Ook Cadel Evans houdt van Lotus

Auteur: , 32 Reacties

Is het een verrassing dat iemand die aan een sport doet waarbij elk grammetje telt fan is van Lotus? Persoonlijk kijk ik er niet echt van op dat de eerste Australiër die de Tour de France wint fan is van een merk dat lichtgewicht auto's altijd zeer belangrijk vond (of vindt?).

En omdat ze bij Lotus ook niet de beroerdste zijn (en wat goede PR kunnen gebruiken) hebben ze Cadel Evans als beloning voor het winnen van de Ronde van Frankrijk het aanbod gedaan om eens te gaan scheuren met een Lotus Exige (zodra hij weer in Melbourne is). En iets zegt mij dat Cadel die kans met beide handen aan zal grijpen. Kijk hem eens lachen op bovenstaande foto!

Cadel Evans heeft in ieder geval een betere smaak qua auto’s dan Lance Armstong, want die kon alleen maar gelukkig worden van een Nissan Leaf.

Wat de andere wielrenners rijden weet ik niet, maar ik durf wel te voorspellen dat Johnny Hoogerland voorlopig niet meer in de buurt van een Citroen C5 durft te komen.32 reacties

Gelukkig is zo’n Lotus een stuk minder saai om naar te kijken dan die Evans. Bah, wat een ‘sportman’…
@fwdsucks: Wat heeft hij misdaan? Kan niets onsportiefs aan zijn zege vinden.
@fwdsucks: Leg uit, wat heeft ie misdaan dan.
@Jochempie: nooit aanvallen, alleen rijden vanuit het berekenende; uber boring. Als je de Tour hebt gevolgd is het je opgevallen dat er werkelijk niemand voor hem nog iets wil doen mdat het hele peloton die man wel zo verschrikkelijk zat is, omdat hij zo laf alleen maar volgt.

Veel etappes hoog eindigen levert echter dit keer de tourzege voor hem op wegens gebrek aan concurrentie in goede doen. Jammer. (in auto termen: deze man rijdt nog laffer dan Alain prost… en dat is geen compliment)
@fwdsucks: en waarschijnlijk heb je ook gezien dat toen het echt moest hij wel degelijk kon aanvallen. Het is gewoon zijn tactiek en helaas kan hij niet goed improviseren. Ik vermoed zelfs dat Evans licht autistisch is: controlfreak, altijd dezelfde patronen zoeken, heel nerveus als er iets niet klopt, gesprekken met zichzelf voeren (vertelde een ex-ploegmaat ooit). Gary Numan had daar ook last van en die bleek een vorm van Asperger Syndrom te hebben. Het zou iig zijn houding verklaren.
Ondanks dat: een geweldig sportman en ik gun hem zijn zege (en zijn Lotus-tripje)
@fwdsucks: Dat is altijd wel zo geweest, Hubba Bubba Evans die nooit uit het wiel komt en alleen maar reageert, maar deze Tour heeft hij me toch echt verbaasd. Hij ging als het moest en won daardoor toch de Ronde.

Hij was zeker niet de meest aanvallende renner, maar dat is z’n karakter ook niet zoals Alex al zei.
Cadetje wie?
Nee ik hou niet van fietsers ,maar die gozer heeft wel smaak.
@norge: Als hij de enige fietser is die je zult leren kennen zul je nooit van fietsers gaan houden…
@gerard1710: Zolang ze maar aan de kant van de weg blijven fietsen. ;)
@norge: Ik ben toch een groot fan van fietspaden, hoewel wielrenners wel altijd het gevoel hebben dat ze dan toch op de weg moeten gaan fietsen…
ik weet dat Rasmussen 2 jaar geleden een Audi RS6 c5 avant had en dat Robert Gesink een zilvergrijze E60 M5 touring heeft/had.
Dan is Cancellara een dieselfan, Cavendish houdt van wagens die snel optrekken en Gesink zijn auto’s gaan snel kapot? XD

OT: zou Cadel dat wel mogen van zijn sponsor, racen? Een voetballer mag ook geen Harley rijden (Balotelli)
@magetwan: voetballers zijn pussies ;)
@magetwan: hoezo mag een voetballer geen harley rijden ? wel een yamaha ? en hoeveel voetballers houden zich daaraan ? neem aan dat zijn sponsor daar vast niet moeilijk over doet.. zou namelijk beetje zielig zijn..
@dennisr: ze mogen geen motor rijden omdat het te “gevaarlijk” is. De kans op een (ernstig) ongeluk met een motorfiets is namelijk nogal groot. Daarom mogen een heleboel andere sporters ook bepaalde andere dingen “niet”.
@robbie: Balotelli mag geen motor rijden en hij wilde een Harley aanschaffen, maar zijn club Manchester City heeft het hem verboden. Omdat de man van het opvliegende type is en daardoor eerder schade kan aanrichten, niet alleen aan anderen, maar ook aan zichzelf. Aangezien een behoorlijk bedrag in de jongeman heeft geïnvesteerd, mag hij dus geen Harley, of elke andere motorfiets.
@Orichy: dat zeg ik toch ook? Begrijp niet helemaal waarom je dat nogmaals moet herhalen…
@robbie: Balotelli is een beetje een geval apart. Als een beheerse, nuchtere, intelligente jonge voetballer een motorfiets wil kopen zal ie dat in veel gevallen wel mogen.

Balotelli staat qua hersencapaciteit helaas dichter bij de apen dan bij de mensen (en dan beledig ik de apen eigenlijk ook nog). Koppel dat aan z’n temperament, ongelofelijke ego en z’n beperkte intelligentie en tararaboem, Man City heeft groot gelijk.
Allemaal een Skoda toch?
@robbie

Sanchez heeft anders ook een tijd lang op hoog niveau motor gereden… zelfs ooit een testrijder voor een Moto GP tijd geloof ik.
@BartB: Dat heeft hij inderdaad een tijdje gedaan, vandaar dat hij zo’n geweldige daler is…
@BartB: en je punt is?
@BartB: Interessant! Thanks! En idd gerard, dat verklaart waarom die man zich zo belachelijk hard naar benee kan laten vallen.

@robbie: Misschien geen punt maar wel gewoon interessant om te weten?
Vraag me toch echt af wat hij liever doet…. :lol:
Iets zegt me dat arme Johnny Hoogerland niet zo’n fan van wagens is na de laatste Tour :’)
Tom Boonen rijd Audi RS 6
Jurgen Van Den Broeck rijd Audi R8 en RR Sport
Dus de meeste die goed verdienen zullen wel iets “sportief” rijden.
@robbie

Dat de meeste sporters de door jou genoemde regels niet zo heel serieus nemen…
@BartB: omdat je 1 voorbeeld weet te noemen?

En daarnaast hoor je mij nergens zeggen dat deze “regels” voor alle topsporters gelden.

Zo mocht Kubica bijvoorbeeld wel rally rijden en we weten hoe dat is afgelopen. Coureurs van Ferrari mogen niet eens skiën.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Is al lang geweten dat Cadel een Lotus liefhebber is.
Hij woont enkele maanden per jaar in zijn buitenverblijf in Switserland en daar staat zijn Lotus.
Heeft een EliseR gehad, laatste foto dat ik zag was met een gele Exige 192.
Lotus is een uitstekende keuze voor een wielrenner.
Lotus heeft ook tijdritfietsen gebouwd:
http://www.lotustalk.com/forums/attachments/f177/115553d1238112975-wtb-lotus-sport-110-time-trial-bike-type-110bike-22-.jpg

maar dit feit leest en ziet waarschijnlijk niemand meer :(

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).