijl hebben man ;D
ach ik ga voor het schoonheid!
@jaguarsaab: Die RCZ vind ik totaal overbodig en een rare look hebben, waarom, omdat je zou denken dat hij achterwielaangedreven zou zijn want zo ziey hij er uit, de achterkant zit niks.
@The360box: de 1 vindt hem mooi!de ander niet.
Doe mij maar een fiets in de plaats van die wagens!
@joppevr: tja ik heb geen zin om te gaan fietsen…tegen woordig bestaat er openbaar vervoer :P
ik zou het niet weten, ik vind de peugeot qua design net wat mooier maar zou eigenlijk nooit een peugeot kiezen omdat het frans is… voor de prijs van 40.000 is er sowieso wel wat beters te vinden dan 1 van deze 2 dus ik ga naar de volgende showroom :)
40 rooitjes !!

en wat heb je dan ??
@lincoln: een peugeot 508sw of een ford mondeo wagon.. of iets veel beters en iets veel leukers uit een veel betere en veel leukere showroom maarja.. die keus is dan aan jou..
@dennisr: of je koopt iets nutteloos van 40.000 euro waar je niks aan hebt…
@jaguarsaab: jaa dat kan ook nog :D bijv, een barbie poppen collectie..
@dennisr: mij niet gezien!!
ik liever nutteloze schaalmodelletjes…
@dennisr: Zoals?
@bozewolf: voor 40.000 is er zoveel te krijgen.. in deze klasse doelde ik vooral op de Toyota Avensis..
@dennisr: Ja ok, zelfde klasse idd maar das toch wel persoonlijke voorkeur. Maar je kan idd dezelfde KiesMaar maken met Avensis en Insignia bijvoorbeeld. Of Passat en C5.
als ik persee een wagon moest kiezen dan nam ik de Toyota Avensis Wagon wel… betrouwbaarheid :D
@dennisr: De passat is overigens ook veel mooier :)
@dennisr: toyota is en erg betrouwbare keuze!!mooie keus!
De Peugeot heeft een mooiere kont, maar de Ford heeft een mooier front (rijmt).
Toch maar de Ford dan, die hebben toch een wat betere reputatie op het gebied van betrouwbaarheid en weggedrag.
De peu is nieuwer dus ….
@norge: dus jij kiest de ford ?
@dennisr: nog een keer raden :)
Moeilijke keus! (dus een goeie KiesMaar). Qua uiterlijk vind ik het beide mooie wagens, de Pug misschien iets frisser en nieuwer (issie natuurlijk ook).

Ik zou echt met beide auto’s gereden moeten hebben om een keus te kunnen maken. De Pug zal vast heel comfy zijn en Ford maakt al jaren uitstekende rijdende auto’s met de Focus en Mondeo lijn.

Dus voor mij zal het afhangen van het interieur, het gevoel dat je binnenin krijgt, de praktischheid, de ruimte binnen (zeer belangrijk), of de stoelen fatsoenlijk wegklappen etc :P
@bozewolf: dus ik zou beide wagens uitgebreid van dichtbij moeten bestuderen om een uiteindelijk oordeel te vellen :)
@bozewolf:

lood om oud ijzer .. magnesium om aluminium ..
die dingen zijn beide op alle vlakken echt wel dik in orde ..
@lincoln: Oh, in orde absoluut. Maar ze kunnen b.v. best verschillen in een paar praktische details. Of misschien heeft de ene een stuk meer hoofdruimte achterin dan de ander, en vindt je zoiets belangrijk.

Dat bedoelde ik er meer mee.
@bozewolf: op basis van de foto’s zou je zeggen dat de modeo in hoogte meer ruimte heeft.. te zien aan de daklijn en de ramen..maar wat je zegt.. voor het uiteindelijke besluit zou je altijd bijde moeten rijden.
@bozewolf:

mijn keuze zou liggen aan de “wie gun ik mijn geld” factor ..

want welke je ook kiest ..
je hebt toch altijd de “beste” keuze gemaakt ..
spijt krijg je van beide niet ..
@lincoln: als je de peugeot zou kiezen en je staat vaak bij de garage.. terwijl een kennis de mondeo nam en die heeft nooit iets met zijn auto… dan heb je vast wel spijt.. toch ?
@dennisr:

welnee man .. zijn beide prima brikkies ..
en na 130.000 km krijgen ze beide met kosten te kampen ..

maar dan ben je wel al 3X de wereld rond gereden !!
zou voor die 40.000 op zeker bij Saab shoppen ..
als ik iets moest kopen/leasen in deze klasse ..

ik zou niet eens een andere dealer binnen stappen ..
@lincoln: de saab 9-3 aero!!:D
@jaguarsaab: nee saab 95 :D
@dennisr: dat is toch duurder of heb ik het mis??>_<
@jaguarsaab: de Saab 95 met 1.6T is €42.950,-
@dennisr:

Kan je toch beter een iets zwaardere 93 pakken. Zo’n 1.6 is wel leuk maar toch niet alles.
@Hupke: of gewoon een zwaardere 95 :P maar die valt niet meer in de prijs klasse.. vind 95 de mooiste saab.. eigenlijk de enige saab die ik egt mooi vind..
@dennisr:

Tuurlijk, een zwaardere 95 rulez.
Maar naar het schijnt zuipt die wel enorm.
M’n tante had er zo eentje een 2.2D, nu rijd ze met een 3.0D audi en die verbruikt veel minder.
@Hupke: het verbruik is redelijk..
De 2.8T verbruikt gecombineerd 10.6 liter op 100km..
De 2.0TiD doet gecombineerd 5.3 liter op 100km en de 2.0TTiD doet 6 liter op 100km.. is te doen toch ? heb je wel een dikke bak :D de Saab 95 met 2.8T is trouwens ook met 4WD :)
@dennisr: je hebt een budget van 40.000 euro en je leent gewoon nog lekker 2.950 euro!!
dat kan natuurlijk ook ;)
@jaguarsaab: jaa ik wel, als ik voor een keuze sta om 40.000 uit te geven.. dan liever nog 3000 erbij om het direct goed te doen :P
@dennisr: waarom moeilijk doen als het gewoon mogelijk is :D
@lincoln: http://www.carlease.uk.com/carimages/saab_93_estate_3.jpg

Heeft trouwens iedereen al gelezen dat het faillissementsverhaal al lang weer van de baan is??? Storm in een glas water… Dus hup, nu allemaal naar de Saabdealer!

;)
@Svenska_Aeroplan_AB: weet je toevallig of je bij saab kan bestellen dat ze het logo bij productie omdraaien ?
@dennisr: HUH? Wat bedoelt u?
@Svenska_Aeroplan_AB: nou ik wil dat er BAAS op staat in plaats van SAAB…
@Svenska_Aeroplan_AB: trouwens.. zeg maar je hoor..
@Svenska_Aeroplan_AB: dat is mooi!!tnx voor de tip!
@jaguarsaab: Jaaaaaa, voor 39.200,- heb je een 160pk/360nm Twin Turbodiesel met Navi. Touch Screen, Bluetooth, 17″, Metallic, Half leer, Stoelverwarming (duh), Park assist, etc.!! EN met A-label EN met veeeeeeeel minder uitstoot (119 gr.)! Ik zou het wel weten…
;)
@Svenska_Aeroplan_AB: dat is toch veel beter dan een pug of een ford!
Er passen 5 volwassenen in deze auto’s. Waarom dan onzin praten over “klein/jong gezin”?
@zounds010: precies! Vroegahhhhhhh… zat ik ook met mn broertje en zusje in een Nissan Cherry hoor. En hop, naar Frankrijk, niet zeuren!
@zounds010:

Dat vroeg ik me eigen dus ook al af…
ik ben voor de ford:P
die heeft jaguar geleid ;)
@jaguarsaabracecar: Ja, en ze hebben ons 3 ouderwetse modellen bezorgt…
@Esprit_de_Flandre: ben blij dat tata het heeft gekocht!
nu heeft jaguar prachtige stijle modellen ;)
Hmm toch de Peugeot dan denk ik, design vind ik wel strak en Mondeo draait toch wel weer al een flink tijdje mee. Vertrouwen in de techniek van beide merken zit ongeveer op hetzelfde niveau, niet heel hoog, dus doe dan maar de 508. Of geeneen, want echt vrolijk word ik niet van deze gedachte haha.
sub-premium zeker, ford en peugeot?
voor die 40.000 zou ik een saab kopen :o
@jaguarsaabracecar: sorry? een saab! ben je tandarts ofzo? koop toch lekker voor dat geld een tweededehands jaguar xjr met weinig op de teller. die vind je te zien aan je naam wel mooi………..
@lambogallardosupergallardo: aan zijn naam te zien vind hij saab ook mooi…
@lambogallardosupergallardo: ach ik heb liever een nieuwe auto dan een ouwe xjr!
@jaguarsaab: ik heb liever een oude premium auto dan een nieuwe semi-premium
40.000 euro… pff. Mensen klagen dat de huizenprijzen zo gestegen zijn maar in de auto-industrie kunnen ze er ook wat van… Ik kan mij nog herinneren dat mijn vader halverwege 90-er jaren een Mercedes 300E bestelde. Die koste destijds met wat spulletjes erin rond de 90 duizend gulden. Nu 20 jaar later zou je daar dus een Ford of een Peugeot voor kunnen kopen.. De huizen zijn in 15 jaar ca 50% duurder geworden.. De autoprijzen zijn verdubbeld… Hoe bedoel je de Euro is slecht voor ons geweest… Voor 40.000 koop ik wel iets jongs gebruikt. Een klasse groter en hoger, en dan maar iets minder zuinig rijden of uitstoten.
@tvr1974: is wel logisch dat de prijzen zijn gestegen.. duurzamere materialen.. duurdere technieken.. huizen zijn nog steeds gewoon baksteen.. net als vroegah.. ( binnenin dan wel wat betere techniek maar toch ) ik begrijp je vergelijking maar bij de auto’s is het wel wat logischer als je het mij vraagt :)
@tvr1974: hmm zoals??
wat ik bedoel is als je een jong gebruikte mercedes koopt is dat juist een slurpende benzine monster!
@jaguarsaab & jaguarsaabracecar :

Psst. Zijn jullie broers of zo?
@Esprit_de_Flandre: jaguarsaabracecar is mijn broertje :P
@tvr1974:

Maar wel een mooie en goed gebouwde Ford/Peugeot met een stuk meer speeltjes aan boord dan beide merken 15 jaar geleden leverden. Voor 90.000 piek haal je nu ook geen E-klasse meer.

Het leven is ook “gewoon” duurder geworden in die 15 jaar…


Hebben we de Euro destijds te goedkoop “verkocht”? Jazeker (en bedankt Gerrit Zalm). Maar om op jouw manier te beargumenteren dat de Euro zo rampzalig is? Neen, dat rammelt.
@tvr1974:

nope .. de auto,s worden steeds goedkoper ..
(eerst denken .. dan antwoorden) ..
@lincoln: nou je het zegt, eigenlijk goedkoper idd.. voor dezelfde prijs heb je nu veel meer dan toen.. zo had ik het ook nog niet bekeken..
@lincoln:

voor amper 2000 euro heb ik een oude saab 9-3 diesel coupé op de kop getikt, klinkt als een traktor bij koudstart, maar eens op temperatuur een vlotte en comfortabele wagen.. en als je een tien jaar oude bmw of merc koopt ben je in de perceptie een camper, bij een saab heet het dat je een merk-adept bent en (semi)vintage rijdt :)
@solz:

ja mooi he ..

andere mensen moeten er 6 jaar voor studeren ..
en jij bent voor 2 rooitjes al tandarts ..

goed bezig vriend ..
@lincoln:

idd, grappige was dat de verkoper (archetype) zei: de vorige eigenaar was architect, dacht, ja ja, zal wel, maar toen vond ik een oude verzekeringskaart, even de naam gegoogled, en bleek nog waar ook! wonderen zijn de wereld niet uit!
@solz: hahaha! Mooi verhaal!
@lincoln: je hebt gelijk!nieuwe auto`s worden goedkoper!oldtimers duurder..
zeker weten de Peugeot!! Heb er in gereden als proefrit, dat is zeer positief bevallen :-)
@Treff: hmmm kan je meer details vertellen??
@jaguarsaab: wat voor details wil je hebben. Ik heb gereden in de 1.6 HDI met start-stop (automaat). in de SW variant. Hij reed behoorlijk vlot, de automaat reageerde ontzettend goed op manier van rijden. het start-stop systeem was ik wel over te spreken, maar heb dat meer gekozen ivm bijtelling ;-) maar geen negatieve woord daarover.
Aangezien ik vrij lang ben, was mijn zitpositie behoorlijk goed. Had alle ruimte en alles was binnen handbereik.

en heel belangrijk, tussen keuze van Mondeo en 508, daarin speelt de looks heel erg mee. Ik vind het design van de Peugeot veel mooier als de Mondeo.

(btw: redelijke late reactie van mij, haha)
En toch vind ik de C5 V6 de mooiste van allemaal, die Peugeot ziet er een beetje saai uit, lichten zien er gek uit, alles buiten proporties.
@The360box: wat snap je niet aan de titel ?
@blo3to3t: weet niet of het je is opgevallen.. maar er zijn al wel meerdere merken genoemd dan aleen in de titel is vermeld.. als hij de Citroen mooier vind dan deze 2 dan mag dat toch ?
@The360box: ik ga helemaal met je mee. als ik het goed gezien heb krijg je bij peugeot een 2.2 hdif voor hetzelfde geld als de c5 3.0 hdif met 40 pk meer (wel als tourer overigens, die is in de kleur mativoire zooo mooi). ook zegt iedereen dat die peugeot zn leeuwenbek kwijt is. pardon? wie ziet dat grote gapende zwarte gat niet meer in de neus?
Sowieso de Peugeot, 1 omdat hij gewoon mooi is, 2 omdat je met een BLE voor 38k met Full Options rondrijd. En 3, de Mondeo voelt nog plasticer aan dan een barbie ^^
Ik heb in verschillende Peugeot’s gereden van 206 tot 407SW en ook een Partner. Ik moet zeggen de Partner rijdt het beste van allemaal. De 407SW is daarin tegen echt een ramp om in te rijden. Om maar niet te spreken van de 206… dat kan je geen auto noemen…

Een proefrit zou me moeten overtuigen. Voor nu, Mondeo.
de peug, puur omdat ik ford per definitie haat.
de 508, vind ik gewoon een hele mooie auto!
ik vind de mondeo als wagon heel mooi, maar als sedan heeft hij toch wel een beetje een vreemde kont.
the-budel-guy
fordt mondeo puur omdat hij er gewoon goed uitziet niet te sportief en niet te saai
Hmm…. Ik sta op dit moment voor de keuze. Een nieuwe lease slet van onder de 40K. Meer bijtelling heb ik er niet voor over. Beide auto’s bekeken…. Maar mijn keuze is anders geworden. Ik hoef geen peterolieslurper, dus dat scheelt weer. Maar kies maar…. Lastige wederom. Toch maar de Pug. Nieuwer model, meer ruimte achter de voorstoelen, en een HUD…
Ik ga voor de Peugeot. Een hele mooie stijlvolle auto en het interieur ziet er fantastisch uit. En over de kwaliteit maak ik me ook geen zorgen. Ook Duitse auto’s kunnen kapot en diverse internet forums staan er vol mee. Als een Franse auto wat heeft is het gelijk kut, heeft een Duitse auto wat dan is het pech, maar de auto is dan niet slecht.
Ik zeg maar zo: er worden geen slechte auto’s meer gemaakt. En de Ford is zeker ook een mooie auto maar ik vind de Peugeot net iets mooier.
doe mij de Peugeot maar omdat die net wat mooier is en nieuwer

maar liever nog een Passat of Golf Variant
Peugeot! Puur omdat het model van de Mondeo al enige tijd meeloopt.
Qua looks zou ik alvast voor de peugeot gaan, het lijkt erop dat het merk terug op goede weg is qua design… stijlvol, een beetje understated… En als de rijeigenschappen nog steeds zijn zoals ze vroeger waren.Mijn 405 break was een heerlijk rijdende wagen, niet bijzonder snel, maar wat een comfort en stijlvolle verschijning (dakrails, metallic groen) en zalige zetels in fluweel!
Een Mazda 6 2.2 CiTD 180pk GT-M Sportbreak heeft de voorkeur, bij de keuze uit de twee, wordt het de Ford Mondeo.
@Orichy: de Mazda is inderdaad de mooiste in deze klasse. De 508 en Mondeo, is een lastige keuze. Sterk vergelijkbaar, ik denk dat ik dat gewoon default de Ford zou kiezen.
@mashell: IS de mooiste bestaat niet… VIND JIJ de mooiste…
@Svenska_Aeroplan_AB: haha mooie taal correctie!!
@Orichy: Je moet wel een A-labeler kiezen. Je Mazda 6 is een C-er.
Persoonlijk zou ik ook iets anders kiezen, maar das nu ff niet van toepassing dus kies ik voor de Ford Mondeo.
gwn de st220 ;D
ben je ook nog veel goedkoper uit (10.000-14.000)
alleen wel wat hoger verbruik ;p
’t zijn allebei geen stationcars meer, maar hebben een ruimte voor de honden of je ‘lifestyle’

In een stationcar pletter je je bierkratten en je gereedschap of je loodgieters spullen.

Doe mij maar een 504 Break, da’s een werkpaard, kun je aan iedere Egyptenaar vragen.
@desjonnies:

noticed .. ga ik ooit een keer gebruiken van je ..
PEUGEOT 508 SW !
De Peugeot. Die Ford kan onderhand wel met pensioen.
@Northwestern: nee pensioen is met 65 jaar, deze is nog maar een jaar oud.. niet overdrijven he..
@dennisr: Het huidige model gaat al zowat 4 jaar mee, het is wel weer tijd voor een nieuw model.
Da’s een no-brainer de Peug 508sw wat anders?

Al kom je met 40K (bij ons zowieso iets goedkoper) al in de buurt van de fatsoenlijke passat uitvoeringen.
Eenieder is welkom.
Om hem direct in te ruilen voor een leuke auto ipv zo’n saaie family leasebak.
Beide auto’s zijn prima in orde, maar mijn keuze gaat naar de 508 SW. Heb de keuze een paar maanden geleden namelijk zelf moeten maken en inmiddels staat de 508 SW alweer anderhalve maand op de oprit hier. Helaas geen 2 liter, maar een 1.6 eHDI, maar evengoed een heerlijke auto.
508 Aub. Echt een mooie wagen van binnen en van buiten. Het ford design vind ik wat minder vernieuwend. Ben vooral onder de indruk van het interieur, ziet er echt mooi uit, navi en het zonnedak maak het plaatje helemaal compleet.
En normaal ben ik niet zo’n fan van franse auto’s, maar ze zijn goede bezig.

http://img2.netcarshow.com/Peugeot-508_SW_2011_800x600_wallpaper_0f.jpg

Een 9-5 ? En dan de hele tijd naar de verschrikkelijke interieur moeten kijken, nee dank u :)
@anakiet: pardon?!
@anakiet: een 9-5 met turbo gaat 10 keer sneller dan jouw franse auto en de interieur is veel beter dan de franse
Geen ervaring met die Peugeot, maar vind het onderstel van Mondeo’s al doorslaggevend, maar dan liefst met de 2.2 diesel, even chippen en jij rijdt alles zoek. Sport-pakketje, 18″ velgen, lekker duur maar dan is ’t een dik ding als je het mij vraagt.

En ik heb per definitie geen lekker gevoel bij Franse auto’s.
Mondeo is de beste stuurmansauto van de 2, en ik vind het interieur mooier (lees, duitser)…Maar het is een lastige..
@Megakix:

Wahaha dat vond ik nou juist van de 508, ook duitser. Maar ik had nog het interieur van voor de facelift in gedachten. Het neuwe ziet er al een stuk beter.
Ik vind het peugeot interieur zelfs wat weg hebben van bmw’s.Maar nu krijg ik denk ik een paar hele boze mensen op mn dak.
@anakiet:

Maar ik had nog het interieur van “DE MONDEO” van voor de facelift in gedachten. Het nieuwe ziet er al een stuk beter.Anders is ook zo’n onduidelijk verhaal :)
@anakiet: Zo leuk hè? Het interiuers is Duitser, wat is er nou duits aan, hoe ziet een Italiaans of Frans Dash er dan uit?
Ik ben totaal geen fan van franse auto’s maar ik vind het echt een beeldschoon ding!
@mrbones:

Dat was exact mijn eerste gedachte en van vele andere.
(Wij verhuren die dingen ;) )
bij vergelijkbare auto’s ga ik voor het design en dat is de peugeot voor mij :-)
Nooit van mijn leven een Ford, het grootste karakterloze merk dat er bestaat…..
De Peugot, steeds als ik hem zie kan ik het niet laten even te kijken.
Puur op gevoel zeg ik de 508 maar je moet ze natuurlijk gewoon rijden!

Mocht er meer keuze zijn dan zou ik een DS4 met 200pk 1.6 nemen en full options. Hou ik ook nog eens 3.000 euro in m’n zak ;-)
Duidelijk de Mondeo. Ik rijd al 2 jaar met amper problemen een Mondeo MK3 uit 2002 en mijn volgende wordt er zeker weten weer een. Zuinig, zeeën ruimte, heerlijk weggedrag, niet de lelijkste auto op de weg… alleen n btje veel wegenbelasting, maargoed, dat kost een vergelijkbare Peugeot ook.
Ik ga voor de Peugeot!
Keuze genoeg… een 170pk 159 bijvoorbeeld. Of toch een Superb Combi met 170pk? Iedereen vergeet de Accord 2.2. Tourer, de V60 d3 heb ik ook nog niet langs horen komen. Zelf zou ik bij Alfa en Mazda langsgaan en voor de mensen met minder haast… zelfs een V70 DriveE kinetic..
Moet je eens kijken wat je in de States krijgt voor dat geld, een Mustanges Gt500, en hier wat sobere 4 pitters.
Voor 40k:Lexus IS250 dan houd je nog iets over ook
Peugeot’s achterlichten doen me denken aan die van de panamera.
De Peugeot natuurlijk!
In- en exterieurdesign is ronduit schitterend.
De dieselmotoren zijn top weet ik uit ervaring.
De Mondeo rijdt vast ook goed, maar de meeste Peugeots sturen ook strak zat.
En zoals hierboven al meer wordt beweerd vind ik een Peugeot ook stijlvoller dan een Ford.
Mondeooooooo :D Gewoon omdat het kan en vooral omdat we op dit moment een 2.0TDCI hebben staan, wel een mk3 2002 model, maar dat is al een topwagen, rijd heerlijk power zat, enzz al met al ook een goede auto! Dus dan moet deze nog beter zijn ;)
Ja sowieso de Mondeo dus, ik vertrouw niet dat ik met de Peugeot waar voor mijn geld zou krijgen, waar Ford toch wel een zeer betrouwbaar merk vind die echt goede producten levert voor zijn klasse. Ik heb wel ervaring met meer dan de Mondeo alleen bij Ford. En met meer dan Ford natuurlijk.
wie had dat gedacht, zoveel reacties op een simpele vergelijking tussen ford en peugeot..
@dennisr: is toch leuk:P
Oh nee! Wie heeft deze bijdrage geschreven? Wat een gruwelijke jammerlijke fouten!

Een 508 Allure, niet uitgerust met lendesteun of dagrijverlichting?
Is allebei standaard. De lendesteun is zelf elektrisch.

Overigens als jullie je enigszins ingelezen hadden dan hadden jullie natuurlijk voor de Blue Lease Premium moeten kiezen. Een belachelijk luxe auto voor maar! 37000 euro. Dus VELE malen goedkoper dan de Mondeo.

Trouwens. Als we het toch hebben over een superlease auto dan moeten we natuurlijk voor de Blue Lease Executive uitvoering kiezen.

Panoramadak, Navi, Bluetooth, Lichtmetaal, parkeerhulp, lendesteun ALLEMAAL STANDAARD!!!

Plus: Deze auto kost maar 33000 euro en 20% BIJTELLING! En schakelen behoort meteen tot de verleden tijd.

Hoe kun je nou toch zo’n stukje schrijven?

Lieve autoblogmensen, je hebt mijn E-Mail. Vraag het alsjeblieft de volgende keer?
Staat genoteerd, beste [email protected]!
Tja ben zelf 10 jaar trouwe volvo rijder (lease S60) heb in al deze jaren slechts 3 keer problemen gehad i.e. voorruit vervangen etc etc maar nooit motorisch noch elektronische problemen gehad. Mijn vader heeft in diezelfde periode de 607 gereden, prachtige reisbak maar wel zeker gemiddeld 10 tot 15.000 euri per jaar onderhoud
(hulde voor het lease contract) nu heb ik op de splitsing gestaan van de nieuwe S60, de mondeo of de Peugeot 508,
heb in alle drie gereden, qua interieur moet ford en volvo
haar meerdere kennen op dit gebied, hier mag geen discussie over zijn. esthetisch gezien vind ik de facelift van de 407 en de verwerking van de 607 in de 508 geleid hebben tot een enorm mooi model dus heb deze auto gekozen met alle risico’s van dien, ik ben zoooo bang dat ik wellicht spijt zal hebben maar ik vond m gewoon te mooi.
we zien t wel Roger508
Heb een Mondeo gehad, hele fijne auto. Voldoende trekkracht voor mijn caravan en veel ruimte voor mijn opgroeiende pubers. Mocht nu een leaseauto uitzoeken, de strijd ging tussen de Mondeo Wagon en de 508SW. Het is de laatste geworden in de Bleu Lease Executive S&S uitvoering. Nog meer ruimte, veel opties, heel stil, maar het allermooiste vind ik het glazen dak. Dat geeft mij zo’n geweldig gevoel van vrijheid. Qua comfort heb ik niets te klagen (1,92 m). Stoel is voldoende verstelbaar, heeft verstelbare lendesteun. Stuur had iets verder naar binnen verstelbaar mogen zijn. De komende vier jaar rijd ik rond met een big smile.
Ik rij nu een ford focus titanium, maar vanwege gezinsuitbreiding en einde van lease contract, mag ik binnenkort een nieuwe bak uitkiezen. Heb mijn keuze terug gebracht naar de 508 SW (BL Executive), Ford Mondeo titanium, Opel Zafira Tourer Cosmo, Toyota Verso en Avensis en Volvo V50 Limited Edition of S60 Business. De Opel, Volvo S60 en Toyotas zijn te duur. De V50 is wat aan de kleine kant maar tevens de goedkoopste. Blijven de Mondeo en 508 over. Ik rijd al 8 jaar Ford, maar wat me erg tegenvalt is de service: ze rekenen veel te veel (zeker als ze zien dat het een leasebak betreft) en leveren slecht werk. Opvallend hoe snel mijn koplamp weer stuk ga na een vervanging, en ruitenwisservloeistof wordt altijd bijgevuld na een onderhoud, zelfs als ik deze al bijgevuld heb (???). Ik hoop dat het beter gesteld is bij Peugeot. Denk overigens dat ik voor de 508 ga; je krijgt namelijk meer voor je geld qua uitrusting. Vanavond nog even in de nieuwe Zafira Tourer zitten *zucht* om te voelen wat ik niet kan betalen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).