Gelikte promovideo Alfa Romeo 4C Concept

Auteur: , 39 Reacties

Blijkbaar was Alfa Romeo een beetje bang dat we de 4C Concept zouden vergeten. En dus hebben ze maar een gelikte promovideo gemaakt om deze achterwielaangedreven carbonfiber sportauto nog even wat extra onder de aandacht te brengen.

De 4C Concept heeft een chassis van carbonfiber en achterin ligt een 200+ pk sterke 1.75 liter grote geblazen viercilinder. Er schijnen overigens ook varianten van Abarth en Maserati te komen. We zijn benieuwd.

Bekijk de video hieronder:

Alfa Romeo 4C Concept promovideo39 reacties

leuke sportwagen! ik zeg DOEN :P
Kijk Robbie, dit mag je wél dik noemen.
moah, vind hem niet egt geweldig… maar het is ook net of hij in dit filmpje minder mooi overkomt.. heb namelijk ook wel plaatjes gezien dat ik hem wel mooi vond.
Lijkt wel alsof de gasten van Forza 4 dit in mekaar hebben gegooid :s
@burninrubber: Nu je het er toch over hebt, er komen de nieuwste en beste wagens in, AB mag wel eens een artikeltje gaan schrijven!
@The360box: Helemaal mee eens!
@burninrubber: Volgens mij kan je via de mail een artikeltje maken en naar AB sturen.
@burninrubber: Misschien is het wel Forza 4, je kunt immers in/rond je auto kijken en daar krijg je nog leuke informatie bij ook. http://www.youtube.com/watch?v=pEhOiYVxcEg&feature=related
@burninrubber: Ja eerst een even tijd voor het echte werk i.p.v. een gerendert model op de computer.
Ze hebben het in het filmpje over de DNA van Alfa Romeo maar hoeveel Alfa’s uit het verleden hadden de motor achterin of in het midden. Niet zo heel veel volgens mij.
@majeko: Wat jij zegt, kan ik niet terug vinden in het filmpje. Ze hebben het, voor zover ik kan vinden, alleen over de D.N.A. knop. Waarmee je de rijdynamiek aanpast. Dynamic, Normal en All weather;).

Minder dan 4 kg per pk.. Dus de auto weegt omme en nabij 800kg? Dat geloof ik niet..
@majeko: Niet zo heel veel, maar toch zeker wel enkele. Die uit 1967..kan even niet op de naam komen had de motor achterin.
Maar het DNA slaat op de schokdemper instellingen die je kan aanpassen, niet op het verleden.
@Melvivio: Ik kom niet verder dan de 33 Stradale. Maar wat ik bedoelde is: past deze auto bij Alfa Romeo. Abarth heeft nog meer modellen gemaakt met een motor achterin dan Alfa.
@majeko: Ze moeten wel iets anders gaan proberen, gezien ze al een tijdje verlies draaien volgens mij.. De positie van de motor past wellicht niet bij alfa, maar het sportieve aspect dan weer wel. Denk niet dat er veel mensen zich gaan ergeren dat de 4C niet 100% historisch verantwoord is.
@joosthoeve: Op zich heb ik geen problemen met een licht autootje met de motor achterin. Als ik naar de historie kijk had Fiat dit beter zelf kunnen doen(X1-9). En dan was een Abarth-versie ook logischer geweest.

Vind het design ook te geforceerd verwijzen naar de historie van Alfa. Bij de 8C was dit beter in balans.
@majeko: Klopt, maar als je naar het huidige modellen gamma kijkt past het weer beter bij Alfa. Zo is er altijd wat, maakt mij eigenlijk ook niet uit welke badge erop komt, zolang die maar top is!
@majeko: ga eerst eens een boekje lezen man. Mijn hemel wat een kleuters hier, past het wel bij Alfa….nee beter bij vag denk ik pfff.
@vincenzo: Ik denk dat ik meer boeken over Alfa Romeo gelezen heb dan jij. Ook jarenlang Het Klaverblad gelezen. Hoewel ik het een leuk autootje vind en ik zou het niet van de oprit afschoppen is voor mij een Alfa en Alfa als de motor voorin ligt en achterwielaandrijving heeft. Zal mijn leeftijd wel zijn.
Sm0keGun via Android app
doet me denken aan een lotus …
die gaat niet goedkoop zijn vrees ik, want wil het wel als het uit moest komen, sportief bakske, maar ook niet te
Elk e auto met middenmotor en rwdvs welkom in deze tijd. Hij ziet er nog goed uit ook
Mooi bakkie maar liefst in gewoon rood.
inspiratiebron .. computermuis ..

maar ik denk dat die 4 kilo per peekaa en beetje gejokkebrokt is ..
weet eigenlijk wel zeker ..

oplichters ..
@lincoln: Nou nou… Er even vanuit gaan dat deze 1750cc turbo motor net zoveel vermogen heeft als in de Giullietta (235) mag deze auto maximaal 940kg wegen. Alles daarboven en je hebt gelijk. Tenzij het vermogen is toegenomen.
[
Inspiratie bron is de 8c & jankend plubliek dat dit een yank tank was voor kaal wordende mannen die geen Ferrari wilden.. Nu komen ze met een sportauto.. nog niet goed?
@Melvivio: goed gezegd!
@Melvivio:

idd .. nog niet goed ..

dit is toch een grappig modelletje ??
huplakee .. in aluminium stantsen en voor 30/35.000 op de markt knallen ..
dan maar wat zwaarder ..

4kg per peekaa moet je als fabrikant niet eens willen ..
@lincoln: Hoezo niet? Tijdje terug kwam de discussie naar boven bij de M1. Hoe value 4 money die auto wel niet was. Als Alfa deze auto ~60D€ kan houden, met die kg/pk verhouding dan zetten ze een moderne concurent neer voor Bmw, enkele Audi’s en misschien zelfs wel Porsche. Denk dat preformance als benchmark beter is dan een doelgroep aan proberen te spreken?
@Melvivio:

nope ..
de USA markt op met die meuk ..
en er zoveel mogelijk op de weg zetten daar ..
voor een prijs dat ze zelfs op de universiteiten op de parking lots staan ..

of teminste .. ik had het idee dat dat de bedoeling zou zijn van Alfa ..
Ehh… Ik… Ehh… Wacht…

Ik was er even stil van! Want dit is echt een hele gave auto als ik het zo zie! Prachtig design, écht vol karakter (van het DNA en het uitgelopen “OK” knopje tot de Italiaanse vlag op de spiegels!) met een bruikbare motor, geen eco-ellende shit en het Alfa-logo op de voorkant. Dit wordt denk ik mijn favoriete auto van 2012! Kort gezegd: goeie video.
@Cantago: Heerlijk. Helemaal mee eens. Maar een goede video is het niet. De verhoudingen in het filmpje zijn volledig vernaggeld. Helemaal in de hoogte uitgetrokken. Net of je een breedbeeldfilm op je tv op 16:9 zet. Dat effect.
Niet eens heel mooi eigenlijk… Alle afzonderlijke details wel, maar het zijn té veel details in op een klein oppervlak. Maakt er een onsamenhangend geheel van. Neusje van de 8C, kont die op een Ferrari moet lijken, glazen motorkapje van een 458, luchthappers op de zijkant… too mucht :?
@Jesper:

yep .. right dude ..
die overdaad trekt em na na een jaartje al over de datum ..
@Jesper: Walter da Silva zei “Een goed design laat zich in twee lijnen tekenen”. Maar ja.. dat kun je ook interpreteren als saai. Dat is deze Alfa zeker niet. En of die lijnen lang houdbaar zijn zoals Lincoln hieronder aangeeft.. swa.. het is wel een product gemaakt met passie en flair. Reken maar dat dit een hebbeding wordt, die uiteindelijk als klassieker een timestamp zal achterlaten, wel of niet gedateerd.
a) ruk-tot-zeer-ruk-muziekjs
b) de voornummerplaat zal wel weer niet centraal geplaatst zijn…
c) geinige spiegeltjes
d) erg goede motor
e) midengine + RWD = +1
f) ofwel, onbetaalbaar voor de ‘leek’
@Megakix:
b) de ruitenwisser en tankdop waarschijnlijk ook niet…
g) jammer van die brommeruitlaatjes
800 kilo ?
Carozzeria Rizla vloetjes?
Hebbe hebbe hebbe!

M’n spaarvarken zal zich serieus moeten verstoppen (en m’n verstand hoopt dat het dat doet) wil het de release van de 4C overleven. Wat een wagentje is me dat wel niet.
Geweldig concept (licht, krachtig, sportief), geweldige badge en wondermooi.

Ik heb niet echt een sportwagentje nodig (wie wel?) maar dit wil ik gewoon echt hebben.
Ik ben echt benieuwd wat de prijs gaat zijn.

Ik vrees dat die vrij hoog gaat zijn. Duurder dan een TT, SLK, Z4 of zelfs Elise.
Moest die onder de 50k kosten dan staat er eentje op de hoek van iedere straat en moet je lang op de wachtlijsten staan.
Alfa gaat eindelijk weer de goede kant op :) Straks ook een Giulia met RWD! Laat maar komen!
@fwdsucks: Ik hoop het in ieder geval. Nergens heb ik al pics of videos gezien van een echt (op snelheid) rijdend exemplaar.
Ik hoop dat Alfa niet te veel hooi op hun vork genomen hebben, want het zou zonde zijn als ie er niet zou doorkomen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).