Rijtest en video: Hyundai Veloster

Auteur: , 124 Reacties

Met de Veloster zet Hyundai een product neer dat het midden houdt tussen een hatchback en een coupé. Qua lijnenspel is het zonder meer een coupé, maar het extra deurtje achterin zorgt voor een praktische passagiersinstap, en is tegelijkertijd het unique selling point van de nieuwe toevoeging in de Hyundai-lineup.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

Hyundai timmert de laatste jaren stevig aan de weg in autoland. Met een uitgesproken design en een herkenbaar familiegezicht is het het Koreaanse merk gelukt om te groeien tot een van de grotere spelers op het wereldtoneel. Tegelijkertijd is het onmiskenbaar een volumemerk, dat het gros van zijn omzet haalt uit degelijke, ‘verstandige’ auto’s. Met de komst van de Veloster zet Hyundai een hippe, coupé-achtige op de markt, die sterk van de gebaande paden afwijkt.

Hyundai Veloster

Al in 2007 werd een concept gepresenteerd op de Seoul Motorshow; het daaruit voortvloeiende productiemodel dat 4 jaar later in Detroit stond toonde meer overeenkomsten met het concept dan verwacht: een strakke, lage coupélijn en een lekker brutaal smoelwerk. Voor sommigen zal het lijnenspel als ‘te druk’ overkomen, maar dat is nou juist de bedoeling: ingetogen is een term die niet op de Veloster van toepassing is.

Hyundai Veloster

De 1.160 kg zware Veloster is bij zijn introductie beschikbaar met de volledig zelf ontwikkelde, 140 pk sterke atmosferische 1.6 GDI motor. Het motorblok levert een maximumkoppel van 167 Nm en is gekoppeld aan een handgeschakelde 6-bak. Mensen die niet van zelf schakelen houden moeten even wachten: op een later tijdstip introduceert Hyundai een DCT-zesbak in de Veloster.

Hyundai Veloster

Aangezien je in Nederland pas écht concurrerend bent met je auto wanneer deze weinig CO2 uitstoot en een groen label heeft, is de auto voorzien van een start-stop systeem, dat het gemiddeld verbruik (5,6 liter per 100 km) en de uitstoot verder omlaag brengt (132 gr per km.). De Veloster heeft een A-label, valt in de 20%-bijtellingscategorie, en tikt dus lekker weinig BPM af. Mede hierdoor blijft de aanschafprijs extra binnen de perken: vanaf 23.995 euro neem je er eentje mee. Liefhebbers van meer luxe kunnen opteren voor de wat beter geoutilleerde modellen, die voor respectievelijk 26.995 en 29.995 euro van de hand gaan.

Hyundai Veloster

Het door ons gereden exemplaar was nagelnieuw, en dat was te merken: motor, koppelingsplaten en banden hadden nog even de tijd nodig om lekker in te werken. Op zich logisch voor een auto die nog geen 1.000 kilometer op de klok heeft staan, maar tegelijkertijd een beetje jammer wanneer je een auto stevig aan de tand wilt voelen.

Het motorblok is soepel en kan probleemloos laag in de toeren worden gehouden. Bij een vaartje van 60 verzoekt de schakelindicator je vriendelijk op te schakelen naar de vijfde versnelling, en wanneer je op een constante snelheid rijdt gaat dit zonder morren, en heb je zelfs nog een beetje koppel om rustig door te trekken richting de 70. Wanneer je echter serieus tempo wilt maken moet je minimaal twee versnellingen terug: pas boven de 4.000 toeren gaat het gezapige er af wordt de GDI echt wakker. Heel venijnig wordt het nooit, maar op een hoger toerental voelt de Veloster wel responsief aan. De wegligging lijkt aardig strak te zijn, maar ook hierbij waren de gloednieuwe banden te veel een beperkende factor om de auto écht autoblog-style op de pijnbank te leggen.

Hyundai Veloster

Het mag duidelijk zijn dat Hyundai met de Veloster mikt op sportieve, urban-hippe mensen met een uitgesproken smaak, die niet bang zijn om met iets afwijkends rond te rijden. Om de doelgroep goed te targeten wordt de auto standaard met 17″ lichtmetaal afgeleverd, de twee hogere versies hebben zelfs 18″ in de wielkasten. Bij de meer uitgesproken carrosseriekleuren komt deze tevens terug in het centrum van de velg, wat mij betreft een geslaagd detail. Binnenin de auto springen met name de apart gestylede deurgrepen direct in het oog, die bovendien nog functioneel zijn ook. Ook helemaal van deze tijd is de connectivity voor USB-apparaten en bluetooth. Als het werkt tenminste… De Hyundai-meneer die bij de presentatie heel enthousiast vertelde over hoe makkelijk hij zijn telefoon kon linken in de Veloster maakte mij nieuwsgierig, maar helaas faalde dit jammerlijk bij mijn (Koreaanse) telefoon. Laten we het maar houden op kinderziektes.

Hyundai Veloster

Het interieur is verder behoorlijk functioneel en no-nonsense. Helaas laat de overdaad aan C-stijl en het gebrek aan ruit aan de bestuurderskant qua zicht wel te wensen over. Je moet dus even goed kijken of je niet per ongeluk een kinderfietsje meeneemt als je linksaf slaat. Een blinde hoek-assistent zou in het optieprogramma een goede toevoeging zijn. Verder was het zicht in de binnenspiegel heel even wennen: door het panoramische zonnedak dat doorloopt in het achterruitje krijg je een soort van lachsspiegel-effect. Je achterliggers lijken hierdoor een heel stuk breder dan ze in werkelijkheid zijn (wat op sommige auto’s trouwens een hele verbetering is).

Wanneer we kijken naar de concurrentie van de Veloster, dan komt een drietal namen als eerste in mij op: VW Scirocco, Renault Megane Coupe, Honda CR-Z. De eerste twee auto’s zijn volbloed coupe’s, waarbij de Megane als enige een beetje in de prijs mee kan. Zodra je de VW een beetje gaat aankleden is hij meteen een pak duurder, maar je kunt er wel een lekker gepeperde versie van krijgen die de Veloster zonder twijfel keer op keer zijn achterlichten laat zien. De CR-Z ziet er nog wel aardig uit, maar is qua performance om te huilen, dus daar hebben we eigenlijk helemaal niet over.

Hyundai Veloster

Als we het bovenstaande in ogenschouw nemen kunnen we alleen maar tot de conclusie komen dat er nog 1 ding ontbreekt aan de Veloster. Is het een diesel? Nee. Het is een lekkere pittige, kontschoppende motor. Gelukkig worden onze gebeden binnenkort verhoord, want de Koreaanse techneuten zijn as we speak druk bezig een 1.6 T-GDI in elkaar te schroeven, een turboblok dat naar verwachting niet minder dan 210 pk levert. En dan doe je mee met de grote jongens. Naar verwachting wordt het blok volgend jaar officieel voorgesteld en gaat het zijn vuurdoop beleven in de Veloster, die zich dan zomaar kan ontwikkelen tot Golf GTI / Scirocco-killer.

Met de Veloster lanceert Hyundai een geweldig leuke auto voor mensen die op zoek zijn naar iets flitsends in de categorie tussen de 20 en 30.000 euro. Met zijn uitgesproken styling is het een ‘hate it or love it‘-model, maar niets dan respect voor Hyundai dat ze de auto in deze vorm op de markt hebben gezet. De designrichting van het merk was al erg succesvol, maar aan een auto met ballen ontbrak het (als we de Genesis coupe even buiten beschouwing laten) toch een beetje. Toch zijn het nog een beetje kleine balletjes, maar hopelijk pompt Hyundai wat extra steroïden in de Veloster met de introductie van de T-GDI. Filmpje!124 reacties

bijzonder gestylde auto! en zoals gezegd wijkt af van de gebaande paden, Gedurft! concurrent voor citroën’s Ds4
Het enige mooie aan de auto is de uitlaat. Ik vind het echt een verschrikkelijk lelijk ding, dat met die deuren is ook belachelijk!
Wat een gebakje, te lelijk …. los van het gebrek aan imago, etc.

Een “ik wil wel, maar ik kan niet” soort van coupé-achtig iets, voor Jan Modaal die ook een poging doet hip te willen zijn. Kansloos dus!
@rechercheur: eerder een ik kan wel maar ik wil niet.. staat toch in de tekst ?
@rechercheur: ai, de oude wonde terug open gereten
@solz:

Geen idee waar je het over hebt ….
@rechercheur: verdrukking?

Valt gewoon op dat je bij zowat elke post het merk en zijn bestuurders afbreekt, zelfs bij niet gerelateerde onderwerpen, een mens zou er effectief iets achter zoeken.

soit, zaak daarmee gesloten voor mij, zal er voortaan over lezen
ziet er niet raar uit, leuke velgjes.. apart dat deurtje.. is eens wat anders.. maar vind toch dat ze dan beter gewoon 2 deurtjes kunnen doen.. voor sommige mensen word dit toch raar in stappen… en blijkt ook wel wer dat het nog steeds niet beste kwaliteit is ( kap op de motor )

Goed gepresenteerd smoke! :D
Heeft Wouter vakantie ?
@koekjesmonster: hoezo ? ritme in de war met een andere bestuurder ?
@dennisr: Ik kan de gemaakte hipheid van deze gast ook niet zo waarderen en verlang terug naar Wouter.
@alcantara: het is maar hoe je er zelf naar kijkt.. ik heb geen gemaakt hipheid ontdekt maarja.. ik ben dan ook niet bang voor verandering..
@dennisr: Ah ik merk verbeteringen per review dat hij doet. Hij doet het wel goed vind ik men complimenten.
@realiks: ook ik moet nog een beetje wennen, maar per review gaat het idd beter. Daarnaast wat opmerkingen oppakken van @melvivo en naast wat kleding advies en een kappertje… Ach weet je zet er gewoon een lekker wijf in, ze hoeft niets te weten van auto’s, ach ze hoeft niet eens goed auto te kunnen rijden als ze maar mooi is, dan vind ik het al goed! :-)
@diedjee: kort samengevat: Aimee!
@alcantara: gemaakt hip? Leg eens uit? Had niet eens een sjaaltje om!
@sir_smokalot: hij heeft het nog niet uitgelegd dus ga er maar vanuit dat het impuls gezeik was :P nu we het gezeik over je shirt ( wat er ook mis mee was ) gehad hebben.. en zonnebril geloof ik ? tja dan moet hij toch iets anders zoeken.. volgende keer doe je weer iets anders fout.. zeikwijfen hier :)
Ja beetje wel ja.
@koekjesmonster: stel je aan…(doe je al) weet ik..
De importeur heeft bewust een nieuw exemplaar met nog geen 1.000 km op de teller meegegeven; “heren AB, doet u wel voorzichtig, deze is nieuw en nog niet ingereden”.

Tsja, een beetje importeur geeft natuurlijk een ingereden exemplaar mee. Maar in dit geval zou deze Veloster dan genadeloos onderuit gaan, dus logisch dat de importeur dat niet aan durft, beetje laf …

Ooow ja, had ik al gezegd dat dit ding foeilelijk is !?
@rechercheur: foeilelijk vind ik beetje overdreven.. is best een leuk model.. is anders.. maar daarom neit direct foei lelijk.. en met een vw logo had je hem vast prachtig gevonden..
@dennisr:

Ik vind ‘m foeilelijk, punt!
@rechercheur: Eigenlijk ben ik het wel met je eens maar ik vind de I10 pas een leijk hok, de I20 Cw gaat wel maar deze is ook oerlelijk. Krijgen we strakt ook nog een rijtest met de Daihatsu Copen?
@rechercheur:

De Veloster demo’s zijn pas vanaf afgelopen donderdag, misschien woensdag bij de Hyundai dealers afgeleverd, dus ook de importeur zal ze nog niet lang hebben gehad. Er is dus nog geen exemplaar beschikbaar die al meer als 1000 km heeft gereden, omdat de auto echt pas net in Nederland is.
@Stef_4:

Onzin, klinkklare nonsens ….

Je rijdt immers zo binnen een week 2.000 tot 3.000 km op de teller als het perse moet. Auto’s aan de pers meegeven met het verzoek rustig aan te doen slaat natuurlijk nergens op, dan geef je ze een week later pas mee, als ze wel ingereden zijn …
@rechercheur: Ik moet zeggen dat we dit verzoek niet gekregen hebben. Auto’s waren precies 8 dagen voor de review op kenteken gezet, en ga er van uit dat Hyundai NL wellicht over een iets minder ruim personeelsbestand beschikt dan bijvoorbeeld een Pon.
@sir_smokalot:

Blijft een slecht verhaal als je als importeur een demo mee geeft die nog niet is ingereden.

De onderdelen vallen er na 1.000 km blijkbaar al vanaf, dus dat zal wellicht de reden zijn dat ze geen auto’s durven meegeven die 5.000 km op de klok hebben staan …
@rechercheur: ja, of het omgekeerde geldt: de exemplaren die de eerste 5000 k overleefd hebben, houden het beter vol dan degene waarbij al na 1000 km de schroefjes los laten.
@rechercheur:Hier vallen geen onderdelen van af na een week ,het is geen Audi hoor .Toch beter onderzoek doen dodo.
@norge:

Je had zeker poep in je ogen bij 4:28 minuten ….

:-)
Maar wat is de doelgroep? Niet de twintigers, die kopen/leasen dit niet. Mensen die een familie hebben of in aankomst hebben ook niet, te weinig ruimte.
ik kan de auto gewoon weg niet goed plaatsen..
@joosthoeve: ik denk, net als wel meer hyundais.. de bejaarden.. maar sowieso heeft niet elke auto een doelgroep toch.. gewoon voor mensen die hem mooi vinden..
@dennisr: Elke auto heeft een doelgroep. Een auto wordt afgesteld op zijn doelgroep. Wat is je punt om een auto te maken zonder doelgroep?
Maar bejaarden kopen hem ook niet, is die te sportief voor, te laag aan de grond..
@joosthoeve: dan denk ik wat frankypanky zegt, de doelgroep is.. die mensen die zich willen onderscheiden.. die niet willen aansluiten bij die grote groep VAG rijders enzo.
@dennisr:

De doelgroep lijkt me overduidelijk; mensen zonder smaak ….
Leuk model idd.

Echt een imago-booster voor Hyundai. Ik denk dat het doelgroep mensen zijn die zich willen onderscheiden?

Mini? MiTo? Audi A1? Dat volk dus.
@FrankypankyV8: MiTo & A1 kan ik deels in meegaan ja, maar de Mini niet zozeer. Maar, naar mijn weten worden de MiTo en A1 niet veel verkocht, dus gaat Hyundai in een slecht lopende markt een nieuw model introduceren?

Leuk als het een succes word, ziet er ook leuk uit allemaal, kwalitatief zal het ook wel snor zitten. Maar dat moet ik nog maar zien.
@joosthoeve: De doelgroep en de gene die deze auto gaan kopen zijn niet altijd de zelfde mensen. En voor deze auto ben ik bang dat het volk wat er in rond gaat rijden gasten zijn die ‘hippe’ overhemden bij de C&A halen: lekker voordelig maar zelfs op de foto’s is t al net jammer. Beetje zoals die vent die het filmpje presenteert.
@robskilov: Klopt. Maar voor het gemak had ik die twee even bij elkaar gevoegd. Gezien je toch ergens moet beginnen.
@robskilov: Je hebt 100% gelijk over het desastreuze modegevoel van dhr Smokalot, zo denkt ie onder andere dat Wrangler een A merk is. Toch wil ik je wel graag meegeven dat degene en dezelfde gewoon aan elkaar geschreven moeten worden. Keep on hatin’ boy!
@statler: wel handig dat jij kan zien wat hij denkt.. loop niet te zeiken man.. is gewoon een t-shirtje…
@dennisr: dat weet ik wel zeker, heb smoke vaak genoeg over de vloer gehad in zijn Wrangler outfits.
@statler: maakt het wat uit wat voor merk hij draagt ?
@dennisr: for the love of god ik neem het abjecte modegevoel van een maat van me in de zeik. Ga je eens inlezen in het begrip sarcasme ipv alles letterlijk te nemen. En ja, mensen met b-merk kleren komen er bij mij niet in, ik associeer me niet met plebs.
@statler: de sarcasme was moeilijk te ontdekken tussen alle zeikerds, excuses…
Hier hopelijk wat constructieve kritiek op de review! De details zijn juist wel interressant! Want dit maakt het verschil tussen deze volume auto en een andere volume auto. Audi/bmw/Renault of Opel bijvoorbeeld.
[
Mbt de uitlaat; Maak geen opmerkingen waarvan je weet dat ze niet waar zijn…. ;-)Het is wel een leuke & goed gevonden vergelijking!
[
Is de ‘instapper’ zo veel slechter? Deze heeft wel dezelfde motor…? Maar zijn er nog meer verschillen in opties, ook pdc & adaptive cc? Is clima standaart?
[
Het is dus hoogtoerige motor. Maar waar zit de toerenbegrenzer? Kan je de auto goed op toeren rijden? Of word het dan erg rauw en onplezierig?
Autoblog style pijnbank is wat? Behalve het piepen wat blijkbaar onprettig is, hoe was de grip van deze banden? Gleed de auto weg over de voorkant bij de eerste rotonde? Of kan de auto harder de bocht om dan dat jij durft? Beter nog, WELKE banden zijn gemonteerd? Geen toyo R888 denk ik? De remmen grijpen meteen aan? & faden niet tijdens herhaaldelijk intensief gebruik. Is deze auto bruikbaar op het circuit?
[
Hoe doet deze auto het tegen bijvoorbeeld de Megane RS coupe of nieuwe Astra? Waarom zijn deze auto’s beter dan ^^ Of juist niet?
[
& nog wat algemen tips. Jullie kijken vrijwel niet van buitenaf op een auto. Lopen er weinig omheen.
@Melvivio: je hebt wel gelijk idd, er zou best wat meer informatie bij kunnen, goeie tips ;)
@Melvivio: Er was toch maar één motor beschikbaar? Of de instapper moet geen motor hebben…
Zelf kun je toch ook wel concluderen dat als een motor lui is, hij waarschijnlijk niet geschikt is voor het circuit? En serieus? welke banden?
@Melvivio: >Hier hopelijk wat constructieve kritiek op de review! De details zijn juist wel interessant!Is de ‘instapper’ zo veel slechter? Deze heeft wel dezelfde motor…? Maar zijn er nog meer verschillen in opties, ook pdc & adaptive cc? Is clima standaart?<
Ik zou zeggen: kijk even hier (PDF). Dit copy-pasten in een rijtest leek me wat overbodig
[
“Het is dus hoogtoerige motor. Maar waar zit de toerenbegrenzer? Kan je de auto goed op toeren rijden? Of word het dan erg rauw en onplezierig?”

De toerenbegrenzer grijpt tegen de 7.000 tpm in, en tussen de 4.000 en 7.000 is het prima rijden, een beetje lawaaiig maar responsief.

>”Autoblog style pijnbank is wat? Behalve het piepen wat blijkbaar onprettig is, hoe was de grip van deze banden? Gleed de auto weg over de voorkant bij de eerste rotonde? Of kan de auto harder de bocht om dan dat jij durft? Beter nog, WELKE banden zijn gemonteerd? Geen toyo R888 denk ik?”De remmen grijpen meteen aan? & faden niet tijdens herhaaldelijk intensief gebruik. Is deze auto bruikbaar op het circuit?Hoe doet deze auto het tegen bijvoorbeeld de Megane RS coupe of nieuwe Astra? Waarom zijn deze auto’s beter dan ^^ Of juist niet?<

Over fading heb ik niet gezegd, en in een paar uurtjes op de openbare weg kom je daar ook niet achter. Vergelijking met een RS lijkt me al even onrelevant als onredelijk, en hoeveel veloster-eigenaren gaan denk je met hun auto het circuit op? Voor een vgl moet je een vergelijkende multi-test uitvoeren, daar kan ik je op basis van deze rij-impressie helaas niet mee verder helpen.

& nog wat algemen tips. Jullie kijken vrijwel niet van buitenaf op een auto. Lopen er weinig omheen.<<
Dat klopt. Je input wordt echter wel meegenomen.
Ten eerste complimenten voor Herman voor deze rijtest. Maar die auto… ja… Design is wel leuk, maar die engine cover die al los kwam, dat kan dus echt niet imo, ten minste: als het niet de bedoeling was. Misschien hebben ze het wel gedaan om de auto wel echt een Hyundai te houden… ;)
Het design is vernieuwend maar niet helemaal mijn smaak. Verder is het jammer dat er maar een 1.6 in zit, in zo’n strak ontworpen auto verwacht je toch iets meer power.
@mrbones:

De doelgroep van Hyundai heeft nu eenmaal niet meer budget dan voor een 1.6. Dus wat zou het nut zijn om dit koekblikje aan te bieden met een 2.5 ltr of 2.0 Turbo, als de potentiële doelgroep het toch niet kan betalen !?

Iemand met geld gaat immers niet in een Hyundai rijden, maar koopt een echte auto …
@rechercheur: Minimaal een 1.6 turbo
Mijn Advies: Koop hem gewoon helemaal niet!
@The360box:goed advies!!zal ik onthouden!
Ik ben wel benieuwd naar de optie ‘electrische stoel’ uit t filmpje! ;)
@amphiby: LOL, daar heb je me. Gelukkig is hij er alleen voor de bestuurder, dus als je als passagier mee gaat heb je niets te vrezen.
Zou het voor 1 keer mogelijk zijn om een artikel te schrijven dat niet doorspekt is met Engelse woorden?
@divine: probably not
Ik stel me niet aan, ik heb gewoon mijn eigen mening over deze meneer Feitsma. En vind gewoon dat Wouter wat beter was.
@koekjesmonster: Dat mag, voel je vooral niet verplicht me leuk of interessant te vinden, ieder zo zijn meug. Gelukkig voor jou is Wouter nog onverminderd actief. A.s. maandag kan je je Wouter-shot weer halen!
Ik heb welgeteld 35 seconden van het filmpje gezien en heb reeds onzin gehoord.

15 jaar geleden kon je niet gaan shoppen om een Hyundai Pony te kopen. In 1996 stond de Excel reeds 6 jaar in de toonzaal.
@divine: Dan moet je toch echt beter luisteren: die stond toen bij hem in de straat, dat betekent niet dat de auto uit dat jaar kwam..
@gerard1710: in een marginale buurt dus :-)
@divine: Uiteraard :) En als ik er wat dieper over nadenk is het meer dan 20 jaar geleden, eind jaren ’80. Maakt voor het verhaal verder geen donder uit natuurlijk, maar goed.
@sir_smokalot: aha, toen het nog little lord Smokalot was: “Daag buuuurmaahn, onmeunig schooone Hyundaaai poooony”
Leuk wagentje en leuke review. Je merkt echt dat naarmate Smokey meer videoreviews opneemt hij steeds meer in zijn ritme komt. Ik zeg laat hem er nog een paar doen.
Dat wil overigens niet zeggen dat Wouter nu moet gaan minderen nu Herman aan z’n opmars bezig is. Gewoon wat extra testritten aanvragen. Twee keer in de week een review (als het de heren uitkomt, natuurlijk) is echt geen ramp!
Lelijk ding, een beetje de sirocco van hyundai. Die gast is ook niet je van het, verder weinig informatief. Als bij vag dat kapje had losgelaten dan had pon een ban gegeven…beetje suf. En waar is de NL kwaliteit dan? Oh wacht, die maken niks.
Leuke auto en een leuk stukje om te lezen. Lijkt mij een auto voor mensen met lef die een eigen style durven aan te houden. Niks voor lammetjes en rechercheurtjes dus.
Voor mensen die pogen hip te zijn, maar het geld er niet voor hebben, dat bedoel je eigenlijk te zeggen ….
Nee , ik meen lammetjes.
@norge: zoals jij hebben geen lef om zoiets te kopen
@norge:

Ben je tegen jezelf aan het praten ….

:-)
@rechercheur: kut IPhone ;)
@norge:

Jaja, probeer het nu nog maar goed te praten; was een freudiaanse verspreking… je vindt ‘m zelf dus ook foeilelijk!

:-)
@rechercheur: om eerlijk te zijn ,ik zal hem niet kopen.Denk meer in de richting van IX35 voor de volgende kwaliteitsauto.
@norge:

Je kunt het niet meer goed praten, dus doe vooral geen moeite, zonde van je tijd. Ga lekker met jezelf praten, dan heb je tenminste iemand gevonden die wel naar je kletspraatjes wil luisteren …
@rechercheur: waarom zou ik ?Jij bent mijn grootste fan,je leest en reageert altijd op mijn berichtjes. Dodo :)
@norge:

Dat is uit compassie, dus maak je vooral geen illusies ….
@rechercheur:Nou moet jij niet proberen je er uit te lullen dodo
Onvoorstelbaar misvormde auto. Dit in tegenstelling tot de Megane coupe. Die had ik in vorige week in felblauw in mijn achteruitkijkspiegel. Toen dacht ik even “wauw”. En toen hij mij inhaalde dacht ik dat nog eens. Als zo’n Hyundai mij inhaalt, zal ik een geheel andere gedachte hebben.
Wat een fail is die gast zeg. Veel stoerdoenerij en geblaat rechtstreeks vanuit de persmap, eventjes accelereren zoals het niet moet, voorasje doen stuiteren en hup naar 2de versnelling en bang in de achteruitkijkspiegel kijken. Daarbij geeft hij in zijn artikel ook nog eens blijk van weinig autotechnische kennis (koppelingsplaten… is dit een supersportwagen of zo?) en is 140 pk best wel netjes voor een atmosferische 1.6.
Was ik Hyundai, autoblog kreeg de eerstkomende tijd geen auto’s meer van me mee. Korean quality!
@fortuna: jij bent pas fail… zit geen stoerdoenerij in.. hij keek niet bang in zn spiegel.. en wat lul je over die koppelingsplaten met supercar ? elke auto heeft toch koppelingsplaten.. begrijp je hier miss verkeerd maar volgens mij lul je er zelf gewoon dom in om.. zeikwijf dat je bent…
@dennisr: Als je iets van autotechnisch verstand in dat puberlijf van je had, dan wist je dat de meeste auto’s maar één enkele koppelingsschijf hebben.
@fortuna: nou nou, beetje opgefokt mr.knowall ? ik heb wel autotechnisch verstand in mijn inmiddels al tienerlijf.. maar ik zei toch ook dat ik het misschien verkeerd begreep, en dat is dus ook het geval ? maarja dat krijg je als je aleen het woord ‘koppelingsplaten’ er neer zet en dan iedereen maar laat gokken wat je er mee bedoeld… neemt niet weg dat je gewoon een zeikwijf bent.. zeikwijf!
@dennisr: crybaby
@fortuna: niks beters meer te zeggen ? meneertje uitgeluld ? volgens mij ben je zegt zelf de grootste crybaby.. zeikwijf..
@dennisr: zegt = echt.. voordat je jezelf gaat aftrekken omdat je die fout hebt ontdekt..
Mmm. Ik vind het een leuke poging van Hyundai, maar ik geloof niet helemaal in die fratsen met nooddeurtjes om het de achterpassagiers naar de zin te maken. Waarschijnlijk wordt de instap naar de achterbank er nauwelijks beter op met zo’n krappe doorsteek. Bovendien heb ik het idee dat de daklijn wel heel erg te lijden heeft door die extra deur. Een betere naam (die wel klinkt als een klok en waarvoor geen veertig manieren bestaan om hem uit te spreken) had ook geen kwaad gekund.

Nog een tip voor Smoke. Ik denk dat je verhaal een stuk beter om aan te horen is als je de af- en aanzuiggeluiden (*slllllp*) weet weg te laten. Nieuwslezers hebben niet voor niets sinds jaar en dag een ‘rochelknopje’, juist om die reden ;)
Respect voor smoke, je krijgt onterecht veel zware kritiek te verduren en gaat er echt fantastisch mee om! Hoe meer reviewers hoe beter zou ik zeggen, want dat betekend ook meer reviews! Ik zou haast zeggen dat AB de criticasters maar eens zou moeten uitdagen tot een betere review, lijkt mij dan wel weer gaaf ;)

OT: vind hem stiekem best gaaf, alleen die deuren is niet slim imo….
Ja snel Wouter weer terug, of deze jongen leren hoe hij zichzelf kan zijn tijdens de shoot; graag!
@Diesel: misschien is hij wel zichzelf ? heb in dit filmpje egt niks ”neps” ontdekt..
Geen enkele foto van het interieur? :S
@Gnermo:

Dat plastic glimt zo veel, lukte niet om te flitsen, weerkaatsing was enorm, dat alle interieurfoto’s zijn mislukt …

:-)
Grappig, als wouter een test doet dan klaagt men over zijn haar, of zijn zonnebril enz.
En bij smoke, bijna niks anders dan kritiek (uitzonderingen daar gelaten). Zelfs over dingen waar hij volgens mij weinig aan kan doen. :D zoals dat schudden met zijn hoofd.. In het begin was dat storend. Maar aan een tik kan je weinig doen.. En iedereen heeft een tik.. Ook wouter ( geen idee wat, maar dat doet er niet toe)

En ik vind (mijn mening :P ) dat smoke het echt super doet, zeker deze laatste rijtest.
En ik denk dat hij niet gemaakt grappig of hip probeerd te doen, maar gewoon een beetje zo is.
Ik vind hem wel leuk, als presentator. Iedereen is anders. Who cares.
Dus ik vind dat we gewoon met elkaar niet meer op smoke moeten zeuren. ;) het went wel.
Misschien is het leuk als ze weer eens samen een test doen, of met zn 4e casper, smoke, wouter en sacha..

Ot: grappige auto, alleen vind ik er weinig eigen karakter aan zitten, ik zie te veel stylingselementen van andere merken er in terug. Zoals een megane coupe en een citroen ds3

En echt grappig dat de moterdeksel loslaat haha en dat lachje erna hihi.
You go smoke….
@dymf: Hier ben ik het mee eens.

Beste presentator:

Alvast proficiat met je laatste autoblog filmpje, het was écht een enorme stap voorwaarts in vergelijking met de voorgaande filmpjes. Het is nog niet helemaal wat de meesten verwachten, maar in vergelijk met je eerdere filmpjes (waar alle kritiek ook terecht was) lijk je hier wel een ander persoon.

Er is duidelijk naar onze kritiek geluisterd en daarvoor bedanken ik je nu.

Het zal nu meer een kwestie van ervaring en tijd zijn, dan dat er echt nog enkele fundamentele verbeteringen doorgevoerd moeten worden.
Blijf zo doorgaan en, wie weet, op een dag zal er minder kritiek in de comments staan als bij wouter zijn filmpjes.

Mvg
@tombiesheuvel: moet je eerlijk bekennen dat ik zelfs in zijn eerste filmpje geen storende dingen heb gemerkt.. maar dat andere dat wel doen is mogelijk.. maar idd hij is wel veranderd en dat is niet verkeerd.. moet natuurlijk wel gewoon zichzelf blijven en verder niet te veel aan trekken van die zeikende ABérs :P
@dymf: kijk jij snapt het, wat een zeikwijfen hier altijd zeg..
@dymf: true, true. De mensen die hier reaguren dat ie er niks van kan, moeten zelf maar eens voor de camera een monoloog gaan houden, terwijl ze achter het stuur van een auto gaan zitten… en de resultaten hier plaasten.
@statler: *plaatsen
Een Hyundai testen? HAHAHA LOSERS!

Ik zou voor de eer bedanken…

@smoke

De vooruitgang qua presenteren is te zien! Stoorde me nergens aan en filmpje was lekker vlot!
Had ik al gezegd dat het een aartslelijk ding is?
@de zeikwijfen, wat een gemekker.. kom hier voor mn rust!
@dennisr: ga omroep Max geheugentrainer kijken ofzo als je rust wilt…
lijkt verdacht veel op een audi Q3
Hyundai,rij nog liever met de fiets dan,je moet wel helemaal gek zijn om daar in te willen rijden.
En dan zich autofreak te durven noemen.
@Imom:

zoals norge … :-)
@rechercheur:
Yekkie.
Jammer dat er geen trekhaak onder kan!
Een produkt die het midden houdt

Jongens jongens….de teloorgang
kek dingetje ..

maar natuurlijk nix voor NL markt ..
net als de Juke en de Multipla ..

voor NLertjes mag het design geen vraagtekens met zich meebrengen ..
want dan snappen ze het niet ..

tja .. het blijft een volkje waar kunst gesubsidieerd moet worden ..
het blijft Ikea/Burger King volk ..
Complimenten voor Smoke,ik vond dit een goede review.Maar van welke kant ik die veloster ook bekijk,ik blijf het een lelijk hok vinden
@RaceTrackAddict: wat ook niet helpt is dat de veloster asymmetrisch is met alleen rechts die achterportier; zoiets klopt gewoon niet in een auto ontwerp. Je wil toch ook geen vriendin met links cup a en rechts cup c?
ik dacht mooie auto tot ik die deuren zag, ontzettend lelijk
Kan iemand die rechecheur bannen? Hij schrijft alleen nutteloze bijdragen en blijft maar klagen als een k*tkind.. Gozer, als jij hyundai zo lelijk vindt, is 1 reactie al meer dan genoeg. Klik gewoon effe een VAG artikel aan.
hoe verzin je het….2 deuren aan de ene kant en 1 deur aan de andere kant =.=
@jaguarsaab:

De designer had de dag eerder een bedorven hond gegeten, en toen de Veloster getekend …

:-)
@rechercheur: Dat verkopen ze niet in duitsland,waar deze auto getekend is .Weer kletspraatjes dodo
@sir_smokalot: hoe lang ben je precies? want ik denk dat er toch maar weinig hoofdruimte is in de wagen.
@Zoepie: +/- 1m85
@statler: Maak er maar 1m80 van. Hoofdruimte valt best mee, vooral omdat de elektrisch verstelbaare bestuurdersstoel ook naar beneden bijgesteld kan worden. Achterin is het wel een ander verhaal.
@sir_smokalot: you that tiny?
Herman! De presentatie kwam nog verre van spontaan en vloeiend over, maar het is al heeeel veel beter dan eerst! Als je zo snel blijft leren dan heeft Wouter binnen de kortste keren een concurrent. Dit was best wel prima om naar te luisteren. Ik ben benieuwd naar het volgende filmpje! En de auto? De naam is nog tot daar aan toe, maar de styling is werkelijk om te huilen. Echt ronduit dramatisch slecht! Wat een lelijk stuk ellende! De rest maakt me dan geeneens meer uit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).