Ford stopt met CD-spelers in Europa

Auteur: , 95 Reacties

Heb jij nog een CD speler in je auto zitten? En gebruik je hem ook wel eens? Door de opkomst van de iPod en andere digitale opslagmedia zijn CD's eigenlijk een ding uit het verleden geworden. Net zoals cassettebandjes. Ford gaat in Europa dan ook beginnen met het langzaam uitroeien van de CD speler.

Net zoals 8-track tapes en cassettebandjes is het nu ook tijd geworden om afscheid te nemen van de CD speler. En gelukkig heeft Ford meer dan genoeg mogelijkheden in de aanbieding om je muziek nog steeds af te spelen. Denk bijvoorbeeld aan een iPod aansluiting, Bluetooth en SD kaart lezers. Ook is er natuurlijk nog Ford SYNC waarmee je van alles en nog wat kan. Zo moet het ook mogelijk zijn om muziek vanuit je cloud (zoals iCloud) te streamen in de auto. In 2015 verwacht Ford zo’n 2 miljoen auto’s met SYNC te verkopen in Europa.

Hieronder nog een leuke video over de geschiedenis van audiosystemen in Ford’s door de jaren heen.

Ford audio video95 reacties

Ik gebruik nog dagelijks een CD-speler… niets op tegen. Hoewel zo’n USB-reader wel erg handig is.
@xilver: ik ook. Ben ik zo langzamerhand de enige zonder Appel-spulletjes?
@Brokkenpiloot: nee, ik boycot apple
@reinier73: Heel goed (ik ook). Wat een afzetters. Over 2 jaar mag je 800 euro afrekenen voor de iPhone7 … Android is een meer dan waardige vervanger gelukkig.
@fwdsucks: 800 euro? Helemaal niet. 1 Eurootje maar. Maar dan wel met een abonnement van 100 euro per maand…
@fwdsucks: Ach ik heb een Ipod in mijn auto liggen die me 30 euro heeft gekost. 30Gb opslag. Toch wel fijn dat ik vanaf mn radio al mn muziek kan benaderen en selecter op artiest/playlist/album. De Ipod werkt niet meer met oortjes, maar werkt nog perfect als hardeschijf ;)
@Brokkenpiloot: Ik haat Apple ook hoor! Dus goed bezig;)
Mmmm de standaard ipod connector ondersteunde geen opladen voor mijn ipod dus na zoveel uur rijden was die leeg, dan vond ik het toch wel handig om een cd als backup te hebben ;)
Is het ook niet nuttig meer om een dure geluidsinstallaties in de auto te hebben, MP3 verneukt de kwaliteit van een nummer aanzienlijk. Jammer, maar begrijpelijk!
@joosthoeve:
wat een onzin!

mp3 op 128kbps is natuurlijk niet fantastisch, maar in een auto met alle omgevingsgeluiden erbij is mp3 op minimaal 192kbps meer dan voldoende.
of heb je toevallig de eerste volledig stille auto waar wij allemaal nog niets van weten, waar het de moeite waard is om een audiofiele installatie in te schroeven…
@wimbers: ik download alleen maar 320 kbps dan kan ik mijn muziek extra luid zetten :D

@wimbers: Oke mijn fout. Laat ik het zo zeggen; de gemidddelde gedownloade MP3 is gewoon zwaar bagger qua geluid. Als je een CD op de PC zet kan je inderdaad de kwaliteit goed hoog houden.
@joosthoeve: Onzin! Mp3’s (en zeker Flac/aac) hoeven helemaal niet slechter te zijn dan een orginele cd’s. Vroeger waren het de platenmaatschappijen die iedereen die graag wilde laten geloven maar het tegendeel is waar. Uiteraard is dit wel afhankelijk van het formaat en de bron (een Flac file maken van een 128kb/s mp3’tje is natuurlijk nog steeds kut).

Het mooiste zijn trouwens die mensen die beweren het verschil te kunnen horen. Pure onzin natuurlijk maar in elke familie is er wel eentje :D
@Donstil: als jij het verschil tussen 128 kbps en flac (1000 kbps) niet kunt horen, moet je toch echt even naar de oorarts. je hoort weldegelijk verschil in de tonen; Zuiverheid , geen krakende bas, en met flac hoor je veel meer tonen tegelijkertijd
@reinier73: Ik had het uiteraard niet over 128k MP3 in die bewering.
Maar meer tussen de CD en een Goeie digitale variant.
@Donstil: Jij zegt mp3 (en zeker flac/aac).
mp3 en flac zijn elk volledig verschillende containers. Bij mp3 is er compressie tov van het originele bestand en bij een flac-bestand heb je gewoon losless (dus geen kwaliteitsverlies) tov van het originele bestand. AAC is een codec die men meestal in een m4a container steekt.

ontopic: Jammer, draaiende opslagmedia is zeker niet de toekomst, maar in EU is het nog te vroeg om te laten uitroeien in een auto …
@Donstil: Met klassieke muziek is het direct hoorbaar, met urbanmeuk niet.
(niet dat ik daar een hekel aan heb)
@Donstil: Kom hier dan maar eens een keer langs! Dan laat ik het je even horen! Want het verschil is schokkend. Waar het probleem zit is bij de meerderheid van Nederland die half doof is door het stappen en uitgaan. Daarnaast hebben de meeste zo’n waardeloze geluidsset thuis (Bose ook!) dat je het verschil niet KUNT horen. Maar ik hoor het verschil meer dan duidelijk! En meerdere mensen die bij mij thuis blind geluisterd hebben horen het ook.
@joosthoeve: usb-radio kopen die flac bestanden kan afspelen. geen kwaliteits verlies ;)
Haha ik vind het nog steeds wel handig. Cassette bandjes vind ik overigens helemaal geweldig: in onze oude Bmw (uit zwitserland geïmporteerd) zit nog een bandje met klassieke zwitserse muziek. Auto is gekocht van 1e eigenaar.. hoe leuk is dat?!
@bmwmaaktrijdengeweldig:

yep .. dat zijn de kleine dingetjes waar oprecht van te genieten valt ..
ook al suckt de betreffende muziek cocks in hellllll ..
Raar, want de oude garde gebruikt toc nog de CD, en wat is er nou zo mis met de CD, dat gepiel met je ipod en vooral SD is ook niet goed.
@The360box: de oude garde luistert alleen naar Classic FM ;)
@robbie: Haha i lolled xD
Ik heb alleen een CD speler. Geluid is goed, en heb even geen geld voor een andere autoradio. Het is wat onhandig gezien ik maar een klein handschoenenkastje heb en nu de helft daarvan vol ligt met CD’s, maar ach.
@fant:

oprecht respect dude ..
enne .. je mist er waarschijnlijk nix aan ..
@fant:

Een Seat Arosa? Die heeft mijn moeder, echt een klein dashboardkastje, het is van oorsprong een handschoenkastje maar ik geloof dat wanneer je een beetje fatsoenlijke handschoenen (dikke handschoenen erin doet het niet eens dicht gaat…)

En ik zal het niet missen… Altijd radio aan, altijd hetzelfde CD’tje draaien is ook saai :P
Heeft Ford al een licentie op iCloud genomen? Dat lijkt me sterk eigenlijk.
heeft toch 25 jaar lang prima werk geleverd .. toch ??
Ik gebruik mijn cd speler nog wel maar zal snel verleden tijd zijn, heb van t weekend een jack to tulpkabeltje gekocht om mijn GalaxyS aan mijn dashboard te koppelen.
Ik heb geen iPod, tel ik nu niet mee voor Ford? Ik heb een autoradio met cd-speler en USB-stick, gebruik alle functies. Geen cd-speler meer lijkt me een behoorlijk verlies.
@mechanic: Geen nood, binnenkort terug draagbare CD-spelers met iPod adapterkabel.
@fortuna: stof de discman maar af en plug hem in op de aux aansluiting!
@RoT___: Kijk, met jou kan ik praten!
@mechanic: Zal nog wel een tijdje in optie te krijgen zijn, voor de oudjes onder ons…
CD’s?? USB??
ik gebruik mijn telefoon om tijdens het rijden naar internetradio te luisteren. DI.FM om precies te zijn \o/
@screamer: Tot de aanbieders straks datalimieten invoeren :D En dan betaal je je scheel voor DI.FM.
@screamer:

ik zet alle muziek gewoon op mijn telefoon. dan via bluetooth verbinden met de autoradio en spelen maar.

ik heb nog wel cd’s, maar meestal rip ik ze om oa op mijn telefoon te zetten. (voor onderweg-zonder-auto)
voor mij maakt het niets uit, luister eigenlijk aleen radio.. maarja dit was te verwachten.. CD’s worden ook oud.. ookal gebruiken heel veel nu nog cd’s… went vanzelf wel weer.
Hier in dit pauper europa hebben nog nooit van satteliet radio gehoord.
Dan ga je echt niet meer zitten pielen met je ipod.
@chrispothast: Inderdaad, wanneer zouden ze dat in europa in gaan voeren? Geweldige kwaliteit en enorm zenderaanbod :)
@chrispothast: Allemaal leuk en aardig maar ook met Sat radio kan je nog je eigen nummers niet kiezen.
@Donstil: ja leuk nummertjes op een sd kaartje zetten. Ik heb wel wat beters te doen
Normaal luister ik enkel iPod in m’n auto.. maar ik heb vandaag nog eens een Cd opgelegd… En dat in een Ford ;-) Ik zal er maar van genieten zolang ik nog kan ;-)
Gebruik nog altijd cd’s.Nog altijd het beste geluid.
the-budel-guy
ik neem altijd m’n Ipod usb of sd kaart mee onderweg. zo dra de radio begint te vervelen steek je je ipod usb of sd kaart in de auto en je hebt al je favo muziek.

voor mij geen cd’s meer die krassen alleen na verloop van tijd
@the-budel-guy: Dat ligt niet aan de cd’s hoor!
Een MP3 CD-speler, gebruik alleen op vakantie waar je geen zak van die radiozenders verstaat. Verrekte handig, klap je zo 200 nummers op een schijfje.
Gebruik eigenlijk nooit meer CD’s, maak steeds gebruik van 2 SD’kaartjes. (Voor de mensen die scherp zijn vandaag. Nee, niet gelijk maar om en om)
Ipod is makkelijk ,ik heb 20 jaar lang naar die zogenaamd fantastische (kut) cd’s geluisterd .Maar nu is het alleen maar Ipod/Iphone voor in de auto .
@norge:
had je de John Denver collectie gekocht dan ??
@lincoln: Eagles ;)
Paar jaar geleden de cd-wisselaar uit de auto moeten slopen, ding was kapot en er zaten nog cd’s in. Nieuwe was buitenproportioneel duur. Via bol.com een cassette-adapter gekocht voor de ipod, werkt beter dan het gedonder met cd’s!
Ik heb een uitstekende CD-speler in mijn BX. Maar dat is natuurlijk veel te modern. Ik wil graag een period cassettespeler. :D En dan stiekem wel zo’n MP3-cassetteadapter. ;)
Ik gebruik zelf nu een paar jaar een autoradio (met USB aan de achterkant) met een harddisk eraan, en dat werkt fantastisch. De CD-speleR wordt niet vaak gebruikt, maar om een of andere reden zou ik m toch niet willen missen. Ja, ’t systeem bestaat al lang, maar is nog niet ‘ouderwets’
Ik gebruik zelf nu een paar jaar een autoradio (met USB aan de achterkant) met een harddisk eraan, en dat werkt fantastisch. Als ik wil kan ik m’n iTelefoon er ook aanhangen. De CD-speler wordt niet vaak gebruikt, maar om een of andere reden zou ik m toch niet willen missen. Ja, ’t systeem bestaat al lang, maar is nog niet ‘ouderwets’ imo.
Ik speel alles in de auto af met mn iPhone over de Parrot. Zolang je de kabels gebruikt (en niet die gare bluetooth music stream die je kwaliteit molt) is dat echt top :)
Wordt volgens mij nog best veel gebruikt, of alleen jongeren kopen een Ford en hebben nooit een verzameling cd’s aangelegd. Opmerkelijk is wel dat je een paar jaar geleden nog een nieuwe auto met cassettespeler kon aantreffen daar gingen ze dan wel weer lang mee door.
@bobb: Cassettespeler was ook goedkoper te maken. Een CD-speler is vrij duur, en de vervanger USB/MP3 is weer vrij goedkoop. Logisch dus dat ze lang met cassette doorgingen, en dat ze zo snel mogelijk die CD-speler willen vervangen…
Liever ’n cassettespeler dan een cd-speler; voor ruwweg zeuven cent een cassette-adapter op DealExtreme besteld en thans knal ik al mijn favoriete mopjes in MP3 over dem 20W-speakers.
Best. Purchase. Ever. :)
Van cd’s wordt je niet vrolijk, krassen als een gek en zwerven door je auto. iPod is veel beter via USB
@Benjamin1:

CD hoes en in je handschoenen vak en je bent klaar. Niks zoeken, niks zwerven en altijd alles ovezichtelijk.
het was nog maar 10 jaar geleden ..

dat je gewoon je echt je frontje van je cd-speler moest halen omdat anders je auto-radio gestolen zou worden ..

4 jaar geleden werd er nog eens iemand doodgestoken voor een MP3 spelertje ..

3 jaar geleden was een Tom Tom nog goud waard en moest je die echt opbergen bij het parkeren ..

inmiddels is het allemaal geen roggel meer waard ..
weet niet of dat “goed” is ..
Spijtig maar begrijpelijk. Aan de andere kant, de laatste keer dat ik een audio-cd kocht voor m’n eigen vermaak was in 2009. Ik heb sinds drie maanden m’n eigen auto en ik irriteer me toch redelijk dat ik geen usb-stick ingang heb. Ik ga komende maand een nieuwe radio halen, die cd-speler gebruik ik liever niet.
Ik heb een keer tijdelijk een auto gehad met alleen een casette speler; maar ik wilde natuurlijk wel mijn eigen muziek hebben!

Bazen-ding van epische proporties :

http://fotopocket.nl/fpimages/2011/07/26/80d6c3787aa7ec8608291b3d6fe182c3/wpid-41WCTD6NX5LSL500.jpg
@MLTB: Mijn broer heeft ook zo een ding, maar ik moet zeggen dat de kwaliteit echt waardeloos is… Zelfs FM is betere kwaliteit…
@flutterby: dat ligt dan waarschijnlijk aan het ding. Die van mij werkt perfect; je zou het niet in combinatie met je Burmester moeten gebruiken, maar het klinkt serieus goed (zeker voor wat het is). Je moet de ‘kop’ van de adapter wel regelmatig schoonmaken, is zeer gevoelig voor vuil.
Nu pas? Ik ben alweer gestopt met iPods! Mijn stijl is gewoon een bandje of een DJ op de achterbank. Live muziek, Yeah!
@ chrispothast

Europa stapt over op DAB+. Dit biedt meer mogelijkheden dan Satelietradio, aangezien DAB+ meer data kan ontvangen. Gevolg is hogere kwaliteit en meer informatie via de radio.

Met name in grootstedelijke gebieden laat satelietradio veel steken vallen. DAB heeft hier geen last van.
Ford neemt z’n klantjes niet serieus. DIT is wat mensen willen in hun Fabulous Fiesta…

http://www.themixproject.be/huurimages/player2.jpg
@Esprit_de_Flandre:

Kies uw audio-opties:
0 Radiovoorbereiding
0 Radio “Ford symphony”
0 Radio “Sony” met 8 luidsprekers
0 2x Technics SL1210 Mk2 + Dateq XTC.

:D
@Esprit_de_Flandre: Kijk, met jou kan ik praten! Maar ik wil dan wel de gold edition hoor;)
Tjah, mijn Ford autoradio slikt SD-kaartjes en de CD speler wordt daardoor nooit meer gebruikt. 2 kaartjes van 8gig, daar kan je al aardig wat op kwijt. Om de zoveel tijd eens aan de PC hangen en wat verwijderen en nieuwe er op zetten het is zo gebeurd.
Ik heb alle mogelijkheden in mijn auto. CD-wisselaar, DVD speler, HDD 30 GIG en een iPod 30 GIG. En wat gebruik ik? 99% alleen de iPod. Da’s toch wel zo fijn. Toch wil ik de CD wisselaar niet missen. Op m’n iPod zet ik altijd en alleen maar 320 bits MP3’s. Da’s super helder. Maar als ik iets heel mooi vind wil ik altijd een LossLess 1:1. Dan brand ik een 1:1 FLAC. En die gaat in de wisselaar. Ik denk dat ik dat hoor. Maar da’s puur psychisch denk ik.. ;)
Van mij part kan je op zo’n USB stickie of dock station via aux aansluiting 2000 liedjes of meer erop zetten en beluisteren.
1 ding kan dit soort systemen nooit verslaan. Het zoeken naar de leukste liedjes die je op dat moment wilt luisteren. Ik brand regelmatig cd’s met nummers die ik op dat moment wil luisteren op een rewritable cd. Als ik moet gaan zoeken tijdens het rijden ben ik al op de plaats van bestemming.
@bempi: jawel hoor, dat kan wel. Op een iPod maak je gewoon een playlist aan. Daar gooi je de liedjes in (uit alles wat er op staat) die je op een bepaald moment wilt horen. Ik heb op mijn iPod een playlist “hard” gemaakt met daarin allerlei Hardstyle. Maar ook een playlist “chill” met rustige ero/launch muziek, enz. Vanuit mijn autoradio wijs ik dan gewoon die playlist aan. Dat doe je van te voren in dezelfde tijd die jij nodig hebt om die cd te maken.
@bempi:
Moeilijk zoeken naar je tracks? Dan heb je niet de goede muziek speler. Dat is tegenwoordig easy as hell. En dat voor weinig geld. Onderverdeeld in Albums, Audiobooks, Compilaties (Die je zelf gemaakt hebt), Composers/Artists, Genres en Podcasts! Hoe makkelijk wil je het hebben. Ik durf zelfs te stellen, dat ik in de helft van de tijd, dat jij zit te skippen door je tracks op je CD’s, het juiste nummer heb gevonden op mijn iPod/iPhone. En ik het ongeveer 16Gb aan nummers erop staan (Vele duizende tracks)! Geen wedstrijd hoor. Just as an example! ;-)
Prima ontwikkeling. CD’s zijn de meest foute ontwikkeling in muziekdragers geweest sinds dat er geluidsdragers waren. 1 licht krasje en boem! Je kan hem weggooien.

Ik heb nu zelfs sinds enkele maanden een Alpine head-unit in mijn auto met alleen FM/AM en iPod/iPhone/USB aansluiting met bediening heel intuitief op de head-unit.
Thuis alles via mijn Mac, iPad, AC Ryan, NAS en Apple Airport Express. Alles draadloos en op hoge WMA, AAC en MP3 kwaliteit. Haalt het qua frequenties niet bij CD geluidskwaliteit. Who are you guys kidding! Hoe oud ben je en denk je nog echt die hoge frequenties te kunnen waarnemen (Neemt af met leeftijd)?? You got another thing coming hahaha! Alleen een kind tot 16 jaar redt dat net.

Oftewel: Top geluid op een stick! Everywhere you go. En stop eens met die FM troep. Digitale radio is straks via LTE/WiMax de standaard. Feilloos compleet storingsvrij radio luisteren op 256kbps kwaliteit! Duitsland heeft het pas 3 jaar… De US wordt het ook in de steden de standaard. Dus waarom zouden we ons haasten hier.

Ford denkt vooruit. De tijd van ouderwets spul als CD’s is aan zijn eind. Maek my words baby! Welkom in het nieuwe millenium op muziek en HD beeld gebied, everybody!
@TF_Bundy: Dat jij het verschil van kwaliteit tussen een cd en mp3 niet hoort heeft te maken met jou flut speakers, flut bekabeling, flut apparatuur, flut alles.
En denken dat je in een auto top geluid kan krijgen is ook bullshit aangezien de acoustics in een auto nooit goed kunnen zijn. Je zit met je kop vast voor een paar van die flut speakers die op de meest willekeurige plaatsen zitten. laag midden hoog alles vliegt maar een kant op en weerkaatst weet ik het hoe vaak in je auto terwijl het normaal gesproken perfect in elkaar moet vloeien. speakers die voor geen meter op elkaar zijn afgesteld. flut cross-overs met goedkope componenten en noem het allemaal maar op. Goed geluid komt zoveel meer bij kijken word je naar van.
Wat heb je aan een frequenties als je ze niet eens nauwkeurig kan nabootsen?
In een auto moet je niet moeilijk doen en gewoon blazen.
Dan zeg ik geef niet veel geld uit en gebruik mp3’s, goede kwaliteit krijg je toch nooit.
Thuis vermijd ik zoveel mogelijk mp3 etc.
klinkt echt dof en levenloos vergeleken met cd, wav, flac of elke andere lossless geluidsbron. verschil van dag en nacht.
@GOD: “..Dan zeg ik geef niet veel geld uit en gebruik mp3?s, goede kwaliteit krijg je toch nooit…”

Dat vind ik toch een beetje denigrerend en kort door de bocht. Ligt er maar net aan wat je er voor over hebt.

Luister eens in een auto die gedempt is met dynamat, voorzien van 2x CDT handbuild high end compo’s en subwoofer, aangestuurd door een Alpine head-unit, met twee Audison high-end versterkers (meerkanaals en monoblok, onovertroffen heldere signaal/ruis verhouding) met een electronische Rockford Fosgate three-sixty crossover met Time alignment. Dan praten we nog een keer. En nee, dit is nog maar middle of the road. Dit setje heb je voor minder als 5 rooitjes. En het kan nog veel en veel beter. Maar dan moet je echt serieus gaan sparen.

Ik ken iemand met een Citroën Xantia.. daar zit voor 35 rooien in. Puur en alleen gebouwd op High End Sound Quality (dus niet stampen).. da’s niet normaal. Op welk volume, hoe hard en intens ook, het concertgebouw klinkt slechter. Dus waar liggen je prioriteiten (hobby en passies).. ;)
@Freewarefreak: De auto is gewoon zon beetje de minst ideale plek om van zuiver geluid te genieten.
Ik kan een heel boek daar over schrijven maar heb ik weinig zin in. Ik stel voor wat research naar acoustics te doen.
@GOD: Ik ken al die boeken en diagrammen en zo ook. Weet dat, je hebt gelijk. Maar ik wou alleen het verschil laten zien tussen “goede kwaliteit krijg je nooit” en “datgene wat een audiofiel als ideaal beschouwd”. Daar valt een auto inderdaad niet onder. Maar de afstand daartussen is heel groot en daarin valt met alle beschikbare mogelijkheden heel veel te genieten.
@Freewarefreak: Ok ik snap je punt daar heb je ook wel weer gelijk in.
@Freewarefreak: Een auto blijft glazen panelen hebben die voor irritante reflecties zorgen. Maar als jij direct in het pad van een paar goede speakers zit en het geluid van buiten de auto is goed gedempt dan kan je een behoorlijke goede kwaliteit krijgen. Maar het is niet alleen het verschil in kwaliteit tussen mp3 en bv wav, het is voor mij vooral de helderheid van de muziek en de stemmen die ik echt mis met mp3 bestanden. Ik werk echt super veel met muziek en het valt me keer op keer weer op, en keer op keer wordt ik weer teleurgesteld door mp3. Het is prima als ik in de bus een beetje muziek wil, maar als ik thuis echt aan het luisteren ben dan wil ik kwaliteit. En ja, daar betaal ik voor. Want ik denk dat ik een van de zeldzame mensen ben die (ook cd’s btw) muziek in hoge kwaliteit online KOOPT. Want de gratis downloads zijn ronduit bagger. Hoge kwaliteit? Klinkt niet als hoge kwaliteit.
@Cantago: Absoluut. Dat onderken ik ook ommiddelijk. Daarom gebruik ik zelf voor topmuziek ook 1:1 CD’s in mijn wisselaar. Dat maak je met MP3 niet goed.

“..Een auto blijft glazen panelen hebben die voor irritante reflecties zorgen. Maar als jij direct in het pad van een paar goede speakers zit en het geluid van buiten de auto is goed gedempt dan kan je een behoorlijke goede kwaliteit krijgen..”

Precies. En dat hoeft heus geen duizenden euro’s te kosten. Met 5000 euro (voorbeeld bedrag) bouw je een hele heldere goede installatie. Dan heb je echt top SQ in je auto. Waarbij ik absoluut moet zeggen “afstellen is ALLES” ..hoe duur je speakers ook zijn.. als het niet goed in balans staat klinkt het niet goed. Vandaar dat ik ook zeg, gebruik een computergestuurde cross-over met time-alignment. Dat maakt zo’n wereld van verschil. Kun je alle speakers “op tijd” zetten t.o.v. je zitpositie. Dat verschil hoor je echt. En idem met de bekabeling. Afgeschermde RCA-cables, juiste dikte van de voedingsdraden, op de juiste manier door de auto leggen, speakers rechts, voeding links, sturing (signaal, RCA door het midden), etc. Je hoort het.

En je zegt “een auto blijft glazen panelen hebben die voor irritante reflecties zorgen”.. ik durf het nog sterker te stellen. Wist je dat een auto met stoffen interieur strakker en mooier klinkt als een auto met lederen interieur? Vanwege dezelfde redenen.
@GOD: Hehe, fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die wat meer verstand heeft van geluid en muziek ook kan waarderen zoals het bedoeld is!
@Cantago: insgelijks ;)
Ik luister voor het grootste gedeelte gewoon naar de radio in de wagen. Als ik dan plots één van mijn favoriete songs hoor spelen, geniet ik er des te meer van. En als bonus ontdek je bovendien vaak nieuwe/vergeten pareltjes!
Ford stopt met de cd-speler… Geen probleem, er zijn genoeg mobiele cd-spelers en mediadragers die hoge kwaliteit muziek af kunnen spelen. Maar een cd-speler blijft voorlopig voor mij een vereiste in de auto! Als het aan mij ligt wordt de standaard radio alleen snel vervangen door een aftermarket dingetje van betere kwaliteit! Inclusief de speakers en alles. Want de meeste systemen zijn om te huilen.
Dan bewaar ik mijn huidige radio/cd speler voorlopig nog wel even. Mp3 op hoge kwaliteit is niet gelijk aan een originele cd. Het geluid is gewoon erg vlak en de lage tonen klinken niet mooi meer.
Volgens mij is autoblog wel de sync via bluetooth en de aux kabel vergeten, in onze seat altea xl gebruiken we gewoon een aux kabel.

maar meestal speel ik mijn mp3’tjes met mij n8 over de fm frequentie.

want mijn n8 heeft een fm transmitter. en dat signaal pik ik op met de auto radio

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).