Toyota werkt aan ‘pre crash’ veiligheidssysteem

Auteur: , 14 Reacties

Het systeem zou letterlijk het stuur overnemen om bij een onvermijdelijke crash de schade te minimaliseren. Bovendien wordt er gewerkt aan een systeem dat een hartaanval van de bestuurder registreert en daarna ingrijpt. Doen we een beetje zuinig met grappen over throttlegate en bejaarde Toyota-kopers?

Volvo werkt al sinds jaar en dag aan hun City Safety System, een systeem dat op lage snelheden automatisch remt als er een crash aan zit te komen. Toyota schijnt hier een soort van 2.0-variant aan het ontwikkelen te zijn, dat werkt met een zeer gevoelige radar in combinatie met camera’s om eventueel gevaar te kunnen herkennen. Met een computer wordt berekend hoe je je het beste uit een bijna-crashsituatie kunt redden, en als de bestuurder niets doet, doet de auto het voor hem/haar.

De focus bij dit alles ligt voornamelijk op voetgangersveiligheid. Je zal op Shibuya maar de macht over het stuur verliezen, dan is zo’n systeem aardig onmisbaar. Waarschijnlijk hadden de dames in de blauwe Bentley ook wel gewild dat hun luxe cabrio met iets dergelijks uitgerust was, had ze een flink genant moment bespaard. (bron: Detroit News, via engadget)14 reacties

Krijg je dan niet juist het gevaar dat zo’n systeem op verkeerde momenten of te vaak ingrijpt terwijl het niet nodig is?
Ik denk dat hij daarom juist pas op het moment ingrijpt dat een crash onafwendbaar is.
klinkt als een goede ontwikkeling maar ik hoop (zoals raoulkroes al zei) dat zoiets niet op verkeerde momenten gaat ingrijpen.. maar dat zal wel goed komen :)
voor aleen Shibuya is het al een top ontwikkeling.. wat een drukte :P
Mercedes heeft dit toch al jaren. En Ford is ook bezig met zo’n hartaanval voorspeller
Nog even en er staan meer foto’s in de reacties als in de blog :)
En nog even en we mogen zelf niet meer sturen :(
En over tien jaar schaft de overheid af, dat belastingslaven zelf hun auto’s mogen besturen…
@sir_smokalot: *onvoorkombare, alhoewel dit nogal raar bekt…Ik denk dat men eerder gaat voor “niet voorkombare”. Ik zou waarschijnlijk gaan voor “onvermijdbare”.
helemaal juist. Vond t ook al wat raar klinken maar moest snel even verder. Is aangepast!
BMW was jaren geleden al bezig met zo’n systeem voor tijdens een hartaanval. Smart Senior noemde ze het, waarbij het systeem de auto op de vluchtstrook/langs de weg parkeert en het alaramnummer opbelt.
Nu nog een systeem dat een hartaanval voorkomt, de bejaarde bestuurder op tijd zijn pilletje onder de tong legt en hem automatisch afkeurt als hij niet meer in staat is om zijn Toyota te besturen. Pre-attack, soort Minority Report voor automobilisten…
Ik weet niet… Ik doe momenteel een opleiding tot elektrotechnisch ingenieur en zelfs ik zie niet wat dit systeem toe voegt. Ik heb er gewoon geen vertrouwen in! Wie zegt dat dat systeem niet per ongeluk af en toe ingrijpt? En je auto wordt weer zwaarder en verbruikt dus meer brandstof… Maak het nou eens gewoon simpeler!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).